17 Май, 2012 10:32 796 0

Румен Христов готов за СДС

  • румен христов-
  • сдс-
  • дсб-
  • мартин димитров
Румен Христов готов за СДС - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Христов е доказал през годините, че може да работи за СДС и работи за СДС, заяви самият той в сутрешния блок на Нова телевизия. Христов е един от вероятните наследници на поста на лидера в оставка на десните Мартин Димитров. Неговото име заедно с това на Борис Марков се спрягат като евентуалния бъдещ ръководител на СДС.
 
„Аз съм поемал всякакви отговорности, включително и отговорността да съм кандидат-президент, знаейки че няма да спечеля. Така че, ако се вземе решение в този тежък момент за кратък период от време, сигурно ще се съобразя с решението на партията" заяви Румен Христов по повод вероятността да заеме мястото на Мартин Димитров.

Той допълни, че независимо от поста, който заема, той вярва на своята партия и ще работи, както и преди, за нейното благоденствие. Въпреки поголовната загуба на последните президентски избори, където беше издигнат от листата на сините, Христов показа завиден позитивизъм, имайки предвид срамните 2%, до които коалицията падна тогава.

 Депутатът коментира, че въпреки настоящото положение на сините, той вярва, че СДС може да излезе от кризата, да се „себеутвърди, еманципира и да тръгне напред". Според него тези, които харесват Костов, ще гласуват на предстоящите избори за ДСБ, но тези, които вярват на СДС, ще дадат вота си за тях, като това би предположило по-голямо представителство и на двете формации в парламента.
 
В крайна сметка Христов не потвърди, но и не отрече дали е кандидат за председателското място на СДС, заявявайки, че в момента очаква преди всичко партията да се консолидира, за да не загуби позиции.
 
„Аз смятам, че следващото управление на България трябва да бъде вдясно" заяви депутатът, допълвайки, че не трябва да се допуска управление на БСП. В тази връзка той коментира сегашното управление като дясно или поне дясно центристко с всичките му условности. Борисов удържа данъчните ставки, финансовата дисциплина, икономиката е стимулирана по някакъв начин, както и това, че премиерът е член на Европейската народна партия, смята Румен Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА