Last news in Fakti

9 Септември, 2019 12:40 1 619 54

Спаси София почете жертвите на комунизма

  • спаси софия-
  • жертви-
  • комунизъм

Независимият граждански кандидат за кмет на София Борис Бонев също постави цветя пред мемориала на жертвите на комунизма в парка на НДК

Спаси София почете жертвите на комунизма - 1

Независимият граждански кандидат за кмет на София Борис Бонев, заедно с членове на своя екип от Спаси София, почетоха жертвите на комунистическия режим. Рано тази сутрин те поставиха цветя и запалиха свещи пред мемориала на жертвите на комунизма в парка на Националния дворец на културата.

Въпреки различията ни, всеки от нас трябва да знае и да помни посегателствата, извършени над българския народ през периода 1919 - 1989 г. Наш дълг като нация е да разглеждаме обективно събитията и актовете на насилие, извършени от комунистическата партия от нейното създаване. Идването ѝ на власт през 1944 г. води до ликвидирането на българския елит - най-образованите, способни и активни хора, тези с позиция. Още през първите месеци от управлението на партията са убити десетки хиляди българи, а точният брой на загубилите живота си и до днес е неизвестен.

“Историята е да се помни и да не се повтаря. Никоя власт, дошла насилствено и погубила човешки съдби, не заслужава да бъде насърчавана. Датата 9 септември не бива да се превръща в ден за възхвала на миналото, а в повод за разговор, че нито една идеология не стои по-високо от целостта и единението на българския народ. Ако мъдро се простим с насилието, ще завещаем мир на децата си.”, заяви Борис Бонев.

Спаси София почете жертвите на комунизма


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден.

    48 27 Отговор
    А жертвите на сегашния строй кой ще ги почете бе малоумници????

    Коментиран от #2, #5, #13

  • 2 смях

    22 34 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден.":

    Жертвите на сегашния строй да се скрият в Русия, там ги обичат.

    Коментиран от #4, #6, #31, #39

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Учуден

    27 16 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    Да ти наистина си бил много смешен добре че беше комунизма да излезеш от дупката си че да си купиш жилище.
  • 5 Личен хм

    21 23 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден.":

    Не се прави на отворен, защото Демократите, ако постъпваха с хората както вие комундалите сте постъпвали досега да си в некой лагер да работиш до припадък, или в масов гроб.

    Коментиран от #8, #14, #28

  • 6 Фактор.

    23 16 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    Бъди спокоен Русия вече не ни обича благодарение на такива нещастници като теб а ти отивай в Щтатите че те чакат с хляб и сол.

    Коментиран от #12

  • 7 Голобрадо с ризка

    25 12 Отговор
    Някакво хюмне набор '98 довчера е сричало "Зайченцето бяло" и днеска вече ми завещава мъдрости.
  • 8 Учуден.

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Личен хм":

    Ами кой щеше да им работи на тия твоите демократи и да ги прави богати в лагерите и те щяха да пращат обратните, мързеливите и философите като теб.

    Коментиран от #16

  • 9 Цецо Цветанов

    12 4 Отговор
    Бойко, какво ти е отношението към 9 септември? Защо се криеш?
  • 10 onq s konq

    15 20 Отговор

    До коментар #3 от "Кецко":

    Понеже обясняваш на Малоумниците че преди 9.Септември е бил "сегашният строй" ще ти кажа КАТО "ЗАСЛУЖИЛ МАЛОУМНИК", че за Комунистите- терористи ПОЧИВЕН ДЕН НЯМА!И точно преди "светлата дата" 9 Септември ВЗРИВИХА ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" С "ПРИЛЕЖАЩИТЕ" МНОЖЕСТВО ЖЕРТВИ.А САМО ТОВА ЛИ?!!Затова и се почитат жертвите на Комунизма както преди,така и след 9-ти.Ама ЗАПИСВАЙТЕ СИ бе,щото НЯМА ДА ПОВТАРЯМ и пак ще се изцепите с недомислия...както само вие си знаете и можете:)
  • 11 Стойко

    18 23 Отговор
    Сега имам свободата да отида на запад да работя за 13€ на час и да се върна и инвестирам в България. А по времето на червената чума или си даваш земите и добитъка насилствено в ТКЗС или си преследван. Или ставаш партиен член или враг на народа. Или работиш в завод на комунистите за петилетки, медали и стотинки, и нямаш право на частен бизнес без те да ти разрешат. Да ви имам свободата. То затва 3 милиона се погнусиха и 89-90г избягаха от България.

    Коментиран от #17

  • 12 Borislav Popov

    14 16 Отговор

    До коментар #6 от "Фактор.":

    Изобщо не ни пука, че рушийка вече не ни била обичала. Аман от тяхната "любов". Да си седят там в Северна Азия и да ни оставят на мира.

    Коментиран от #19

  • 13 Честит празник

    24 11 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден.":

    Реално в последните 30 години България даде много повече жертви за т. нар. демокрация. Умните и младите избягаха в чужбина и няма да де върнат. Децата им най–малкото са с двойно гражданство, но в повечето случаи с чуждо. Здравеопазването е за тези, които си плашат, независимо осигурени или не. Толерират само сиганите чрез разни НПО–то и др.под. организации. Престъпниците са на свобода и продължават да убиват, насилват деца и възрастни. Дрогата се продава като бонбонки. Е, това ли ви е демокрацията господа, които след 10.11.1989, приехте , че свобода е = на свободия и всеки далавераджия, откраднал достатъчно пари, може да се чувства безнаказан и да си купи власт. Това сте вие новите гробокопачи на Майка България! Честит празник на всички истински БЪЛГАРИ!!!

    Коментиран от #23

  • 14 Свидетел

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "Личен хм":

    Ей мухльо баща ми е бил в Белене до 1988год. и е бил бригадир изтрепал е много паразити крадци, убийци и педали като теб хора които наистина са заслужавали да умрът.

    Коментиран от #18, #38, #54

  • 15 Ееее

    18 10 Отговор
    Жертвите при комунизма бяха престъпниците в държавата а жертвите на сегашната западна диктатура са обикновенния български народ.
  • 16 Валери

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "Учуден.":

    Сигурен ли си а прашат ли ги а деиствителността такав ли е или си на розови хапченца а. Или гадната червена чума прочута с тези зверства. Ако много изкал и милеел прати семейството ти в Северна Корея и откажете да целувате и ревете за кимчо дебелия да видиш какво значи комунистическа любов. Я ходи в рашастан да изкараш 3 милиона рубли да си купиш едно пакетче семки.
  • 17 Учуден

    19 11 Отговор

    До коментар #11 от "Стойко":

    Прав ти път тогава аз и тук си вземам 4000 лв. чисто а ти с твоите 13€ на час и като ти спрът осигуровки и квартира вземаш по малко и от мене аиде не ми разправяй пък точно за Германия който го може го може и тук не се връщай повече печелбарчо повечето стоите по чужбина от срам цала година спеставате за да дойдете тук за 10 дена и да се правите на баровци и после цяла година пак глат.

    Коментиран от #20, #32, #34, #37

  • 18 Щшкжгллхгфд

    8 12 Отговор

    До коментар #14 от "Свидетел":

    Да и бащати некадърника шумкар е спрял гей парадите спрял е убииствата. Що бащати садиста сега не каже кой е и да се разкрие щото умира от страх нали. Що не е отишал да трепе в Полша щото там такива кат бащати ги направиха на нищо и изгониха червените пияндета.

    Коментиран от #21

  • 19 Гилмо

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Охооо ти появи ли се пак бе мухльо и пак ръсиш мозъци я пак се потапяй обратно в кенефа.
  • 20 Яжте свинско

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Тука на лошата демокрация взимаш 4000 нали. Щото през 70-те в комунизма само ша си мечтаеш. Всички стоки всички благс с който България търгува са западни, едно ембарго от запада и ще живееш като Венецуелец борещт се за една филийка хляб. Милионерчето 4000 изкарвал хахаха.

    Коментиран от #22

  • 21 Свидетел

    12 5 Отговор

    До коментар #18 от "Щшкжгллхгфд":

    Баща ми никога не го е било страх от никого и от нищо камоли от такива като теб просто си е вършил работата даже и взема хубава пенсия за това което е правил.

    Коментиран от #24

  • 22 Учуден

    11 6 Отговор

    До коментар #20 от "Яжте свинско":

    И през комунизма съм вземал хубави пари и съм имал всичко нали имаше корекоми или май забрави а сега тия 4000 са нищо но долу горе стигат за България а на всички дето работят в чужбина им пожелавам по бързо забогатяване и мильони.

    Коментиран от #27

  • 23 Борис

    6 9 Отговор

    До коментар #13 от "Честит празник":

    А защо избягаха умните и младите бе? Защо в Гърция и Румъния населението им е 2-3повече от нашето. Защото в Румъния мразат и недават на крадливи комунисти власт и защото Гърция винаги е приятел на запада и неще комунизъм. Докато бойко борисов който се гордее че има партиино членство ви оправлява, станишев и той ви доеше, орешарски и той. Държавата като не инвестира в младите, изкаш да си пропилеят живота тука, и да се чудат как да я карат с заплатата от стотинки. Вишисти с няколко висши работат за по 700лева.

    Коментиран от #30, #35, #41

  • 24 Личен хм

    5 10 Отговор

    До коментар #21 от "Свидетел":

    Добре де дай да го затвора в некоя кочина и да го утрепа щото е комунист пък аз съм демократ(инакомислещт) те нали за тва са трепали комундалите. Има къснем че нее тормозил мой близък иначе пенсията му я спират веднага пожизнено. В Румъния всичките такива като бащати ги стреляха след чеушеско.
  • 25 Фарс

    10 4 Отговор
    Комунизма и комунягите още управляват България.
    Това е поредния фарс на комунягите и ,,децата на борците,,
  • 26 Психо Доктор

    8 3 Отговор
    Да Спасяват София сега, какво почитат миналото. Платените "Спасители" със ефтин пиар като бездарна инвестиция в собственото си низходящо бъдеще.
  • 27 факти

    7 10 Отговор

    До коментар #22 от "Учуден":

    И докъде издържа комунистическата ти икономика сгромоляса се.А коя иконимика издържа и още съществува.Комунизма ли от 30г инвестира в БЪЛГАРИЯ или западните държави.

    Коментиран от #50

  • 28 Психо Доктор

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Личен хм":

    Пий си хапчетата, Стрдаш от болест BB (Brain Burner), или за да го разбереш изпушил си, изперкал ти е мозъка,
  • 29 Умно село

    15 1 Отговор
    Каквото са се споразумели ГОЛЕМИТЕ, ТОВА Е СТАНАЛО!
    Не, че сега сме по свободни.
    Скачаме от робство на робство и се оплакваме от миналото си.

    Радой Ралин и тук е бил до болка прозорлив.

    “Когато си отидат отвратените, остават отвратителните.”
    “Откак свят светува, все мазният отгоре плува … “
  • 30 Честит празник

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "Борис":

    Нали това казвам. Умните бързо се ориентираха натам, където ще им оценят таланта и ще получат съответно заслужено възнаграждение и стандарт на живот. И аз имам висше, специалност и други квалификации, но по стечение на обстоятелствата съм още тук и за същите 700–800 лв, трябва да се кланям на един пишманшеф сиган и да му казвам " Господин...". Не всички може да са в София и не всички могат да заминат в чужбина.
  • 31 факти

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    ама да се скрият в архангелск където путинчо първо лъжеше че нямало радиация пък после признаха че била завишена.
  • 32 ЕUUU

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Ахахаха,ей лоботомик,живей си в кочината със стотинките и пляскай с ръце,съжалявам те!
  • 33 Борислав Попов 😎

    5 2 Отговор
    Нощес сънувах, че Путин дойде при мен и ми каза, че ако продължавам така, ще ме прати да живея в Англия! В съседство с Березовски, до неговият апартамент! От днес обещавам да стана добър и умен! Ще е малко трудно в началото! Слава на Русия и братският руски народ!
  • 34 факти

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    да да всички в България взимат по няколко хиляди заплати и са богати в тази държава и затва нямало смисъл да ходят в чужбина ти осещаш ли се колко си нагъл,колко време кара оная комунистическа икономика бе разпадна се нали хахаххахахаххаахахах
  • 35 Я пак кажи

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "Борис":

    Че в момента в Румъния управляват точно бившите комунисти и са в пъти по-добре от нас.
  • 36 1098

    4 4 Отговор
    Да се почете паметта на Мишо бирата ало Ваньо и още много загубили живота си при днешните комунисти
  • 37 Ужас

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Учуден":

    Айде бе, в нета може всеки да пише, че изкарва даже и повече от 4000 лева. Ама как ги изкарваш бе пич, ти даже неможеш и правилно да пишеш😄. ВЕрвай си

    Коментиран от #45

  • 38 Не е вярно това,

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Свидетел":

    За ТВО “ Беляне “! Колко пъти е отваряно и затваряно общежитието? А е било за политически затворници! Криминалните са били камерници, доносници! От 1984 до 1989 година там са били вътворявани турци, борили се срещу “ възродителният” процес!
  • 39 Чичо

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    Много ти пямпа устето...
  • 40 факти

    4 3 Отговор
    социал демократическа власт и либерална партия са на власт в Румъния,недей да лъжеш най нагло.Те мразат комунисти и не ги дипуска в властта.
  • 41 Коректор

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Борис":

    Ако имаше висше образование от преди 1990г. , сега нямаше да си толкова неграмотен .
  • 42 Питам

    6 2 Отговор
    А кой ще спаси София от Спаси София ?
  • 43 факти

    2 4 Отговор
    А за даването на БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ на тито кога червендалестите разсипници ще се извинят.Да сме по малобройни и с повече орязана територия благодарене на комунистите.
  • 44 някой си там

    6 2 Отговор
    Соросоядите- предатели показаха ли на "умните и красивите" паметника на кръвопииците на българският народ пред НДК, където е изписани имената на техните "герой" и убиици на 7-те дечица от Ястребино и много други!?? Изроди не си играйте с душите и паметта на българите!

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 мечтииииии

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Учуден":

    Абе дай си адреса, да дойда да провера какво работите в ваща фирма.Пиши ми на ivan_cankow88@abvbg.Нали цял ден си на линия,отгвори ми.
  • 47 факти

    1 4 Отговор

    До коментар #44 от "някой си там":

    А още по умните и красиви комуняги(възродителен процес) защо тормозеха и насилваха Българските мохамедани и провокираха мюсолманите по този начин да правят атентати.А вас като са ви насилвали турците хубаво ли ви е било,и вие по времето на турско не сте ли отмъщавали по същия начин на турци.
  • 48 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Как със времето всеки си пише каквото му падне, и мисли че твори история, че казва истината ? Дори мастити историци си позволяват да говорят полуистини, което е още по-страшно. И от 1925 год се прескача в 1944 г., други пък " сервира" как "възродителния" станал причина за атентатите. Защо и как се появяват тези проклети комунисти на българска земя . Защо Фердинанд води война подир война и накрая позорно ,сред нощ , избягва от страната, докарвмайки до колапс ? Кой и защо реже главата на Стамболийски като на пиле? Нима А.Страшимиров се провиква -" Клаха народа тъй, както турчин не го е клал", само защото бива убит и брат му Тодор, естествено без съд и присъда ??? А от 1923 година до 1944 г. колко пъти е прекрояван ЗЗД -то и колко отвратителна за трудовия народ е последната му редакция. Власт !! Пази се със зъби и нокти. И като идва Девети / с помощта на СССР/ какво да правят комунистите? И те власт - колят и бесят десетина години. После всички станаха "прави" комунисти и АБФК. Сега дойде капитализма и всички станаха пострадали от Народната власт, / нищо, че бяха върли комунисти и с дипломи от СССР/ станаха "Баш демократи" , приватизираха кой каквото можа, другото - на "Вторични суровини" и да берат братята цигани. И те власт. Не колят, не бесят - само прогониха около 2 милиона живи хора от страната. И сега - дай да се надлъгваме !! Кой е по-лош ? И безконечна злоба от всички за всичко , и лъжи безкрайни.

    Коментиран от #53

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "факти":

    Те са инвестирали, та са се убили
  • 51 незнайко

    1 0 Отговор
    КОМУНИЗЪМ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА !!!
  • 52 Хайл

    0 0 Отговор
    За жертвите на демокрацията кога ще има помен
  • 53 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Шаран БГ":

    Много точно писано🤝👍
  • 54 Венцислав Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Свидетел":

    Кинтекс боклук червен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове