Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 19:31 4 861 27

Плевен – изгубеният град

  • георг спартански-
  • плевен

Кметът Спартански няма никаква комуникация с държавата, обяви ѝ открита война

Плевен – изгубеният град - 1
Снимка: БГНЕС

Изгубеният град. Така изглеждаше Плевен в очите на стотици хиляди българи, гледали дебата на кандидат-кметовете тази сутрин в ефира на „Нова“. Накратко – от дискусията стана ясно, че според Спартански българските и европейски институции са основните виновници за проблемите на Плевен.

От казаното в предаването стават очевидни още няколко неща, пише Блиц:

- Кметът Спартански няма никаква комуникация с държавата, обяви ѝ открита война.

- Кметът Спартански е превърнал Плевен и плевенчани в заложници на личното си его. Знаем добре, че за него е по-добре да има лалета, отколкото инвестиции.

- Кметът Спартански излъга, че не е подкрепен от ДСБ и „Да, България“. Той съзнателно крие принадлежността си към Костов, Зеленогорски и Христо Иванов, защото всички в Плевен са наясно, че те са виновни за разрухата и мизерията в региона. Как на добрите кметове проектите са одобрени, само в Плевен е драмата или другояче казано – на крив Спартански, законът и европейските правила му пречат.

Каква е реалността? Всички кметове, без значение от партийните принадлежности, ако са подали изрядни документи или редовни и добре направени проекти, правителството им е съдействало и помагало Обективната истина е, че явно кметът Спартански няма желание или компетентност това да се случи. Изводите са ясни.

Който и да стане кмет, освен Спартански, помощ от държавата за Плевен ще има, всеки друг е по-полезен и подходяш. Всичко това, разбира се, при наличие и провеждане на нормална и адекватна комуникация.

Той просто не е в състояние да води диалог с институциите. А явно и те не желаят да говорят с него. Защото няма кой да ти даде, ако не поискаш. Лозето не ще молитва, а мотика. И много работа.

Стига да спазваш реда и правилата – както според нашето, така и съгласно европейското законодателство. Нещо много важно – все тая дали премиерът е от ГЕРБ или БСП, дали властта е лява, дясна или център.

Проблемът на Георг Спартански не е неговата идеология или позиция, а мързелът, некомпетентността и нежеланието за работа. Той предпочита да виси по кафенетата и във фейсбук, отколкото да се труди. И по тази причина не става за кмет на Плевен. Не защото е русофил или соросоид. А защото не умее да управлява. Последните четири години са доказателство за това.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не че съм във

    39 9 Отговор
    "възторг" от Георг Спартански, но написаното по-горе просто не е вярно. Плевен реално не се управлява от него, а от председателя на общинския съвет, който е от ГЕРБ. Спартанси надлежно изпълнява възложената му роля ( да не прави нищо ). Все пак не е честно герберастите да си мият с него ръцете, макар че той явно им е делегирал това право. Вярно, че през "управлението" му не се случи нищо съществено, но нямаше и огромни простотии, с каквито се изявяваше всеки от преждеуправлявалите.

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    14 1 Отговор
    А Европа кога ще комуникира с България? Или ние само трябва да слушкаме без да отговаряме? Някой има нужда от обяснение на термина комуникация.
  • 3 Той

    33 6 Отговор
    Видяхме и вашия кмет на ГЕРБ преди него.Той пък за 4 години разчерта една измислена вело алея в целия град,и открадна милиони .
  • 4 Дидо

    5 4 Отговор
    Я го вижте какъв гущер е, шанО
  • 5 da ge

    17 10 Отговор
    Няма да се получи.Герберската шайка е подела яка кампания против Спартански,но ние пак ще го изберем.Ей,така напук на Бойко и тъпите му милиционерчета.

    Коментиран от #12

  • 6 onq s konq

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Не че съм във":

    НЯМА ЛОГИКА в думите ти - Старо като света Правило е че ако Даден Кмет е от Опозиционна Партия,ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ И ПОДКРЕПА за него ще е в мижави Размери.Така че ако Въпросният Кмет изпълнява СЪВЕТИТЕ на "Гербавия" Председател на Общ. Съвет,би следвало и съвсем друго отношение на Властта към Плевен.

    Коментиран от #8

  • 7 Плевен мрази герб

    11 6 Отговор
    Сакън па да не изберем полицайчето хахаха няма да има повече герберасткинкмет в Плевен
  • 8 А кой те излъга

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    че отношението на властта към управляващите в Плевен е лошо?! Даже много добро си беше и много пари се разпределиха мирно и кротко в това време. Боко е сърдит не на местните си мекерета, а на плевенчани, защото и на евроизборите му показаха, че не желаят да търпят шайката му. Понеже няма как да си го изкара по друг начин, сега ще се избърше със Спартански, не че не си го заслужава. Между другото, далаверата с "водните цикли" се зацикли още по времето на Стойков ( предния баш гербаджийски кмет ), не че Спартански не му беше "сол ташак".
  • 9 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Не че съм във":

    И най-важното, не пикае в шадравана.

    Коментиран от #10

  • 10 Пикането

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    в "шадравана" е бошлаф работа. Там золумите бяха други и наистина големи. А докато едни пикаеха в "шадравана", други обръщаха целият площад на кенеф и натрошиха мраморни плочки за господ знае колко хиляди. Той предният гербаджия, дето пороя го довлече от горнооряховските села в Плевен, искаше и "шадраваните" да маха. Бе не прокопса на управници този хубав град. Доста от тях обаче отидоха после и държавата да "оправят".
  • 11 Иванов

    8 1 Отговор
    Блиц, що не си .... майката?
  • 12 Nik

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "da ge":

    И като се "дървите",няма да получите нищо по европейските програми и помощ от правителството!Пълен застой за града!
  • 13 Млад

    11 2 Отговор
    Не вярвях, може да паднете толкова ниско. Бойко каза, че този град не съществува за него! Не е дал една стотинка, не лев за града. Не можем в тая държава да сме само "послушковци". Сори!
  • 14 пушещ бакелит

    5 7 Отговор
    Плевен-изгубен град. Ще го намерите,около Плевен по пътищата е пълно с проститутки. Няма да сбъркате,че го приближавате.

    Коментиран от #17

  • 15 Хулете Спартанскиа не Плевен

    5 2 Отговор
    Абе че Спартански не става,е ясно.Лично аз ще гласувам на балотажа против него по ред причини,включително и за комичното положение на спорта в града.Но нека и опонентите му да престанат да отъждествяват бедността,демографската катастрофа и мизерията в страната само с Плевен.В града ни не се случва нищо по различно от това,което става навсякъде у нас.При условие,че България е намаляла с една трета за 25 години вие какво очаквате и в нашия град.Демографската катастрофа е навсякъде,дори в прехвалените София,Пловдив и Варна,но там тези неща не се говорят.Само Плевен,та Плевен.За сведение в София новородените за миналата година бяха с 4300 бебета по-малко в сравнение с предходната,а първокласниците тази есен са с 300 по-малко,но за тези неща никой не говори.
  • 16 grad bez gerb

    3 2 Отговор
    на тези избУри rер6 ще изпусне доста общини. На предните избори медийте мълчаха в обявяването на резултатите за гр.Плевен защото им се беше платило!
  • 17 Покрай ваше

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "пушещ бакелит":

    село, сигурно е по-различно?!
  • 18 ПЛЕВЕНЧАНИН

    7 4 Отговор
    Ако обичате си оправете заглавието.Плевен си е там,където е бил от векове и ще си бъде за векове.Не се е изгубил,бъдете спокойни и е доста жив град в момента за българските стандарти.Много хора сме против Спартански,но може да ни загубите като гласоподаватели,ако продължавате да обиждате града ни,който е един от най-хубавите в България.Иначе за кмета сте прави-нищо не става от него,но не намесвайте имиджа на Плевен.

    Коментиран от #19

  • 19 СЪБКА

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "ПЛЕВЕНЧАНИН":

    Пълни простотии пишете. Един смел и умен човек ви се урепчи и го сравнихте със земята! Плевенчани няма да се дадаат на престъпната ви мафия! И само посмейте да фалшифицирате изборите
    !
  • 20 СЪБКА

    2 5 Отговор
    Пълни простотии пишете. Един смел и умен човек ви се урепчи и го сравнихте със земята! Плевенчани няма да се дадаат на престъпната ви мафия! И само посмейте да фалшифицирате изборите
    !
  • 21 Събка

    4 1 Отговор
    Плевенчани са ерудирани хора, и без кражбите ви дишаме, и сме амбицирани да продължим да сме различни! Няма шанс да ни накарате да ядем фъшкиите ви , когато цяла България се опари и ви не ще!
  • 22 Dimitаr

    0 0 Отговор
    С нищо, освен безкрайната си мудност, бюрокрация, имитация на дейност и демонстрация на положение, нашите институции не са доказали заслугата си да им бъде гласувано доверие. Това са кухи и компрометирани органи, зад които стоят лични интереси. Относно намесата на европейските институции, това става след одобрението и облагодетелстване на определени нива на наши институции където на Европа се хвърля прах в очите, а у нас отново се имитира дейност. Не смятам, че дистанцирането е правилна политика, но когато борбата е невъзможна, а присъединяването към порочните практики нежелана, изолацията е неизбежна за един мислещ човек, в държава в която подсъдими заемат публични длъжности, може би си го заслужаваме.
    Единствено решение би било директно взаимодействие с европейски институции на местно ниво, привличане на чужди инвестиции с прозрачност на средствата и отстраняване на закостенелия местен феодализъм, допускане на прогреса, но това е невъзможно без преминаване през нужната йерархия или без срещата на яростен отпор от местните "големци", от които зависи замиращата икономика в града и които никога не биха допуснали големи инвестиции в града си, защото това означава чуждо влияние.
  • 23 БОКО

    4 1 Отговор
    Най евтино ще ни излезе както каза премиера Борисов да вържем едно магаре на което пише герб!Само 1 балa люцерна на ден!
  • 24 Против Спартански

    3 0 Отговор
    БЪДЕТЕ против Спартански и ГЕРБ , но не и против ПЛЕВЕН. Плевен е красив град с достойни хора, дали много на България.Плевенчани не заслужават такива кметове,които бяха до сега
    Не защитавате Спартански.От него нищо не става.Да се маха.
  • 25 Mario

    0 0 Отговор
    Спомнете си продходния кмет и помислете предлага ли ни се нещо по добро от Георг
  • 26 Петя

    1 0 Отговор
    Георг Спартански не заслужава да е кмет на град Плевен.Един кмет винаги трябва да е за своите съграждани,а не против тях.
  • 27 Петя

    0 0 Отговор
    Плевен сгреши с избора си за кмет.Спартански върви срещу хората,не се вслушва в съгражданите си,а само в себе си и личните си интереси и да излъже хората.Трябва да се гласува за партията,която е водеща в България т.е Герб! Спартански съсипа хубавият град Плевен.Той е човек с каменно сърце и душа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове