Last news in Fakti

28 Юни, 2019 13:24 2 361 18

Шофьорът, убил пешеходка вчера, хващан 4 пъти с превишена скорост зад волана

  • младен маринов-
  • български извор-
  • войната на пътя

Фаталната злополука стана в село Български извор

Шофьорът, убил пешеходка вчера, хващан 4 пъти с превишена скорост зад волана - 1
Снимка: БГНЕС

Шофьорът, блъснал и причинил смъртта на пешеходка край село Български извор, е имал 4 нарушения за превишена скорост, каза в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Водачът, който е предизвикал пътнотранспортно произшествие, е правоспособен от 2014 г. За периода от тогава до момента има 15 констатирани нарушения, което означава, че контрол има. 4 от нарушенията са за превишена скорост и въпреки всичко виждате какви събития настъпват“, заяви Маринов и посочи, че в случая най-вероятно също се касае за движение с несъобразена скорост.

Вътрешният министър припомни, че извършителят е намерен и задържан за 24 часа.

"Контролът е завишен три пъти през последните две години. И това е видно и от постъпленията, които влизат в държавния бюджет от наложените глоби“, каза още вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    45 0 Отговор
    Има ефективни мерки, има и неефективни мерки. У нас са от втория тип. След като някой е хващан системно за превишена скорост, но очевидно има кола, талон, плаща си глобите, то явно мерките срещу него са неефективни. За 4г. като млад шофьор да имаш 15 глоби значи на всяко тримесечие глоба, което значи че него не го вълнува явно колко пъти ще го глобяват, ако въобще е платил нещо. Дайде извадка какво е платил, какво не е, защото глобата не значи плащане. След като се констатира рецидив, тогава следва отнемане на свидетелството, особенно за млади шофьори, които тепърва трябва да се възпитат как да се държат на пътя. Министърът сега да обясни на наследниците, че системата е безсилна срещу нагъл нарушител и че те са загубили близката си, защото няма какво да се направи.

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    28 0 Отговор
    Бягство от мястото на злополуката и то при смъртен случай трябва автоматично да се наказва с 10г. затвор, защото е върло погазване на принципа за оказване на помощ при инцидент, което само по себе си е наказуемо. Да убиеш и да избягаш не трябва да се толерира като нещастен случай, а като преднамерено убийство. И това трябва да се обясни на всички, правилното просвещение е пътя, а не административни глоби и наредби, които никой не знае.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Респект за коментара! Точно там, където трябва!
  • 4 гнида

    9 0 Отговор
    Не завишен контролът , а таргета написани глоби! Но презумцията на това действие е да се пълнят джобове в правителството!
  • 5 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Точно така! Отдавна говоря, че бягство от ПТП с пострадал човек трябва да се криминализира и да има ефективни присъди!
  • 6 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Отделно, не следва да се допускат каквито и да било споразумения, с цел намаляване на присъдата, особено при рецидив!
  • 7 Шляхтиц

    17 2 Отговор
    След като има 15 нарушения, защо трябваше да загине невинна жена. Защо не е в ТРУДОВО-ВЪЗПИТАТЕЛЕН И ИЗПРАВИТЕЛЕН ЛАГЕР???????? Защо трябва невинни нормални хора да загиват заради кретенизма на престъпници. Що за криворазбрана демокрация се установи в България.
  • 8 ЪРП

    24 0 Отговор
    МНОГО УДОБНО СПЕСТИХА ПО НОВИНИТЕ , ЧЕ Е ЧЕРНОКРАК ПРИМАТ ПИЯНИЦА!!!!!!!!
  • 9 Синдикат на Ало Измамниците

    11 0 Отговор
    "" Контролът е завишен три пъти през последните две години""
    Царе сте в прилагането на неефективни мерки и най-вече в събирането на пари. Което ме навежда на мисълта, кога някой от тия човекоподобните си плащал глобата г-н Маринов!?
  • 10 ЕПМ

    8 1 Отговор
    откога е критерии това колко пъти някой е засечен с превишена скорост, при положение че е пълно по пътищата с ченгеджийски хранилки?!
  • 11 Ебах ти

    13 1 Отговор
    Влизат пари от глоби и нищо друго не се случва,освен това че бройката на загиналите си държи към 1000 човека годишно. Евала! Големи лапачи!
  • 12 User

    9 0 Отговор
    КАТ дублира функции на НАП. КАТ не искат да работят по превенция, трябват им повече глоби, за да се се хвалят с "повече" свършена работа.
    Трябва да се отчитат с % по-малко регистрирани нарушения, а не с повече наложени глоби!
  • 13 самозванци

    9 0 Отговор
    Белене да отваря вратите ! Ще дойдете отново на дядовия ама време ще мине. Първо с раирани пижами, магистратите , хрантутници. Независимата съдебна ВЛАСТ . Мафия !
  • 14 Бягайте спасявайте се от тая дупка

    7 1 Отговор
    Не Държава ами няква кочина, бягайте докато сте млади, тъжно е ама това е начина да успеете и да живеете достоен живот някъде където ще ви уважават и няма да ви избиват циганите и авто джигитите
  • 15 Гостилничаря

    5 0 Отговор
    И като са завишени мерките, защо загиналите на пътя са все повече!? Този загубеняк като успех ли отчита увеличените постъпления от глоби!? Защо дрисъкът с 4-те нарушения още кара кола!? Кое от тези неща е успех бе, Маринов, боклук нещастен!?
  • 16 Гоуст

    3 1 Отговор
    Чупя огледала и пукам гуми на простаците, дето карат като състезатели из града. Ако си мислиш, че ще ме хванеш, трябва да спиш денонощно в колата си.
  • 17 Луд

    4 0 Отговор
    Жената убита,той за постъпления в бюджета говори.Думи нямам.Ония имал регистрирани 15 нарушения за 5 години.А защо има книжка и не е пратен да чука камъни в кариерата.Не говорим за затвор да го гледаме и пойм.
  • 18 незнайко

    4 0 Отговор
    Стомната накрая се е счупила. За 4 години 15 нарушения ! Сега като полежи 15 години ще разбере какво е нехайство !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове