26 Септември, 2019 05:49 2 051 30

Радев говори с Тръмп за повече американски инвестиции

  • радев-
  • тръмп-
  • инвестиции

Президентът очаква много по-активна работа и от страна на българското правителство и на българската дипломация за постигането на напредък в преговорите за облекчаване на визовия режим за българските граждани

Предизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа, модернизацията на Въоръжените сили и увеличаването на американските инвестиции в България. Това са били акцентите на разговора между държавния глава Румен Радев и неговия американски колега Доналд Тръмп по време на официалния прием за ръководителите на делегации в рамките на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, домакин на който бе президентът на САЩ, съобщиха от Президентството.

Пред журналисти в Ню Йорк българският държавен глава подчерта, че очаква много по-активна работа и от страна на българското правителство и на българската дипломация за постигането на напредък в преговорите за облекчаване на визовия режим за българските граждани, пътуващи до САЩ. По думите на Румен Радев страната ни очаква много повече американски инвестиции, защото когато се говори за индустриално сътрудничество, което върви успоредно със сделките за придобиване на въоръжение, трябва да има и конкретни параметри, а към момента за България те все още не виждат.

Радев отбеляза участието си в глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг, по време на който са били обсъдени перспективите за икономическо развитие в света, както и мерките, които развитите държави вземат срещу рисковете от икономически сътресения. Държавният глава подчерта, че България също трябва да свърши необходимото, за да има буфери, от които да се възползва в случай на необходимост, както и за ясни механизми за привличане на много повече чуждестранни инвестиции, особено в областта на високите технологии.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българоамериканска дуружба

    10 5 Отговор
    Всичко ще се оправи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    12 35 Отговор
    Изключително гнусен и продажен кремълски лакей.!
  • 4 някой си там

    18 11 Отговор
    Между Американският консервативен империализъм и глобалният нео-либерален фашизъм разликата е колкото между чумата и холерата! Другарят Радев е трябвало да им каже , че час по-скоро трябва да се махат от нашата страна! Бъдещето на България е в съюз със своите братски народи от Евразийският съюз на свободните и горди народи!
  • 5 Ели

    21 6 Отговор
    Никакви инвестиции от англосаксите.

    Колкото по-далеч от гнездото на осите Британия и САЩ, толкова по-добре за БГ.
  • 6 onq s konq

    11 12 Отговор
    От една страна неадекватният Радев иска още Американски инвестиции,щото 2-те Марици/1 и 3/ с възможно най-скъпия ток не му стигат.От друга страна пък събира българи в посолството ни и ги агитира да се връщат обратно,като същевременно иска падане на визите за да заминават други българи в Америка.От трета страна пък отчита,че и без отмяна на визовия режим напливът на Българи към Америка е доста голями предлага увеличение на Персонала в Посолствотони и други бълг. административни служби там.Ами...Президентска му работа...
  • 7 СссереМ

    7 15 Отговор
    Деса простата пак се излага с тия парцали,толкова ли не и иде на акъла че от мазето ну трябва да излиза защото плаши хората.
  • 8 Кочо

    10 5 Отговор
    Бе, махни я тая жена от главата си, бе президент! И тръгни сам като Левски да организираш бунта! А новините започват как Бойко счупил дъската и корееца го наградил с 9 дан. Тръмп - Мръмп не са важни!!!
  • 9 МВнР

    13 3 Отговор
    Все пак е малко по-дипломат от кухата Тиква , дето целува, прегръща, пощипва, подбутва, танцува със саби, чупи плочки и ръси бисери.

    Коментиран от #14

  • 10 Хмм,.

    4 9 Отговор
    Къде е българското знаме на снимката? Нямаше да се учудя ако и президента ни го нямаше?!?
  • 11 1944

    2 11 Отговор
    шпионина казал това което му написали тъпаците в гру
  • 12 Чума

    4 1 Отговор
    Просто съществуват много свестни мъже и има хищни жени без кой знае какви стойности, които успяват да ги подчинят. Огледайте около вас - примери има. Не са много, защото свестните са малко, но факт! В същото време идеални като външност, душевност и способности жени се грижат за безполезни търтеи и се мъчат цял живот сам сами.

    Коментиран от #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СссереМ

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "МВнР":

    Абе къв дипломат е тая фуражка бе,тоя къде не е отишъл там не ни е изложил,то затова като беше в русиа чака три часа за среща с путин и той като го прие за 30 секунди го пита кога ще дойде бойко.
  • 15 Хахаха

    5 0 Отговор
    Ами, добре го приемат в САЩ! Затова руския поп бе сърдит и нервен. Иначе си приказвайте Решетников, Решетников. И на Решетников не му изнася, затова се опита да дискредитира Нинова, че се била допитала до него...Както Местан се качи при Станишев и го награби публично, отлично знаейки ефекта за българската публика. В същото време - дискретно на кафенце с Бойко в Кърджали. И уж евроатлантика Борисов се чуди какви лупинги, двойни аксели и салта да извърти, че да прокара руските проекти.
  • 16 СВД

    5 1 Отговор
    Най после разбра, че без подкрепа от братски САЩ никога не може да изгони тиквите от властта!

    Коментиран от #18

  • 17 Кольо обутия

    4 3 Отговор
    Тая Деса може ли да се усмихва, зъби ли няма, гледа уплашено сякаш лъв я гони. Ех, Радев що остави усмихнатото Гинче че взе туй страшно нещо.
  • 18 Ели

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "СВД":

    Викаш кризата 2008 от "братския САЩ" - ни беше малко?

    Криза да е, братска да е, а европейците кучета ги яли.

    И тогава $некомунистическият$ САЩ отпусна по комунистически от държавата 700 милиарда на некомунистическите частни институции (прекалено големи, за да фалират)

    Викаш фашкия да е, американскобратска да е.

    За дот ком балона и други кризи предизвикани от САЩ - няма да пиша.

    Коментиран от #20

  • 19 Михлюзина

    3 2 Отговор
    Тръм е по-голям паляк и от Тиквата
  • 20 СВД

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ели":

    Ами, народа там върви, Ели! И който е добре със САЩ ще види власт, който не е - ще пише по форумите! И на мен не ми е приятно, искам Русия да е нещо повече, предпочитам белогвардейски песни и Смуглянка, но проблемите не се решават като не ги признаваме. Знаеш ли какво е СВД? Провери! Не съм се именувал Колт или Ремингтън, нали!?

    Коментиран от #21

  • 21 Ели

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "СВД":

    Право на избор, всеки прави избор, ето японци, французи, италианци, немци - немци възрастни двойки идват в БГ.

    Други българи предпочитат Филипините, Япония, Швеция, Швейцария, Австрия, Германия, Мексико, Аржентина, Канада.

    Изцяло личен избор
  • 22 СССР

    3 4 Отговор
    Дрогари и дрогарки не мога да разбера чий го дири дрогаря Радев при тия хамерикански империалисти !? Срам и резил дрогари и дрогарки … :(

    Коментиран от #25

  • 23 Еи.....

    2 0 Отговор
    Получи от трите пръста най-дългия. А?
  • 24 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    Съгласен съм. Но, ти си жена!? Във форума много рядко има жени. Приятно ми е че си обърнала внимание на простаци като нас!:)
  • 25 goni

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "СССР":

    Другарят Радев е изкарал две специализации в САЩ. Едната две годишна, другата три. През цялото време е работил под прикритие за нас!:) Накрая успешно е защитил дисертация! Млад човек е. Спокойно може да изкара и в Русия!:) Стига да работи за нас!:) Ще го направим професор!:)
  • 26 Лавров

    1 3 Отговор
    Щъркела върти гъзягата наляво и надясно и пак ще ядоса Гундяев и ще му запали вратът от шамари
  • 27 Borislav Popov

    3 1 Отговор
    Адмираций за българския пезидент. Банкянския тарикат за такава снимка дава един бъбрек плюс костен мозък нооо нюма да му се случи.
  • 28 Ели

    4 1 Отговор
    Да си тролят гнусотий герберските неграмотни тролове от централата. Тези снимки и речта на българския президент остават в историята. То хубаво си личи кой е по важен? Този който разговаря и се снима с американския президент или този който симе смешки при корейския.
  • 29 Ели Ся до Ели

    0 1 Отговор
    (Още едно ели.)

    Въпросът е друг САЩ имат зелена карта, нали?

    Русия има ли зелена карта? Няма - факт.

    Тогава може да говорим кой имигрира повече.

    Факт е, по този начин изтичат мозъци от БГ, говоря за отличници - малка част от емигриралите десет на хиляда - това си е официална кражба на човешки потенциал. Вместо да работят за БГ и да защитават националния интерес, те стават наемници на чорбаджиите.

    Доводът е неоснователен.
  • 30 Balkonlofduafho

    0 0 Отговор
    утепление балкона внутри
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове