Last news in Fakti

27 Юни, 2019 18:15 8 015 34

Берберян да върне 21 декара в Борисовата градина

  • юлия берберян-
  • тенис-
  • декари-
  • борисова градина

Скандална заменка на имоти и парцели

Берберян да върне 21 декара в Борисовата градина - 1

Берберян е била тогава депутат от СДС и е злоупотребила с власт. Заедно със съпруга ѝ са били съдени, но с политическа подкрепа е оправдана.

По 750 хиляди евро излиза на Столична община всеки един от 15-те апартамента, с които Юлия Берберян направи заменка, за да получи 21 декара в Борисовата градина, където днес се намира (до "Софияленд") тенис комплексът на известната фамилия. Тези данни изнесе председателят на правната комисия в СОС Орлин Иванов. Берберян е получила 21 декара за 15 панелни апартамента в "Люлин", "Дружба" и "Обеля", припомня сайтът „Stolica.bg“.

Изнесените факти бяха в резултат на атаката на общинския съветник Марта Георгиева, която каза,че Общината раздавала имоти в парк "Борисовата градина". Тя обвини Орлин Иванов, че е част от модела "Софиянски". Тогава той изнесе подробности около сделката с огромни общински терени по времето на Софиянски.

"Аз съм член на анкетната комисия и има много заложени цъкащи бомби. Те са поставени в периода 1997 година до 2004 година. След това разпродажбата спира по времето, когато председател на Общинския съвет е бил Владимир Кисьов", припомни Орлин Иванов. Той директно каза на Марта Георгиева да разговаря с техните хора да върнат 21 декара на Столична община. А Общината ще им върне 15 панелни апартамента.

"Г-н Иванов, ДСБ е създадена през 2004 година, за да избяга от модела "Софиянски", каза Марта Георгиева. По времето, когато е направена заменката на апартаменти срещу общински терен, цената е била около 500 евро на квадратен метър. В момента е около 1000 евро. Сделката през далечната 1998 година беше публично известна. След нея имаше недоволство, но тя беше одобрена от тогавашния състав на столичен общински съвет.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 agasi

    62 3 Отговор
    berberan darta pa4avra

    Коментиран от #18

  • 3 гост

    85 1 Отговор
    Ами тия дето с три подписа на свидетели станаха горди собственици на хиляди декари ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ ????????? И сега като всички измамници си живеят ДЕМОКРАТИЧНО !!!!!! Кой е държавата в тая държава ?????

    Коментиран от #23

  • 4 Нина

    69 8 Отговор
    Берберян това където завърщшва на ян , Арменци ,Еврей всичко е напаст ...само чичко Хитлер ги е мачкал !!!

    Коментиран от #20

  • 5 Незнаещ

    40 13 Отговор
    Със сигурност сделката е направена незаконно. Но поне е изградено нещо, което хората могат да ползват срещу 15 апартамента. Докато при Цветан В. само е прибирано и е ламтено за още и още. Както и за другите "невинни" управляващи.

    Коментиран от #10, #27

  • 6 екзорсист

    34 1 Отговор
    Нечовешка, буквално, наглост.
  • 7 Щайнер

    42 1 Отговор
    Така е, едно време им пуснаха ръка на тая паплач, те ни се качиха на главата. То не бяха банкерчета, продуцентчета и т.н. България се оказа Рай за арменците

    Коментиран от #9

  • 8 абе

    47 2 Отговор
    берберян - противна личност, една от първите лапачки след '89 г.!
  • 9 Майнер

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Щайнер":

    "Арменци", друг път - хаз ари под прикритие.
  • 10 goni

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Незнаещ":

    Ако, ти си потърпевшият в сделката кон за кокошка, така ли щеше да разсъждаваш?! Разбира се и ти си потърпевш, както и всички останали в тази страна! Не се опитвай да я оправдаваш!
  • 11 Помним

    34 4 Отговор
    тази воняща отвсякъде Заменка.Ма тя милата,Берберка, от коя партия била депутат?Бинго!Познахте-от тази,дето феновете и' крещеха:"времетето е наше,наше".А се оказа,че не само времето,но и много материални активи и суха пара в държавата станаха с измама Техни.Та сеги си прехвърлят топката.Ама модела "Софиянски",ама ДСБ-със задна дата се правят на Чистаци!
  • 12 Биде

    30 3 Отговор
    Ама, моля ви се тя е толкова честна и добра демократка и и седесарка че ще върне до последната педя земя, ама..... на куково лято!!! И да питам кога ще се случи чудото тези със скандалните продажби и заменки и тези дето се облажиха яко от тях да полежат малко в затвора????!!!
  • 13 Ще върне........

    14 1 Отговор
    Мадури.

    Коментиран от #14

  • 14 Михал

    23 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ще върне........":

    Мадури? Ще те изтрият, майна. Българските думи са забранени. Евро-коректно е тестикули. По въпроса за Берберян. Не луд този който яде баницата... Защо обиждате жената. Не четете ли? "тя(сделката) беше одобрена от тогавашния състав на столичен общински съвет." Колективна вина няма, но затова пък има "Тенис Комплекс." Баницата свърши! И за доволни и недоволни, за скачащи, зачервени и синкави, остана върховното щастие когато дойдат избори, с гордо вдигната глава, да си пуснете бюлетинките за другаря Бойко Методиев Борисов. Хай до писане, че дойде ракиено време.
  • 15 ТОЧКАТА

    22 3 Отговор
    като гледам каква негативна енергия лъха към нея ,почвам да разбирам думите на ТомаБика...,,...НИЕ!!!/и берберян влиза/ пазим държавата от ВАС,,,!!!!!Страх ги е миличките ,вече почва да ги е страх и още повече озверяват. и бързат да се налапат....
  • 16 Зайко Байко многознайко

    32 3 Отговор
    Ние скачахме и викахме: " Кой не скача е червен" , а тези начело с Драгалевския натурален индо-европеец прибирах с пълни шепи. Победителите, пренаписват историята. Истината се затрупва дълбоко, след което образователната система промива мозъците на подрастващото поколение и резултатът е налице, джендъри, чалгаджии и най-важното неграмотни, като Цв.Цв. Ушавият шлифер, които ни управляват! Оставете, Косово, Крим, Донбас и Каталуния , гледайте нас докъде ни докараха.
  • 17 Дорм

    20 2 Отговор
    Ами ще връща я!!!!!!Щото се скъса да обяснява че било законно....айдеее бабичко Видовден дойде!!!!!!!!
  • 18 бл.134 в Зап. парк

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "agasi":

    Абе , оставете жената намира . Ако ще и по 2 милиона евро ,да излизат 15 панелките .Да не сте позволили тази неворятна бизнес сделка .Така е в Булгаристан , чакайте големи заводи , и оправия .Извън София е като в Кърджалийско време .
  • 19 Иван Донев

    21 3 Отговор
    15 панелни апартамента срещу 21 декара земя в Борисовата градина?!
    Добре, а тези панелки й ги е дала пак държавата!
    Иначе тогава е била онеправдана, била е депутат от СДС и забележете, че докато е депутат участва активно в изготвянето на закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Същия този режим, който й даде 15 панелки и после тя по време на другия престъпен режим на СДС е заменила за 21 декара в Борисовата градина.
    Тогава са я съдили за тази заменка, но е оправдана. Странно как пък всички приближени на властта в съответното време ги оправдават?!
    Иначе била направила и се ползвало! Ами да ми дадат и на мен да направя игрища, да им прибирам наемите и да се ползват.
    Така станаха мултимилионери някои.
    Те цялото семейство са били успешни тенисистки. Защо не си ги купиха тези декари с парите, които са изкарали? Защото земята в Борисовата градина не се продава!
    Иначе пише закони за престъпния режим...!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ян бибиян

    13 2 Отговор
    Всичко що е Ян Бибиян е все по далаверите, измамите, заменките и всякакви зулумлуци.
  • 22 алйорданоff

    8 1 Отговор
    Демокрадцията не от вчера и още някои не са я разбрали. За да я разберем трябва ревизия, ама явно не е "морално" Те и други работи
    цъкат....
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А помниш ли с кое мнозинство в НС се прие този ПРЕСТЪПЕН ЗАКОН???
  • 24 Поръчкова статия

    13 3 Отговор
    А за Цеко Минев и Ивайло Мутафов от ПИБ защо не пишете? Колко сгради построиха точно до комплекса на Малеев? Тях защо не нападат? Защото са донори на ББ И Пеевски. Държат ни се превърна в една мафия по модел на Капоне. 50% иска ББ от всички предприемачи.
  • 25 Стефчо

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Неграмотен":

    И каква е разликата между тях?
  • 26 Мария

    2 0 Отговор
    ИМА ГРЕШКА ИМА И КОРЕКЦИЯ.НАЙ-ВЕЧЕ КОГАТО НЕЩАТА СА ВИДИМИ И СМЪРДЯТ.
  • 27 1914

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Незнаещ":

    Да бе могат да го ползват ама срещу 40-50лв. на час. Ползвай го ти!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тодор Колев

    3 0 Отговор
    Всичко краде ли краде
  • 30 Алексей Сергеев

    0 9 Отговор
    Колко злоба, завист има в платените червени боклуци. Първо: теренът на тенис-комплекса Малееви не в Борисовата градина,буквално. Това е теренът "Арсеналски" където нямаше и едно дръвче. Изгради се красив тенис комплекс, засадени са стотици дръвчета, облагородиха пустеещата земя. По тази логика дайте да върнем и Болница Токуда на общината защото е тя е там. КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЩЕ ВЪРНЕ ЛИ ТЕХНОИМПЕКС купен за жълти стотинки? А червените боклуци ща върнат ли Пловдивския панаир, ЦУМ, фабрики и заводи за жълти стотинки?

    Коментиран от #31, #33, #34

  • 31 Тва е една голема оранжерия😂😂

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Алексей Сергеев":

    За ква красота говориш
  • 32 Иван

    3 0 Отговор
    Не закачайте Берберян, защото нейната дъщеря е част от „Демократична България“ и сега всички медии от кръга „Капитал“ ще започнат да я защитават храбро!
  • 33 Дони

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Алексей Сергеев":

    Альоша, къде се буташ и ти?
    Стига обвинява хора червени, сини, дрънканици.
    Изгодна ли е сделката , изгодна е за Малеева. Но пък СДС все пак. Всички политици използват положението, всички. Съвест нямат.
  • 34 Иван Донев

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Алексей Сергеев":

    Ти от кое село дойде в България?
    Въобще можеш ли да мислиш или си си глупав по рождение?
    Какви комунисти те гонят?
    Същата Берберян преди 89' е била с така наречените комунисти, а след това с така наречените демократи.
    Фурнаджийска лопата, която гледа на нея да й е добре и изгодно.
    Как пък всички преди 89' се възползваха от комунизма, а после пък взеха да го плюят и да се правят на дисиденти?!
    Отрепки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове