Last news in Fakti

27 Юли, 2019 13:51 2 517 34

Борисов: От Бузлуджа лесно се говори, но да видим какво се прави

  • бойко борисов

Премиерът участва в 12-ата годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

Борисов: От Бузлуджа лесно се говори, но да видим какво се прави - 1
Снимка: trafficnews.bg

Премиерът Бойко Борисов участва в 12-ата годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се провежда в Пловдив, пише novini.bg.

На конференцията присъства и министърът на образованието Красимир Вълчев. "Вие сте най-големите будители. Благодаря ви за патриотизма и усилията. Икономическият растеж е факт. Ето един Пловдив - завод до завода. На практика липсата на работна ръка е проблем. Вече много хора, които живеят в чужбина, искат да се върнат в родината. Една от спънките е, че децата им не знаят български. Къде ще учат? В 10 щата на Америка ние имаме признание. Учителите там са направили голям пробив и успех. За следващата година минимум 2 млн. лв. повече в бюджета ще дадем за изграждане на училища, където българчетата в чужбина да учат родния си език", обеща Борисов.

"Вие сте ми важни, за да можем да подготвим децата там да не са "пречка" да могат родителите да се върнат в родината си", каза Борисов.

"Даваме пари за изтребителите, но там пък даваме нова сигурност. Аз в живота си борч не съм правил. Плащам. Финансирането е последната грижа за образованието", категоричен бе премиерът.

"Майка ми беше учителка. От Бузлуджа лесно се говори, но да видим какво се прави и какво те са направили", каза премиерът.

"Там, където не може да бъде купена сграда, ще се наеме, за да могат децата да учат български", обеща премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП

    51 14 Отговор
    Ти добре крадеш Боко!
  • 2 Гонзо

    51 12 Отговор
    Ще даде 2 милиона за училища и ще подари 3 000 000 000 за летяща скрап!

    Коментиран от #32

  • 3 Боби

    23 35 Отговор
    От Бузлуджа досега нищо хубаво не се е случило за България.
  • 4 Уди Кълвача

    38 9 Отговор
    Чуеш ли бееее нораодееее не искате да бачкате завод до завода ималоооо чуеш ли народееееее!!!
  • 5 И докато

    40 8 Отговор
    цял отрасъл от икономиката ни се унищожава Боко обикаля, като недарена сватя. 😂
  • 6 Гостилничаря

    44 8 Отговор
    Икономическият растеж е факт. Ето един Пловдив - завод до завода. --------- Пак се редят глупост до глупост! Какъв икономически растеж, к'ви пет лева, к'ъв скъсан чорапогащник!? Тия маймуни друсат ли се с розови хапчета или наистина не виждат истината!? Искали били да се връщат обратно!? Кой бе!? Кой е тоя лудия!? Образование!? Тук!? И за какво име!? За барман и сервитьорка!? Да върви да обучава тъмнозелените маймунчета, те имат нужда поне да знаят кого да маркират в бюлетината като вземат кебапчето!!! Не бил правил борчове през живота си!? От това по-нагло, лицемерно и кичозно изказване не бях чувал!!! Няма ли кой да го гръмне тоя!!!???

    Коментиран от #22

  • 7 СоцБоц

    30 8 Отговор
    Тикво проста, признай си кражбите и бягай в панделата

    Коментиран от #8

  • 8 Тодор Живков

    7 13 Отговор

    До коментар #7 от "СоцБоц":

    СоциализЪмА е едно недоносче.
  • 9 Р. Овч.

    7 12 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 10 сноу

    22 4 Отговор
    Цар ..цар е Гойо ..Направо велик ..не, направо величествен...Да се чудиш, откъде ги вади тия празни отвсякъде лафове .То из Банкята все отбор празнодумци и чокладжии, ама тоя ги изпреварва на първа писта.
  • 11 УЖАС

    21 5 Отговор
    Пълен потрес! Б.Б и К.В, защо не погледнете резултатите от НВО 2019? Защо не сметнете колко пари струват учебниците след 7–ми клас и допълнителните приложения. Ако искате да инвестирате в образование, погрижете се на първо място за децата, които са тук, защото по някаква причина родителите им не са духнали към Т2, па като ви хартисат пари учете "българчетата" извън България на български език, защото и тия дето са тук ще изчезнат в друга посока, та заводите ще ви стоят като паметници.
  • 12 Ree

    22 9 Отговор
    То се вижда какво правите,избивате на хората животните за да угодите на Запада да си продават тяхната продукция у нас.

    Коментиран от #18

  • 13 Червената шайка-терористи.

    9 22 Отговор
    Всички злини на България са заради крадливите некадърници, БеСеПедерас.ите. Заради 50 години "комунизъм", сме 200 години назад. През 1996/97 година, червените боклуци, дори съумяха да докарат България до пореден фалит, при световен икономически разцвет и разтеж. Организираната престъпна група БСП-партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека труда", и затова половин България емигрира.

    Коментиран от #14

  • 14 Гарантирано от ГЕРБ

    26 4 Отговор

    До коментар #13 от "Червената шайка-терористи.":

    Добре, че си щастлив глупак от последните 10 години на корупция и безхабелие

    Коментиран от #33

  • 15 Анти синьо-бялата секта

    16 3 Отговор
    Голяма грешка, че преди 1989, не се отвориха границите, и да изчезнат на запад гнилите елементи. Които останеха, щяха да си стегнат земеделието, свиневъдството, овчарското и говеждо пастирство, и сега щяхме да бъдем светлинни години пред всички. Искаше се само здрав и самоотвержен труд, без началници и паразити. Бъдещето ще бъде марксистко, без мързеливци и връзкари, а със здрави и яки работяги.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Свр

    13 5 Отговор
    При толкова скандали и престъпления на управляващите, опозицията спи.... Единствено ВЪЗРАЖДАНЕ се опитват. Гледайте пресконференцията в БТА !
  • 18 Све

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ree":

    Гледайте пресконференцията в БТА за ,,ЧУМАТА" !¡!!!!!!
  • 19 Розата

    15 3 Отговор
    НАРОДЕ,ОПОМНИ СЕ!НАЙ-ГОЛЯМАТА ЧУМА ВИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ,ДОКАТО НЕГОВИТЕ ГРОБОВНИ СЛУГИ УНИЩОЖАВАТ НА ХОРАТА ЖИВОТНИТЕ. ДОКОГА ШЕ СМЕ ГЛУХИ И СЛЕПИ?!
  • 20 Хайл

    9 4 Отговор
    Скоро ще разбере като не е премиер
  • 21 Пак ли

    13 3 Отговор
    този простак.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сюргюн Али коч

    9 3 Отговор
    Боки ти какво направи за България нищо ти онищожаваш собствения си народ.
  • 24 Scout for funn

    7 9 Отговор
    НИКОЙ ДА НЕ СЕ ЗАЛЪГВА ВСИЧКИ ЛОШИ КОМЕНТАРИ ПРОТИВ ГЕРБ СА ДЕЛО НА ТРИМА ЧОВЕКА .Платени от Госпожа Корнелия инпексова Нинова

    Коментиран от #29

  • 25 Centurion

    10 2 Отговор
    Ти ли не си правил борч бе смешник???Кого се опитваш да примяташ,или мислиш ,че всички са късопаметн???Я да проверим с колко е нарастнал държавният и частният дълг по твоето управление!
  • 26 Centurion

    10 1 Отговор
    Поел си страната с 13,%дълг спрямо БВП,а сега е почти 23%къто се отбележи че БВП е нарастнал. Ти и скапаният ти башибозук утроихте дълга е числово изражение!!!Биле му важни,важни са щото ще изплащат и неродените!!!
  • 27 Centurion

    10 2 Отговор
    И отделно с Дянков откраднахте почти 2 милиарда от парите за здраве .Тях кога ще ги върнеш, че ще има и лихви???Добре, че не успяхте да гепате парите от частните пенсионни фондове!!!
  • 28 Боце

    7 4 Отговор
    Този помияр само простотии, лъжи и измислени брътвежи бълва. Време е да го спрем и го изпратим там където е мястото му на бунището.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Вече даже не е смешно, уви!

    5 2 Отговор
    Чудя се колко трябва да са те заблудили тези около теб или ти самия да нямаш усещане, че да ходиш и говориш пред шепа аудитория, докарана от местни активисти, как всичко е в правилната посока и че, видиш ли, икономиката процъфтява, ама хората прости и не стават. И ето Кой ще ги образова сега, Кой от Кой по образован! Тези празнословия минаваха преди години и то пред баба Пенка и дядо Герги дето искаха да се похвалят на маса пред родата, че се ръкували с- и дали съвет на самия Бойко, а медиите слугиноохотливо снимат премиерската благословия и обещания. Е, драги, времената са други, достатъчно е да се прочетат малко коментари под гръмките статии за гръмки посещения и речи.
  • 31 Вече даже не е смешно, уви!

    6 1 Отговор
    И ако има работни места с европейски условия на труд и съизмерими заплати, то ще има и достатъчно квалифицирани кадри за тях. То и сега има знаещи и можещи, ама и шуробаджанащината и дпс_гербаджанащината е повече от през комунизменото време. Народът ти осигури твоите условия на труд, отдавна е твой ред. Иначе дали от Бузлуджа или от Пловдив, все е лесно само да се говори, нали?!
  • 32 1234

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гонзо":

    Най тъпото което някой управник някога е правил е това което бб направи дадоха 3 000 000 000 изкарани от задника на пенсионерите и работещите, но отбранителния ефект е ТОЧНО НУЛА! Кой си поръчва кола за след 5 години бе мухльовци нещастни остаряла е на втората! Ц400 пазят граница, самолетите са скъпи наблюдатели с потенциал за последен полет. ББ е нещастен боклук
  • 33 Червената шайка-терористи.

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гарантирано от ГЕРБ":

    Добре, че си полуграмотно и безхаберно тролче. Наследник на шумкари и землянкаджии. Лош материал.
  • 34 Капитана

    1 0 Отговор
    ТОЯ НЕНОРМАЛНИК ВИНЕТУ ЗАЩО ВСЕ СЕ ЗАНИМАВА С БСП А НЕ СИ ГЛЕДА В НЕГОВАТА КОЧИНА ГЕРБ ! ПЪЛЕН Е ЗЛОБА - ТАКА ЛИ ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ПРЕМИЕР НА ДЪРЖАВА ! ПО СКОРО ШЕФ НА БАНДА УБИЙЦИ И КРАДЦИ - МУТРИ ТОВА ПРИЛЯГА НАЙ ДОБРЕ ! ВИШТЕ ГИ БАЛКАТА БРЪСНАТА ЧУТУРА И ПОДЧИНЕНИТЕ БРЪСНАТИ ! ТОЯ СИ МИСЛИ ЧЕ РЪКОВОДИ ГРУПИРОВКА А НЕ ДЪРЖАВА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове