Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 18:55 9 563 59

Клип от предизборно събрание: "Българите, те са сган"

  • клип-
  • созопол-
  • сган

Сниман е в ромската махала на едно от големите села до Созопол

Клип от предизборно събрание: "Българите, те са сган" - 1
Кадър бТВ

Много сигнали и подозрения за купуване и продаване на гласове в Община Созопол, но нито един официално подаден в полицията или в ОИК, няма и нито един задържан, съобщава бТВ.

Страх, заплахи и агресивна агитация, на това казват, че са подложени жителите на морската община, особено в селата. Подобна агитация е била проведена в нощта преди деня за размисъл в едно от големите села в общината. Клипът е разпространен в социалните мрежи.

Сниман е в ромската махала на едно от големите села в общината и е публикуван в социалните мрежи и в „Ютюб”. Авторът му разговаря с бТВ, но отказа да застане пред камера.

"Оттук нататък отиваме в тъмнина. Ако ние утре не мислим за кого гласуваме, ей това детенце, виждате ли го – няма да бъде в детска градина безплатно! Разбрахте ли ме? Ей, тези дечица, дето се раждат, няма да имат по 1000 лева. Българите, говоря за българите, те са сган, която, ще извиняваш, че казвам сган, която мисли за другите само как крадат!", се чува в клипа.

Събранието на улицата е в присъствието на избрания за четвърти мандат кмет на селото и на общински съветник.

"5 години общината ви гледа децата, 5 години! Тези 5 години сметни ги в пари, ние имаме повечко деца, това са едно 20 000 лева на едно семейство. Тези 20 000 лева ти трябва да ги дадеш на някого. Трябва да ги изкараш тези пари, а с тези пари ние направихме, погледнете какви къщи!", казва още водещият във видеото.

В деня на изборите клипът е най-обсъжданата тема в селото. "За нас не е нормално това нещо - да ни обиждат и да ни наричат "сган", и кметът да ръкопляска и да се съгласява с тях", казва Денис Желев.

При вида на камерата ни, кметът хуква, но после решава да се върне и да обясни, че не обърнал внимание кой какво говори.

"Нищо задкулисно няма! Човекът, който го каза, няма задни мисли. Аз не го и чух какво е казал в момента, макар че бях, да бях там, но не чух какво е казал, че е казал думата сган", обясни Иван Пазвантов, кмет на селото.

"Малко ги преувеличават нещата, защото някой си прави пиар с тази работа, не виждам нещо да се е случило", обясни Стойчо Неделчев – общински съветник.

"Проведе се една хубава среща, хапнахме, пийнахме, казахме си по няколко думи. Това, че някой е сгрешил, е съвсем нормално!", обясни Росен Михайлов – жител на селото.

Водещият на събранието оправдава репликите си с грешка на езика.

"Аз не можах да го формулирам добре, защото минават хора и плашат хората: "Ще гласувате за 5 лв., ще гласувате за 10 лв!" Исках така да го формулирам, но грешка на езика, за което силно се извинявам", каза Борис Янев.

И обясни, че в селото бедни роми няма, защото работят в общинските фирми за сметосъбиране и озеленяване.

Цял ден полицията следи изборите и не позволява струпване пред секциите. Активността, както и на първия тур, е много висока - до 17 часа са гласували 61,5%.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕрно

    87 21 Отговор
    Прави са да ви кажа честно. Българите не са материал. Откажете се от този токсичен патриотизъм без покритие. То се вижда от факта, че не можем да си наоравим една нормална държава.

    Коментиран от #5, #29

  • 2 Коментар📝

    101 8 Отговор
    ДА СЕ БЛАГОДАРИТЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА МНОГО ТЪРПЕЛИВ НАРОД

    Коментиран от #21, #53

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сиганин

    16 42 Отговор
    Хахахаха след още 20 години ако спрат и да взимат българи на работа понеже са българи и назначават на всиякави държавни постове цигани понеже ще представляват 50% от населението на територията може и да потръгнат нещата

    Коментиран от #10

  • 5 Смех

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕрно":

    Себеси ли визираш?Не искам да те обиждам,но ти си типичния "шаран" на който вече му е вменено че е импотентен и че неволите в тази държава произлизат от народа,а не от неговите ръководители...Много тъжно....

    Коментиран от #8

  • 6 Горо

    47 4 Отговор
    Каквито българите, такъв и премиерът! Борисов разбира се пак печели изборите. Защото, както бе написано преди време в един гръцки вестник: "Тихо, да не събудим българите". Вече е отдавна ясно, че изборите не могат да решат проблемите на народа, защото те се манипулират и фалшифицират. Единственото решение са протестите и след това промяна на корумпираната партийна-клиентелистка система.

    Коментиран от #9, #30, #32

  • 7 Тръмп

    11 18 Отговор
    Циганите са също българи,та сами се ругаят!!!:):):)
  • 8 ВЕрно

    24 3 Отговор

    До коментар #5 от "Смех":

    Е кой ги избира и търпи тия управляващи? Народа. Сами сме си виновни. За жалост тези, които го осъзнават са твърде малко.

    Коментиран от #11

  • 9 Гого

    6 18 Отговор

    До коментар #6 от "Горо":

    Много удобно тълкуваш загубата на омразната БСП, мърльо.

    Коментиран от #16

  • 10 Шабан

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сиганин":

    И аз си го мисля същото, особено инженери, лекари, мед. сестри, учители..
  • 11 Смех

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "ВЕрно":

    Нека ти споделя малко от опита си...Аз съм човек говорещ 3 езика(уча 4-ти).Живях в пит (5)различни държави и срещнах хора от всякакви националности...включително българи и цигани. Сега живея в една от най-силната държава в западна Европа където българите и българските цигани (да-правилно четеш)са едни от най-търсените работници.Същият този "лош материал" тук спазва законите и "гъг" не казва не защото е демокрация,а точно обратното...Системата просто не прави компромиси...Помисли по следните въпроси:Защо няма съдебна система в БГ?Кой контролира висшия съдебен съвет?Къде трябва да протестиразработя хората-пред парламента или пред съда (като независима власт)?

    Коментиран от #14, #20, #46, #57

  • 12 Да прави са

    14 6 Отговор
    Ромите са прави. Ние българите за нищо не ставаме. Но поне можем да линч с камъни върху главите на цгн.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    25 10 Отговор
    "Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/

    Българите сме най-старият народ в Европа и сме оцеляли хилядолетия защото сме по-мъдри от мъдрата змия, по-хитри от хитрата лисица и по-смели от лъвове!

    Коментиран от #15, #27

  • 14 ВЕрно

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Смех":

    Това е омагьосан кръг.

    Коментиран от #17

  • 15 Уау

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Много добре казано. А ще ми кажеш ли забцгн какъв народ е?
  • 16 Горо

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гого":

    Мърльо си ти, защото лижеш задника на Борисов вече 10 години и както се вижда умираш от удоволствие!
  • 17 Смех

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "ВЕрно":

    Каквото и да е...Колкото и разочарован да си...Не позволявай на никого да ти вменява вина за състоянието,в което е държавата.Единствената вина която има този народ (включая и себе си)е че не сме хванали сопите. ..Нито ти,нито аз...Нито който и да е нормален човек в България не е по-добър или по-лош от всеки един западноевропеец,американец,руснак и т.н. И една лична молба....Ако имаш деца,не ги възпитавай така,както са ни възпитавали нас...Не позволявай да станат духовни роби!!!Здраве ти желая!
  • 18 Bcjvivivkv

    12 2 Отговор
    Всички избори са манипулирани отвън да ви светна! И никакъв народ не е виновен. Имайте малко себеуважение . Не всичко е загубено! Вярвайте в собствените си сили, бъдете активни и не позволявайте на никой да ви манипулира! От нас зависи бъдещето на България . Затова не унивайте а отстоявайте своето достойнство! Ще се справим с несгодите заедно!

    Коментиран от #22

  • 19 Усмивката

    13 2 Отговор
    След още десет години управление на ГЕРБ ,ще виждате още по странни исказвания.Например за автономия на цели области.
  • 20 ВЕрно

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Смех":

    Това, което казваш само потвърждава думите ми, че българите сами не могат да си направят една нормална държава. Това, че поставени в някоя нормална държава се адаптират не означава, че могат сами да съградят обществото си.

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 21 даа

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Затова 500 години робство, а сега пееха 45 стигат, натам отиваме.
  • 22 А бе

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "Bcjvivivkv":

    В кой свят живееш? Ти познаваш ли системата за да ни говориш за успех? Много добре знаеш че корупцията и ако попречиш на интересите на някои ще те убие. Страха ни спира да се оправим и очистим престъпление и да спрем трафика на наркотици и хората и да не допускаме наркотици в училищата и дори хора да излизат извън държавата заради трафика на хора. Все пак това никой не го интересува. Защото хората имат достатъчно проблеми и са обречени на провал в животите си. И страха да изгубят всичко ги потиска да са смели и да се поставят срещу системата и направят нещо по въпроса.

    Коментиран от #28

  • 23 Jvjvjv

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "ВЕрно":

    Стига си говорил глупости! Малко се отърси от страха и злобата и вземи че повярвай в собствените си сили ако не в тези на другите!
  • 24 ВЕрно

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ВЕрно":

    защо ми крадеш името ако мога да попитам?
  • 25 Смех

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "ВЕрно":

    Повярвай ми...Тези които управляват България НЕ са българи!Същото се отнася и до много други нации...Това което се случва в Бг. се случва защото така е планирано...А изборите...Те просто са една маска.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Behemoth

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Главата ти е празна като на Великата Тиква!

    Коментиран от #31

  • 28 Цкжлблжк

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "А бе":

    Ами за това ти говоря- отърси се от тоя пусти страх . С това мислене по-зле ще става. Знам, че не е лесно, но то лесно няма в тоя живот.
  • 29 нали

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕрно":

    По-скоро да се откажат от токсичния КОМУНИЗЪМ.
  • 30 JPower

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Горо":

    плакат „Тихо да не събудим българите“ София, България08 Юни 2011, 12:284782 прочита0 коментара 1 от 1 Българските младежи приемат държавната политика с примирение, търпение и пиене Гръцки младежи издигнаха на площад „Синтагма“ в Атина плакат на който пишеше „Тихо да не събудим българите“ и предизвикаха смях сред сънародниците си, протестиращи непрестанно вече няколко седмици срещу пагубните за тях управленски решения на правителството им, МВФ, Световната банка и други поучаващи ги европейски институции.

    Те привлякоха вниманието и на редица местни, и чуждестранни медии, като бяха запитани какво ги е накарало да се явят на протеста с подобен не традиционен плакат. От отговорите на гръцките младежи стана ясно, че те са студенти в България и от престоя си там недоумяват как може връстниците им да живеят по подобен начин и да приемат всичко което се случва с държавата им, и със самите тях с примирение, търпение и пиене:

    „Ние съжаляваме българите, но мислим, че те сами са си виновни за положението до което са докарани. Смятаме, че нашите управници искат да ни докарат до тяхното положение, което ние няма да допуснем.

    Голяма част от тях са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни. Те всички са недоволни от живота който водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите с
  • 31 антрашпиц

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Behemoth":

    Една тиква никога неможе да празна.Все има,я въздух,я бръмбари,но не е празна.
  • 32 JPower

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Горо":

    Голяма част от тях са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни. Те всички са недоволни от живота който водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите себе си, а може би и осъзнават подсъзнателно, че не притежават умствените способности да променят нещо в собственото си бъдеще, че какво остава за бъдещето на цялата им красива, но изкорубена и ограбена държава.

    Нашите връстници там, са се отдали на кючеци, маанета, пиене, секс, наркотици и побоища. Тези които не споделят подобни възгледи за смисъла на живота, емигрират постоянно. Рядко можеш да срещенеш някой с който да говориш за нещо по-различно от новия му телефон, блузка, как е минал вчерашния купон и колко пиене се изпило. Българите приемат учението като време отдадено на купони и разврат, което се толерира от техните управници, много от които сами се ползват от сексуслугите предлагани в така нареченият студентски град.

    В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Не само това, но и ако самите те са забелязали че са снимани от медиите, бързат да се изфукат пред приятели и познати, да ги гледат довечера в новините, и сами бър
  • 33 JPower

    10 0 Отговор
    В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Не само това, но и ако самите те са забелязали че са снимани от медиите, бързат да се изфукат пред приятели и познати, да ги гледат довечера в новините, и сами бързат да се приберат за да се насладят на собственото си медиино величие и потресающи протестни действия, явно според тях в това се състои същността на протеста.

    Тяхната простотия не спира до тук. Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро. Тогава те смятат себе си за богати и се издигат в очите на околните, като си купят някоя нова маркова дрешка или друг аксесоар.

    Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за ист
  • 34 JPower

    7 1 Отговор
    Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките. В същото време, докато управляващите им набиват подобни заслепителни глупости в тъпите им кратуни, самите управници получават заплати минимум от 3000 евро, участвайки в различни комисии, управителни съвети, отговорни постове и др. длъжности, които те самите са създали за себе си.

    Не само това, но те са уредили и бъдещето си, като са си гарантирали огромни пенсии в сравнение със средните пенсии на останалото робско население. Българите все още са роби, но явно не го осъзнават и така се чувстват добре. По техните телевизии почти не се излъчват репортажи за ставащото в нашата държава, а и по света. Затова – Тихо да не събудим българите

    Коментиран от #51

  • 35 свобода

    5 0 Отговор
    ДО КОМЕНТАР 17
    ТИ СИ СМЕЛ, ОПТИМИСТ, ГЛЕДАЩ ДАЛЕЧ В БЪДЕЩЕТО, РАЗЧИТАЩ САМО НА СЕБЕ СИ, НО ЗАЩО СИ САМ! АЗ МИСЛЯ КАТО ТЕБ! ДВАМА СМЕ!
    КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ С УМА СИ? ВРЕМЕТО ЛЕТИ!
    БЪДИ ИДЕАЛ, СЛЕДИ ИДЕАЛ,НО НЕ ИДЕАЛ, НА НЯКОЙ ЗАСПАЛ!!!

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Кгкхохох

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "свобода":

    Винаги и навсякъде е така , приятелю! Но заради това трябва ли да се отказваме? И какво ще е извинението пред нас самите? А пред децата ни? Ми то бяхме само двама затова се съгласихме да продадем бъдещето ви! Дали ще ни разберат, как мислиш?
  • 37 Смех

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "свобода":

    Първо-Не съм сам!Ти го каза:).И второ...за съжаление...битието определя самосъзнанието....

    Коментиран от #38

  • 38 Jchcjv

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Смех":

    Трима сме! А по всички правила на народните разбирания- трима са дружина! И трябва нашата цел да бъде самосъзнанието да определя и моделира ако щете битието. Защото другото е скотско битие моделиращо скотско самосъзнание!

    Коментиран от #40

  • 39 NSDAP

    8 1 Отговор
    Големи глупости!Първо,България не е 500 години под чужда власт.а по-малко(около 150-200 години).Второ,робство е нямало в Османската империя.Робите са били негрите.Исляма забранява робството!!!Трето,само сме си виновни за сегашното положение.Когсто Хитлер прати вагоните,ние не натоварихме никого на тях и ги върнехме на Германия празни.След това,1989 не избихме комунягите,и сега си търпим последствията.
  • 40 антрашпиц

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Jchcjv":

    Да питам!Мога ли да се присъеденя към вашата дружина?Опа,ставаме четирима и някой от нас ще е предател(воевода знаменосец четник предател)

    Коментиран от #42

  • 41 Цйцкжкж

    5 0 Отговор
    Ти ще си списувател , защото си с чувство за хумор! Без предатели. Защото предателите не знаят, но предават единствено себе си!
  • 42 JPower

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "антрашпиц":

    Трябва ни и жена, да вземем Хасан. Ще ни пере,готви и танцува...

    Коментиран от #47

  • 43 Ким

    5 0 Отговор
    Да живее Северна Корея.
  • 44 Кжкжкжй

    5 0 Отговор
    Ким, ти ще си ковчежника!
  • 45 Оракул

    3 0 Отговор
    Някакво проклятие тежи над тази земя!Дори и траките не са успели в опитите си за образуване на държава...Който и да се закачи с нас и след това се разпада на дребни парченца.....
  • 46 Интересно, българският език

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Смех":

    За кога го оставяш да го научиш? Ако и чуждите си научил колкото българският е ясно колко си ги усвоил. Освен ако българският не ти е майчин....

    Коментиран от #48

  • 47 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "JPower":

    Че ще ви пера е ясно, чак ще ви хареса. Така ще ви пера, че ще ви протъркам барабанчетата на "пералните".
  • 48 Смех

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Интересно, българският език":

    Хаха...Харесвам коментара ти.Само да изясня нещо (не че имам нужда да се обяснявам)...Българският ми е майчин и на него се разбирам най-добре.

    Коментиран от #49

  • 49 Няма лошо, но наблегни и на него

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Смех":

    Не е хубаво да го пренебрегваш за сметка на други езици. Говоря за писмената му форма. Там има разни граматически правила, които е хубаво да се спазват за да може да се претендира за някаква грамотност изразена писмено. Сега, ако ползваш езиците само устно ти е простено.
  • 50 Кой68

    1 1 Отговор
    Това е свободия....Връщане на времето при Тато както бе и проблема-циганин,ром е решен със един замах?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Какво друго да очакваш от тъмен коняк

    1 0 Отговор
    Мразя фашизма и националсоциализма, но заради този нагъл примат съжалявам, че Шикългрубер не е поживял поне още една петилетка.
  • 53 Геле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Вярно е, много истиски коментар!
  • 54 Калбо

    4 0 Отговор
    Не познавам човек който харесва правителството на Борисов но пак печели това означава мошеническа измамна история
  • 55 Фатих Мехмед

    1 0 Отговор
    Така си е потвърждавам
  • 56 Петко АЛКОХОЛЕТКО

    3 0 Отговор
    В нормална държава, цялата гробарска измет щеше да бъде свалена от власт с камани и който остане жив ,щеше да иде в някой трудов лагер,такива като тиквата ,цецко,цецка ,и всички престъпници са директно на бесилото на центъра на софия.
  • 57 Koko

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Смех":

    Като си толкова отворен, що не си тук да живееш живота тук, смех такъв? Ти български още не си научил много добре, не знам колко владееш чуждите езици...
  • 58 Мунчо

    1 0 Отговор
    Кажете името на селото и кметът да заминава да храни рибите.
  • 59 Мишо

    0 0 Отговор
    Да си благодарен че българите все още търпят. Иначе жална ти майка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове