Last news in Fakti

8 Септември, 2019 17:51 12 733 30

Кърваво меле край Николаево, загина дете, трима са тежко ранени

  • загинало дете-
  • катастрофа-
  • николаево

Пътни полицаи регулират и подпомагат движението

Кърваво меле край Николаево, загина дете, трима са тежко ранени - 1

12-годишно момче е починало при катастрофа на пътя Казанлък - Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пътният инцидент е станал към 15.40 часа на пътя Казанлък - Бургас, малко преди Николаево.

Автомобил с варненска регистрация, на ляв завой губи управлението и се блъска странично в подпорните греди на моста.

В леката кола са пътували общо четирима души. На място загива 12-годишното момче, а другите трима са откарани със сериозни наранявания в болница в Казанлък, съобщава БГНЕС.

Пътят в района на катастрофата е затворен, използват се обходни маршрути. Тепърва органите на реда ще изясняват причината за тежкия ПТП.

В последния почивен ден са се образували километрични задръствания по пътищата в страната.

БНТ информира, че на АП "Хемус" в посока София се е образувало километрично задръстване заради ремонтите на виадуктите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Morgoth

    18 11 Отговор

    До коментар #2 от "Феята":

    Добре правиш, че са наизлезли като за последно и са се скрили все едно животеца им зависи от това. Единия тъкмо разпъваше и го регистрирах в Waze-то. Друг беше регистриран и хем че карах бавно и го търсих, не го видях, само жената го видя къде е скатал камерата в храстите. Много народ ще изгорят по тия празници.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 onq s konq

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Умните хора празнуват в Делниците.
  • 6 Р.Радев

    16 23 Отговор
    Герб са виновни за катастрофите.Нинова да сезира прокуратурата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 DBS

    31 3 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    И аз съм против това криене в храстите....като снайперисти са .... Но не може да не съгласим,че се кара безумно . И камерите са решение. Ганя трябва да се дисциплинара някак. Как така в чужбина сме най-примерни , а тук газ като за последно.

    Коментиран от #15, #25

  • 9 Родопчанин стар шофер

    42 1 Отговор
    Лошо карат шофьорите дето са се учили по полето на равно да карат само. После ги гледам в завоите тресат спирачки, а на късите прави натискат газ до ламарината и изпреварват рисково, като дойдат тук в балкана дето има много завои...
    Нито знаят как да боравят правилно със скоростите, а от там и със спирачката. А зимата е направо мазало, не се сещат да сложат на ниска предавка и да отнемат по-рано газта, вместо това натискат спирачка и ги поднася в завоя и правят белята... Жалко!

    Коментиран от #10, #16, #21

  • 10 criminal

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Родопчанин стар шофер":

    Прав си ама то е от липса на обучение и технически познания......пък и като е трябвало да учат физика младежите са ходили за пушат ганджа зад даскалото.....
  • 11 Сигурно се блъснали с

    12 0 Отговор
    електрически тротинетки, добре че ги запукаха овреме.
  • 12 Да се крият и да глобяват

    11 2 Отговор
    и да взимат глобите. Тая работа дрогояче не става. Като не го е страх шофьорът от закона, си право каквото си иска.
  • 13 Хайл

    33 4 Отговор
    Защо след като са сложени камери не се глобяват наглите румънци каращи при ограничение 60 км/ч със 100-110 км/ч и полицаите ги виждат и дори не ги спират-ЗАЩО ПИТАМ АЗ

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Morgoth

    19 5 Отговор

    До коментар #8 от "DBS":

    Тук темата е много голяма. Неспазването на скоростта е само един от рисковите фактори и аз твърдя, че това е един силно надценен фактор. Ако видиш статистиките за цял свят има ясна точна релация - колкото по-бедна е една страна, толкова повече жертви има по пътя. Това е защото не ниската скорост, а добрите магистрали и съвременните автомобили са това, което спасява живота на пътя.
  • 16 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Родопчанин стар шофер":

    Още по-яко е когато вече си занесал по завоя, защото си натиснал рязко спирачката на хлъзгаво да видиш, че не спира и за допълнително спиране да дръпнеш и ръчната :)
  • 17 Локо Сф

    9 0 Отговор
    На този участък ограничението е 60км/ч. С такава скорост няма как да нацелиш колоните на моста, които са на 5 метра от пътя.
  • 18 Йозеф

    8 1 Отговор
    Е детето го няма вече. Ограничителните знаци не са поставени за тъпаците само. Пазят ви живи. Поредната жертва на пътя. Следващата може да си ти, внимавай как караш!
  • 19 Нели

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хайл":

    И аз това питам! Карат безумно. Не, те не карат, а летят. Обаче аз им понамерих цаката. Отдалеч им святкам и наблюдавам в огледалото за обратно виждане стопове, стопове.

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ласков

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Родопчанин стар шофер":

    Аз имам друга теория за планиските шофьори . Когато пристигнат в голям град нямат идея как да се справят с трафика да се преострояват да спазват елементарни правила и си карат все едно са в гората
  • 22 Папи

    5 3 Отговор
    Истината е че всичко може да е станало, но обикновено за катастрофите по нашите пътища са заради 3 прости причини: 1.несъобразена скорост; 2.стари автомобили с много малък шанс за оцеляване при катастрофа; 3.нетрезво състояние на шофьора. На ганя не му трябва война за жалост...
  • 23 Ман

    3 0 Отговор
    Хора,факт е че младото момче не е измежду живите, след като каруцата се преобърне пътища много.Българинът я няма елементарната дисциплина на пътя.Виждаме,че нямаме хубави пътища,храстите на места са избуели до средата на пътя и още много други примери,и въпреки това, повечето от нас карат с несъобразена скорост.
  • 24 Паци

    3 0 Отговор
    Прост народ не се научи да кара нормално
  • 25 Радостин Костов

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "DBS":

    Ако камерите бяха решение, то за 30 години, щяхме да сме намалили катастрофите, поне на половина. Не се облъчвайте хора от глупостите по всички медии. Не може всяка година да се дават все повече милиони за камери и резултата да е същия. Само глупак може да се надява на чудо, с такава стратегия. Фактите показват, че проблема не е СКОРОСТА. Ако тези милиони се дадат за пътищата, по които по статистика има най много катастрофи, то резултата щеше да е друг. С това облъчване по медиите, проблема само се задълбочава. Вече движение по пътищата няма. 60% от движещите се по пътищата, се превърнаха в мумии. Буквално в мумии, подпомагани от КАТ и медии. Създават колони, задръствания и си мислят, че са внимателни, но за съжаление, именно това води до най големи проблеми. Всяко накъсване на движението, дали от някоя мумия или от някое неправилно ограничение, където и ще е застанал поредния глупак фотограф от КАТ, води до предпоставки за катастрофи. Логично е хора. Помислете. Има ли повече от 3 автомобила зад теб и движеш ли се, с под разрешената скорост, то ти си проблем. Ти си предпоставката да се случи белята. ТИ ПРЕЧИШ. Има едно основно правило и то е, НЕ ПРЕЧИ. Само това да се спазва и резултата ще е различен. Това ще рече, като не си сигурен, не се качвай, но качиш ли се, НЕ ПРЕЧИ. Щом зад теб има повече от 3 автомобила и ти се движиш с по ниска от разрешената скорост, СПРИ, пропусни останалите при първа възможност. Ще спасиш живот, ако не твоя, то нечий друг. Ляв

    Коментиран от #29

  • 26 Радостин Костов

    5 1 Отговор
    Продължение от предното мнение.

    Лявото платно не е за разходка. То не е алеята в парка. То служи само за да изпревариш. Не правете задръствания. КАТ и медиите се грижат за това достатъчно.
  • 27 Радостин Костов

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Нели":

    Кои са тези дето летят Нели. Защото аз друго виждам. Явно с различни очи гледаме. Аз от моя скромен опит друго виждам. 60% не се движат и пречат на останалите да се движат. 35-38% се мъчат да се придвижат измежду тези 60% и от опитите за придвижване, из между тази огромна тълпа от 60%, се случва белята. Остават и едни 2-3% от така наречените от теб летящи. Сега сама можеш да си направиш извода, коя от тези 3 групи, има най голяма заслуга за предпоставките за катастрофи. Говоря за предпоставките, защото там е причината, а не в конкретната катастрофа. Мислиш ли, че правиш добре като присветкаш? Защото аз, пак от своя скромен опит, не мисля. Това, че ще накараш някой да натисне спирачка, само може да доведе до проблем и то голям, особенно ако има колона зад него. Не накъсвай те движението, карайте с постоянна скорост и не пречете. Само това е достатъчно.

    Коментиран от #30

  • 28 Радостин Костов

    4 0 Отговор
    Другия проблем, ОБУЧЕНИЕТО. Имам близначки, курсовете с едно късане = 2000 лв. Започва дилемата. Абе не са добри, ама и парите много набъбнаха. И се молиш по някаква случайност, да изкарат. После резултата, самокатастрофирал. Опитах се да ги понауча. Закарах ги на място в неделен ден, където не минават автомобили. Дойдоха полицаи и трябваше да направя скандал, за да се сетят, че явно имам право, но въпреки това, трябваше да си тръгнем. Сега резултата е, като на тези 60% на пътя. Първата елементарна ситуация на пътя, ще е достатъчна за самокатастрофирал. За щастие съм ги научил да са достатъчно отговорни и сега се мъчим, по малко да се понаучим, защото ОБУЧЕНИЕ няма. Няма полигони, има единствено ПАРИ. Докато парите са водещото в обучението и в стратегията на КАТ, то резултата, ще е този, който виждаме.
  • 29 1 коментар

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Радостин Костов":

    Тогава ми кажи какво до правя. Карам София - Русе и извънградско е 90 km/h и всички карат с над 90, а румънците карат със 100-130 и ти се залепват на 1м зад тебе.. И те притесняват.
  • 30 Нели

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Радостин Костов":

    Летене е, когато имаш ограничение 60, а минеш със 130. Летене е, когато срещу теб, в твоето платно идва някой разбеснял се и ти трябва да влезеш почти в канавката, за да не стане беля. Не съм съгласна, че бавещите се са проблемът. Те нашите пътища не са пригодени за високи скорости така или иначе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове