Last news in Fakti

7 Август, 2019 08:07 7 985 75

Всяка кола с паспорт за ремонти, прегледи и катастрофи

  • полиция-
  • кат-
  • регистрация

За внесен автомобил с превъртян километраж веднага ще сигнализират в МВР

Всяка кола с паспорт за ремонти, прегледи и катастрофи - 1

Всеки автомобил, регистриран на територията на България, ще има паспорт с технически данни. В него ще се вписва пълната информация за техническите характеристики на превозното средство, както и всички извършени ремонти и прегледи. Документът ще съдържа информация и дали автомобилът е бил участник в катастрофи.

Това е записано в Проект на Закон за пътните превозни средства, публикуван за обществено обсъждане на сайта на министерството на транспорта.

Целта на проекта е да се намалят пътно-транспортните произшествия у нас. Смъртността в резултат на ПТП в България е сред най-високите в ЕС, коментираха експерти пред TrafficNews. Според черната статистика, у нас 99 души на 1 милион умират в резултат на катастрофи. За сравнение, средният показател за смъртност в ЕС е 50 убити на 1 милион жители.

Сега действащият закон за движение по пътищата от 1999 г. е вече остарял, е мнението на специалистите. Затова е предвидено разработването на проекти за три нови закона - за движението по пътищата, за пътните превозни средства и за водачите на моторни превозни средства, които да направят автомобилния транспорт побезопасен.

Важно значение за ограничаване на катастрофите е създаването на нормативна основа, която да контролира техническата изправност на автомобилите, тяхното одобряване, поддръжка и ремонт, пише в мотивите.

Една от мерките за това е паспортът с технически данни на колите. Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” пък ще трябва да поддържа регистър с тези данни. В него ще има сведения за извършените прегледи за проверка на техническата изправност, за навъртените километри, за ремонтите и за пътно-транспортните произшествия с превозното средство.

Още при първоначалната регистрация на употребвяни автомобили у нас, ще се извършва идентификация, проверка за съответствие с данните на производителя и проверка за техническата изправност. Това ще става в специални лицензирани сервизи.

Ако се установи подправяне или заличаване на идентификационния номер (VIN) на пътното превозно средство или пък превъртане на километража, незабавно ще се уведомяват органите на МВР.

За нови автомобили паспортът се издава от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, като там определят и датата за представяне на следващ периодичен преглед за проверка на техническата изправност.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАЗ 5

    98 8 Отговор
    Хайде на досиетата, до сега на хората сега и на колите, после на жените. Накрая и една нова комисия по досиетата. Ура! Честито!
  • 2 Valio

    114 5 Отговор
    Целта на проекта е предполагам да се вземе някой лев май.....

    Коментиран от #19

  • 3 El boko

    63 13 Отговор
    Не лоша идея която ще бъде съсипана от ГЕРБажии чиновници!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Доналт Тръмп

    117 1 Отговор
    В коя друга страна го има това нещо ,а за качеството на ремонта на пътищата и катастрофите по тая причина кой ще отговаря.
  • 6 Клоуни

    91 3 Отговор
    Смршнициииии
    Оправете доходите на хората палячовци и после имайте каквито и да било изисквания!!!

    Коментиран от #8, #73

  • 7 iko

    59 6 Отговор
    Най важното е да се промени мисленето на хората.Колата е не само необходимост но и е убиец на пътя!Карайте с внимание.
  • 8 СссереМ

    26 75 Отговор

    До коментар #6 от "Клоуни":

    Доходите зависят само и единствено от отделния индивид,когато си необразован, некадърен и мързелив няма как да получиш високи доходи,а също и обратното-кадърния и образован човек взима много повече.

    Коментиран от #26, #33, #56

  • 9 Геро

    65 4 Отговор
    Черни, кутий за автомобилите, паспорти, те тия милярди, къде бойко ги тегли сега ще ни бърка в нашия джоб, за да ги връща. С мотива да няма катастрофи по пътищата. Но и ганйо си е виновен, ако кара с 90 извън населено място и се съобразява с пътната обстановка, няма да гинат като мухи.Интересен факт, че като отиде в друга държава нашенеца е много испълнителен и спазва тамошните закони а като дойде тука мрънка колко е смотана държавата а той не полага грам усилия, за ред и спазване на закона. Е за тва България се превръща в чалгария. И сега очаквам да изтъкнете че други са ни виновни а вие тарикатчетата не сте.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Казано просто

    53 6 Отговор
    Ще се въведе нова схема за ограбване на хората като се създаде лобистки закон!

    Специализирани сервизи които са естествено частни!!!

    СЪЩИТЕ СЕРВИЗИ ЩЕСИ СЪЗДАДАТ АСОЦИАЦИЯ И ЩЕ ОПРЕДЕЛЕТЯ ЦЕНИТЕ И ПРАВИЛАТА!

    ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ ЧЕ ЗАРАДИ ЕДНА ВДЛЪБНАТИНА ПО КУПИТА ДА ПИШЕМ ОБЯСНЕНИЯ!

    ЦЕЛТА Е ГРУПА ЧАСТНИЦИ ОТНОВО ДА ЗАБОГАТЯВАТ БЕЗ ДА ДОПРИНАСЯТ ЗА БЕЗОПАСНОСТА ПО ПО ПЪТИЩАТА НИ!


    КАЗАНО ПРОСТО ПРАВИТЕЛСТВЕТО НА МУТРАТА Е РЕШИЛО ОТНОВО ДА НЕ ИЗПЪЛНЯВА СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!

    КАТО НАПРИМЕР: КАЧЕСТВЕНИ ПЪТИЩА И СЕРИОЗЕН КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА КАТ!!!
  • 12 Един

    60 1 Отговор
    Няма лошо в намерението! Ама това ще има минимален ефект в/у намаляването на ПТП-тата. Основната причина за многото ПТП-та са "водачите" и пътищата!
    Водачите: "Карам за 100 бона кола - а тоя ми се пречка ! Я ... " ... газ и ...тряс!
    Пътищата:като карам кое да гледам бе некадърници от пътна инфраструктура: дупките по пътя , знаците и да гадая кой защо е сложен или забравен, маркировката дето е на въображение, изобщо организацията на движението и накрая пътя дето някъде и за каруца не става!
    Изобщо разбирането за пътищата е грешно: ПЪТИЩАТА СА ЗА ДА ОСИГУРЯТ ДВИЖЕНИЕТО ! А НАШИТЕ ПЪТИЩА ГО БЛОКИРАТ!

    Коментиран от #21

  • 13 Да помислим за малко

    40 4 Отговор
    Осъзнавате ли, че господата управляващи са се усетили накъде духа вятъра и решават да налагат всякакви, дори абсурдни мерки, както и да предлагат подобни закони. Как като все плюем по тях, те са с 1 крачка напред? Още един регистър - забавете темпото, хакерите не могат да ви догонят! А също е интересно и кои ще са тези специализирани сервизи? Недей си боже някой да спука гума - къде ще търси лицензиран сервиз?! Аз лично бих се поверил повече на детето да ми смени гумата, отколкото на някой "майстор" - поне ще я затегне! Лека препратка към друг закон.
  • 14 коментатор

    37 1 Отговор
    Трябват паспорти за редовни психопрегледи за населението !

    Коментиран от #18, #63

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Каруцар

    24 1 Отговор
    Ази съм си добре. За мене заКОН нема! Каруцата си ремонтирам со дъска, пирон и теслЪ!!!!!!!!!!!!
  • 17 Айде на хранилката

    35 1 Отговор
    Пак измислиха поредната глупост да ни прибират такси
  • 18 2-ри коментатор

    27 1 Отговор

    До коментар #14 от "коментатор":

    Ще бъде доста доходоносна за държавната хазна.. или някой джоб! Но най-вероятно всички ще минават "набързо" и ще излязат психично здрави.
  • 19 Някой

    30 1 Отговор

    До коментар #2 от "Valio":

    Абсолютно!Не спряха да го дерат тоя народ
  • 20 SAAB

    34 1 Отговор
    Държавата на администрацията / корупция / ......и с какво събирането на тази информация ще допринася за движението по пътищата ?

    Рекет , рекет и пак рекет........главанак начело на държава !
  • 21 мнение

    23 6 Отговор

    До коментар #12 от "Един":

    Най - много хора загиват, на най - новите пътища! Защо ли? Май не са само пътищата! Мисля, че даже колкото са по - нови, повече загиват! Май само дупките, а не знаците ограничават скоростта!
  • 22 Boxer 3.0

    29 2 Отговор
    АЛООО, УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НЕ ЗАБРААЯЙТИ ЧЕ ИДАТ ИЗБОРИ!!!
  • 23 цигането от София

    29 1 Отговор
    Поредна тъпотия ,, пак нова държавна хранилка за Гебаджиите ,, ще видите ,че повече ще се увеличат картастрофите ,, народа е стресиран вече от тези нехранимайковци и идиоти
  • 24 Рошко

    25 1 Отговор
    С данъчен номер ,искам и фекаломер на гърба,дайте още данъци ,спи прости народе спи
  • 25 Ицо бйурре

    20 1 Отговор
    Отклоняват вниманието от некачествените пътища
  • 26 477483829

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Кви са тия хвърчати фрази. Много филми и телевизия гледаш, то за тва немаш мозък. Колегите по партньорство отвъд океана имат една много точна мисъл за тия дето искат да станат работодатели и тя е "Като не щеш или не можеш да плащаш, недей се занимава с бизнес?" Много са малко в икономиката на републиката, които си позволяват изпълнението на най-важната част в капитализма, умението да си платиш на служителите и държавата като първенец по плуване!!!
  • 27 Свирчо

    14 2 Отговор
    Откровенно тъпа идея, честно!

    Имам чувството, че тия които мислят законите са расли в тъполандия.


    Само си представям, ромът на село как ще си изкара паспорт на отдавна разпаднала се но все още движеща ромска астра/вектра.

    Или пък пушещото чернилка(мно се дразня на такива тикви слабоумни) мега-гига чипосано А6/530Д с премахнат естествено ДПФ ....
  • 28 Гарантирано от Шайката ГЕРБ

    12 1 Отговор
    Нов Герберски Данък!
  • 29 КАТ

    19 1 Отговор
    На сегашния правилник нищо си му няма, проблемът е в безотговорността на водачите които не го спазват.

    Коментиран от #64

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ogin

    18 1 Отговор
    не ремонтите и колите са виновници за ПТП -та, а задкормилните устройства, или иначе казано не е важно колко коня е колата а какво е магарето зад волана.! !!!
  • 32 Територия на калинки и пудели началници

    11 1 Отговор
    Е все някога от някъде трябва са се започне.
    До сега първо се бършеше заДни**ка , после се ака**ше.
    Нашите управници винаги слагат каруцата пред коня.
    Действат ударно, после ремонтират.
    Всяко чудо до следващото такова. У нас дал Бог такива чудеса.
    Народът си го е казал: От всяка глава дим излява!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гахахах

    14 1 Отговор
    С такива тъпотии няма как да “борят” смъртността! Опростачването на останалите по територията циркаджии е толкова холямо, такава селяния и комплексарщина цари, даже се и насърчава от вездесъщий тиквуний, че само естественият подбор ще реши проблема!
  • 35 И ка ше разбереш че е врътнат километраж

    6 2 Отговор
    😂😂😂😂😂
  • 36 Хипермен

    8 1 Отговор
    Много мразим некой да ми дава съвет или да ми турга заповед...
  • 37 Майор Костов

    6 0 Отговор
    А за новите? Трябва да имат паспорт на вложените части, от който да се вижда кое от кой и къде е произведено.
    Така е справедливо!
  • 38 уфф

    13 1 Отговор
    И с какво досието на автомобила ще допринесе до намаляване на кретенията по пътищата?
  • 39 БББ

    11 1 Отговор
    Ами защо някой първо не оправи пътищата, да положи маркировка - защото се движим като по поляна, да направи магистралите -магистрали, в градовете да се направи от компетентни хора организацията на движението ...
    Да се даде ясен анализ колко са ПТП от техническа неизправност.
    Или с това отвличат вниманието от съществените неща и проблеми от страна на държавата май. Народа срещу народа и ползи за нови групировки за пари.
  • 40 gvdff

    13 2 Отговор
    как да се разбере наистина каква е истинската причина за катастрофите, като 95% от тях са записани като "каране с несъобразена скорост". Онзи ден приятел е в болница след самокатастрофа със скутер с 30км/ч- при намаляване заради рязко спрял автомобил, скутера стъпва на добре заоблен камък на платното, той пада и си изважда глезена. Несъобразена ли е скоростта, когато кара с 40-50км/ч в града между 2 коли движещи се със същата скорост? С кое да се съобрази когато кара- със случващото се напред ( както трябва) или с това на пътя веднага пред него. Тук трябва да гледаме пред гумите си за опасни пропасти, камъни, но и трябва да знаем какво се случва със обстановката пред нас и мпс пред нас.
    Реално това предложение за Паспорт е с цел да се убият малките сервизи, както и личното ремонтиране на колата. Един вид и гуми с джанти не може да си сложиш сам.

    Коментиран от #52

  • 41 Morgoth

    10 1 Отговор
    Звучи ми като много бюрокрация с минимален ефект. Хората които нямат пари да си поддържат колите ще продължат да ги нямат.
  • 42 Борил

    13 1 Отговор
    Мене паспорт ми не требе. Колата си я ремонтирам сам и знам какво и кога съм сменял. Незаконно, в задния двор. При прасето, което укривам да не го отрепят.
  • 43 Спиро

    14 1 Отговор
    Писна ми пт тия олигофрени! Причините са катастрофите са ДВЕ - калпаеите пътища и калпавите шофьори! За първото има пари, но се крадат като за световно, а новите пътища се ремонтират след 2-3 месеца. За второто пък няма воля, затова пък има здрава корупция. И двата проблема произлузат от власта, която всячески бяга от отговорност,, и залага все пивече и все по-малоумни закони!
  • 44 Bingo

    11 1 Отговор
    Идеята в случая е да се напълнят касичките на официалните сервизи и да се ликвидират малките гаражни сервизчета. Разбира се ще бъде забранено да си ремонтираш автомобила пред дома си. От доста години Герберастките лобисти в парламента се опитват да прекарат подобни закони, но засега неуспешно. Що не вземат да оправят пътищата и маркировките да видят как рязко ще намалеят катастрофите.

    Коментиран от #47

  • 45 стъпчи гербера

    7 2 Отговор
    Когато направите досиета на улиците, пътищата и магистралите и ги поддържате съгласно стандартите за безопасност , тогава може да мислите за винетки, ТОЛ , данъци, застраховки и други извращения. ГЕРБ мислите само как с рестрикции да се задържите на ВЛАСТ , но не и да облекчите живота на хората. Затова и те бягат в другите страни, където има РЕД ! Скоро няма да има от кого да смучите кръв и по-вероятно е да бъдете смазани на изборите.
  • 46 Борис

    8 2 Отговор
    Почти всеки ден, като пътувам от пазарджик за софия по- магистралата. Има искривени мантинели, задължително в седмицата по 2-3 кадастрофи. Извода е че българина с тези рискови скорости сам си е виновен, за злополуките на пътя. Бойко и междугалактически магистрали да ви направи, не се ли съобразявате с скоростта, ще си плащате с цената на живота ви.
  • 47 Ghia

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Bingo":

    И да забранят да ремонтираме пак ще правим колите сами.Мислят те ама няма да стане.
    Като с винетките плащаш ама караш по скапаните им пътища.С регистрация на кола пак едно дране навън е по лесно менте занимават с такси
  • 48 Ооо не

    9 0 Отговор
    А що не направят първо статистика какъв процент от катастрофите са вследствие на техническа неизправност на МПС -тата?
    Пък после да мислят идиотски закони. Никой не говори за контрол на качеството на асфалта нито пък за купуването на книжки!?
    Нима МПС - то е виновно ,че го кара идиот с купена книжка ? Нали преди време експерти заявиха в ефир че масово се влага в асфалта варовик вместо там нужната суровина за качествен асфалт. Къде са наказаните и осъдени затова??
    Защо ли е така??
  • 49 хахо

    1 2 Отговор
    А за ремонта на задкормилните устройства нищо не се споменава?
  • 50 Сатаната

    7 0 Отговор
    Аз, пък предлагам закон за линчуване на всички подобни законотворци , ако няма видим ефект от всеки кожодерски закон.
  • 51 Добре де но

    7 0 Отговор
    А по отношение на пътната инфраструктура? Напълно технически изправен автомобил се раздрънква на първия месец Внимателно шофиране. И защо? Не винаги превъртането на километража на автомобила става причина за катастрофа. Пътищата са в окаяно състояние, а само с магистрали не става. Всяка община да си поддържа пътищата и при сигнал без предприети действия да търпи санкции, но и да се следи изрядно за това. Плюс, да има възрастова граница за управляване на автомобил и на определен период от време да се държи изпит за правоспособност, който да не се минава с 20лв под масата. А за досие на водача и автомобила, разбира се, за да може големите с малките да се знаят.
  • 52 Подкрепям

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "gvdff":

    Правилно казано. В момента съм в Гърция и мога да кажа, че тук в града движението е доста интензивно - както местни, така туристи, пешеходци, мотопедисти, мотористи и шофьори. Предпоставка за ПТП досега не съм видял. Всичко опира до манталитет и поведение на пътя, веднага след това идва инфраструктурата. Колкото до сервизите - не са малко случаите на изпаднала гума по време на каране, заради незатегнати болтове именно от сервиз.

    Коментиран от #59

  • 53 гощо

    6 0 Отговор
    А пътищата кога ще оправите се пита! Там е заровено кучето! С дебнене в храстите с камера и подобни схеми няма да стане!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Добра идея

    2 1 Отговор
    Това е хубаво да се направи, но тази информация да е в облака и да е достъпна чрез проверка на рег. номер. Само не знам как ще се осъществява контролът.
  • 56 нервен ( разбивача на тролове )

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "СссереМ":

    Абсолютно е така ! 👍 обърни внимание на плюсовете и минусите на дето ти дават сам си направи извода за това какъв % от хората са мързеливите и некадърните дето все реват някой да им оправи доходите и все някой им е виновен за собствените им неуспехи !!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Каун

    4 0 Отговор
    Да ви е хаирлия герберски подлоги. Цялата територия си заслужава падишаха.
  • 59 gvdff

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Подкрепям":

    За двата ми дена в гърция един ме натискаше отзад, бях неориентиран за една маневра, после ме остави на мира, след това спрях на пешаходна, а той даде газ и можеше да отнесе хората. След този случай гледах да минавам на зелен пешаходен светофар с гледане навсякъде. Друг случай- някои скутеристи не зачитат светофарите, но все пак правят безопасна за тях маневра. Но беше хубаво там, колата ми не тропаше от неравности, а и имаше доста знаци известяващи завои и кръстовища със светофари. Тук се борим да сме в 2 свята- германия и индия. Когато се срещнат правилно и леко каращия "германец" и зле каращия "индиец", нещата не са на добре. Инфраструктурата ни е спряла преди 20г, но автомобили, трафик, нужди са се развили многократно.

    Коментиран от #72

  • 60 Ала бала

    2 0 Отговор
    Глупости
  • 61 МатематикаГрешки

    3 0 Отговор
    5 човека на 1 млн = 0,00005% ... айде сега ме убедете, че като се похарчат милиони нещо ще се промени. Всичко е в сферата на грешката така или иначе. Аман от капитализиращи трагедията хора. Такива "подобрения" по-добре си ги задръжте.
  • 62 Брах ви лайката гербаджийска

    3 0 Отговор
    Как никои боковски тъпанар не измисли как клетия чиляк да си купи по нова и сигурна колица бе прости герберасти
  • 63 Каруцар

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "коментатор":

    Не на народа, а на правителството и парламента- предишните, сегашните и най-са вече бъдещите!
  • 64 Каруцар

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "КАТ":

    Да,законът е добър. И контролът е сравнително добър. Проблемът е в 40-45 процента събираемост на глобите (по статистика на самият КАТ ) А! И в неправилно и тенденциозно определяне на причината за катастрофата, с което изкривяват същата тази статистика, а това насочва мерките в неправилна посока. справка-Ботев дете глоба за 20км превишение с глоба неспазване предимство (във всичките му форми! )

    Коментиран от #65

  • 65 Каруцар

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Каруцар":

    справка-сравнете глобите (де ба и редактора)
  • 66 Грую

    6 0 Отговор
    Изпростяха тези пъдари брейййй. Докато ги свалим от власт кой знае още колко дивотии ще измислят. То не бяха паспорти на сградите, където живеем, паспорт на газовата бутилка в колата, пък смяна на талона защото си си монтирал газова уредба, пък смяна на книжките не през 10 ами през 5 години , че да има работа за роднините им, които работят по тези ведомства. В скоро време ще въведат паспорт на чепа ми къде съм го вадил и по какъв повод и къде и каква работа съм свършил с него. Е т'ва вече е поредната пълна тъпотия няма празно и това си е.
  • 67 ?????

    4 0 Отговор
    Не казват никъде колко е процента от птп,заради уникално разбитите пътища!?..за винетки иначе ни дебнат!
  • 68 Купените книжки

    3 0 Отговор
    Да се спре практика с рушветите за книжките, последните години са произведени много некадърни водачи прибавете и неграмотните цигани и т. н.Както и при екологията изрязаха горите въздуха ни бил мръсен и какво ли още не... Идиоти много патрони малко.
  • 69 коравия

    3 1 Отговор
    Нека,Българинът като европеец да взема европейски доходи,за да може да си позволи да си купи нов автомобил на лизинг,да може да води един нормален и спокоен живот и тогава ни занимавайте с тези промени в законите,нови законопроекти и т.н.
    На беден и изтормозен народ,каквито и закони да му наложиш все е тая,хората са без пари и карат само стари коли.
  • 70 Здравомислещ

    4 0 Отговор
    Въвеждане на видеорегистратор с доказателствена стойност, плюс свидетелски показания по електронната поща да станат достатъчно основание за налагане на санкции.
    Не ни трябват нови закони, трябва ни образование и строг неподкупен контрол.
  • 71 libengazi

    4 1 Отговор
    Идеята е да се съберат едни 20лв за паспорт на автомобила, защото някой се е сетил, че от 3.5 млн. автомобила ще изкарат 70 млн. Лансират се какви ли не глупости като тази ЗА ДА СЕ КРАДЕ от народа!!! Няма да може да си сменяме гумите или ремонтираме сами, паспорти... Ако имаше държава щяха да затегнат техническите прегледи и да СТАНАТ РЕАЛНИ, но не!!! Тогава ще трябва да спрат половината автомобили и няма да има от кой да събират стотинки гнусните хиени.
  • 72 Подкрепям

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "gvdff":

    Съгласен. Рисковано карат, а глобите им са солени. Но явно са се научили да се пазят - както пешеходците, така и шофьорите. Ние все гледаме другите - я пример да вземем, я косур да им търсим. Добре е да се вглеждаме в чужденците, но не можем да приложим директно техния модел.
  • 73 Хахах

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Клоуни":

    И да ти намерят вярна и красива жена хахахахахах доходите са резултат на труд и способности - не са задължение на държавата. Докато така расъждавате всички на Бузлуджа ще живеете зле
  • 74 Ник Гешев

    1 0 Отговор
    ей само просттотий в тая държавица нищо умно
  • 75 Радо

    0 0 Отговор
    Щом е качено за обществено обсъждане, това предложение трябва да бъде засипано от критики от нас на сайта на Министерството на транспорта! Прекалено натрапчиво лобистки е! Ако се съмняват в качеството на ГТП, да засилят контрола там! Това, което се предлага, е типичен рекет спрямо хората!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове