Last news in Fakti

6 Август, 2019 16:06 3 911 27

Румен Петков с тежки обвинения към правителството на Костов

  • румен петков-
  • иван костов-
  • екарисажи

Лидерът на АБВ коментира кризата с африканската чума по свинете

Румен Петков с тежки обвинения към правителството на Костов - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на АБВ Румен Петков смята, че държавата няма ресурс и потенциал да контролира процеса на африканска чума по свинете.

„Не бива да забравяме, че 1999 г. – 2000 г. Иван Костов продаде всички екарисажи. България остана без какъвто и да е инструмент за ефективно ликвидиране възможността за разпространяване на на този тип заболяване. Основната вина от престъпни действия, политически и управленски е на Иван Костов и неговото правителство", заяви той по време на пресконференция, цитиран от "Фокус".

"Миналата година ние предложихме държавата в лицето на МЗХГ и ловно рибарския съюз и ловно-рибарските дружини да набележат конкретни мерки за ограничаване на популацията сред дивите прасета. Искаме да знаем оценката на правителството за това безотговорно бездействие“, подчерта Петков.

Петков подчерта още, че първото правителство на Борисов е ликвидирало националната ветеринарномедицинска служба. Лидерът на АБВ посочи, че никакви действия не са приети за възстановяването ѝ.

„В момента изискването във всяка община да има ветеринарен лекар, далеч не се спазва. Държавата няма властови ресурс и потенциал да контролира процеса и това е отговорност на правителството", отбеляза още Петков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    20 18 Отговор
    Ами........прав е.....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да да

    43 1 Отговор
    Сега Костов е виновен за чумата, Орешарски за хакването та НАП, Виденов е виновен за изтребителите ... Само Бойко е невинен, че 10 години експериментира колко сме търпеливи

    Коментиран от #16

  • 4 Чоко

    7 3 Отговор
    Айде пак, ква ква...
  • 5 сноу

    32 4 Отговор
    Ох,Румба то само това да е с мед да ги помажеш.Пълна разсипия ,тотална скапания и всеобхватна цигания.

    Коментиран от #26

  • 6 Отклонител

    23 8 Отговор
    Предател не измествай фокуса към минали неща.
  • 7 ДСБ

    12 1 Отговор
    е глупак пет павителста не знаят какво да направят и се лутат
  • 8 Помнещ

    13 7 Отговор
    А ,,тройната коалиция" какво направи?

    Коментиран от #10

  • 9 Фактите се

    14 0 Отговор
    Прасетата ще изядат главите на суджуците
  • 10 Не се чуди

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "Помнещ":

    Костов, Тройната колалиция и тн не направиха нищо, затова бяха изхвърлени от хората. Но както се вижда, най-голямото зло, поради невежество и корупция е Боко 1,2,3. И той ще сподели същата съдба!

    Коментиран от #13

  • 11 Бай Бай

    16 2 Отговор
    Румен Петков има много поздрави от Американското посолство и го канят за да му издадат виза.
  • 12 Костов вкара Гангрената в България

    12 4 Отговор
    "Държавата е лош стопанин" - помним Ванка, помним. Е после всичко стана Мам си джейс.
  • 13 Георги

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Не се чуди":

    Африканската чума тръгва от Африка.Мигрантите къде легални,къде нелегални са навсякъде в Европа.А ако е умишлено разпространена от мюсюлмани неконсумиращи свинско???

    Коментиран от #23

  • 14 Кой финансира университета на Ванката ?

    4 3 Отговор
    Министерството но Образованието и Науката ? Та нали е частна собственост ? Що за КАЧАМАЦИ СЕ БЪРКАТ у нас ? Що за университет е той - За управление на Кризите. Сиреч за управление на гръмотевиците .
  • 15 Кой предаде на Канада Челопеч срещу 3%

    12 2 Отговор
    Защо Петко, журналистиката и Срави Трифоновски отминават темата ? Бавноразвиващи ли са ?
  • 16 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "да да":

    И неговия ден ще дойде !!! Изчакай малко...оше не е момента !!!
  • 17 Румба и на теб мушката ти е ниско в

    5 1 Отговор
    Песока ! Защо не я вдигаш по - високо ? Или АБВгз е същата смрад ?
  • 18 Ванката е откри границата ни

    10 0 Отговор
    На гласоподаватели които не говорят дори български
    . Как да не го гушне мило и нежно туй мургаво нашенце ?
  • 19 Шаран БГ

    10 0 Отговор
    Дръж се, бе , Румба! За много работи си абсолютно прав!! Обаче сега не е ли 2019 -та година ? Защо СЕГА му скачаш на Църния Ваньо ? Изчакай още 20 години - тогава ще "хване дикиш".... За да стане човек политик в България , задължително ли е или не, да има "жълта книжка" ??
  • 20 Ефрейтора

    6 0 Отговор
    Румба , и тебе с правата лопата !!
  • 21 Onq s konq

    1 5 Отговор
    Единствената вина на Иван Костов е че не направи референдум за връщане на Монархията. Ако беше направил Симеончо Цар, Костов до ден днешен щеше да е премиер. И България щеше да е мнооого мнооого по напред с матрияла.
  • 22 Уточнение

    3 0 Отговор
    Автор на последния коментар е коня.

    Коментиран от #24

  • 23 Да еаааа!

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Георги":

    Добро утро! Това не е престъпление на верска основа, това е стратегията на Турция за " културно, в духа на евроатлантическите ценности" прогонване на БЪЛГАРИТЕ от районите със смесено население. Подбудителите са известни- ДПС, както и преките извършители - циганите. Народът отдавна се е убедил в това, само Кратуната и кратунките с НС не дават дума да се обели за гнусното престъпление.ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ИМА НАРОДЕН СЪД ЗА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ! Трябва да се върне смъртното наказание и всекиму заслуженото! Народът ще вземе съдбата си в своите ръце и както клин клин избива ще приложи древната практика - око за око, зъб за зъб. Като се сложат лихвите става - две за око, чене за зъб! СПРЕТЕ ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ ЗА ЦИГАНИТЕ! ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СЕ ЛЕКУВА С ШАП И ПРОКАЗА В ГЕТАТА.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Морлов

    2 0 Отговор
    Румен Петков е болен от р**к
  • 26 ДДимитърдд

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "сноу":

    Точно Румен Петков да прави коментари е меко казано цинично. Румен фонтанчето можеше да лежи дълги години в затвора за делото акрам, а за неговото злополучно министерстване в МВР да не говорим. Достатъчно е че той осигури държавна охрана на Маджо от СИК, плюс срещите му с осъдените братя Галеви. Точно този да се опитва да дава съвети е нагъл цинизъм. Да се скрие в провинцията и да си пие водката. Жалко руско зомби.
  • 27 ДДимитърдд

    2 0 Отговор
    Точно Румен Петков да прави коментари е меко казано цинично. Румен фонтанчето можеше да лежи дълги години в затвора за делото акрам, а за неговото злополучно министерстване в МВР да не говорим. Достатъчно е че той осигури държавна охрана на Маджо от СИК, плюс срещите му с осъдените братя Галеви. Точно този да се опитва да дава съвети е нагъл цинизъм. Да се скрие в провинцията и да си пие водката. Жалко руско зомби.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове