Last news in Fakti

3 Юни, 2019 09:12 2 009 4

Летни ремонти задръстват София

  • ремонти-
  • адръстване-
  • булевард

Движението в София ще бъде затруднено заради ремонти

Летни ремонти задръстват София - 1
Снимка: БГНЕС

И това лято движението в София ще бъде затруднено заради ремонти. Реконструкцията на възлови булеварди в столицата ще е причина за задръствания, съобщи Нова ТВ.

За булевард "България” Столичната община предвижда през юли и август да бъде ремонтиран нов участък - между бул. "Черни връх" и бул. "Иван Гешов”. Планира се и ремонт на тунела на бул. “Ал. Малинов” и Южната дъга в “Младост”.

На финала е проектирането за изместването на трамвая по бул. “Скобелев” и транспортния тунел при НДК. След това ще се обяви процедура за избор на изпълнител. Ще се довърши и изграждането на бул. “Монтевидео” в “Овча купел”, където ще има и ремонт на основния бул. „Линкълн”.

Булевард „Линкълн” е ремонтиран последно в началото на 90-те. Сега ремонтът ще струва на общината почти 5 млн. (4,8 млн.лв). Реконструкцията обаче няма да включи изграждане на велоалея.

А велосипедистите искат четири-лентовия булевард да отдели място за автомобили, за градски транспорт, тротоари за пешеходците и място за тези, които се движат на 2 колела.

„Преди 4 години кметът на София в предизборната си кампания обеща в София да има 200 км велоалеи свързани в мрежа, ако не знаем къде да ги сложим, защо обещаваме? Ремонтът на булеварда сега без изграждане на велоалея означава, че той няма да се сдобие с такава в близките 15 години”, коментира Радостина Петрова от сдружение „Велоеволюция”.

„Има доста велосипедисти, така че би било добре да има. А защо няма да има?”, каза Витка Джурова.

„Знаете, че имаме няколко булеварда, по които имаме еднометрови очертани велоалеи. Знаете, че велосипедистите не ги харесват, аз също смятам, че не са достатъчно безопасни и затова не смятам, че трябва да си позволяваме да продължаваме с такава практика. Да, наистина в плана е заложено изграждането, това означава цялостна реконструкция напред в годините”, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общината е на път да се откаже и от друга своя планирана идея. Да направи движението по ул. "Фритьоф Нансен" двупосочно и да пусне тролей по него. Въпреки че инвестицията в контактната мрежа вече е направена, бъдещият тролей номер 7 няма да минава по „Фритьоф Нансен”, а ще заобикаля.

„Само за пробег - увеличения пробег, който ще има по трасето ще се губят 170 000 годишно. От една страна имаме инвестирани пари в контактната мрежа, от друга ще генерираме разходи”, коментира Андрей Зографски от „Спаси София”.

Двупосочното движение щеше да "изяде" паркоместата на улицата, които сега са около 70. „Знаете, че там живеещите се възпротивиха много сериозно. В края на краищата удължаването е с 400 метра в едната посока. Около километър, което не е кой знае колко сериозно удължаване и не би затруднило хората”, посочи Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малинов

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Планира се и ремонт на тунела на бул. “Ал. Малинов” и Южната дъга в “Младост”. Тоз малинов се ремонтира откакто съществува. Първо беше светофарите и кръстовищата, после първото метро, после продължението ... май по едно време и тръби сменяха. Като цяло не му върви. Сега този тунел ... е ремонт на ремонта - помня как го откриха и 1 месец по-късно изкъртиха всички плочки около него и пак го ремонтираха. Отделно пътя над метрото там пропадна драстично и там го ремонтираха. Честита ни ремонтна София - който иска да живее в нея, ще търпи безочливостта и наглостта на ремонтиращите я !

    Коментиран от #2

  • 2 бббббб

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Малинов":

    На есен има местни избори ,ако сега не сключат договорите за гепене после може да е късно
  • 3 Име

    2 1 Отговор
    Айде да си направим труда да изброим всички ремонти и ремонти на ремонтите и т.н. на фандъчката за 2017 и 2018, ще им намерим и поръчките за колко пари са и да сметнем за колко стотици милиони лева са. А после и да ги разделим на квадратурата ремонтирана площ - сигурен съм че ще излезе златна сметката. И на фона на тези стотици милиони евро, глобиха изпълнителя и надзора 290 хил. лв.
  • 4 борко бонев седни софия

    1 0 Отговор
    Ох, зографчеееее, невероятен си ми!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове