Last news in Fakti

8 Юли, 2019 12:10 7 294 40

Безумно изпреварване. Тирове се надпреварват по родните пътища (ВИДЕО)

  • тир-
  • изпреварване-
  • магистрала

Тежкотоварните автомобили са ограничени с максимална скорост от 90 км/ ч

Безумно изпреварване. Тирове се надпреварват по родните пътища (ВИДЕО) - 1
Кадър: Нова тв

Безумно изпреварване, застрашаващи живота маневри и превишена скорост са само част от проблемите, които шофьорите на тирове създават по пътищата в страната през летния сезон.

Оказа се, че точно в забранените участъци те настъпват газта и предприемат опасни маневри. На АМ „Тракия” повече от половината шофьори нарушават правилата за движение, съобщи Нова ТВ.

„Тежкотоварните автомобили са ограничени с максимална скорост от 90 км/ ч. Когато водач на тир предприеме изпреварване, то продължава страшно дълго. По този начин се изнервят останалите шофьори на леки автомобили. Стига се и до изпреварване в аварийната лента, което е много опасно”, поясни бившият автомобилен състезател Румен Дунев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лумпени

    35 9 Отговор
    Тираджиите се изпреварват бавно, но за сметка на това продължително ! Идиоти!

    Коментиран от #9, #29

  • 2 У нас всичко е...

    29 10 Отговор
    Позволено, особено акоТИРа е на батко и братко! Не го лови нито "полиция" , нито камера...!
  • 3 Гост

    18 12 Отговор
    То от „професионалисти” да ти се изправи косата!
  • 4 Х. У. Я

    19 32 Отговор
    Мръсно и долно тираджийско племе

    Коментиран от #17

  • 5 Гост

    35 17 Отговор
    С много пък лабилна нервна система ще ми дойдат водачите на леки автомобили?! Ако е така, то трябва да си върнат книжките или да си пият своевременнно хапчетата! Какво означава "изнервят се"?! Ами по тази логика се "изнервят" и при движение зад камион в планински път! Това е ТИР, не е мотоциклет! А вината за изпреварването в аварийната да е на водачите на тежкотоварни камиони, изобщо не искам да го коментирам!
  • 6 пари в името на всичко

    29 9 Отговор
    Баща ми е шофьор. Я разбирачите да питат шефовете на фирмите дали юркат камионите да пристигат бързо, да дават срокове малки за доставка и ти да караш бързо иначе глоба от заплатата. Ами в градовете как карат тия с лимонадите, тия с авточастите, тия със храните. Борбата за клиента е голяма и всеки бърза да е пръв. И ако оня на камиона бърза за кораба да разтвари зърното, то е за да стигне като няма опашка да чака за да разтвари и прави повече курсове за да има добра заплата. Вижте шефовете в този бизнес как са го организирали. После проверете врътките с тахошайбите. Всичко се знае. Даже съм чувал за документ даващ ти право да претовариш камиона. Той се давал от общините. Знаете ли какво значи да има кораб за зърно в Балчик или Варна? Някой виждал ли е опашка от чакащи?
    А това че на връщане от Обзор аз карам със 100 автобуса ме изпреварва на баир на горе???? Баламурниците по телевизията дето дават акъл знаят де са лайната ама нямат топки и чурка да бръкнат с пръст в раната. Ония ще закарат камионите у София и ще клекнат от властта.

    Коментиран от #7

  • 7 село

    19 14 Отговор

    До коментар #6 от "пари в името на всичко":

    Никой не иска нищо от баща ти. Ние искаме от полицията да го постави на място и да не се обяснява. Ако трябва да го остави без хляб.

    Коментиран от #15

  • 8 ттт

    19 20 Отговор
    Тировете масово карат със 110-120 в България, но до сега не съм видял спрян тир за превишена скорост. За това се лепят като мухи всеки ден.

    Коментиран от #40

  • 9 Тир

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "лумпени":

    Трябва малко МОЗЪК За да се сети човек че за да изпреваришМПС С Дължина от 17метра и разлика в скороста от 10 км трябва повече време.... МАЛКО Търпение трябва. Никой не коментира храстите и клоните превзели платното за движение създаващи опасност за Всички шофьори.
  • 10 112

    17 7 Отговор
    максималната скорост за товарните мпс по магистрали е 100 км/ч. а максималната скорост от 140 за леките не е задължителна. който бърза стига бавно според народната мъдрост. катаджиите казват и скъпо.
  • 11 всичко е пари в живота

    26 1 Отговор
    и кво като се изпреварват? Никой няма привилегия да пуска мигача от София и в лявата лента до Бургас. И 140 е макс. скорост. Ще кара със 100,120 ще намали и изчака. ТИРОВЕТЕ НЕ ДАВАТ МИГАЧ ПРИ ИЗПРЕВАРВАНЕ НА МАГИСТРАЛАТА!!!!!!!!!!!!!!! Това е по опасното.Не знаеш ко прай. Шефовете на тези фирми и хората сключващи договори за доставка на стока имат влияние върху поведението на водача. С автобусите е същото. Шефовете!!!
  • 12 Да да

    18 10 Отговор
    Олигофренииии!!!! Ми да минават под гумите на ТИР-а!!! На мен ли трябва да ми дреме? А който изпреварва на забранено,да го глобят.В Италия взимат книжка за това! А изпреварванията на забранено обикновенно стават по-бързо,отколкото на разрешено. При изкачване празен камион и такъв с 24 тона товар се движат с чувствителна разлика в скороста. Карам и камион и лека кола. Питате ли ме, когато се налага с камиона да изпреварвам лека кола!!! А това че някой от 140 не мове да намали на 90 си е негов проблем.Или пък от 180!!! Да излита през мантинелата и да минава напряко. Бахов съвсем даде фира!!!
  • 13 Мисури

    29 13 Отговор
    Хайде мърморковци. Още една тема да виете като умиращи чакали. Какво, ТИР-овете да не се задминават, понеже трябва да се съобразите с тях ли? Те са равноправни участници в движението. Ще чакате, ще забавяте, ще псувате, проблема си е ваш. Хората си вадят хляба. А идиоти дал господ по всички коли на около.
  • 14 Малоумни камионджий...

    14 18 Отговор
    Малоумни камионджий... По завоите с 30, на правото с 100 и като се опиташ даго изпревариш задължително газ до ламарините. Никога не правят път а само задръстване!!!! Такива са за прибиване !!!!!

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Тир

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "село":

    За това си Село.. За да бъдат Одобрени Високи тол такси трябва да се създаде конфликт между гражданите в тази Държава. Но това няма да реши проблема.. Парите все ще са малко....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тир

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Малоумни камионджий...":

    То трябва да се сетиш защо е с 30 в завоите и храсталака. А ТИ За какъв ХОЙ БЪРЗАШ...

    Коментиран от #25

  • 19 Тъпири

    8 1 Отговор
    Никой не казва да не се изпреварват, а да не се изпреварват където това е забранено със знак!
  • 20 Tir1

    16 6 Отговор
    Ало леките коли по полека с обидите.Не се нервирайте толкова,ще изчакате малко и продалжавате.Камионите на пътя не са трагнали като вас на почивка а на работа за да имате вие храна и напитки и какво да пазарувате,затова по спокойно и лек път.
  • 21 Tir1

    7 5 Отговор
    Ало леките коли по полека с обидите.Не се нервирайте толкова,ще изчакате малко и продалжавате.Камионите на пътя не са трагнали като вас на почивка а на работа за да имате вие храна и напитки и какво да пазарувате,затова по спокойно и лек път.
  • 22 гост

    8 2 Отговор
    Не виждам нищо безумно в снимката но ако бяха снимали и опашката зад ТИР-а там щях да вида едно стадо безумници .
  • 23 в храстите ли се крият

    2 0 Отговор
    Катаджиите кво праят през тва време?
  • 24 Ddddd

    8 5 Отговор
    Не че тировете са големи а магистралите ни са тесни. Един прост пример-тир 460-480 кс. натоварен с 25т и ограничител на 90км в най лек баир пада на 85км. Ако баирът е по-стръмен и продължителен на върха скоростта му е 60-65км.Шофьорът в баир няма правото да изпуска инерцията на камиона а камо ли да отнеме газта.Направи ли го в баира качването става с 40-45км и 1600-1700 оборота. При 35 градуса на въздуха на мотора му трябва въздушен поток за охлаждане. Зад този камион е друг но с 12-15 тона. Има ли забрана или няма никой не се интересува,левият мигач веднага се подава иначе трябва да отнеме газта,да стои зад него а зад неговото ремарке е завет и няма въздушен охлаждащ поток. Преди да плюете шофьорите на тежкотоварни камиони най-напред помислете защо постъпват така и защо побои надолу пускат дори до 100км.За инерция и охлаждащ въздушен поток а не за да не дадат път на некой си чичо от село

    Коментиран от #32

  • 25 До Тир 14

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тир":

    Защото не съм в 14ти век за да карам 100 километра с 30. Ако на прававта ме пуснеш да те заобиколя и двамата ще си спестим доста нерви, нали? Или бъркам?
  • 26 Гост

    7 5 Отговор
    До тираджиите. Защо във Германия се редките по 20км един след друг. Защото там нямаш право да изпреварва. Но тука си правиш какво си искаш вкл. И махаш ограничител. Затова ще се съобразяваш иначе бой
  • 27 Шофьор

    6 6 Отговор
    До "ГОСТ" Да ти е#а майката недоклатена. Внимавай да не отнесеш тупаниците някъде. Овчи кон.

    Коментиран от #30

  • 28 Шофьор

    4 3 Отговор
    До "ГОСТ" Следващия път като решиш да изпреварваш тир в забрана си помисли да не срещнеш борда на ремаркето
  • 29 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "лумпени":

    Затова в Германия му казват слонско изпреварване и си имат по три ленти за движение.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 СтарТИРаджия

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ddddd":

    Затова по пак да кажем, нормалните държави може по цялата магистрала да е забранено изпреварването за камиони, но точно на изкачванията е разрешено и, ако аутобана е двулентов пускат, и трета лента. В България за "по-лесно" на "Тракия", на изкачванията - забрана за камиони!!! Трета лента - йок. И като съм с 5 тона, а ти с 25 'найш 'га ща чакам... Ама на гербав ликторат как да го обясниш? Те разбират само Бацетата, те само могат да им обяснят.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Евала

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "СтарТИРаджия":

    И при мен беше същото петък. При скорост от 140 км. Ме изпреварват постоянно. Сигурно над 30 пъти са ни светкали с фарове през целия път. А новата мода е с ляв мигач постоянно и къси дълги. И аз се пробвах, каро теб и за кратко 180 и пак се лепят. Бо не са само стс СА и СВ. Имаше повечко и от другите.
  • 35 Гост

    2 4 Отговор
    Да го ду. АТЕ ВСИЧКИ ГЕВРЕКАДЖИЙ...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 въпрос

    0 0 Отговор
    Защо се произвеждат автомобили 300 + к.с ,като ограничението е 140 км /ч ?

    Коментиран от #39

  • 38 нервен ( разбивача на тролове )

    2 0 Отговор
    На запад що като се изпреварват с половин километър в час разлика продължение на километри никой не се изнервя ?? Ммм??? Нещо???
  • 39 майстора

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "въпрос":

    Защото там дето се произвеждат няма ограничение ..за това
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове