Last news in Fakti

10 Септември, 2019 15:14 2 591 31

Дайнов: ГЕРБ се разпадат в момента, в който загубят София

  • евгений дайнов-
  • герб-
  • местни избори-
  • йорданка фандъкова-
  • мая манолова-
  • борислав игнатов

Градските хора в София често забравят, че Бойко Борисов е бил 13 години член на БКП

Дайнов: ГЕРБ се разпадат в момента, в който загубят София - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще ги заболи като видят резултатите от местния вот, както в момента в Русия хората на Путин се правят, че нищо не е станало, но от тези загуби ги заболя, заяви политологът Евгений Дайнов в интервю за Радио "Фокус".

Той коментира и ареста на бившия главен редактор на вестник „Дума“ и активен русофил Юрий Борисов във връзка с разследване за шпионаж в полза на Кремъл.

"Знаем няколко неща – първо, че управляващата върхушка в България не действа нито принципно, нито законно. Те винаги търсят някакъв интерес – партиен или финансов. Затова всичките тези неща с арести и гръмки дела – те се провалят и са политически игри. А Гешев, който провежда тази операция, в много по-голяма степен е склонен да играе политически игри, а не да следва правосъдието, отколкото дори Цацаров. Събираме тези две неща заедно и си казваме следното – в ситуация, в която е почти очевидно, че ГЕРБ ще загуби София, емблемата ѝ – там, откъдето тръгнаха, се правят някакви политически игри да не бъде тази загуба много болезнена или да не се случи изобщо", каза Дайнов.

Според него обаче трябва да се изчака да се види какво ще се случи – дали на Юрий Борисов ще му бъде повдигнато обвинение.

"Ако не бъде повдигнато, ще знаем, че това е опит за мобилизиране на т.нар. градски десен глас в София. Да си кажат – а бе, Бойко Борисов може да е всякакъв, може да прави всякакви зулуми, обаче поне не е комунист – което градските хора в София често са склонни да си мислят, забравяйки, че той е бил 13 години член на БКП", добави политологът.

Според Дайнов за пръв път от доста време всички хора в България надушват, че този път ГЕРБ може да бъде пробит на много места, но най-емблематично в София.

"Ако ГЕРБ бъде пробит в София, се променя моментално политическата конфигурация в цялата страна. А дори на обикновените хора, които не се занимават с политика, много им е писнало от ГЕРБ. Особено от местни такива сатрапи, феодали, гаулайтери, изнудвачи – те стигат до всяко магазинче и до всяка работилничка тези хора в своите изнудвания и на гласоподавателя му писна, и затова всички гледат София. Първо, битката е в София, която е столица; второ, оттам тръгна ГЕРБ и всички се надяват там да стане нещо, което да прекърши ГЕРБ", смята той.

Дайнов е убеден и че "ако се завърти кампанията и се види, че Манолова излиза на втори тур евентуално срещу Фандъкова, там някъде и нея ще я попилеят с нещо не по-малко грозно". Според него авторите на компромата срещу Борислав Игнатов (ДБ) са си сбъркали "таргет групата".

"Този компромат би сработил в някаква много задънена патриархална провинция. Но точно в София дава обратен ефект, естествено. Ако ти искаш да привлечеш или да неутрализираш по някакъв начин десния градски електорат, ти не ползваш такъв компромат, ти ползваш някакъв друг компромат. Което отново издава тази неувереност във върхушката по отношение на „Демократична България“, издава незнание със ситуацията и как да се справят с нея, и в крайна сметка окуражава всички тези хора в България, на които им е омръзнало да гледат самодоволните физиономии на местните гербаджии", категоричен е професорът.

Според него, ако ГЕРБ загуби София, това е пълна катастрофа за тях, защото тогава всички ще им скочат на главата.

"Всички ще видят, че ГЕРБ са побеждаеми, а тъй като стотици хиляди, милиони хора в България имат да си връщат на ГЕРБ за нещо, ГЕРБ свършват, тоест започнат да се разпадат в момента, в който загубят София. Не защото сами ще се разпаднат, а защото всички ще започнат да ги ритат. То е ясно, че са се спънали, полетели са да падат, и всички ще гледат да им теглят по един шут, за да им забързат падането", категоричен е Дайнов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    54 7 Отговор
    Това съм го писал още Януари Месец. И ТЕ ОТ ГЕРБ ГО ЗНАЯТ ЗА ТОВА БЪРЗАТ ДА СИ ПРОБУТАТ ГЕШЕВ ЗА ЧАДЪР.
  • 2 Пацо Гацов

    49 12 Отговор
    А дано! Мая ще ги отнесе герберугите като куцо пиле домата
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дон

    37 2 Отговор
    Те всички излизат от една яма наречена БКП
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Избори 2019

    47 7 Отговор
    Чулте, Господ, господин Дайнов! Дано те чуят все останалите все още заблудени овце, които вярват в светлото бъдеще на изедниците Гробокопачи!
  • 7 bbb

    15 28 Отговор
    Тоя смрадлив козел до сега няма една вярна прогноза

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Избори 2019

    20 4 Отговор
    Чул те, Господ, господин Дайнов! Дано те чуят и останалите все още заблудени овце, които вярват в светлото бъдеще на изедниците Гробокопачи!
  • 10 комунист

    10 17 Отговор
    Не се палете много, на дайнов боба има гъгрици.
  • 11 Emil

    13 18 Отговор
    Ако ГЕРБ продължават да мачкат русофилистиците, на изборите ще са първи!
  • 12 Гаргамел

    7 19 Отговор
    гАварит мАсква а дайнов????
    скоро и твоя ред ще дойде русофилистик м_л_умен
  • 13 видеото

    8 1 Отговор
    ми естествено че имаше обратен ефект видеото, сега всички мъже в София завиждат, чудят се, и се тюхкат как е успял този млад плешив мъж, без видими силни качества, да се уреди с такава разкрепостена, палава и смела жена
  • 14 onq s konq

    9 8 Отговор
    Ето го и цитата:..."в ситуация,в която е "ПОЧТИ ОЧЕВИДНО, ЧЕ ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБИ СОФИЯ"...ДАЙНОВ Евтени,ако ГЕРБ НЕ ЗАГУБИ СОФИЯ,А НАПРОТИВ...,ЩЕ СИ ИЗВАДИШ ЛИ ПОНЕ ЕДНОТО ОКО,защото така или иначе НЕ БИХА ТИ ВЪРШАТ РАБОТА И ДВЕТЕ след сериозно-задължаващия израз "ОЧЕВИДНО"?!Повтарям,за по-сигурно:Дайнов,ще си извадиш ли ПОНЕ ЕДНОТО ОКО,ако ОЧЕВИДНАТА ЗАГУБА ОТ ГЕРБ НА СТОЛИЦАТА НЕ СЕ СБЪДНЕ?!!Защото ако НЕ,това значи че ГОВОРИШ ПЛАТЕНИ ЛЪЖИ в полза на "Некои партии"!
  • 15 Факт

    8 3 Отговор
    Ке падне!
  • 16 коментар

    7 6 Отговор
    Дайнов и др.разни ""хора"" гласяха софрата на бсп да ядат и пият на корем щото "'политолози"' бяха казали, че ГЕРБ със сигурност ще загубят евроизборите!!!!!!Дори подкупните бтв и нова тв гърмяха, че бсп биле вече с еди си колко процента напред пред ГЕРБ!Не отдавна тези същите тв пак приказваха, че авторитетите на нинова и радев вече станали къде пред Борисов и т.н.Ако не познаеш за София за кмет били скочил от поне 8 важна сграда!!!!?!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 коментар

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гил Хейл":

    Ти пък от кога му целуваш таковата на парашутиста със събутуте гащи!Май нещо пак те е яд, че ще..........тю тююууу!!!!!!!
  • 21 коментар

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гил Хейл":

    Някакъв селянин се прекръстил на Гил Хейл и си остава още по-голям селяндурин!
  • 22 Тръмп

    4 6 Отговор
    Дайнов е основен Кандидат за Големия Член 105 !!!:):):)Дайнов-Гуруто на русофилите и предателите!!!:):):)Стой си на село и си мечтай,другарю!!!:):):)
  • 23 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КАК ТАКА В БЪЛГАРИЯ- ХОРА С ВИСОКО ЧЕЛО СИ ПРОДАВАТ З....А , А ХОРА С ПО-НИСКО ЧЕЛО- НЕ И СЕ БОРЯТ ЗА НАРОД И РОДИНА !?!?!?
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "bbb":

    Не обиждай животните!
  • 25 надеждата крепи простака

    4 4 Отговор
    И ти като Червен Кольо каквото е казал е станало точно обратното на това
  • 26 filo

    3 3 Отговор
    И Запада се разпасаше, ама се разпадне накрая СССР.
  • 27 Алфа Ромео

    3 1 Отговор
    Вече са направо са изгубили освен ако не манипулират изборите както правят и на парламентарните последните два пъти. Раздаване на пари на братята със тен, заплахи към хора от местни тартори и велможи, заплахи от шефове на фирми към работниците че ако не гласуват както им кажат ще бъдат уволнени.

    Коментиран от #28

  • 28 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Алфа Ромео":

    ...и други тарикатски номера...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кога

    3 1 Отговор
    ще подкарат "Туркофилите " . Претопяването и подмяна на народ си върви. Изтриват ни чрез гласоподаватели отглеждани специално за това с държавни т.е. Наши средства. А всички обещаваха това да се промени и да спасят социалната система . Да я направят справедлива , а не който все още произвежда и плаща данъци да хрантути потомствено безработни развъждащи се чрез чужди средства. Сега ще обидя Търтеите и Кърлежите като ги сравня с циганския електорат на Герб очакващи по 100 лв за да изберат любимите си кметове по села и паланки. За трите големи града в България парата не важи толкова. Само в махалите им. Там си имат платена администрация и държавни служители. Имат си големите фирми със милиони спечелени проекти които да натискат персонала и т.н.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове