Last news in Fakti

3 Юли, 2019 18:43 2 520 37

Кенеди преди хан Аспарух в дневния ред на Столична община

  • джон кенеди-
  • хан аспарух-
  • паметник
Кенеди преди хан Аспарух в дневния ред на Столична община - 1

Темата с паметниците в столицата отново е на дневен ред. Това пише в позицията си до медиите общинският съветник и председател на ПП МИР Симеон Славчев.

По думите му за паметниците е заговорил и вече бившият посланик на САЩ у нас Ерик Рубин, който в прощалното си слово обявил, че в София се готвят да издигнат паметник на 35-тия президент на щатите Джон Кенеди. Според Рубин мястото следва да бъде допълнително уточнено и гласувано в Столичен общински съвет.

В тази връзка Симеон Славчев отправя запитване по какъв начин Джон Кенеди е свързан с българската история и дали е по-важен от хан Аспарух.

По думите му на този въпрос трябва да отговорят общинските съветници от ГЕРБ, които бавят решението за поставянето на монумент на основоположника на българската държава хан Аспарух.

Предложението за паметника на Аспарух е било внесено на 28 януари от председателя на ПП МИР, но така и не било подложено на гласуване.

В доклада си Славчев предложил монументът да се проектира и разположи на площад Александър I.

"Центърът на София е мястото, където трябва да бъде поставен паметникът на хан Аспарух. Недопустимо е чужди управници да "изникват" в българската столица, а дa няма паметник на създателя на българската държава", категоричен е Славчев и допълва, че нация, която не уважава собствената си история, а робува на чужда, е обречена на гибел.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Тиквунов

    41 1 Отговор
    нека започне голямото гъзолизане СЕГА!
  • 2 Гнусна Соросня

    58 4 Отговор
    Няма по големи предатели от Американофилите, това са Българофоби готови и майките си да продадът, само да бъдат потупани по рамото от Гнусната Соросня.Съд и затвор за такива Предатели!

    Коментиран от #26

  • 3 така е

    58 0 Отговор
    Славчев, така е.За Аспарух и Списаревски може и да няма.Нашия ас дал буквално живота си над София в бой със сегашните ни съюзници май няма паметник в София да де, но на тия които я сринаха половин София има памента плоча !И с Аспарух е същото от някога две три Българии е останала само една, тая на която живеем в момента !Много българи има по света от Кубратовите българи но са се претопили и не знаят род и родина малко са тия които помнят кои са и от къде ! Нищо чудно както я пишат "историята" ни да ни пишат че сме дошли и от Аризона мдаа !!!
  • 4 Хахото

    46 0 Отговор
    Ама защо само на Кенеди, давайте от първия президент до сегашния Тръмпунгел.
  • 5 СоцБоц

    49 1 Отговор
    Долни гюбрета, за хамериканските летци изтрепали 20 000 Софиянци паметник издигнаха, Предатели и подлоги, бял ден да не видите.
  • 6 Иво

    37 0 Отговор
    Паметници на Васил Левски и на хан Аспарух трябва да има на видно място във всеки български град и то без гаври, като светещи очи. А паметник на Кенеди е пълна простотия. Утре ще сложат и паметници на Осман паша, Чърчил и/или Жоро Павето.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сера Стата

    37 1 Отговор
    Сложете паметник и на пияницата Юнкер, да може Боко да коленичи всеки божи ден под топките му
  • 9 Триумф на гейберастията

    28 2 Отговор
    Много ясно че новият окупатор ще прави паметници из губернията си. Даже губернатор тиквоний лично ще наблюдава строежа на памерника на краварската окупация. Хубавото е че вероятно ще падне, гарантирано качество от ГРОБ.

    Коментиран от #21

  • 10 гост

    0 18 Отговор

    До коментар #7 от "Бате Мите":

    Ела бе бате мите,ела да ме избиеш,от кога чакам...някой гаден комунист да дойде да ме избие...че да си оправя настроението...

    Коментиран от #31

  • 11 русенец

    34 0 Отговор
    Какъв ни се пада Кенеди? Какво е направил за нас?! Изобщо знаел ли е, че съществува България?! Стига сте лизали задници. Кенеди е нещо в САЩ. Ако трябва да вдигаме паметници на всеки държавник по света, няма да ни стигне територията.

    Коментиран от #27

  • 12 ужас

    25 0 Отговор
    Държава-ибрикчия. Премиер-ибрикчия. Парламент-ибрикчия.
  • 13 Милен

    26 0 Отговор
    Разбира се че Кенеди е голямо име в САЩ и американците си го обичат и казват за него -последния истински президент на САЩ а защо казват така и защо го убиват е друга тема, нямаща нищо общо с ластиците които пишат и "разследванията" които правят за него !Но той няма нищо общо както с нас, и историята ни колкото и да е голям нищо не е допринесъл за нас.!
  • 14 Bulba

    24 1 Отговор
    Това са само Тестове, да видят до къде могат да стигнат в Наглоста си!
  • 15 Предатели

    27 1 Отговор
    Американците бомбардират София и убиват хиляди българи, а тия предатели паметник ще им вдигат.

    Коментиран от #29

  • 16 плевен

    5 20 Отговор
    Дори няма да обсъждам малоумието с паметника на Кенеди. Но господа, вие нямате нужда дори от червеи. Кълвете на гола кука. Как иначе ще научим, че тъпите софиянци са гласували за нещо наречено ПП Мир? На мен лично не ми трябва и паметник на хан на племе с дръпнати очи, от което не е останало нищо.
  • 17 Така така

    11 1 Отговор
    Драсканиците ще им се сторят дребна работа, пред взривяването.
  • 18 Ха ха

    14 1 Отговор
    Ако взема един кол и ви замеля у простите продажни Тикви...
  • 19 111

    7 1 Отговор
    6te bude izkurten
  • 20 александър македонски

    1 20 Отговор
    Кенеди всеки го знае а хан Аспарух никой не го е виждал.
  • 21 А,де ...

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Триумф на гейберастията":

    Губерния, си е все нещо. По амерканската документация, сме 'теритотия'.
  • 22 Бб666

    11 1 Отговор
    Националното достойнство и чест е непознато за безгръбначни.
  • 23 681 БГ

    10 1 Отговор
    ПОЗОР За България!!! Какъв е Тоя Кенеди та паметник да му правят ? Американски Боклук, Пумияр никакъв паметник на Янкит237е да са факат от зад !!!! Хан Аспарух е Велик и създал България !!!!!
  • 24 Шумен

    11 1 Отговор
    Столица,в която няма паметник на създателя на държавата не заслужава да е столица!
  • 25 KENEPH BG

    2 10 Отговор
    Аре стига с тези ханове. Аспаруховите българи - кутригурите, нито са говорели нашия език, нито са изповядвали нашата религия. Аз нямам нищо общо с онази смръдлива пасмина от пустините на средна Азия. Кенеди поне е европеец.
  • 26 Американеца

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гнусна Соросня":

    И ти не си по хубав
  • 27 Американеца

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Абе нека има бе нека се ограмотяват тия които не са наясно кои са великите и достойни за уважение личности в световен мащаб.

    Коментиран от #28

  • 28 Американеца

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Американеца":

    То и паметниците на съветската армия не са хубави там на мястото в центъра ,но ги има.
  • 29 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Предатели":

    Квот било било сега са приятели
  • 30 Джентълменът русофил

    3 0 Отговор
    Скапани безродници!
  • 31 Бате Мите

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Педалче,
    първото което трябва да знаеш, е че несъм комунист-мразя ги! А после кажи , къде да дойда??
  • 32 Дедо Вангьо

    5 0 Отговор
    Познайте на кого първи ще вдигнат паметник кратуните от общинския съвет! На създателя на България? Не! Защото сегашната политика е да се руши България. На Кенеди? В чест на соросоида-чифут Рубин, който щял да си бие камшика? Не! На Мерилин Монро? Пак не познахте! Кратуните от общинския съвет ще издигнат паметник на Боко Кратуната! С нашите пари. Единствената утеха за нас е, че паметник се издига на мъртвец!
  • 33 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Няма нужда да ПОЗНАВАМ,аз ЗНАМ чий ще е паметника !! Много е важно, като е паметник, да е на "европеец"- поне така е написал №25. Вярно е,че 4070 човека биват убити от англо-американските бомбардировки и около 13 000 сгради са унищожени. Но не аз, а Б.Филов обявява война на САЩ и Англия, а оттам и на СССР.Малко останало да ги насметем и трите супер сили и да приключим войната в полза Хитлеру, ама време нямало - много бързо се въртяла Земята и основните ни сили се забавили и заиграли в Гърция, Македония и Добруджа. Хубаво е до Кенеди, да се остави място и за Буш, а от другата страна на човеколюбеца Труман.
  • 34 Осъзната истина

    1 0 Отговор
    Създателят на българска ТЕРИТОРИЯ ако беше жив сега, в съвремието ма този свят, изобщо как ще е издържал на факта, че съвременна България е ДЪРЖАВА която е под управлението на ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ и че сред БЪЛГАРИТЕ има такива, които всъщност не са БЪЛГАРИ, а други.
    Също така как би понесъл факта че българите се учим от ЧУЖДИ И8НТЕРЕСИ ...

    Коментиран от #35

  • 35 Осъзнатата истина 2

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Осъзната истина":

    Аспарух велики, който през 681 година е създал българска територия и държавност тук в Балканският полуостров, ако той по един или друг начин се е преродил изобщо какво би си помислил, как да живее, как да намери своето място в кръговратът на живота сред хората и по точно сред какви и кои хора... !?
  • 36 Осъзната истина 3

    1 0 Отговор
    Когато ФАКТЪТ говори, пълно затишие от всякъде

    Аспарух велики дали, но надали знае че БЪЛГАРКАТА се срамува да погледне БЪЛГАРИНА !?
    Тя вероятно се срамува да бъде в ЕДНО ЛЕГЛО с него !
    Той вероятно е със ЗАМЪРСЕНА душа, орисия, аура и здраве, което е РАЗХЛАБЕНО.

    Докато другите българи вероятно са с перфектно изчистини аури, орисии и т.н., само един не е , за да може да не ВИДИ ХУБАВО докато е жив !
  • 37 Осъзната истина 4

    1 0 Отговор
    Разни АНТИХРИСТИ, които се правят на НЕВИННИ пред други, умишлено умеят да настройват БЪЛГАРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ, за да може това ПЛЕМЕ да се самоунищожи, а другите ПЛЕМЕНА да си мислят че българите сме глупави хора, всъщност по този начин да НЯМА ВИНОВНИ НИКОГА И НИКЪДЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове