Last news in Fakti

15 Май, 2012 21:16 755 0

Тръгват проверки на басейните по морето

  • басейн-
  • море-
  • проверки

От днес започнаха масирани проверки за състоянието на басейните по черноморските курортите. Те ще продължат до края на месеца, предупреждава бТВ.

Само във Варна има регистрирани 240 басейна. До момента обаче разрешителни за сезона имат само 28.

Рисковете в басейна зависят от конструкцията, разкриха проверяващите. По-старите имат опасни помпи на дъното. Най-сигурни са тези с преливници, което означава, че водата прелива в басейните, влиза в преливниците, минава през помпите и се връща отново в басейна чрез специални дюзи, които са на стените. 90% от тези водни обекти по Черноморието са именно такива.

Заради миналогодишния инцидент, при който 13 годишно момиче от Германия се удави в неизправен басейн контролът в родните хотели е затегнат. От туристическия бранш бързат да си извадят разрешителни и заради предстоящите абитуриентски балове.

Същевременно днес строителство в морските ни курорти беше забранено. До 1 октомври строежите се замразяват заради летния сезон. Веднага започнаха и проверки дали забраната се спазва. Глобата е в размер на 10 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА