Last news in Fakti

8 Септември, 2019 12:15 10 293 35

Кой решава ще има ли домашни любимци на плажа?

  • кучета-
  • домашни любимци-
  • плаж

Много от летовниците подкрепят ограничението

Кой решава ще има ли домашни любимци на плажа? - 1

В края на летния сезон по българското Черноморие останаха въпроси за решаване. За тях ни сигнализираха стопани на домашни любимци, които на практика се оказаха без достъп до плажа.

Ивелин решил за първо лято от години да почива на българското Черноморие, освен с приятели и с домашния си любимец - 10-килограмовият Марли, който обаче не бил допуснат на плажа.

"В началото,когато дойдохме господа от охраната на самия плаж ни помолиха да напуснем плажа, тъй като било забранено разхождането на домашни любимци, въпреки това, че не нарушават по какъвто и да било начин обществения ред и това, че са на каишка,както всъщност гласи и Закона за ветеринарно-медицинската дейност", каза Ивелин Младенов пред Нова ТВ.

Младите мъже били спрени от физическата охрана на плажа. "На всяка табела пише, че е забранено. Това не го решавам аз", каза още охраната на плаж "Слънчев бряг"-Централен Илиян Тонев

Този отговор не удовлетворил Ивелин и приятеляте му. Te опитали да потърсят отговор на какво основание Марли трябва да остане извън пясъка.

Управата на плажа обясни недопускането на кучета така: "Това е решение на всички концесионери по цялата плажна ивица. Има табели,на които е обозначено,че е забранено за домашни любимци и за превозни средства. Решението предполагам е взето от някаква сигурност, защото има кучета, някои от които са големи. Няма значение дали са големи или малки, но има туристи, които са с малки деца и просто това се прави за тяхна безопасност", заяви управителят на плаж "Слънчев бряг"-Централен Михаил Ковачев.

От МТ в отговор до NOVA обясниха, че „Условието дали могат да се допускат домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които Министерството сключва с концесионерите и наемателите на плажовете".

Допускането на домашни любимци на плажа или забрана за това можело да бъде посочено чрез Наредбите за опазване на обществения ред на съответната община. Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа.

Много от летовниците подкрепят ограничението. Ивелин с разбиране приема позицията и на управата на плажа и на летовниците, но за себе си има решение. "От 12 години насам може би за първи път решихме да дойдем на българското Черноморие. Изживяванията и така стеклите се обстоятелства ме отказват вече да идвам като турист на нашето Черноморие", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    57 36 Отговор
    От 354 километра брегова ивица тези хомосексоалисти са решили да си доведът помиара точно на ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛАЖ!Да се дръпнат на някой по страничен плаж и могат да си доведът и камилата(ако имат такава),не може да се угоди на всеки,комплексарите искат джиповете да си паркират, хомовците-кучетата да си разхождат там където БОЛШЕНСТВОТО си водим на плаж ДЕЦАТА!

    Коментиран от #14, #25

  • 2 натрапници

    39 30 Отговор
    Домашните любимци да си. ги любят в дома. Не са желани от всички, още по пък любими. Натрапниците да мислят предварително къде ще ги оставят. Това са същите проблеми както с тротинетките. Вън !

    Коментиран от #15

  • 3 Другия с коня

    47 3 Отговор
    Ивелине,във всяка държава има Ред,който трябва да се спазва....От 6 години имаме куче и почиваме на Черноморието след предварителна резервация в хотел,който Позволява кучета и плаж на който е разрешено да го изведем....Имаш Интернет,информирай се и се съобразявай.....А кучето ми е питбулка и съм нямал проблеми НИКЪДЕ....

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГОСТ

    29 20 Отговор
    АМАН ОТ КУЧЕТИИ.........ПА ДОРИ И ДОМАШНИ.......,ЧЕ И НА ПЛАЖА.....??????
  • 6 факт

    6 12 Отговор
    аман от български роби по плажовете
  • 7 Ventura

    27 22 Отговор
    Добре , че тези без кучета, не осират плажната ивица с какво ли не! Дори отпадъците не си събират.
    По- голями боклуци от хората няма.
  • 8 ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ НЯКОЙ СИ

    30 21 Отговор
    НЕ МОЖЕЛ ДА ХОДИ С КУЧЕ НА ПЛАЖ..АКО УХАПЕ НЯКОЕ ДЕТЕ ИЛИ ВЪЗРАСТЕН ПОСЛЕ КО ПРАЙМ!!??БАЩАТА НА ДЕТЕТО ЩЕ Е ВИНОВЕН ЧЕ НОКАУТИРАЛ КУЧЕТО И СОБСТВЕНИКА МУ...АМИ ДА НЕ ВОДИМ ДЕЦАТА НА ПЛАЖ И НИЕ СЪЩО ДА НЕ ХОДИМ ЗА ДА МОЖЕ ЕДНА МАЛКА ПРОСЛОЙКА ОТ БОЛНОТО НИ ОБЩЕСТВО ДА СИ ВОДИ КУЧЕТАТА НА ПЛАЖ ЗА СМЕТКА НА ХОРАТА..ЕГАТИ И КУЧЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ..ХАЙДЕ СЕГА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЖИВОТНИТЕ ДА СКАЧАТ И ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ..А ХОРАТА ДА СЕ ОМИТАТ ОТ ПЛАЖА ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ ЖИВОТНИТЕ ИМАЛИ ПРАВА.. ЛИЦЕМЕРИЕТО ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА БАВНО НО СИГУРНО НИ ПРЕВЗЕМА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ..
  • 9 Гонзо

    28 17 Отговор
    На никой плажуващ няма да му е приятно някое куче да му изстръска мократа си козина, докато се припича блажено под слънцето. Също така тези животни тичат, хвърлят пясък навсякъде и като цяло създават хаос в периметъра около тях. Затова по-добре без кучета на плажа. Точка по въпроса.
  • 10 Нормално!

    28 20 Отговор
    На всички плажове трябва да се забранява допускането на кучета и котки, дори през зимния сезон. Гнусните кучкари водят миризливите си помяри да пикаят и серат по плажовете, в които после лягаш и децата копаят дупки. Толкова е отвратително, че нямам думи да го опиша. Тия гадове превърнаха плажовете в кенефи. Жалко че не мога да стана сериен убиец на кучкари, иначе с удоволствия щях да ги трепя един след друг. Трябва да има забрана и глоби от 500 лева нагоре за разхождане на куче по плажа, ама като го видиш да можеш да се обадиш в полицията и тя веднага да дойде, а не да те карат да ходиш в офисите им да пишеш жалби, след като знаеш, че кучето няма да стои вечно там и всичко е едно АЛА-БАЛА, да имитират, че има закони и ред, а всъщност само да точат държавни пари тия паразитиращи институции

    Коментиран от #34

  • 11 Госあ

    12 4 Отговор
    Определено България е идиотска държава ! За това включва и пускането на озлобени агресивни кучета свободно, но също така и тоталната забрана за домашни любимци навсякъде. Никъде го нема т'ва и първото и второто.
  • 12 Кой68

    20 4 Отговор
    Нормално и естествено е със домашни животни да са отделно както е със нудистките плажове..Обичам животните но това идва в повече,а и като си имаш дом.любимец си понасяй и ограниченията.....
  • 13 Кой68

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Другия с коня":

    Така е👍.Но българина няма необходимата култура/колкото и да не се хареса на някой/?
  • 14 До коментар 1

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Аз пък като имам непоносими към малки деца, а имам малко кученце, което е много сладко и възпитано за разлика от постоянно врякащите деца. Това е дискриминация едни хора искат кучета други деца какви са тези забрани?

    Коментиран от #22, #24

  • 15 Глупак

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "натрапници":

    Много злобен човек
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бесен Язовец

    9 2 Отговор
    Трябва да з а бранят и на български летовници с увиснали шкембета да посещават плажа и разни с увиснали вимета!!! И бирата на плажа трябва да забраи, в цивилизацията не се разрешава алкохол на плажа!!!
  • 19 ГОСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бахти идиотите":

    СПОР НЯМА ДРУЖЕ,КУЧЕТО Е ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА И КОГАТО Е ДОБРЕ ОБУЧЕНО,ЦЕНА НЯМА......ТО НИКОГА НЯМА ДА ТЕ ИЗЛЪЖЕ И ПРЕДАДЕ...........АМА НЕ СЛАГАЙ ВСИЧКИ, ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ.......
    ХОРАТА СА СИ НАПАТИЛИ ОТ КУЧЕТА,БИЛО ТО ДОМАШНИ ИЛИ УЛИЧНИ,ЗАТОВА И КОМЕНТАРИТЕ ИМ СА ТАКИВА.........ТАКА,ЧЕ ДАЙ ГО ПО-КРОТКО, МОЛЯ......
  • 20 Стара обява

    3 2 Отговор
    ,,Забранено за кучета и пернични"
  • 21 Бесен Язовец

    16 4 Отговор
    Бай Ганьо от България си мисли че животните няма място в цивилизацията на Бай Ганьо му пречат и гълъбите! Бай Ганьо обаче не знае че животното е по човечно от него.

    Коментиран от #23, #26

  • 22 Дгд

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "До коментар 1":

    Що Джафкаш глупости?
  • 23 ГОСТ

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    Няма майтап........Наистина....в крайна сметка излиза,че животнита са по-ЧОВЕЦИ от нас хората
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ели

    6 1 Отговор
    Всичко опира до първите 7 г. и Контрол - Държавен.

    Това ще да рече, кучета на плаж - само на обособени места, които се почистват всяка вечер и са далеч от останалите почиващи.

    Тротинетки само на обособени места, не на тротоари и пътни платна.

    Същото е с велосипедисти, шофьори, пешеходци.

    Живеем в Социум там където започват правата на другите, свършват нашите - простичко е.

    Проблемът ни е, че не обичаме да спазваме правилата, съчетани с липса на контрол и глоби, условия за стопани на кучета, майки с деца, шофьори, велосипедисти - трябва да е държавна политика и хората се настройват едни срещу други.

    А решението е простичко - Ясен ред и Правила, Спазване и Прилагане на Закон за Всички.

    Затова сме Провалена Държава ....
  • 29 Честно казано

    3 6 Отговор
    На много хора не им е приятно. Откъде ще знаете, къде кучето си е изпуснал урината и къде е гаранцията, че детето ви няма точно там да седне за да си играе. Учудващо е за мен, че има хора, които не осъзнават, колко гнусно и нехигиенично е да се разхождат домашни любимци по плажната ивица.

    Коментиран от #30

  • 30 Този

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Честно казано":

    "Нa мнoгo хoрa нe им e приятнo. Oткъдe щe знaeтe, къдe кучeтo cи e изпуcнaл уринaтa и къдe e гaрaнциятa, чe дeтeтo ви нямa тoчнo тaм дa ceднe зa дa cи игрae." До тук добре, съгласен съм не се знае, НО едно се знае със сигурност.. Твоите, моите и изобщо отпадъците на цялото черноморие се изливат в морето.. Та като искаш чистота се оглеждаш за плажове на юг от България
  • 31 Българка

    3 1 Отговор
    Много ми стана весело от коментарите против домашни любимци. Преди всичко искам до поясня, че никой с домашен любимец не би искал да ходи на така наречените "централни плажове" но за жалост по нашето море те повечето са централни... както и да е - демокрация не означава да се игнорират животни, хора и тн ами да има разбирателство между различните предпочитания. Честно да си кажа мен ме е страх повече от децата на плажа и това което биха направили на кучето а не обратното. В България живеем в най - мръсните градове на Европа континет и на всякъде е пълно с бездомни кучета (който са ца предпочитане така или иначе от хората) но ние умниците когато решим, че ще ходим на море... кучетата са проблема а не факта, че си пускате децата във водата където л***та от всички хотели се изхвърлят :D. Осъзнаване хорааа... събодете от вековната летаргияяя тесногръдци. Кучетата не са проблем а хората!!! Не ми се мисли какво възпитание получават децата ви... мир и любов!
  • 32 Българка

    3 1 Отговор
    Много ми стана весело от коментарите против домашни любимци. Преди всичко искам до поясня, че никой с домашен любимец не би искал да ходи на така наречените "централни плажове" но за жалост по нашето море те повечето са централни... както и да е - демокрация не означава да се игнорират животни, хора и тн ами да има разбирателство между различните предпочитания. Честно да си кажа мен ме е страх повече от децата на плажа и това което биха направили на кучето а не обратното. В България живеем в най - мръсните градове на Европа континет и на всякъде е пълно с бездомни кучета (който са ца предпочитане така или иначе от хората) но ние умниците когато решим, че ще ходим на море... кучетата са проблема а не факта, че си пускате децата във водата където л***та от всички хотели се изхвърлят :D. Осъзнаване хорааа... събодете от вековната летаргияяя тесногръдци. Кучетата не са проблем а хората!!! Не ми се мисли какво възпитание получават децата ви... мир и любов!
  • 33 Българка

    3 0 Отговор
    Къде кучето си пуснало урината.. ама вие сериозно ли? Предпочитате тогава човешка урина + екстри
  • 34 Ббббб

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Нормално!":

    Те пък щото децата ти не пикаят и не серат по пясъка и в морето. Хайде стига с това лицемерничене. Да не говорим като цяло колко е мръсно нашето Черноморие и какво ли не се излива в морето. Едва ли моето куче, дето седи спокойно на пясъка до мен ви е проблема. Ама знаете много да нареждате!
  • 35 Това е страхотна идея!

    1 1 Отговор
    Аз идвам с кон от утре - щот си го обичам като дете. Дядо ще ми е нагости - ще земе прасето. А съседката като ни завиди на снимките фейсбука, ще си доведе козите. Страх ги е сами без нея на село. И тигъра от зоопарка - и той е човек, и той душа носи. Като разбере, че плажовете са заляти с помиари, ще се плесне в челото и ще се чуди какво е чакал, та не е дошъл да пикне и акне под /по хавлиите на летуващите. Освен това е претенциозен - харесва за обяд санбернари и следобедна закуска териерчета (мега сладки!). Къде ни е бил акъла до сега, че не сме задали тон. Колко села в бг са с остаряла култура и още не са си изкарали и зайците и кравите и говедата по плажовете! Да видят всички колко са сладки. Щото това е което определя мястото им на плажа - любовта на стопанина, а не хигиената му, грамотността му и уважението на чуждото лично пространство и забраните. Любовта е над тия неща. А ако плажа е така и така един кенеф - кво пречи да се доосира. Или нищо не пречи или е време акъла да попречи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове