Last news in Fakti

14 Юни, 2019 15:10 1 450 12

Недоволството на медиците във Видин продължава

  • видин-
  • лекари-
  • медици-
  • протест

Системата не работи за всички, не само за персонала. Тя не работи и за пациентите

Недоволството на медиците във Видин продължава - 1

Протестът на медиците във Видин продължава втори ден, информира БНР.

За втори ден в ефективния протест участват различни здравни специалисти от областната болница - медицински сестри, лаборанти, санитари и акушерки.

Всички недоволстващи спряха работа за час, за да изразят негодуванието си от лошите условия на труд и ниското заплащане.

По данни на общественото радио в демонстрацията участват 90% от здравните специалисти в болницата. Те са подкрепени от пациентите, но малцина са тези, които излизат и застават зад тях. "А протестът е и за пациентите", коментира старшата сестра на неврологичното отделение Даниела Милова.

"Системата не работи за всички, не само за персонала. Тя не работи и за пациентите", каза Милова.

По думите на председателя на дружеството на професионалистите по здравни грижи в болницата Диана Богомилова процедурата за провеждане на ефективен протест е спазена напълно. Коментарът ѝ идва по повод твърденията на ръководството на здравното заведение, че стачката е незаконна.

"На нас никой не ни е заявил такова нещо. Имаше законен срок, в който сме подали заявлението за стачката. Можеше да ни отговори, да ни стопира, да спре действията ни. Такова нещо до нас не е стигнало", категорична е Богомилова.

Едночасовите ефективни протести ще продължат до 20 юни.

Първото недоволство беше вчера, 13 юни. Протестиращите медици бяха подкрепени и от омбудсмана Мая Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 23 Отговор
    Със лая лайнолова трябваше да започнете а не да завършвате - да ни стане ясно кой бърка ла..та...
  • 2 123

    23 4 Отговор
    Мафията ГЕРБ срещу Българския народ!

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    2 18 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Абе тролик, колкото и да се напъваш най-много да се олайнолиш (от лая лайнолова). Истината е следната - в ЕС няма граници пред свободното придвижване на хора и капитали. Всяка една от мед.сестрите е свободна да отиде където и очи видят в Европа ако тук не я устройва. Пак старите сценарии с подклаждане на протести тук-там за да се създава психоза. НЕ ФЪРФИТЕ!!! Лая се готви за пост в бсп и за мястото на курна затова го раздава "нелегален работник" като тодор живков. Ангел Найден, мажо и, отказа коментара когато го попитаха дали е така.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 месара

    3 14 Отговор
    никой не ви прокужда, останете и работете тук! а що се отнася до това че ше напуснете България, и ше работите в чужбина, искам да ви кажа : трябва език да знаете, да работите, кафе, цигарка, пазар и приказки, там за това не плащат.
  • 6 Да видим

    5 9 Отговор
    Политиците съсипаха държавата и хората избягаха (хеле пък от Северозапада). Болниците чакат да дойдат пациентите и след тях парите, ама и двете ги няма. За да оцелее болницата във Видин населението трябва да е 2 пъти повече. Вместо да кандилкат хората по улиците или да изсипват пари нахалост някой все някога трябва да каже: БОЛНИЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!!! Ама пусто краденье......
  • 7 123

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Значи сороспиите потвърждавате, че прогонвате умишлено Българите, за да мият вмирисани еврогейски задниц*!
    Знаем, че много мразите Българите и България, но скоро ще има нов Народен съд, ново Белене...............и нещата ще си дойдат на мястото!

    Коментиран от #8

  • 8 Реалист

    0 15 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Ами и според мен е крайно време на има съд над такива като теб - търпимоста ни е на предела си. Ще ти спрем пенсията, както спряхме издръжката на партията ти... Ще ти събуем зелените чорапи останали ти от службата като старшинка и ще те натирим на Белене в свинарника както вие сте хвърляли хората там. Сигурен съм че еколозите ще се зарадват че прасетата са нахранени... Средна възраст на гласувалите за бсп - 70 годишни... Оставате все по-малко...

    Коментиран от #9

  • 9 123

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Не съм 70-годишен, но ще ги доживея защото съм с Чернобилска радиация!
    Все пак по-добре 70-годишен отколкото преминал лоботомия соросид със Столипинска закваска и гербер-милиционерска окраска!

    Коментиран от #12

  • 10 Прост народ

    12 2 Отговор
    Налу болниците ги направиха търговски дружества, пак да гласувате за тиквоча
  • 11 Калчол

    1 0 Отговор
    Във Франция държавата контролира болниците и когато се наложи им помага. Всички лекарства и болници са бесплатно, по принцип трябва да имате карта застрахователна, но и да нямате ще ви помогнат срещу личния паспорт българския. Ето що е човещина от страна на френските управници и болници. Ето как във България трябва да се процедира. Такива търговски дружества трябва да се премахнат и държавата да поеми голямото здравно плащане на болниците. Ако нямат пари и са ги окрали, то заеми да теглят а не ретро самолети да копуват и после пари ще кажат нямам и.
  • 12 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Не се кани да не ритнеш утре камбаната. Или да доживееш 70 но да погребеш родата до 3-то коляно. мутацията от радиацията те е ударила в главата и ти личи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове