Last news in Fakti

11 Юни, 2019 08:09 2 864 42

Лекари дерат с по 50 евро за рецепта на морето

  • лекари-
  • море-
  • преглед

40 лева е прегледът за българи, за 10 лв. мерят кръвното, клиники пазят в тайна цените на манипулациите

Лекари дерат с по 50 евро за рецепта на морето - 1

Чужди туристи са принудени да броят по 50 евро само за да получат рецепта за лекарство. Толкова е тарифата на докторите в Слънчев бряг за първичен преглед, показа проверка на в. „Монитор“. Рецепта без преглед обаче не се издава. Така чужденците са притиснати до стената и ако искат да си купят лекарство от аптека, олекват с 50 евро за минута при доктора.

Ако обаче пациентът трябва да се консултира със специалист, то за вторият преглед се плаща още 50-60 евро, а някъде второто мнение струва и по 80 евро.

В най-големия черноморски курорт Слънчев бряг има няколко супермодерни поликлиники. Те са оборудвани с последна дума на техниката, но цените на медицинските услуги са доста солени. Таксите за преглед и манипулации не са обявени. За ценоразпис с тарифи на изследвания пък изобщо и дума не може да става. Щом някой попита колко ще му струва прегледът с ехограф например, служителките на регистратурите уклончиво избягват отговора, като приканват първо да се мине на преглед, а после лекарят ще прецени. Ако пациентът е по-настоятелен в питането си, могат да го изпратят дори „по дяволите”.

По-благосклонни се оказват в поликлиниките, щом чуят чужда реч. Цени на услуги обаче отново старателно се избягват в разговора. Сметката с внушителна сума идва едва след края на всички прегледи и изследвания. Всъщност информация за цените на докторите дават единствено ужилени пациенти. Чужденци се жалват, че за ехографски преглед поликлиниките в Слънчев бряг им вземали по 45 евро, рентгенова снимка пък струва 40 евро, а скенерът е поне 120 евро. Ако на туриста от чужбина се наложи да вика частна линейка, тогава таксата е 50 евро и то само в границите на курорта. Кръвните изследвания, скенерът и други подобни услуги също се плащат допълнително. Сестринските манипулации - също. Поставяне на една инжекция например струва 10 евро, лекарството се плаща отделно, твърдят служители на туроператорските фирми.

За гипсиране на крак или ръка пък ортопедът взема поне 100 евро. Цените на оперативните интервенции също се пазят в тайна и често се договарят на място, но винаги в четирицифрени суми и задължително в евро. Една обикновена рана, която се нуждае от два-три шева и превръзка излиза на летовника от странство минимум 150 евро, и то при условие че не е викал линейка.

Оправданието на лекарите е, че чуждите летовници практически не плащат нито стотинка за прегледи и лечение, защото всички си имали здравни застраховки. Сметката изпращали директно на застрахователните компании, които поемали всичко. „Дори често се случва да ни откажат плащане на лечение, което сме провели, или да го платят частично“, твърдят медиците от най-големия ни морски курорт.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 2 Отговор
    Тва е. Болен на легло са жаса.
  • 2 ами

    23 8 Отговор
    Браво на всички институции и Ангелкова,които правят всичко възможно да унищожат туризма и да изгонят и малкото прецакали се да почиват у нас.
  • 3 Сравнение

    27 4 Отговор
    Я идете в Лондон за рецепта да видите за какво иде реч!

    Коментиран от #11

  • 4 Грешка в централното командване

    12 15 Отговор
    Как никой не се замисли, че труда на лекарите е недъпосравим с този на останалите, съответно и скъпо струващ.Като извикате един тъп майстор в дома си, колко пари му плащате?......

    Коментиран от #18, #32

  • 5 Кирил

    14 6 Отговор
    Защо има линейка на снимката към статията, а не алчен доктор или овълчила се медицинска сестра?
    ЦСМП не взимат пари за повикванията си!
  • 6 Миризлив пор

    11 0 Отговор
    От много време е така, просто някой е решил да го напише. А това със застраховките е голяма лотария, много от частните поликлиники нямат договори със застрахователи и се иска плащане кеш.
  • 7 Всеки труд се заплаща

    16 4 Отговор
    Всеки труд се заплаща.
  • 8 Коментар📝

    14 9 Отговор
    КАКВИ ЛЕКАРИ БЕ.ТОВА Е МАФИЯ.
  • 9 Сестра

    4 2 Отговор
    Аз съм медицинска сестра,и си докарвам поне по 200 евро на ден.Свирката ми е 50 евро,а секса е 100.Не работя с жени и мъже над 35г.Заплата е малко над 500 лв.,но я взимам на края на сезона(кой се реди за такива смешни пари).Като се прибера есента в Перник,намалявам тарифите на 1/4,иначе ми посягат с винкели.
  • 10 onq s konq

    6 3 Отговор
    Като ви е скъпо да ходите по доктори, не ходете, що ривете че искали пари?
    И доктора гледа цените на шезлонга и точи секирата
  • 11 Коментар📝

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сравнение":

    Я СЕ РАЗХОДИ ПО СВЕТА ЗА ДА РАЗБЕРЕШ КАКВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ИМАТ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Краси

    6 2 Отговор
    Пари за евтина впиянчена и мизерна почивка имат... А пари за лекар не... Трагедия... Нека мрат... Тамън ще има по-малко бедни туристи по морето и ще останат само богатите...
  • 14 Гоуст

    7 0 Отговор
    Толкова зимат и такситата...
  • 15 Обществен Враг

    7 0 Отговор
    ТОЧНО ТАКА !!!
    НАВЪН НАС НИ РЕЖАТ ОЩЕ ПОВЕЧе, ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ И ЛЕКАРИТЕ ИМ СА АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ.
  • 16 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор
    Който му е скъпо да се "консултира" с лекар, да поиска "устна консултация" с адвокат ;)))
  • 17 Bubbles

    2 4 Отговор
    После ревът че ядели бой, па ония другите били отчаяни че нямало туристи, ми как да има бееее?
    Скапана Ганьовска работа!
  • 18 Bubbles

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Грешка в централното командване":

    Какъв труд на какъв лекар бе?
    Свинките висят цял ден в кабинетите и драскат рецепти, какъв труд е това?
    Отиваш на контролен преглед в Пирогов месец след като си излязал от там след като си бил потрошен и в кома след катастрофа, а доктора дори не си прави труда да стане от стола, праща те на снимка, получава я на компютъра, измърморва две думи и те отпраща.
    А взема маса пари за това.
    Гледат само да закрепят живота на човека че да не вземе да им умре в смяната и го изписват по най бързия начин без изобщо да ги инетересува.
    Това ли е труд?
    Утре като дойде майстора у вас да ти боядиса къщата и пипне само тук там колкото да се вижда цвят и да може да каже че е свършил нещо, какво ще направиш а?
    Много ви знаят устата, ама сте забравили че сте дали КЛЕТВА а я нарушавате ежедневно осъждайки на смърт маса хора!
    Долни безсрамни твари!

    Коментиран от #19, #24, #27

  • 19 Лежач

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Bubbles":

    Тъпунгерче, що не пробваш ти да "драскаш рецепти" цял ден. То е труд, само копането на септични ями. От такива олигофрени сме я докарали до там. Пък прехвалените ти майстори нали точно това правят. Като им видиш работата и ти идва директно на ортопед да ги прати.

    Коментиран от #20

  • 20 Bubbles

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Лежач":

    Мислиш че не мога да драскам рецепти ли?
    Да ти кажа добре се справям с тая работа...
    ...и слава богу.

    Коментиран от #21

  • 21 Лежач

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Bubbles":

    Ми тогава си открий "пункт за драскане" и си леж в него.

    Коментиран от #22

  • 22 Bubbles

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Лежач":

    Моя пункт отдавна е далече от клозета който ти и подобните на теб твари наричате държава, гнийте си там, с тоя манталитет нищо добро не ви чака!

    Коментиран от #23

  • 23 Лежач

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Bubbles":

    Нали се сещаш кои твари първи напускат потъващият кораб. Та не ми говори за "манталитет". Оставили сте роднините си тук, да ги обгрижваме, а само проявявате претенции дистанционно. Като си такъв "пич", що не седя тук, да се бориш срещу обръщането на родината ти в "клозет"?! Отишъл си да ползваш чужди завоевания, а ми се отваряш тук. Мислиш ли, че не съм можел или и в момента не мога да си взема шапката и да ида дето ми е кеф по света? Само че не съм от тази порода ... Дали ме чака добро?! Не знам. Само че аз се боря за него, а не се изхлузвам като пръдня и после само да плюцам през плета. И да те светна, че ако те добарат в "цивилизования" свят да пишеш рецепти, без да имаш право на това, дълго ще ти "лекуват" "изкривяването". И като си толкоз открехнат, може да "споделиш" хубостите на тамошното здравеопазване.

    Коментиран от #25, #26, #33

  • 24 Йорданов

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Bubbles":

    Тук си много прав, в Испания лекарите са се превърнали в секретарки, всеки щрака на компютъра и те праща при др. Лекар. Дават болнични, но не лекуват.
  • 25 Bubbles

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Лежач":

    На кого съм си оставил близките бе каун?
    Ако не пращаме по 2-3 хилядарки в Евро всеки месец на родителите си за да пълнят гупите на убитаци като тебе и на ония с белите престилки за да ги тъпчат с възможно най скъпите лекарства още щяхте да сте на ниво 200лв. МРЗ.
    Бегай да се гръмнеш, не 80, 99% са ония за които говереше онзи депутат там в клозета!
  • 26 Bubbles

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Лежач":

    Ха какво значи да остана и да се боря?
    Ти дали изобщо си даваш сметка какво ми е струвало за да се остановя тук?
    Не съм останал там защото държавата е НЕПОПРАВИМ клозет, каквото и да опиташ да направиш, някой хубостник като теб веднага се изтъпанчва и иска рушвет под някаква форма иначе те съсипва, други като чуят че даваш и те се нареждат на опашката и накрая се оказва че работиш за да храниш шепа търтеи, айде мерси!
    А тук здравеопазването е здравеопазване, плащаш осигуровки и получаваш БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, грижа дори и след като напуснеш съответното здравно заведение и т.н. Е да и тук до голяма степен лекарите са се превърнали в книжни плъхове както отбеляза човека по-горе за Испания та и тук така, но поне хората са по-отговорни и се стремят да спазват както правилата така и правата на пациента и човека като цяло. Е да не плащаш ли осигуровки жална ти майка нема така ва заплата дето да те оправи.
    И накрая за рецептите - Това го правя само за себе си и естествено че не ги пипа наистина шото най малкото нямам достъп до такива кочани, но става на въпрос че успешно си намирам лекарства за голяма част от нещата.
    Дълго за обясняване, съжалявам че избухнах, но селд всичко което съм видял от българското здравеНЕопазване темата ме ядосва всеки път.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Ти си страхотен!

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Bubbles":

    Наистина си супер-супер-супер ЗЛЕ!Невероятни мисли!
    Впечатлен съм от теб!
    Напиши книга, в която да изложиш вижданията си по общозначими теми.Би била полезна за обществото, сигурен съм!
  • 28 Кирил

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Bubbles":

    Всеки, който може да пише грамотно- вече, само на български, може да изпише лекарства - стига да има бланки! Проблем е мисленето- то не е проста работа! Да стигнеш до правилен извод, по конкретна тема като тази, е проблем за незапознатите. Все пак, Центровете за спешна медицинска помощ не таксуват повикалите ги- факт! Жалкото е, че това е крайно необходимо, защото се злоупотребява системно! Прилагането на " два - три шева" на " обикновена рана" високоспециализирана дейност, която изисква знание и опит, в този смисъл коментарите на журналиста са смехотворни. По всичко личи, че просто няма за какво да пише! Да се тълуква изписването на медикаменти, като рутинна административна работа е, меко казано несериозно - този, който пише НОСИ ОТГОВОРНОСТ! В рецептата е т.нар. УИН и, ако е сгрешил- жална му майка! Няма нищо нередно да се заплаща медицинската помощ, напротив- това е висококвалифициран труд! Всички недоволни от полученото, могат да потърсят защита за накърнените си права! А журналята да се концентрират върху качеството да другите услуги- примерно търговията са варена царевица на плажа!

    Коментиран от #30

  • 29 Лежач

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Bubbles":

    Северозападналото ти обръщение от горният пост може да го приложиш към себе си.Между другото съм родом и все още живея по този край. "Белите престилки те тъпчат" с това, което предлага фармацевтичния пазар. Парите, дето изпращаш ги гушкат търговските вериги на настоящите ти господари и си ги прибират обратно, така че може ти да се гръмнеш. Няма да ти кажа пък какво казва Иво Христов за "герой" от ранга ти. Не знам какви трудности си преживял тук, но да обвиняваш за тях всички е неумно. Да не мислиш, че някой ми е поднесъл нещо на тепсия?! Толкова "стени" съм "разбил с глава", че ще получиш главоболие само ако ги "видиш". Не съм взел от никого стотинка, извън регламентираното по ценоразпис, а и до момента поддържам за моя сметка "практика" в отдалечено населено място, просто за да не остават хората съвсем захвърлени. Както и да е. Това за теб едва ли е понятно. И ако обичаш, не говори за неща, които не познаваш. Желая ти крепко здраве.
  • 30 дистанционно ГП

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Кирил":

    Абе че здравеопазването в БГ-то е под всякаква критика е абсолюен ФАКТ!Нацупени маймуни(мед. сетри и доктори без консумативи)разбирасе, имаше и талантливи медици които отдавна не са там....защо ли?Значи плащаш осигуровки и НЕ получаваш адекватно лечеие, и за капак ти пращат сметка не посилна за социялният ти статут.Спомям си на скоро 1на германка лежеше на улицата със счупен череп докато екипите на спешна помощ се караха кой да я вземе за да забогатее със 200лв:)По принцип всеки турист има застраховка която определена(И) болница(И) са длъжни да окажат медецинска помощ базираща се на застаховката.Кои са болниците със тъкъв договор между тур операторите и здравните заведения,трябва да попитаме Батко и Братко?
  • 31 Болен

    0 0 Отговор
    Практика от преди демокрацията, но тогава беше по-скрита.
  • 32 Един от Марс

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грешка в централното командване":

    Много вярно. За да си лекар и то по призвание е нужно ум, воля, упоритост и късмет да те обучават добри специалисти. Ще вземат пари, изчели са много учебници и книги. Като баща на лекар се гордея със сина си-специализант по кардиология. Спасява животи.

    Коментиран от #34

  • 33 Фея

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Лежач":

    Вижте, господине -- България е ЕДИНСТВЕНАТА държава в Европейският съюз, където НЕ ПРИЗНАВАТ -- Европейската здравна карта!!! -- Навсякъде другаде --ДА! -- След като лицето се осигурява в ЕДНА държава от ЕС --- НЯМАТЕ ПРАВО ДА ИСКАТЕ ПАРИ!!! ---- ЯСНО ЛИ Е!!! -- ТОВА Е НЕЗАКОННО!!!! --- Моята внучка дойде от България в държава от Евросъюза -- ПРЕГЛЕДАХА Я, НАПИСАХА РЕЦЕПТА, СНИМКИ И ПРАВИХА, ПРЕГЛЕД ПРИ СПЕЦИАЛИСТ, ДОРИ СЕГА ЩЕ Я ОПЕРИРАТ, иииии за всичко това -- НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО не сме платили, само представихме Европейската здравна карта!!! -- Дори и лекарствата от рецептата бяха с НАМАЛЕНИЕ -- 60%, както за всички граждани в страната!!!! --- МНОООГОООО, ВИ ТРЯБВА ДА СЕ УЧИТЕ ОЩЕ!!!! -- ИИИИИ, накрая сте в България, НЕЕЕЕ , за да правите нещо за страната, аааааа заради СОБСТВЕНИЯТ СИ БИЗНЕС!!!! --- Защо трябва да ходите в чужди държави -- ТРЯБВА,когато сте там ДА СЕ ИЗПОТИТЕ ОТ БАЧКАНЕ, аааа така в корупционната ни Родина, стоейки на стола, без да се мръднете --- ОБИРАТЕ, горките, нуждаещи се чужденци!!! -- "БРАВО! -- ПОХВАЛА"! --- ЕТО, ТОВА Е БЮРОКРАТИЧНИЯТ БЪЛГАРИН -- МАФИОТ И КОРУМПИРАН! -- Плачете за Лаура Кьовеши! -- Че ги вкара всички в затвора!

    Коментиран от #35

  • 34 Фея

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Един от Марс":

    АЛОООО --- БАЩАТА НА ДОКТОРА, който е горд със сина си, изчел много книги!!! --- Лекар по ПРИЗВАНИЕ и положил ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА ---- прави всичко с удоволствие, наслада ПО ПРИЗВАНИЕ, неееееее ЗА ПАРИ!!!! --- Прочетете за неврохирурга , който правил СТОТИЦИ операции на дечица с Детска Церебрална Парализа ----- НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!!!! --- Този хирург според Вас ПО - МАЛКО книги ли е изчел от Вашия син!!!! --- СВЕТИЛО Е ТОВА!!! -- ЖИВ И ЗДРАВ ДА БЪДЕ И ПОМАГА НА ДРУГИ ДЕЧИЦА ДА ВЪРВЯТ!!!! --- Никаква съпоставка не може да се направи с другите лакоми лекари, мафиоти, невестулки!

    Коментиран от #36

  • 35 Лежач

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Фея":

    "Скъпа" феИчке, научете първо как функционира една система и не се упражнявайте да прехвърляте проблемите от болната глава на здравата. Не е работа на лекарят да взема пари от пациентите. За целта, в лечебните заведения има администрация, повече от медицинския персонал. Дали едно лечебно заведение може да си вземе парите от нечия "здравна карта" е проблем точно на тези хора, не на лекарите или сестрите. Гарантирам ви, че в чужбина няма нищо атрактивно за мен. Нито повече работят, освен шерпите от източния блок. Нито разполагат с господ знае каква апаратура, а и за капак не могат да я използват адекватно в много случаи. Дали се "изпотявам" от положеният труд, зависи от конкретната работа. Понякога дрехите са като прани на гърба ми, так че "око обичате" не ме учете как се работи. Дали има какво да уча? "скъпа" госпожо", аз уча ежечасно. Лекарят учи цял живот, за разлика от повечето професии. Щом толкова ги "разбирате" нещата, "стойте" и вие на "един стол да обирате чужденците". Както веждате, има свободна ниша. И ако "обичате", не ме плашете с Лаура Кьовеши, защото тя със сигурност няма да ме вкара в затвора, но не се знае вие какво рискувате. Желая всичко най-добро на внучката ви и най-вече да не стане така, че да се върне после при "мафиотите", след като ви одрусат прекрасните европейци до голо.
  • 36 Лежач

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Фея":

    Вашето "светило" си е "надделяло на масрафа" и има възможност да прави такива "кампании", естествено с рекламна цел. Аз "удрям чело" на всички "анонимни" "докторчета", които ежедневно преглеждат и лекуват на доброволни начала, без да "бият тъпана". Това са за мен истинските Хора.
  • 37 Български медик

    0 0 Отговор
    Призовавам за национална стачка на медиците. Основното искане е за справедливо заплащане - поне 200 евро за първичен преглед.

    Коментиран от #38

  • 38 Лежач

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Български медик":

    Бих подкрепил, но е нереалистично. Вярно, че това е в долния полюс на евроцените за дейността, но България е извън тази скала. За да се нормализират нещата е необходимо въвеждането на почасова ставка за съответния труд. На босият не можеш да му "вземеш цървулите".

    Коментиран от #39

  • 39 Български медик

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Лежач":

    Разбира се че ще го подкрепите. Но за съжаление не споменавате как срещу подобно заплащане каква е отговорността за лекарска грешка в България?Отговарям в с една дума: Никаква

    Коментиран от #40

  • 40 Лежач

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Български медик":

    Значи идея си нямате, че подписа и печата под всеки документ означават отговорност. Не се притеснявайте. Не съм се подвел по ника ви. Просто отговорих обективно. Ако от днес увеличат цената на вашият труд, ще се откажете ли от увеличението от чист алтруизъм? Едва ли.

    Коментиран от #41

  • 41 Български медик

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Лежач":

    Предполагам ще се съгласите че не всички професии са еднакви.Лекар е не само професия но и призвание. Проблемът е че с увеличене на възнаграждението, лекарите в България няма да лекуват по-добре или да убиват по-малко пациенти. Моето възнаграждение го увеличават за постигнати резултатите. Сравнете резултатите на българските лекари с тези от съседните страни и ще разберете че имате огромен късмет с търпелвата робска психика на българина и трябва да работите доста здраво за да заслужите и минимална промяна във възнаграждението. Разбира се всяко правило има и изключение и има достойни лекари в България. Но те са прекалено малко в сравнение с безочливата пасмина търгаши които са посочени в материала.

    Коментиран от #42

  • 42 Лежач

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Български медик":

    Постът ви показва само, че идея си нямате от заплащането в здравеопазването. За тези пари фаянсаджия и здрасти няма да ви каже, а на адвокат през вратата въобще няма да влезете. В дълбока заблуда сте, че качеството на здравеопазване в комшиите е по-добро. Даже тук пациента получава в пъти повече от там, срещу смешно заплащане, а често и на вересия. С робска психика са повече от колегите и позволяват да ги мачкат нищожества. Ако си вдигнат главите с достойнство, на всички ще ви се стъжни. А за "търгашеството" може да потърсите сметка от "законодателят", който е решил, че лечебните заведения са търговски дружества. Ако ти пусна голяма аванта, после на мен ми дирят сметка. В магазина не ме питат колко хуманен и успешен съм бил днес. Искат ми финикийски знаци. От лекарите не може да искате да вземат присърце вашите проблеми, когато са затънали до шия в личните си. Само с алтруизъм и хуманизъм са живели светците, само че "светец" може да станеш само посмъртно. Животът е изграден на груб материализъм.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове