13 Октомври, 2019 19:35 1 229 19

Петкова: Интерконекторът Гърция-България ще бъде готов през 2020-а

  • енергетика-
  • интерконектор-
  • газ-
  • теменужка петкова

Беше подписано междуправителствено споразумение, което гарантира финансовия, правния и данъчния статут на този проект за следващите 25 години, отбеляза енергийният министър

Петкова: Интерконекторът Гърция-България ще бъде готов през 2020-а - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова даде интервю за предаването "Неделята" по NOVA, в което заяви, че интерконекторът Гърция-България ще бъде готов през втората половина на 2020 година.

Тя припомни, че в рамките на документите, които бяха подписани в четвъртък между гръцка и българска страна, се гарантира финансирането на проекта.

„Беше подписано и междуправителствено споразумение, което гарантира финансовия, правния и данъчния статут на този проект за следващите 25 години“, подчерта Петкова.

Енергийният министър не пропусна да отбележи още, че един от основните приоритети на управленската програма на правителството касае именно енергетиката на България.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    10 5 Отговор
    Да не са открили нефт или газ в Гърция?

    Коментиран от #3

  • 2 Centurion

    16 6 Отговор
    И какво ще тече по него,и на каква цена???Поредна глупост и не нужен тръбопровод,с който се имитира диверсификация!!!Стягайте си задниците и преговаряйте с Руснаците за цена,щото в рамките на 20/30 г газ в достатъчни количества от друго място няма да видите!

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 3 ЦРУ от Гърция

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Не...имат си хората пристанище в Александруполис ...и всички искат там да си разтоварят танкерите с ВТЕЧНЕН газ …..и САЩ...и Катар...и Австралия....и след време и Кипър ...и Израил...и Египет ….а Жужи ще го ду-а ….краи на изнудването...мъкаааа

    Коментиран от #6

  • 4 ЦРУ от Гърция

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Centurion":

    И ние ще взимаме от там втеч. от САЩ - цената е 125 $ със посредник холандска фирма ….а газта от Раша …..САМО ЗА НАС....по братски ...НАД 300 $.....а газ може да дойде и от ЛУНАТА беееее ТЪПЧО !

    Коментиран от #11

  • 5 го фиу

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Centurion":

    Кво да преговаряш с тия бе, свикнали са да дерат. Ай без тех.
  • 6 Последния софиянец

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЦРУ от Гърция":

    А колко струва? Ама то народа е богат. Ще плаща.
  • 7 ДЕБЕЛА

    9 2 Отговор
    ГЕРБЕРСКА КАЛИНКА С ГОЛЯМ АПЕТИТ ! МНОГУ МУ РАЗБИРА НА ЕНЕРГИИТЕ !

    Коментиран от #12

  • 8 Джони

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Centurion":

    Защо лъжеш бе руско зомби. Толкова много находища на газ се откриха. Израел, Полша, Норвегия и тн. Бъдещето на България като част от Евро съюза е да ползва всички възможни варианти, а не най скъпия и с най ниско качество газ. Руснаците ни набутват с най високите цени в ес. С най ниско качество на горивата които ни пробутват. Затова и нашите коли по бързо се скапват. Живота на двигателите ни е по кратък. Всеки шофьор карал из западни страни прекрасно знае за какво качество става на въпрос. Стига с тая тъпа и хибридна пропаганда с която ни заливат руските специалисти от гру и медийте на ахмед доган и Пеевски.

    Коментиран от #13

  • 9 Джони

    4 4 Отговор
    Защо лъжеш бе руско зомби. Толкова много находища на газ се откриха. Израел, Полша, Норвегия и тн. Бъдещето на България като част от Евро съюза е да ползва всички възможни варианти, а не най скъпия и с най ниско качество газ. Руснаците ни набутват с най високите цени в ес. С най ниско качество на горивата които ни пробутват. Затова и нашите коли по бързо се скапват. Живота на двигателите ни е по кратък. Всеки шофьор карал из западни страни прекрасно знае за какво качество става на въпрос. Стига с тая тъпа и хибридна пропаганда с която ни заливат руските специалисти от гру и медийте на ахмед доган и Пеевски.

    Коментиран от #19

  • 10 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор
    пак свирки на америчка...
  • 11 Centurion

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЦРУ от Гърция":

    Като доставят САЩ 4 милиарда кубика колкото ни е потреблението на годишна база,ще ми се обадиш!!!А и
    доставки за Полша са със 120/140 $ по скъпи.За момента няма кой да разклати монопола на Газпром в Европа.Тя за това е и войната в Сирия.А ако спорът доставките от Русия, ще те питам тогава когато се нацепят тръбите на парното,кой е тъпчо и кой не е.

    Коментиран от #15

  • 12 Centurion

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДЕБЕЛА":

    Да то за това е цъфнала енергетиката,борча е към 5 милиарда и този цирей скоро ще се спука.Козлодуй го ограбват по малко над милиард годишно,взеха студеният резерв от Марица 2 и го дадоха на Доган за една централа която не е в състояние да работи,и така.
  • 13 Centurion

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джони":

    Руската газ е скъпа Байно,щото са на много лапачи на тръбата!Цената може да падне с 20/25% но някой трябва да останат гладни.Най голямата Мафия е енергийната!
  • 14 Йосарян

    1 0 Отговор
    Плати си Инжектоплятор на кой искаш. Важно е да тъп Роб. Аре гласуваме да Гладуваме в МРАК!
  • 15 ЦРУ от Гърция

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Потреблението ни е малко над 3 мил. .Б.Б. договори 1 мил. от АЗЕРБАИДЖАН...американска . доставена от ХОЛАНСКА посредническа фирма.....РУМЪНИЯ ни предлага Цялото количество ….НО...НО...НО...има изискване от ЕС доставчиците да са най-малко 3 …...за да няма МОНОПОЛ. А най .ниска цена предлага КАТАР - най-гол...производител и износител на втеч. газ ! ГАЗ колкото искаш...и ние си вадиме от Плевин и Чирен...а скоро и от Черно море !
  • 16 SAAB

    2 0 Отговор
    Ще го пълните с вода от " Бяло Море " ............или ще пръцкате в него / парламентарната група ...на зрял боб / :) Главанака обикаля по без гащи ....но никой не го е уважил още ! :)
  • 17 Aли на бабами

    1 0 Отговор
    А интерконектора със столицата на Виетнам-Пекин кога се очаква?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове