Last news in Fakti

7 Юни, 2019 15:17 3 214 15

Нова опасна игра!? Деца изскачат пред колите, плашат шофьорите

  • деца-
  • игра

Притеснени майки сигнализират за няколко подобни случая

Нова опасна игра!? Деца изскачат пред колите, плашат шофьорите - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Деца изскачат на улицата пред коли, правят смешни физиономии и бягат, за това пише сайтът mamaninja.bg, като се позовава на сигнали на притеснени майки. Случките и разказите са от различни градове на България.

"Прибирах се с колата и в една от кварталните ни улички, между колите видях, че нещо шава. Намалих, почти спрях и точно тогава две хлапета около 7-8 г. изскочиха съвсем преднамерено и притичаха пред колата... набих спирачки, но блокирах. Така се изплаших, че не отбих да потърся родител или поне да им кажа колко е опасно. А те се смееха и избягаха, докато аз се блещех. Само това повтарям на моите деца. Да не тичат, да се оглеждат, а сега онемях като мумия. Определено бяха доволни, че ме изплашиха, а и така бяха застанали - като в засада и изчакаха максимално да приближа, за да изскочат."

"В понеделник вечерта отивам за нощна смяна. Чакам тролея. На спирката ученици от две близки училища. Един хлапак (6-7 клас) с развързани връзки на обувките се правеше на интересен като причакваше колите и скачаше на платното да мине пред тях. И така на няколко пъти. Вярно, че спирката е до училище точно, има пътека и легнал полицай, колите са със заострено внимание, но все пак е опасно. Правя забележка, а той ми се репчи нагло и се смее идиотски."

"И на мен ми се случи. Две момичета на около 13-14 год. На два пъти преднамерено изскочиха пред колата на "Нишава" преди пресечката с "П.Ю. Тодоров". Добре че карах мноого бавно. Държаха се странно и неадекватно, на второто изскачане не издържах и си отворих прозореца и се развиках, но каква полза - все едно на стената говоря, просто се затичаха?!? Това поведение ме изуми!"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф

    18 0 Отговор
    И пода далече ще стигнем да знаете...
  • 2 Пръч

    34 0 Отговор
    Като ми изскочат и по един шамар зад врата...преди месец някакво лапе ми се обажда и ми вика или давай парите или ще дойда да те убия с преправен глас. Усетих го и му казвам, че съм полицай и в момента виждам от къде се обажда, да вика родителите си, че идвам....рева на телефона като разпрано, добър уок му дадох, та така и на тия шматкоци...
  • 3 Краси

    23 1 Отговор
    Всичко е въпрос на възпитание... Аз, ако науча от някого или видя някое от моите деца да прави така ще има поне за месец зачервяване на врата, но не от слънцето... И синини по задника, но не от падане по стълбите... Досега не ми се е налагало да го правя.
  • 4 експерт

    18 2 Отговор
    Човъркат ги децата постоянно през "мрежата". По всички възможни линии. Дрога, разврат, джендаризъм, "еманципация" на децата и "правата" им...

    Коментиран от #7

  • 5 Какви родители има

    10 4 Отговор
    Бе направо нямам думи. Децата уж са бъдещето на България а искат да бъдат згазени. Не ми харесва бъдещето. И то какво бъдеще? Бъдещето е разруха или още повече ще си заробим свободата с изкуствения интелект и роботите и чиповете които ще инжектират в нас.
  • 6 водач на МПС

    10 2 Отговор
    Това го правеха навремето в Румъния - до и около 1989 година. Изскачаха внезапно пред колите с намерението да им подхвърлиш я бонбони, я нещо друго за ядене. Не им ли хвърлиш бонбони, чупеха стъклата на колите. До там ги беше докарала политиката на Чаушеско.

    Коментиран от #14

  • 7 Краси

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "експерт":

    Децата у дома имат право да слушат и да изпълняват. В училище имат право да слушат в час и да уважават учителите, които за смешни пари се опитват да им предадат знанията си. На улицата имат право да играят и да внимават защото, ако не внимават ще трябва да си стоят само у дома и да ходят на училище... И телефони с копчета докато не почнат да работят за да си купят сами телефон за 500 или 600 лева...

    Коментиран от #10

  • 8 Миризлив пор

    8 5 Отговор
    Този номер съм виждал да го правят и пенсионери - стои подпрян и като види че идва кола и се хвърля на пешеходната пътека. От как КАТ дадоха "тотално право" на пешеходеца е така, никой не се оглежда идва ли кола, на колко място от пешеходната пътека е може ли въобще да спре. Само медиите ни облъчват с "поредния пешеходец ударен на пешеходна пътека".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ивайло

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Краси":

    Много си прав, човече, ама да мислеха така като тебе и другите родители, които съвсем съзнателно отглеждат готованци, престъпници и тотални зомбита...!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 111

    1 1 Отговор
    Vru6tam edin zub i prez nego
  • 13 Някой

    2 0 Отговор
    Като бях дете и ние правехме такива работи. Падаше голямо чакане да мине камион щото бе по готино да е камион. И така докато един чичо не ме гони докато ме стегна. След това дето последва не съм го правил. И да не си помислите че казах в къщи? Макаренко
  • 14 Български По Хелзинкски Комитет

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "водач на МПС":

    Да така беше но СЛЕД като в Румъния дойде демокрацията.
  • 15 незнайко

    2 0 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е КАТО ЗАБРАНИХА БОЯ КАТО ВЪЗПИТАТЕЛНА МЯРКА !!! Ако знаят, че може да слезеш от колата и да му отлепиш два шамара няма да е така !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове