Last news in Fakti

10 Септември, 2019 13:44 18 171 56

Автомобил на "Гранична полиция" лети с над 200 км/ч по АМ „Тракия“ (ВИДЕО)

  • гранична полиция-
  • тракия-
  • здвп-
  • войната на пътя

Готов да заплати солена глоба, гражданин се осмели да доближи колата на нарушителите, за да ги изобличи

Автомобил на "Гранична полиция" лети с над 200 км/ч по АМ „Тракия“ (ВИДЕО) - 1

Служебен автомобил на "Гранична полиция" грубо погазва Закона за движение по пътищата, движейки се с над 200 км/ч по АМ „Тракия“. На ситуацията е станал свидетел мъж, който рано тази сутрин се е придвижвал по аутобана в посока Бургас. Гражданинът, който е изпратил видеозапис на нарушението, се е возел на предната седалка на автомобил, движещ се зад този на граничните власти.

„Шофьорът, при когото се возех е отличен водач. През повече от 20-те си години стаж зад волана няма нито едно нарушение, горд притежател на „златен талон“ и изключително опитен. Видяхме джипа да се засилва покрай нас в дясната лента и преценихме, че искаме да разберем с колко се движи. Ограничението на аутобана е 140 км/ч, а видеото, което изпращам реално започва от скорост над 170 км/ч.“, коментира авторът на видеото, цитиран от регионалното издание "Флагман".

Въпреки че се движат зад него с 30 км/ч над позволената скорост, автомобилът на "Гранична полиция" продължава да се отдалечава. Автомобилът, който се движи зад служебната кола, достига до 200 км/ч., където скоростите на двете возила започват да се изравняват. Тогава обаче водачът на задната кола преценява, че е по-добре да намали, защото застрашава живота на останалите участници в движението. Автомобилът на "Гранична полиция" обаче продължава смело напред със същата скорост.

„Шофьорът, с когото се возих, заяви, че е готов да плати глобата си за нарушение на ЗДвП, ако бъдат глобени и граничните полицаи. Все пак ние започнахме да преследваме техния автомобил, за да демонстрираме колко грубо погазват правилника“, коментира авторът на смущаващото видео.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 що за глупости

    67 183 Отговор
    По тази тъпа логика, трябва да глобяват и линейките, когато минават на червено.

    Коментиран от #11, #12, #44, #47

  • 2 Бай Тошо

    124 68 Отговор
    Утре може на всеки да се случи дете, жена, родител да е в беда, нима ще караме с 20 , не е хубаво така да се снимаме , снимайте тия дето крадат милиардите от държавата
  • 3 Алфа Вълкът

    157 32 Отговор
    При включени светлини могат да си карат и с 300км/ч стига да има причина да го правят.

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Yamaha M1

    41 40 Отговор
    Запомни:нямаш право да питаш защо,кога,колко.Те си знаят!
  • 6 Борис

    11 108 Отговор
    Аз си карам по магистралата със 200 също. Взех книжка преди 2 месеца

    Коментиран от #19, #54, #56

  • 7 асддса

    26 52 Отговор
    Колко трябва да си прост ми кажи.... Първо не е негова работа, второ не е аутобан, трето не е причина и оправдание да кара бързо, четвърто надвишаване на ограничението не означава автоматично че ще убиеш някой или че е по-опасно.
  • 8 Бандюга

    55 10 Отговор
    Може пък да има причина да са бързали. Понякога нещата не са такива каквито изглеждат, така че да не съдим прибързано. Днес гледах клип, дето някаква лелка се кара на видимо здрав млад мъж, за да ѝ отстъпи мястото си в автобуса. Момчето стана и се оказа, че е с патерици. Иначе по никакъв начин не поощрявам бясното каране и другите хулиганства на пътя.
  • 9 антрашпиц

    43 17 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Добре,съгласен съм,ама тука май нищо не е включено.За власта може 200…за тъпаците(народа)неможе...
  • 10 мънхаус

    70 12 Отговор
    Карали са бързо, защото е трябвало спешно да превозят едни "мигранти" от турската граница до Германия при мама Меркел.
  • 11 Иванчо

    71 15 Отговор

    До коментар #1 от "що за глупости":

    Линейки, пожарни, патрулки....когато имат извънреден случай, затова са оборудвани със специални сигнални средства и могат да ги ползват в такива ситуации. А тия от гранична закъде бързат - да вземат поредения рушвет от поредния трафикант на "бежанци"?

    Коментиран от #43

  • 12 NikNay

    37 17 Отговор

    До коментар #1 от "що за глупости":

    А закона за движение по пътищата е регламентирано кои автомобили и кога могат да нарушават правилата за движение. Тъпака а този случай си ти - простено ти е ако не си карал шофьорски курсове в които се учи какво са автомобили със специален режим !
  • 13 Ивайло

    37 9 Отговор
    Като прочетох "аутобана" и просто не издържах .... хахахахахахаха!!! :)))))))))
  • 14 И така

    24 20 Отговор
    Всеки е свободен да управлява МПС с колкото си желае.С преминаването на ограничението за движение също така носи лична отговорност за които има съответните наказания предвидени в закона.А този който снима в нарушение за мен няма никакво морално право да оплюва други, защото и неговия з....к е насран.С тази постъпка не можеш да оправдаеш собствената си вина.

    Коментиран от #50

  • 15 Ивайло

    24 2 Отговор
    И дека е видеото?!?
  • 16 Гост

    37 7 Отговор
    е сега ще имат време и за едно кафе, а джипу че е дигнал + 10 литра разход данъкоплатците го плащат.
    Ако се обърне пак мистериозно на полето и се запали, пак ние го плащаме.
  • 17 John

    16 11 Отговор

    До коментар #4 от "мишоци с камери":

    Защо да е само мода бре мишка 🤔🙄🤔🙄
    Аз живея в Англия от 13 години и знам че тук ако представиш на полицията такъв запис, той се признава за доказателство. И ти се праща глобата на адреса. Ако не си съгласен има си съд. Аз съм попадал в подобни ситуации. Преди година се една кола се застъргахме. Аз отминах 20 метра заради трафика, спрях за секунди да му направя знак да ме следва и продължих. След километра той не дойде. Чаках 10 минути и продължих. След 3-4 дни получавам писмо от полицията да дам обяснения. Оня тип ме снимал с камерата монтирана на предното стъкло.. Тя прави постоянен запис. И в автобусите има по 8 - 10 камери. Като 4 са отвън. И за целият ден всеки сантиметър е записан. Дадох обяснения писмено, пратих ги по пощата и никой не ме потърси повече. Явно са преценили кой е виновен.

    Коментиран от #24

  • 18 Скоростта не убива

    8 10 Отговор
    А некадърноста ви
  • 19 Инспектор Мадуро

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    Абе твойта семка малоумно глупава. Аз мога ли да ева майка ти и баща ти на калъп?!
  • 20 Ф 16

    16 7 Отговор
    34 дни чакам новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем взет от Боко тиквата и шкембе войвода и парламента в размер на 2,2 милиарда лева и прехвърлен към федералната банка на САЩ лихва за периода в размер на 7 милиона лева в полза на американската икономика и администрация и управление на човешките ресурси и президента на САЩ барак Обама и Ромни и Доналд Тръмп
  • 21 оффф

    17 1 Отговор
    къде е видеото ма скумрийо проста, как те държат на работа не знам
  • 22 Ай стига бе

    9 4 Отговор
    Сигурно е бързал човека. Може да го е чакала жена на легло.
  • 23 Кой68

    16 9 Отговор
    Много сте умни и двамата.....Кой ви е карал да превишавате ограничението,а и сте го направили съзнателно?Дано го одрусат "твоя много добър шофьор" и хврък "златното талонче".То по-вашата логика ония граничните ако се бяха размазали?Вие щяхте ли да ги последвате ?!?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 5610

    9 1 Отговор
    Сигурен съм, че началниците им никога не биха поощрили такова препускане, напротив! Защото по добре да изтърват някои нарушители, те и така си минават, отколкото да се изтрепят самите те! А по пътищата има и други полицаи! Сетне, при дежурните им по места и в Главната дирекция в София има едни големи телевизори, на които ако всичко работи правилно, всеки автомобил с включени системи се явява като малко правоъгълниче и може да се види местоположение, рег. номера му, позивна и ….. скорост! И съответният Началник да ги избере с няколко цифри и да им каже да се движат по кротко! Освен ако в автомобила не е Началникът!
  • 26 audi a8

    6 1 Отговор
    първо аутобани в България няма само за справка на факти бг реално аутобан е път на който няма ограничение на скоростта в бързата лента което тука няма плюс това трябва и да е качствен и гладък а не на цицини такаче няма как а иначе относно тея граничните и те като нсо си прават каквото си искат нишо ново този умник дето ги е заснел най-много той да отнесе глоба дето се занимава с глупости
  • 27 идиотчо

    12 2 Отговор
    Тия дето ги защитават как ще се изкажат, ако джипът предизвика
    катастрофа и пострадат те или техни близки?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 коко

    3 9 Отговор
    нещастни полицай кой ги издържа тия смотаняци...?? бързат за гробищата и дано никога не се върнат от там... студени да ги целуват и никога да не стигнат ...майка ви деба утрепана....
  • 30 тъпата мара

    2 2 Отговор
    И пак глупавото марче е писало статията.Ей аман от тая бе.
  • 31 дявола

    12 1 Отговор
    Властта са най-големите нарушители за тях закони няма законите са за нас обикновените хора За НСО,МВР И ДЕПУТАТИ със лични коли (ако имат такива те се възполват от служебните)не съществуват никакви правила те се мислят за велики а всъщност за нищо не стават
  • 32 Йосип Броз Тито

    17 1 Отговор
    Закъдето и да бързат тези олигофрени от гранична, не си ли дават сметка, че ако с тази скорост спукат гума, ще стане меко казано - МАЗАЛО...
    На такъв директно трябва да му вземат книжката доживот, без значение какъв е. Това ако е в друга държава, утре щеше да е безработен и без книжка.
    Само в България се е появило някакво такова чувство за безнаказаност дори и към тези с ниските постове, и си мислят, че като са граничари, военни или полицаи и могат да правят каквото си искат и да се крият като мишки зад пагоните си и да се правят на такива, каквито изобщо не са.
  • 33 Дългият

    7 2 Отговор
    Принципно,имат право да карат с висока скорост при включени светлини.Въпросът е....спасяваш човешки живот или предотвратяваш убийство...А може би Ердоган им се е обадил да хванат преминаващ сириец...По скоро се чувстват над останалите....Недосегаемите...N...

    Коментиран от #35

  • 34 Алл

    0 8 Отговор
    ...снимало мишлето и плаче
  • 35 Истината

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Дългият":

    Значи ако е с включени светлини може да кара и с 300, а като те надъни теб или твой близък, и те убие или те остави за цял живот инвалид, тогава така ли ще разсъждаваш?

    Коментиран от #36

  • 36 Дългият

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Нещо си зле с очите и не си прочел добре написаното от мен.Не съм писал да карат с 300...Ако полицията гони нарушител.дали ще се съобразява с позволената скорост от 140км...ама защо ли ти обеснявам.....трудно ще го разбереш...
  • 37 Мизантроп

    4 3 Отговор
    Тия измекяри от ГП до преди няколко години бяха пенсионирани ченгета на доизживяване, последната дупка на кавала. Откак се появиха мигрантите, започнаха да плащат хиляди левове, за да ги назначат там... На всичкото отгоре им дадоха и право да извършват арести... Много бих се изкефил да ги видя размазани на части по магистралата !
  • 38 ртп

    1 0 Отговор
    Не виждам видео, а вие коментирайте Михаля.
  • 39 Хитран

    13 2 Отговор
    Най - тъпите и некадърни стават полицаи , размъкнати , виснали шкембета , смачкани фуражки , 5 клас с 4.10 , физическа подготовка 3.00 , мързел - унаследен от ГЕРБАДЖИИТЕ и наследствен от комунизма , наглост- кво ще прайм ся , всичко най-отрицателно в действителността - това е българския полицай в настоящето.

    Коментиран от #48

  • 40 dada

    7 1 Отговор
    Браво , хубави коли сте си купили с нашите пари .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Някой

    4 0 Отговор
    Къде е видеото?
  • 43 Хах

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иванчо":

    Със служебната ли Е
    Хаххахаххаххахахаххахаххахаха
  • 44 Чичо

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "що за глупости":

    Като гледам платното, тия тъпанари се движат в посока София, т.е. отдалечават се от границата! Миналата седмица, на път за морето, имах подобен случай, отново с джип на Гранична полиция!
  • 45 Бай Хой

    1 1 Отговор
    Нема кой да го накаже - като Цвъки ухото 😁😁😫😫
  • 46 Да им го наместя

    3 0 Отговор
    Хванали са 5 стека цигари и бързат да ги доставят на БОГО
  • 47 ивчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "що за глупости":

    тъпо ти е мисленето, линейката минава на червено със сетещи спец светлини и звукова сигнализация
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Здрасти

    12 0 Отговор
    Преди 1 един месец пътувах за Турция граничен пункт Малко Търново. Бях с детето ми на 5 години и с бременната ми жена. Същият модел джип на гранична полиция едва не ни уби на един завой. Караше с много висока скорост и на завои навлезе в моето платно. Наложи се да вляза в банкета. Единствено ни спаси това, че карах с разрешената скорост и успях да реагирам излизайки от пътното платно. Всичко стана много бързо и не видях номера. Вземете им книжките на тези убийци преди да е станало нещо. И всички на полиграф!Комплексари с униформа.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 майстора

    2 2 Отговор
    Гледах репортажа по сутришния блок и нещата са силно изопачени ...първо "възмутения" шофьора направил записа се оказа че не знае правилника за движение по пътищата...второ въпросния автомобил на гранична полиция тия 200км/ч и на сън не може да ги дигне даже ....трето е съвсем друга тема защо умрялото Пежо на гражданина възмутен от това че са го изпреварили не може да догони трошката на граничарите .... Мен що никой не ме изпреварва на магистралата ?? Ни гранична ни задгранична
  • 52 Рокер

    0 0 Отговор
    Може - лети.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Мария

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    Ти си потенциален убиец! По-добре се забий сам в някой дувар, вместо да убиеш невинни хора!

    Коментиран от #55

  • 55 нервен ( разбивача на тролове )

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мария":

    Епа оти да бута дувара на хората не мое ли у некое дръво
  • 56 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    Кво му се връзвате на този, вдигнал веднъж 200 на магистралата и вече си карал с 200 :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове