Last news in Fakti

19 Октомври, 2019 16:41 2 639

Нинова: Обезлюдяват български градове и села

  • корнелия нинова-
  • бсп

Събират се  подписи от Видин, Монтана и Враца за „Фонд Северозапад”

Нинова: Обезлюдяват български градове и села - 1

"Представям пред вас една инициатива за Северозапада, в която ви моля да се включите. Събират се подписи от Видин, Монтана и Враца за „Фонд Северозапад”. Средства от бюджета да бъдат отделени в специален фонд за развитие на Северозапада. Те са за вас, вашите деца и родители. Регионалните различия се увеличават. Обезлюдяват български градове и села. Северозападът тъне в бедност и безпътица". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с жители във Видин. В града тя подкрепи кандидата за кмет на Видин Любомир Георгиев и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места. „Скъпи хора, поздравявам ви за енергията ,която излъчвате, и волята за победа, в която вярвате. Един учител винаги работи за бъдещето, защото работи с деца. Такъв кмет ще бъде Любомир Георгиев - управник, който гарантира доброто бъдеще на Видин”.

Тя отбеляза, че кандидатите за кметове и общински съветници са добро съчетание от опитни е млади и енергични хора,които взаимно се допълват. „Тук сме най-вече, за да подредим това, което ще направим за Видин. Нашият най – важен приоритет е социалната община. Това за нас означава безплатни детски градини, даване на общински жилища на млади семейства, помощ на млади хора да учат, но с уговорката след това да се върнат тук. А за възрастните хора ще продължим да настояваме за преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите и за Закон за възрастните хора", обясни Нинова.

Относно темата със здравеопазването Корнелия Нинова беше категорична, че е наложително да отпадне търговският статут на болниците.” „Нашите кметове ще работят за това общинските и държавните болници да се запазят и да работят. Тя подчерта, че страната има най-много нужда от икономика и производство : „Грижа на нашите кметове ще е да се привличат инвестиции. За тази цел ще намалят местните данъци на тези,които инвестират в региона, за да стартират и да осигурят работни места”.

Лидерът на социалистите обясни, че кметовете на левицата няма да разпродават общински имоти.

„Ние сме за това общинските терени и земи да се вкарат в съвместни производства. Ние сме за създаване на общински дружества. Не концесионери да вземат сметопочистването, отоплението и други поръчки, а общинското дружество да извършва тези дейности. Така тези услуги ще бъдат по-евтини за вас”, каза Нинова. Тя подчерта, че тези цели може да станат факт единствено с подкрепата на гражданите.

”От нас ангажимента е да ви дадем ясни и изпълними неща и честни и подготвени хора, които да свърша тази работа. Но без вашата протегната ръка това не е възможно. Пожелайте промяната във Видин и страната и тя е възможна”, обясни Нинова.

Тя подчерта, че я тревожи страха сред хората. „Хората са държани в подчинение години наред. Защото ако си кажат мнението, ще ги изгонят от работа. Голямата наша цел е освободим хората от потисничеството и бедността и те да имат по-добър живот. Пазете резултата в нощта на изборите – пак ще се опитат да подменят волята на народа.Нека народът реши и да избере свободно своите водачи", завърши Корнелия Нинова.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове