26 Октомври, 2019 14:44 4 960 24

Бездомни кучета нападнаха известен фотограф

  • фотограф-
  • бездомни кучета

Това е поредният случай на пострадал благоевградчанин в резултат на агресия от безстопанствени кучета

Бездомни кучета нахапаха доайена на благоевградските фоторепортери Давид Гемеджийски. Нападението стана вчера около 10 ч. в кв. „Запад” в Благоевград. Ето какво разказа пострадалият от кучешката агресия: „Както обичайно, бях тръгнал да направя сутрешната си разходка. Наближавах супермаркета, когато видях насреща си три кучета, които започнаха да лаят и се нахвърлиха върху мен. Ухапаха ме по крака, панталонът ми е разкъсан, потече кръв”.

Наблизо имало работници и минувачи, но никой не реагирал и не се притекъл на помощ на възрастния човек. „Бездомните кучета трябва да се евтаназират или да се прибират в приюти. В нито една просперираща европейска държава няма да видите кучета по улиците”, заяви пред struma.bg Давид Гемеджийски, който също има куче, но го гледа в двора на къщата си в кв. „Грамада“.

Това е поредният случай на пострадал благоевградчанин в резултат на агресия от безстопанствени кучета. Припомняме, че учителката по немски в Езиковата гимназия Вера Кацарска също беше жестоко нахапана от бездомно куче в парк Бачиново и заведе дело срещу общината за причинени вреди, което спечели на първа инстанция, но оспорва размера на присъденото обезщетение пред Окръжен съд. Проблемът с безстопанствените кучета тревожи обществеността от много години.

Преди 3 месеца депутатите вдигнаха десетократно санкциите за кучета без намордник с промени в Закона за ветеринарната дейност, които са приети на първо четене. Поправките забраниха кучешката разходка и свободното пускане на четириногите с тегло над 5 кг. Законът предвижда вместо 100 лв. глобата за куче без намордник да стане 1000 лв., а санкцията за четириного без повод – 300 лева. Разхождането на кучета в детски площадки или забранени зони ще струва на стопаните им 500 лв. Драстични глоби трябва да има не само по отношение на физическите лица, но и към юридическите, които са отговорни за безстопанствените кучета и ограничаването на популацията им.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чернобил онлайн

    8 19 Отговор
    Като снима без позволение ще хапят !
  • 2 ДЕМОНкрация!

    28 9 Отговор
    Депутатите правят закони без да има реално действащи контролни органи, което означава, че депутатите правят ШМЕНТИ-КАПЕЛИ!!! Аз лично съм звънял да подавам сигнали и абсолютно без резултати. Системата е бавна и безсилна да се справи с нарушителите, защото правилата й са тотално сбъркани. Апък нека политиците да правят глобите от 1000 на 100 000 лева, ще им пръднат на фасоните на наглите кучкари. Самите кучкари се смеят на тия закони и хич не им пука, защото знаят, че законите са само на хартия
  • 3 Бесен Язовец

    17 0 Отговор
    Сори майка, Бг не е просперирща държава и затова кучета могат да се разхождат. Къде бил евтанизатота от Благоевград??!
  • 4 Последния софиянец

    15 23 Отговор
    Кучетата усещат лошите хора.

    Коментиран от #15

  • 5 Гост

    28 10 Отговор
    За това са виновни всички мръсни и гнусни НПО-та с пари от Швейцария, като "4 лапи". Къде в Швейцария има безпризорни кучета по улиците, че дават щедро пари да толерират подобна джунгла у нас? И аз имам куче, но му плащам данък и никога не го пускам извън двора без да го водя на повод. Даже няколко пъти се опитваха да ни нападат бездомни кучета, но едно бързо беше смачкано от бой от моето куче като се нахвърли върху нас. Лошото е, че е пълно с ненормалници, които хранят бездомните кучета и по този начин насърчават хищническите и териториалните инстинкти на животните.
  • 6 Кюстендил

    24 4 Отговор
    Майка ми я нахапа на улица в Кюстендил домашно куче. Собственичката заявява твърдо, че няма да го връзва на повод, защото му нарушава правата. По-скоро човек щяла да върже. Прокурора постанови, че щом майка ми е жива и кучето е добре, значи няма защо да глоби собственика на животното. Не искаме да съдиме някой за обезщетение, а просто да не ни ловуват разни кучета по улиците. Не сме дивеч!
  • 7 Гюнеш от Максуда

    21 3 Отговор
    Баце вдигна двойно заплатите на електората (даскалите) и тегли още 2 милиарда заем за да вдигне заплатите и на останалите 500 000 държавни хрантути ама не види от джипката че улиците са се напълнили с глутници помияри и всичко освем Софеа и още два три града вече прилича на Аржентинска фавела.

    Коментиран от #23

  • 8 Фейсбук

    14 3 Отговор
    Наистина аз в 10 ч вечерта и 5 ч сутринта съм се срещала с такава глутница, самия ужас е, отново си спомних ,, страшната картина,,...!
  • 9 Който може да гледа както трябва

    25 2 Отговор
    Изчетох коментарите до сега. Всеки е прав за себе си и всеки защитава собствена позиция, но...Никой не изказа мнение как и защо въобще има бездомни, гладни и осверипяли четирикраки създания по улиците. Подсказвам– гледал някой, писнало му– хайде на улицата. Не кастрирал женско–бебетата на улицата, така че ние сме си виновни, докато не се научим да отглеждаме домашни любимци и да се грижим за тях.

    Коментиран от #10, #24

  • 10 00000014

    20 5 Отговор

    До коментар #9 от "Който може да гледа както трябва":

    И кого да трепем по-напред? Хищни кучета, или нагли кучкари? Все пак хубавото е, че наглите кучкари не са много, но все пак са като говното в кацата с мед. Забравих - а с екополицията какво стана - колко глоби за кучета без намордници има?
  • 11 Радо

    16 9 Отговор
    Организират се няколко патрула през нощта с въздушни пушки с оптика, и проблемът е решен за един месец точно.

    Коментиран от #18

  • 12 Хората са го измислили.

    10 13 Отговор
    Салам и кукичка. Това е.

    Коментиран от #19

  • 13 Помнещ

    3 3 Отговор
    Това не са кучета, а маскирани като кучета прасета, само така може да оцелеят в BG- то
  • 14 случаен

    10 1 Отговор
    и ако някой успее да каже колко глоби има наложени, че те кучкарите си возят кучетата в градския транспорт без намордници та камо ли по улиците а за парковете дето след това минават децата не си говорим не са виновни животните-кучкарите носят основно вина то животното си е животно
  • 15 Хуйчо

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    Всички вече сме злобари до един а да ни е честито а тия дето се бият в гърдите че са добри са най долни
  • 16 Дедо

    5 0 Отговор
    Я си имам и ножче и пищовче...
  • 17 Йозеф

    4 1 Отговор
    За агресивни кучета се подават жалби онлайн в прокуратурата. Описва се случката, точното място, че кучето/кучетата са агресивни, нападат и съставляват опасност за живота и здравето на хората, че вие като гражданин живеете в страх и не можете да се придвижвате свободно заради агресивни кучета и се моли за адекватна и бърза реакция от страна на прокуратурата, преди да се стигне до фатален инцидент. Колкото повече жалби, толкова по-добре. При около 20 жалби от един район проблема се решава.
  • 18 Браво

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    Не всички кучета са злобни или нападат,не слагай всички кучета под общ знаменател,то като гледаш Човека си викаш този е човек не куче,познавам такива хора Външно са хора Вътрешно са кучета.ХОРАТА СА ПО ЛОШИТЕ КУЧЕТА НЕ ЗАБРАВЯЙ МОМКО!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 БНСРП

    6 2 Отговор
    Най добре когато куче нахапе човек или друго куче стопанина да се съди. Лека телесна повреда глоба; Средна телесна повреда глоба и от 3 до 8години; Тежка телесна повреда глоба и от 5 до 10 години. Това трябва да се дава на стопанина на кучето и проблема ще се реши бързо. За бездомните кучета още по лесно Глобява се някоя правозащитна организация.А там глобите почват от 5000лво нагоре и някой от правозащитната организация влиза в затвора с обвинение за нанесена телесна повреда на трето лице както е произшествията в автомобил при катастрофа.
  • 21 Маринова

    4 6 Отговор
    Ей, най мразя да чета коментари дето и хабер си нямат защо в чужбина няма кучета по улиците, но веднага решават, че ги евтанизират. Нищо чудно, че ни мислят за примитивни варвари, а и направо си го и казват. Писна ми да ме съжаляват защото съм била от България,а аз да трябва да обяснявам, че навсякъде ги има просто в БГ са в по обилно количество
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Путарина

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гюнеш от Максуда":

    рио де жанейро , бразиО
  • 24 4 x 4 лапи

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Който може да гледа както трябва":

    Уличните кучета вече са толкова много че са саморазмножават (при това - те нямат естествен враг в града). Дори още от утре да няма нито едно ново куче нацибано на улицата, популацията им не само няма да намалява, ами ще продължи да нараства. Решението е - масови хайки, прибиране в приют, една седмица изчакване, ако някой го вземе за отглеждане (със изрядно документирана ОТГОВОРНОСТ за което - ОК, ако не - евтаназия. Ако някой иска No kill приюти- да извади едни пари от собствения си джоб и да действа - няма проблем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове