24 Септември, 2019 20:51 3 932 49

Прокуратурата е тежко увредена. Посегнаха на сърцето на демокрацията

  • д-р николай михайлов-
  • николай михайлов

Трябва да се развие култура на смирението и съмнението. Всичко, което не е сложно, е лъжливо. Трябва да се мисли сложно, съветва д-р Николай Михайлов

Прокуратурата е тежко увредена. Посегнаха на сърцето на демокрацията - 1

Живеем с фонов страх от прокуратурата, която е тежко увредена. И това е много голямо посегателство срещу сърцето на демокрацията. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов в ефира на bTV, коментирайки освобождаването на Джок Полфрийман и скандалите в БНР.

"Много сюжети се преплитат около казуса „Полфрийман“. Той е още от присъдата на първа инстанция. Тя очевидно не е приета от извършителя и от БХК. Този Комитет е специализиран да следи за жертви на правосъдието. В този случай са намесени двама души от малцинствата и легендата и фактите говорят за това, че Полфийман е направил опит да ги защити. Станал е „дарлинг“ на този БХК, който е проследявал неговото състояние. С кулминация той да бъде мъж на годината. Не е било добре да се издигне тази кандидатура и тя е оттеглена", размишлява д-р Михайлов.

Този човек е освободен, защото покрива условията за освобождаване. Ключово е разкаянието и промяна. Най-големият парадокс и слабост на съда е, че той е приел, че той се е поправил. Полфрийман няма психология на виновен на никакъв етап. Той не може да понесе думата. Преживява го като атака срещу него. Има дълга самоотбрана да изключи от себе си обвинението, че е убиец. Как е поправен, при положение, че той има съзнание за жертва", чуди се психиатърът.

Скандал с БНР

"Не зная как да квалифицирам поведението на шефа на БНР. Това е слабост на човешкото достойнство. Да съди г-н Борисов за думата му „главанаци“. Човекът е излязъл от равновесие и прави опит да самозащита. Той е нелеп в агресията си и опита да се задържиш на мястото си. Случилото се в БНР не е голяма изненада. Независимата журналистика атакува едностранчиво. В БНР има различни хора с резки гласове и това трябва да бъде понесено. Журналистиката е бизнес. Има хора, които имат благородна нетърпимост и са готови да произнасят това, което е по съвест. Трябва да се развие култура на смирението и съмнението. Всичко, което не е сложно, е лъжливо. Трябва да се мисли сложно", заключи д-р Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    36 36 Отговор
    ТОЛКОВА ШУМ ЗА ЧОВЕК, КОЙТО Е ИЗЛЕЖАЛ 2/3 ОТ ПРИДЪДАТА ЗА УБИЙСТВО СЛЕД ПИЯНСКА СВАДА. НО ОВЦЕТЕ МЪЛЧАХА ЗА БАНДИТЕ, КОИТО ОТВЛИЧАХА ХОРА, РЯЗАХА ПРЪСТИ , УБИВАХА И ВЕЧЕ СА НАВЪН МОЖЕ БИ....

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Мекотело

    28 18 Отговор

    До коментар #1 от "Све":

    И теб да те сполети щом така дрънкаш, твар!

    Коментиран от #16, #28

  • 3 народ

    51 13 Отговор
    Да им ева майката на всички герберасти!!!
  • 4 166

    55 6 Отговор

    До коментар #1 от "Све":

    ТОЧНО ТАКА , ЯВНО "НАРОДА" НЕ ЗНАЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО "УБИЙЦИ" ИЗЛИЗАТ СЛЕД 10-12г. ОСВЕН ТОВА НЕ ЗНАЯТ ЧЕ ТАЗИ ВЕЧЕР ДЕСЕТКИ ПЕНСИИОНЕРИ ЩЕ БЪДАТ БИТИ И ОГРАБЕНИ ПО СЕЛАТА

    Коментиран от #7

  • 5 Ххх

    61 7 Отговор
    Къде са критиките за избиването на прасета с фалшива чума от БАБХ ? КЪДЕ Е РЕАКЦИЯТА НА ОБЩЕСТВОТО ЗА ИЗБИВАНЕТО НА ОВЦЕТЕ СЛЕД ДОКАЗАНИТЕ ЛЪЖИ НА БАБХ ???????? Къде сте при концесии на ЛЕТИЩЕТО, ЗЛАТОТО, унищожаването на ЕНЕРГЕТИКАТА? Хваща ме срам , че съм българин
  • 6 Баси глупостите

    33 7 Отговор
    Приел, че е убил човек и всичко е 6? Нищо не трябва да е приел, а да получи смъртта присъда. За това в закона и затвора. Да има справедливост. Живот за живот. По-рано стойна размяна няма.

    Коментиран от #49

  • 7 Комуниста

    19 9 Отговор

    До коментар #4 от "166":

    Да се оплачат пенсиите на Иван Костов! Пенсионерите на БКП вече са в Рая тези новите нека изкарат последните дни тук в Ада! Да им е за урок.
  • 8 Комуниста

    25 8 Отговор
    Да вдигнете паметник на Полфрийман едно време имаше Белене и Ловеч за такива като Полфрийман и им вдигнахте паметник, защо не и на него?
  • 9 Усмивката

    23 12 Отговор
    Много правилно ,разумно разсъждава д-р Михайлов.Как е установено че се е разкаел при положение че не се чувства виновен.Очевидно е,че ни вземат за маймуни.За кой ли път Борисов отново нищо не може да направи.Кой...тогава може да поправи тази продънена държава....Иваило????
  • 10 Кой68

    28 0 Отговор
    Първо да ми отговори -КЪДЕ ВИЖДА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ?ЩО Е ТО ДЕМОКРАЦИЯ?Защо някои медии се предлагат и слугуват на определени личности и партии?Та ние нямаме гражданско общество в смисъла по-който е такова?
  • 11 Нео

    18 1 Отговор
    Г-н Михайлов, трябва да знаете, че половината истина си просто лъжа. Относно прокуратурата-от соц. време до сега НИКОЙ не е дръзнал да направи сериозна реформа, а да си припомним, тя тогава обслужваше властимащите, т.е. ръководната партия. На всички им хареса възможността да и въздействат.
    За журналистиката - тя веднага реагира на променитесветкавично и почна да прави пари, като не бе много придирчива откъде идват парите!
    Та мисълта ми е, че трудно се уврежда нещо, което вече е увредено!
  • 12 То само култура

    4 1 Отговор
    се развива колтура на смирението и колтура на примирението
  • 13 !!!!!!!

    20 5 Отговор
    Съдът е тежко увреден! Няколко изроди в съдийски тоги удариха в сърцето на демокрацията!
  • 14 Усмивката

    17 1 Отговор
    Но последното не го разбрах.Каква съвест и какво достойнство от български политик.Та това е втората недописана книга от Алеко за Бай ни Ганя.Там той вече е станал депутат ,министър, политик.
  • 15 Ма пий си апчетата овреме бе

    2 8 Отговор
    Така психиятарът прави диагноза на прокоратурата само оточняваме
    Публикувано във факти.бг: слабост на човешкото достойнство - Чичото от лудницата
  • 16 Све

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мекотело":

    Приятел с рак се самоуби след подигравката на системата… и безразличието, хората оскотяват, убийства, грабежи, насилие........ ТОВА , КОЕТО НИ УБИВА ВСИЧКИ Е СИСТЕМАТА, ОВЧЕДУШИЕТО И ПРОСТОТИЯТА НА МЕКОТЕЛИТЕ - 90% ОТ българите. МЪЖЕТЕ В КРЪЧМАТА СТЕ МНОГО ПРИ СБИВАНИЯ, НО КЪДЕ СТЕ ПРИ ПРОТЕСТИТЕ ????????

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Комуниста

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "Све":

    Честита ти Демокрация!

    Коментиран от #19

  • 18 Бесен Язовец

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Све":

    Село, дай като някой са го пуснали по рано да пуснем всички тогава е такава ти е логиката!!
  • 19 Комунизъма е вишата форма наСоциализъма

    5 8 Отговор

    До коментар #17 от "Комуниста":

    Но никой не я е достигнал защяото тя съществува само в болните мозаци и сега не е демокрация а е див капитализъм нещо като комунизъмът всъщност при който всички са равни но номенклатурата е много по равна от всички

    Коментиран от #22

  • 20 хппппп

    1 18 Отговор
    има хора които знаят че прокуратурата и съда са подчинени на Русия...за какво сърце на демокрацията бръщолеви този???най вероятно е платен щом го пращат по телевизии

    Коментиран от #21

  • 21 Ми попринцип не знаехме

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "хппппп":

    ма ти явно си по запознат защо така мислиш

    Коментиран от #24

  • 22 Комуниста

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Комунизъма е вишата форма наСоциализъма":

    След 30 години почнахте много да ги разбирате нещата но уви твърде късно!
  • 23 гптттт

    1 1 Отговор
    не е трудно да се досетиш това...най елементарното кажи от кой доставяме енергйните суровини
  • 24 ххппп

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ми попринцип не знаехме":

    не е трудно да се досетиш това...най елементарното кажи от кой доставяме енергйните суровини
  • 25 onq s konq

    8 0 Отговор
    "Най-големият парадокс и СЛАБОСТ НА СЪДА е че е приел,че се е поправил/подсъдимият/.След тези си думи обаче д-р Михайлов внезапно и по незнайни причини заявява,че "Прокуратурата е тежко увредена"?!...И да каже ясно Михайлов:Прокуратурата ли обвинява че е вкарала Полфриман в Затвора,или Съда който го пуска?
  • 26 гост

    5 2 Отговор
    Да ме извинява доктора,но нищо не разбрах от неговите приказки,бяга му логиката много.Едно време беше интересен този човек,сега явно с главата не е добре.
  • 27 Търпението привидно продължава

    2 1 Отговор
    А после и на борците и на протежетата им , все по-трудно ще става щом Воловете се разлодуват и пощръклеят . Кой кого ще бръсне ? Весело ще стане. много весело !

    Коментиран от #29

  • 28 Димитър

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Мекотело":

    Защо са изчезнали записите от камерите които са записали случилото се тогава. Всеки нормален човек когато го заобиколят 15 Тина пийнали младежи, а преди това те набили две циганета, би реагирал по подобен начин. Истинската причина за тази присъда и сегашната реакция е че бащата на убития младеж е бил тогава депутат от бсп, тоест другаря Монов се е възползвал максимално от този факт. Плюс факта, че атака и вмро са присъдружни партии на партията майка бсп. Естествено и повод да навредят на имиджа на съдия калпакчиев които е критик на цацаров. Другата важна причина е тръгналият рейтинг надолу на тези две файтонджийски партии атака и вмро. Това е политическа разправа и намеса във уж независимата съдебна система. Не може 10,15 човека да определят дневният ред в държавата.

    Коментиран от #30

  • 29 Не е уместно

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Търпението привидно продължава":

    Да се ползва "вол". Защотото, ако паметта не ме лъже. Волът е окастрен бик и е доста кротко животно.
  • 30 Мекотело

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Димитър":

    Изчезнали са за да може БХК да си измислят историята за с черния!
  • 31 Агент Цацаров коментирай молим

    7 1 Отговор
    Тритe имeнa:
    Хриcтo Цвeтaнoв Мoнoв
    Дaтa нa рaждaнe:
    18 aвгуcт 1958 г.
    Мяcтo нa рaждaнe:
    c. Тлaчeнe, oблacт Врaцa.
    Прoфecия:
    Прeпoдaвaтeл, acиcтeнт.
    Мecтoрaбoтa:
    Coфийcки унивeрcитeт „Климeнт Oхридcки”.
    Възрacт към мoмeнтa нa привличaнe/нaзнaчaвaнe:
    30 гoдини.
    Кaтeгoрия cътрудник:
    Aгeнт.
    Пceвдoним:
    „ГOГOВ”.
    Cтруктурa:
    Coфийcкo грaдcкo упрaвлeниe нa МВР-ДC, 11-тo рaйoннo упрaвлeниe.
    Дaтa нa привличaнe/нaзнaчaвaнe:
    17 нoeмври 1988 г.
    Дaтa нa рeгиcтрaция:
    5 дeкeмври 1989 г.
    Вeрбувaн oт:
    cтaрши лeйтeнaнт Крacимир Китoв.
    Ръкoвoдeн oт:
    cтaрши лeйтeнaнт Крacимир Китoв.
    Хaрaктeриcтикa:
    „Зa крaткия пeриoд нa рaбoтa c aгeнтa cъщият пoкaзвa мнoгo дoбри кaчecтвa и възмoжнocт зa рaбoтa cрeд интeлигeнциятa”, CГУ, 11-тo oбщинcкo упрaвлeниe нa МВР-ДC, 1989 г.

    Пoдгoтoвкa:
    Cтрoгo cпaзвaнe нa кoнcпирaциятa. Нaчини зa бързa и двуcтрaннa cвръзкa.
    Cнeмaнe oт oпeрaтивeн oтчeт:
    1990 г.

    Коментиран от #32

  • 32 Аегнт „ГOГOВ” докладва

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Агент Цацаров коментирай молим":

    Цацаров, колега, защити ме!
  • 33 2972

    4 3 Отговор
    Кой е активирал тези тролове, които защитават австралопитека?

    Коментиран от #34, #36, #37

  • 34 Аегент гогов докладва

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "2972":

    Не са от "Левски Запад" наркопласьорите, сигурно.
  • 35 Aй гат дабъл джи Гучи Гучи он ми

    4 0 Отговор
    Ейджънт Цац корупшън ин темида хаус
  • 36 Мисли ако можеш

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "2972":

    Харчи парите от дрогата, идват лоши времена . Виж във Филипините как трепат "студентите". Като бесни кучета.
  • 37 Ей съсипахте държавата

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "2972":

    Отговорът на въпроса ти е апостолът на свободата.Има все още много българи като него не примирими с неправдата които не робуват на лъжите на номенклатурата защото всичко е пропито в корупция то се вижда.Заради такива като вас народът живее зле цял живот .На чужд гръб живещи долни чингета аненти на дс и кви ли не още измекяри.Полфрииман е невинен човек който и българският съд оправда но не се съмнявам че пак ще намерите начин да го вкарате в затвора.Но той ще излезе и дано да ви осъди в стразбург тогава.
  • 38 Антисоциалист

    8 1 Отговор
    Господа, г-н психиатърът говори нелепости. Нелепостите му са много, но първо за вината. Пол Фрийман е изпълнил нравствения дълг пред себе си и човечността да защити двама, нападнати от ПЕТНАДЕСЕТ, изправил се е САМ срещу ПЕТНАДЕСЕТ, убил е в НЕРАВЕН БОЙ ЕДИН от ПЕТНАДЕСЕТ НЕГОДЯЯ, а друг е ранил. Не е виновен Полфриман, че е следвал ВИСШИТЕ ОПРЕДЕЛЯЩИ ЧОВЕКА правила за поведение и съществуване, а достойнство. Сега за нелепостите. Г-н психиатърът счита, че Човек трябва да има "психология на виновен", щом някой обществен или държавен орган го обяви за такъв. Цитирам: "Полфрийман няма психология на виновен на никакъв етап." Гсподин ПСИХИАТЪРЪТ не знае, че ПСИХОЛОГИЯТА Е НАУКА, и не може да притежание на един екземпляр на човечеството - на отделна личност, т.е. НЕ ЗНАЕ, че човек има не психология, а психика. И още... Цитирам: "Всичко, което не е сложно, е лъжливо." Г-н психологът НЕ ЗНАЕ какво е просто и сложно. Простото има малко съставки, а сложното много съставки. Простото не е лъжливо - да бе така, сложното щеше да е съвкупно и още по-лъжливо. Но що соцпсихиатър да чете Аристотел - "сложно" му е! Затова пък не му е "сложно" да се изказва в областта на правото. А връх на нелепостите е твърдението му "Трябва да се развие култура на смирението и съмнението." Смирението и съмнението не са белези на култура - ценене на определящи човека стойности, а само на личното поведение, а щом двете са преобладаващите в него, човекът е роб в същината си - по душа. Господа,
  • 39 Антисоциалист

    4 3 Отговор
    … Господа, завършвам текста си с прекъснатото поради многословието ми заключение. Гооспода, ... пускайте водата за такива психиатри - те Ви "лекуват" от здраве...
  • 40 Първични овце

    5 1 Отговор
    Пуснете си ничия земя с "убиеца" Полфрийман да чуете и другата страна,а не да избързвате цялото стадо овце.
  • 41 Гост

    2 2 Отговор
    Какво се случва, някаква война между прокуратурата и съда? На къде отиваме? Към разпад и анархия? Ей не забравяйте, че от затвор и болница никой не е застрахован.

    Коментиран от #42

  • 42 Това някаква заплаха ли е

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Нещо не ви харесват коментарите ли
  • 43 Арсений

    4 2 Отговор
    Тъп доктор пелтек много го пускат по телевизията руските мутри да лъже хората и маймуните.
  • 44 Защо трябва да мислиш да се напрягаш

    2 0 Отговор
    Излишно пусни си телевизора да ти кажат кво да мислиш пии си ракията и псувай само на маса.
  • 45 Вместо да кажеш отвратен съм исъм обиден

    3 0 Отговор
    Че ме правят на глупак от края на комунизъма до сега и продължават да потулват доказателства по дела като в конретния случей , далавери , измами , кражби сметки ток олигарси и бизнесмени в кавички даващи заплати които не ти стигат да си платиш сметките кредити теглиш от банки от лихвари тормозят те бият те убиват те и нямаш право на самозащита имаш правото само да плащаш и така докъто умреш от инфаркт заради целият този стрес.Но иначе всичко е точно.
  • 46 Алекс2

    2 1 Отговор
    Много интересно съвпадение ! Откакто мастити олигарси са в ареста започнаха атаки срещу Прокуратурата. И чухте ли какво каза уволнената от БНР Великова - че очаквала ако Гешев стане гл.прокурор само арести арести ! Че какво лошо има в арестите ?

    Коментиран от #47

  • 47 АБВ

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Алекс2":

    Няма лошо ако не си ТИ
  • 48 Питане

    2 1 Отговор
    Алооооо, Фактииии...!!!!
    Защо вадите заглавие от контекста на казаното???!!!Нали сте обективни и не сте ПИК?Нали само фактите публикувате??!!!Д-р Михайлов е интересен човек и за пореден път казва нещо, което болшинството не сте и разбрали.
  • 49 Прост булгаристанецо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Баси глупостите":

    ако вобще си българин кой си ти бог ли си че ще раздаваш смъртни присъди жалкар такъв народът е прост матерялът е лош и позволява да бъде лесно манипулиран защото има една мозачна гънка която използва за да запомни текстовете на мазната на чалга и го вълнува само цената на гроздето и захарта да си вари евтино ракия.Но не всички са такива.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове