Last news in Fakti

26 Август, 2019 09:42 10 925 19

Шофьорска глупост или архитектурна недомислица? (СНИМКИ)

  • камион-
  • тунел-
  • заклещен

Камион се заклещи, минавайки през тунел в София

Шофьорска глупост или архитектурна недомислица? (СНИМКИ) - 1

Камион се заклещи, опитвайки да мине през тунел в София.

Снимки от инцидента бяха разпространени в социалните мрежи. Кадрите доведоха до горещи спорове между онлайн потребителите.

Недоволни от глупавата постъпка, някои подчертават, че шофьорът е трябвало да знае височината на камиона и да заобиколи от друго място. Други пък възлагат отговорността за инцидента на инженерите. Според тях тунелът не е добре замислен и е трябвало да бъде по-висок.

Трети пък са на мнение, че многократното полагане на асфалт без отстраняването на предишния слой е довело до проблема, повдигайки пътната настилка. Четвърти припомнят, че все пак водачът на товарния автомобил е трябвало да се съобрази със знаците, които по всяка вероятност е пропуснал да забележи.

Шофьорска глупост или архитектурна недомислица? (СНИМКИ)
Шофьорска глупост или архитектурна недомислица? (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин с кололо

    74 2 Отговор
    Тва да не е Джъмбо на влизане в София от Ботевград? Ако е там ,не знам за кви многократни настилки се говори- само един път е слаган асфалт. И да -там тунела е много нисък. То у нас е така- никой за нищо не мисли в переспектива.
  • 2 наблюдаващотдалеч

    33 2 Отговор
    Отделен е въпроса за работата на проектанта. Има знак, оказващ ограничение за височина, който предпазва от проектанския фал. Но трябва да го има и на необходимото разтояние, преди препятствието. Ако е само показаният на снимката, шофьорът може да го види, твърдо късно.
  • 3 emo

    36 7 Отговор
    И тапирите не се сещат да му спаднат малко гумите и да мине без проблеми.
    А не че няма знак - 2.6 м си е указано.

    Коментиран от #16

  • 4 гост

    38 4 Отговор
    Ако няма табела преди този плакат на оградата на моста, спокойно може да се заведе дело срещу общината за нанесени щети. Не може да се очаква камиона да удари спирачки за 40-50м. и да създава риск за всички останали. Има си едни арки с висяща греда, така е в чужбина, и си има знаци преди да наближиш, за да може да реагираш навреме и адекватно. Ако чукне гредата значи, че няма да мине и през моста, логично е и е лесно изпълнимо, за да се предотвратят подобни случки, ама у нас слагат един плакат с цифра и си решават проблема, а това, че 2.6м височина са твърде малко няма никакъв спор.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Митко

    16 10 Отговор
    Много си е добре моста тунела. Товарни камиони работа там нямат. Заттова е направен толкова висок. Иначе всички тежки камиони ще минават през паркинга на търговския комплекс.
    Точно преди тунела има кръгово, така че и да иска някой не може да кара с над 10км/ч. Сега нито застраховател ще плати, нито работодател.
    Никой не му е виновен на водача!
  • 7 Dir4о

    15 13 Отговор
    Ми що не си знае височината на камиона ? Хората са го написали с достатъчно големи цифри, продължава по кръговото, излиза посока Богров и прави обратен посока Джъмбо. Всичко това е от неграмотност , не си знае габаритите и не си гледат знаците. Всеки купил книжка и си мисли , че е шофьор, а да си шофьор не е само да въртиш волана ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боко спасителя

    11 3 Отговор
    Боко, ще му изпрати един Ф16 да го издърпа и да му помогне на човека !
  • 10 Гост

    8 2 Отговор
    Това, какво е указано и каква е реалната височина са две съвсем различни стойности. Лесно се измерва и констатира. Ако е под 2,6 метра, както е указано - иск за щетите. Ако е над 2,6 метра и има поставен знак преди моста - щетите са си за негова сметка.

    Коментиран от #12

  • 11 СтарТИРаджия

    7 1 Отговор
    Значи "колегата" да ме прощава е за .....! Стандартен бус, с висок фургон едва минава на 2.5, а шаси-кабина със съндъка...
  • 12 СтарТИРаджия

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    По правило височината на съоръжение с цел превенция е мерима от центъра на предната ос на МПС! Затова при срандартна мах височина на МПС 4 м, минаваме на 3.6 - 3.8 спокойно. В Полша и на 3.5 м съм минавал със спуснати възглавници! Т'ва бусче на снимката, съндъка му е към 3 м. Нормално е да "спече" отдолу!
  • 13 Кимионът

    6 2 Отговор
    Кимионът не спазва правилника като е по висок от позволено то да не минава под мостове
  • 14 Гост

    3 0 Отговор
    То се вижда че височина 2,60м.Ако е по-висок защо минава ?
  • 15 ВЛАДИМИР ЙОТОВ

    0 1 Отговор
    ХАЙДЕ ДА ЧЕТЕМ ЗАКОНА И ДА ГО ОБСЪЖДАМЕ, ГОТИНО Е И СИ ЩАСТЛИВ, И ИДВАТ И ИДЕЙ И РЕШЕНИЯ!
  • 16 асдф

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "emo":

    Защо да му спадат гумите като може да къртят моста :)
  • 17 Гост

    3 0 Отговор
    Откъм Шел има знак, указващ ограничението във височината. Откъм Богров, още преди да се влезе в кръговото, се вижда моста и знака за ограничение на височината на автомобилите. 100% вина на водача на камиона. Друг е въпросът, дали тази височина е достатъчна, но това е от компетенциите на проектантите.
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Стандартът е 4,5 м заради ПП изисквания...В старите софийски кооперации стаите са с височина около 2,8 м ...
  • 19 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    3 1 Отговор
    по принцип схемата ни беше да се асфалтира всяка година хем хората доволни ,хем на наще фирми им върви оборота хем лапаме комисионни за апартаменти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове