Last news in Fakti

4 Юли, 2019 19:42 2 083 20

МВР без пари пазело папата у нас

  • мвр-
  • протест-
  • илия кузманов

Полицаите и служителите в затворите искат нощният труд да струва 2,50 лева на час

МВР без пари пазело папата у нас - 1

Охраната на папа Франциск у нас и на евроизборите са генерирали много извънреден труд, не е изплатен, заяви в "Лице в лице" по бТВ заместник-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов.

Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР, заедно със Синдиката на служителите в затворите в България и подкрепени от конфедерация на труда "Подкрепа" и Българския лекарски съюз организират национален протест с искане за достойно заплащане на нощния труд. Демонстрацията им ще е на празника на министерството – 5 юли.

Според заместник-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов - служителите са демотивирани от ниското заплащане на нощния труд, който е 25 ст. на час.

Това се отразява на сигурността, добави той. Исканията са той да стане 2,50 лева на час.

Вътрешният министър Младен Маринов обаче обясни, че той самият е съгласен, че това, което се заплаща, е малко, но в момента няма възможности за друг вариант:

„Служителите в МВР са на ненормиран работен ден и могат да бъдат призовани по всяко време, за да си изпълняват обществения дълг. По отношение на нощния труд – смятам, че това, което се заплаща, е малко, но това е въпрос на възможности и на бюджет. Така че и аз съм работил повече от 20 години на улицата нощни смени и смятам, че при наличие на парични средства това нещо може да бъде коригирано”, каза Маринов.

Кузманов обясни, че дори да са на ненормиран работен ден, има норми, които трябва да се изпълняват - 40 часа на седмица, а извънредният труд да се заплаща.

Нямаме против да бъдем викани, но не и да работим безплатно, добави Кузманов.

Той поясни, че и за извънреден труд не са им платени парите.

Заместник-председателят на синдиката на МВР предупреди, че служителите могат да спрат да подписват декларации за полагане на такъв извънреден труд.

Асен Тодоров от Синдикат на служителите в затворите в България пък обясни, че надзирателите са крайно неодстатъчни, а сигурността в затворите е намалена, понеже нощните смени са с по-малко служители, за да се избегне полагането на извънреден труд.

Той бе категоричен, че се полагат усилия за спиране на незаконни практики като внасяне на вещи в затворите, но са необходими и системи като заглушители за мобилни телефони и системи против дронове, които са много скъпи.

Има случаи на прелитащи дронове, засега се справяме, но е трудно. От друга страна има случаи, в които един човек отговаря за 100 лишени от свобода, добави Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    3 26 Отговор
    Ми те парите отидоха при бесеперастите
  • 2 EL chochone

    24 1 Отговор
    Как тъй пазят Боко-ПаПата без паре! :)
  • 3 гост

    4 20 Отговор
    БСП окрадоха парите
  • 4 гост

    21 6 Отговор
    ГЕРБ окрадоха парите
  • 5 Кардинал

    8 1 Отговор
    Кой папа?
    Нямам думи,то бива простотия ама.....
    Не,не,отказвам се....
  • 6 Наблюдател'

    19 0 Отговор
    Папата не го ли пази Господ ?
  • 7 Слави Славов

    17 3 Отговор
    Полицаите първо да започнат да работят,а после да искат пари!А на който не му харесва,да си намери друга работа!
  • 8 народ

    17 2 Отговор
    Те полицаите и това дето им плащат сега не заслужават,а те зинали за още!Не виждам причина да им се плащат въобще заплати!
  • 9 Алахата

    6 0 Отговор
    Ми папата кат не е платил еееей да му се невиди
    Виж бад бойко си плаща оранатъ пари бол нема проблема. Папата не е кийнал 2000000 йевро гръм да го удари
  • 10 БоцМан

    3 0 Отговор
    Огромна рростотия цари тук...Само опорни точки и липса на нормална елементарна мисъл?
  • 11 333

    7 0 Отговор
    Този човек на снимката не е ли и пенсионер и служител на МВР, пенсия на макс и заплата на макс, че и още.....
  • 12 Полицайте е ли са били

    3 2 Отговор
    Неплатена отпуска? Айде бе! В коя дейност, дават допълнително пари, за това, че си изпълняваш служебните обязаности? Никъде ! Има пари, взети от гольо, които копоите, искат да вземат!
  • 13 Зигфрид ми ни

    4 1 Отговор
    Моля , публикувайте средната брутна заплата на един среден служител -полицай , с примерно 5 години стаж в МВР.

    Коментиран от #14

  • 14 Ник

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Зигфрид ми ни":

    На служител със средно образование е 900лв, а с висше около 1100лв. И това за работа на ненормиран работен ден и в среда на работа с най големите боклуци, психари и отрепки между населението на тази територия.
  • 15 Бачкер

    4 2 Отговор
    Как тъй безплатно то си влиза в заплатата Като им е трудно да напуснат и да почнат работа в производството
  • 16 гост

    0 1 Отговор
    Заглавието няма нищо общо със статията.
  • 17 герп

    2 1 Отговор
    То и без пари пази окупаторите американци в Ново село. Затова няма за нощни надбавки. Палячовци с нови коли.
  • 18 ЪРП

    5 1 Отговор
    НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА ПЛАЩАТ ПО 2,50 ЛВ.НА ЧАС НА ПОЛИЦАИТЕ, НО КАТЕГОРИЧНО ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е ЕДНА ОТ НАЙ-РЕПРЕСИРАНИТЕ ОТ ПОЛИЦАИ ДЪРЖАВА В СВЕТА!!!!!!!!!
    КАТЕГОРИЧНО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е СЪГЛАСЕН БЪЛГАРИЯ ДА Е НА 8-МО МЯСТО В СВЕТА ПО БРОЙ НА ПОЛИЦАИ ОТ ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ДА Е В ТОП КЛАСАЦИИТЕ ПО ИЗДИВЯЛА ПРЕСТЪПНОСТ И НЕРАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В СВЕТА!!!!!
  • 19 Национална сигурност

    0 5 Отговор
    Пълво, честит празник на всички колеги. Второ, не е без пари защото се получават заплати. До коментиращите, които нямат образование и не знаят, че България никога не е била съветска република. България е в НАТО и ЕС, капиталистическа страна с пазарна икономика. Нашите стратегически партньори са САЩ и всички страни от НАТО и ЕС, а също и Австралия, и Япония. Това, че вас не са ви питали, дали да бъдем в НАТО и ЕС, или не, си е ваш проблем. Нас чистите българи са ни питали и ние, на специални места, сме дали съгласието си. Протестирайте срещу родителите си и ги питайте, защо качеството на произхода ви е такова и нямате право на глас, за тези неща. Повечето сте за мазетата на държавна сигурност, за разследване за шпионаж и пропаганда в полза на чужда, вражеска държава. Нищо не може да промените, народа си харесва Бойко, но имате право да се нервирате, гърчите от ярост и гняв тук, в този сайт. Не чета апострофиралите ме, но приемам плюсове.Този комунистически сайт е единствената ви утеха, в нещастния ви живот:):)
  • 20 димо

    0 0 Отговор
    Не стига, че са некадърни и мързеливи, но и нахални и нагли! Като им се виждат малки заплатите и тежки условията на труд в климатизираните коли, да напуснат и да отидат в което и да е производство и да изпълняват норма, да видим дали ще могат да изкарат и за сол тези оядени ненаедници!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове