Last news in Fakti

24 Ноември, 2019 10:44 27 648 77

Кравеферма дава 3000 лева на семейство, няма желаещи

  • кравари-
  • кравеферма-
  • заплата-
  • кошница

Никой не иска да полага тежък физически труд в кравефермата в Кошница

Кравеферма дава 3000 лева на семейство, няма желаещи - 1

Родопска кравеферма ще затвори врати до края на годината, тъй като стопаните ѝ не могат да си намерят работници. Заплатата, която предлагат на семейство кравари, е 3000 лева на месец, пише "Агро новини“. Въпреки това никой не желае да се хване на работа, казва собственичката на стопанството в смолянското село Кошница Валя Каменова.

Липсата на работна ръка е единствената причина дългогодишната учителка по български език Валя и съпругът ѝ – пожарникарят Минчо, да планират затваряне на кравефермата. Каменови нямат други оплаквания – двамата гледат около 30 дойни крави, като с юниците и телетата животните наброяват 60. Породата е българско родопско говедо (БРГ) - кръстоска между аборигенната късорога родопска крава с английската порода Джерсей, селектирана през 1954 г. в комплексната опитна станция в Смолян.

Говедата са под селекционен контрол, а стопанството пета година получава субсидии по мярка 10 от ПРСР 2014-2020 г. “Агроекология и климат". Каменови са заявили за подпомагане общо 300 декара собствена и наета с арендни договори земя.

“Заслужава си и сме доволни, но имаме нужда от отмяна, защото не смогваме. От май месец не сме слизали в селото, защото не можем да намерим работници – младите хора не искат да работят. Търсят работа от 8,00 до 17,00 часа. Някои пък предпочитат да са на трудовата борса или да чакат майките ѝ бащите им да им дават пари", казва Валя Каменова.

И въпреки добрите условия, които семейството предлага – 3000 лв. месечен доход на семейство и почивни дни, никой не иска да полага тежък физически труд в кравефермата в Кошница. Откъм природни дадености селото е благословено – няма промишлени замърсители и природата е девствено чиста. Селото е заобградено от пасища и ливади с тучна планинска трева. През селото протича река Арда, увенчана с малкия живописен каньон Горло, наоколо има десет пещери, оттук минава стар римски път за Константинопол, а в близост е крепостта Калето, построена през VI век по времето на император Юстиниан.

Въпреки добрите условия, никой не иска да се занимава със земеделие и животновъдство, нито с развитие на туризъм. От година на година селото все повече обезлюдява – ако в края на 2015 г., по данни на НСИ, жителите са били 67 души, днес те са по-малко от 50, и то предимно в пенсионна възраст. В цяло село Кошница има само две деца.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Идва новото поколение

    107 12 Отговор
    на мързеливците и меките китки. Вижте националния по футбол.

    Коментиран от #72

  • 3 Lyd1q

    49 34 Отговор
    Ами та кой да ви работи, като това е забутано на майната си ... заробваш се горе в балкана при кравите и живееш като затворник, със тежък труд...
    ако плащат квартира, ток и вода може и някой да се съгласи :) но надали..

    Коментиран от #9, #18, #24

  • 4 Равносметка

    102 7 Отговор
    Дойде времето когато работодателите са на колене.До преди няколко години гърчеха хората за стотинки но сега са готови да дадат на всеки срещнат колкото им поиска.Знам една фирма в която големия бос кара най големия бус.
  • 5 Истината е ...

    89 8 Отговор
    Да благодарим на всички крадци и бандити на ,,ПРЕХОДА"Вече сме на финал,ще останат само Тиквун първи,шайката от разбойници в парламента и няколко гета като Столипиново,Факултето и други центрове на бостанската култура...
  • 6 666®

    86 4 Отговор
    По 1500 на човек без да е уточнено дали е преди данъци. Тежък физически труд има и в градовете и си имат работници хората. Просто никой не иска да се забие по чукарите. Вместо да се оплакват, да подобрят условията за работниците. Щом са доволни от заработваното, значи могат да си го позволят.

    Коментиран от #17

  • 7 555

    98 9 Отговор
    Я да видим сега много ли са 3000лв за семейство в кравеферма от 2 човека например Значи единия взема 1500лв. Работи нон стоп 24 часа .или по 3дни в денон ощие без почивки съботи и недели стават почти 4дни на денонощие , И така не може да вземе и минималната заплата за страната или 380 лв на месец .В Англия за същата работа 20 000 лв.,за гледане на гъски .

    Коментиран от #10, #12, #77

  • 8 Шляхтиц

    92 4 Отговор
    Тези фермери и арендотори след като предлагат такива ПРЕКРАСНИ условия не се ли замислят защо никой не идва да работи??????? В скромния си опит съм се наслушал на подобни измамници, които лъжат и мамят работниците, не им плащат, водят ги четиричасов работен ден, не им плащат осигуровките и после ги обвиняват, че не си изпълняват задълженията. Колко хора не могат да се пенсионират, защото работодателят не е внасял осигуровки и сега стари и с раклатено здраве се чудят как да оцелеят и оживеят. МИЧЕЕЕЕ?????????????
  • 9 злобар

    92 3 Отговор

    До коментар #3 от "Lyd1q":

    Продължавам от вашето Надали : Надали някой лесно ще се съгласи защото говедовъдството е едно че е тежък труд , второ колкото и да се къпете миризмата се наслоява , третото ненормирано работно време 04.00 първо доене и 19.00 последното . И накрая цялата седмица е делници , животните не разбират от празници .
  • 10 Точно ТАКА Е 3000лв. за 2 Човека са:

    79 5 Отговор

    До коментар #7 от "555":

    Жълти СТОТИНКИ за тази работа 7дена в седмицата по 24 часа на ден, в район отдаличен и безлюден.

    Коментиран от #42, #70

  • 11 луда крава

    39 9 Отговор
    Да не съжалява това семейство че не може да си гледа кравите .Догодина може да има опасно заразно заболяване по кравите като,, луда крава" например и вповечето крави ще бъдат избити, само те останаха .като свършат животните кого ще избиват гробарите , може би хората за да задоволят страстите си
  • 12 Капиталистически възпитаните

    39 4 Отговор

    До коментар #7 от "555":

    МЪРЗЕЛИВЦИ И МЕКИ КИТКИ ИЗКАРВАТ МНОГО... ПО-ВЕЧЕ. ИДВА ВРЕМЕТО НА МЪРЗЕЛИВЦИ И МЕКИ КИТКИ, КАКТО Е ПИСАЛ ЧОВЕКА В КОМЕНТАР 2. ТЕ СА ПО-ПЛАТЕНИ.

    Коментиран от #13

  • 13 бонус малус

    34 5 Отговор

    До коментар #12 от "Капиталистически възпитаните":

    Меките китки работят здраво в чужбина за много кинти . с тия пари не могат да си платят глобите на Тиквата а и,, бонус малуса" който ни готвят
  • 14 Не, мерси

    25 3 Отговор
    Ще взимам много повече пари като държавен чиновник.
  • 15 ДА БЕ

    65 5 Отговор
    3000лв НА ПРИКАЗКИ , КАТО ИМ РАБОТИШ 30дни В МЕСЕЦА ТИ ДАВАТ 1500лв , И ДЕЦАТА НА КРАВАРИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В РОБСКИЯ ТРУД ! ЗАЩОТО ТИ УДЪРЖАТ ПОЛОВИНАТА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ, А ТРУДА В КРАВЕФЕРМАТА Е ДЕНОНОЩНО , БЕЗ ПОЧИВКА ТАКА,ЧЕ ДА СИ РАБОТЯТ ИЛИ ДА ЗАТВАРЯТ, КОГАТО СТАНАТ НАИСТИНА ЛОЯЛНИ , ТОГАВА ЩЕ ИМАТ И РАБОТНИЦИ, ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ИЗДЪРЖИ ЧОВЕК БЕЗ ПОЧИВКА !
  • 16 Виктор

    42 3 Отговор
    На семейство , а не на човек - има огромна разлика?Колко членно трябва да е семейството - 10 ?
  • 17 Китайката

    63 0 Отговор

    До коментар #6 от "666®":

    Ти остави данъците, това са най малко по 16 часа труд всеки божи ден. Няма празник, няма неделя. Който мисли, че заплащането е подобаващо, да заповяда.
  • 18 За 3000 лв

    34 4 Отговор

    До коментар #3 от "Lyd1q":

    Не можеш да си купиш само парфюми с които да махнеш усмърделостта на кравите.
  • 19 Да да

    26 10 Отговор
    Имат цели 30 крави! Ми много бе! Как двама човека гледат 1000 крави, а сам 8000 прасета? Викат му модернизация, автоматизация или както си решат. И защи трябва да има тежък физически труд, не е много ясно!

    Коментиран от #40

  • 20 незнайко

    45 5 Отговор
    Затова навремето имаше ДЗС - държавно земеделско стопанство. Имаше кой да гледа и крави и овце и свине ! ДЪРЖАВАТА ПЛАЩАШЕ !!! Сега хората се напатиха от частници а и 3000 лева по 1500 на човек, не е никак много за такъв труд . Няма значение, че не се иска много МОЗЪК, трудът си е труд и трябва по стабилно заплащане !!!
  • 21 Андрешко Пелинов

    19 1 Отговор
    Ниско ниво на дигитализация без възможност за работа с компютър или таблет ... интересно какъв е профила на краварите и колко вземат в USA и Switzerland
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Фали на всички бг измекяри

    25 2 Отговор
    Които не щат да дават нормални заплати.
  • 24 ТАС

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Lyd1q":

    За местоположението на селото е въпрос на избор и приоритети. Не всеки харесва градовете. Някой бягат от тях и по здравословни причини.
    За труда, който се полага наистина не е толкова часове колкото пишат повечето. Реално не надхвърля 8-10 часа дневно(зимата и по малко), но е страшно разпокъсано и от там идва проблема. Грижите са наистина 365 в годината. Краварите на времето бяха 2 категория труд точно заради работното време.
    За условията за работа наистина е проблема е сериозен. Доверието между работодател и работник отдавна е загубено.
    Честно казано повечето хора най-вероятно не поглеждат обявата сериозно защото не вярват в обявените условия. Смятат ги за измама.
    Подобна кравеферма ако си собственик и го правиш за себе си струва иначе не(твърде малка е). Субсидиите са добри особено за подобни животни за селекция(запазване на редки породи).

    Коментиран от #67

  • 25 Алфа Вълкът

    30 2 Отговор
    Животновъдство е един голям дебел грездей, никой не те пита болен ли си, здрав ли си, трябва грездея да ти е вътре без почивка!
  • 26 Реалист

    40 2 Отговор
    Ами да си назначат 4 човека, които да идват на смени по две седмици по двама. Сигурен съм, че за 1000 лв чисто на човек, или приблизително 6 000 разходи за заплати и осигурвки, фермата ще си реши проблема. Но те са тарикати - дават 3000 за семейство, да им робуват 26 дни. Вероятно ферамта е от "екологичен тип" - навес и пасища, и единствената автоматизация е машината за доене. Всичко останало - , храна, почистване и пр. е на ръка. Горе долу съм запознат с този бизнес и ферма от 60 животни, субсидии от ЕС може да си позволи да плаща 6000 хил месечно за заплати.
  • 27 Те всички

    30 3 Отговор
    обещават големи заплати ама после им се свиди и не ги дават. Навсякъде е така. Щом и цигани няма желаещи значи съм прав. Работа за без пари навсякъде се намира. Да си пасе кравите учителката. А работодателите да духат супата балъци вече няма. Колкото и да притискат хората килограм месо е 10 лева, тока и бензина също са скъпи, ще чакат кадърни работници. Пък и чужбина е вариант. Правителството и КРИБ умишлено държат хората бедни, за да ги манипулират.
  • 28 Axaxa

    32 2 Отговор
    3000 лева заплата за цяло семейство при условие, че ще им бачкаш от сутрин до вечер, ще ринеш лайна, ще доиш, ще преработваш, ще носиш и така нататък. Те лекарствата няма да могат да си платят с тази заплата, а какво остава за храна и други нужди. Що собственика не се хване сам да си бачка? Нали е много голям отворко!
  • 29 Petko

    29 4 Отговор
    При заплати около 1000 лева на всякъде робите могат да избират. Да си пасат кравите сами. Аман от тарикати бизнесмени.
  • 30 Ужас

    40 4 Отговор
    Искат мъж и жена денонощно да им гледат кравите... Да ги доят, хранят и чистят аканото..
    За 3000лв. на месец за двамата при условие, че денонощно си в балката без право на личен живот...
    Пада се по 1500лв. На човек за работа 24/7.
    Еми няма да намерите такива балъци...
    Едно време казвахте има работници, чакат пред вратата ако не ви утърва напускайте...
    Сега вие напускайте 😃😃😃
  • 31 azize ibrayam

    4 9 Отговор
    grajdanite ne sa za tazi rabota de
    ala selyanite rabotyat de da imah nyakakva vrizska ne bih se i kolebala
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Варна

    19 0 Отговор
    Аз ще дойда, свободна съм но няма и 1000лв да дадат. Да си намерят глупаци.
  • 34 Явно.

    10 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гледач":

    Явно още не са намерили кравари ?
  • 35 guest

    22 3 Отговор
    Според мен подобни бизнеси трябва да фалират, не са си направили правилно сметката, мързи ги да работят, алчни са и накрая другите им виновни, че не искат да им работят безплатно. Заплатите който дават за подобен труд са ниски, след облагане с данъци се получава не повече от 1000 лв на човек, за може би 12-14 часа труд на ден. Друг е проблема че в Бг, няма адекватно законодателство което да защити работника, така че безпроблемно може въобще да не дадат заплата.Хората отчитат това и затова и не им вярват.
  • 36 Нормален

    12 0 Отговор
    Боли ме тръбата, ама иначе язък за хайванчетата
  • 37 Гнида

    21 3 Отговор
    3000 : 2работника = 1500 , 1500 : 30 работни дни = 50 лева , кравата като ражда не те пита , че ти е свършило работноте време , като се разболее също .... За педесет лева на ден неормирано работно време кой ще им работи ? Тия са толкова нагли , те и затова търсят семейство , единият докато спи ил почива , другият да го замества ! И защо ревът , кото условията които предлагат са мизерни ?

    Коментиран от #39

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Антон

    13 2 Отговор

    До коментар #37 от "Гнида":

    това е предложение за хора, които са разбрали, че да работиш за някой мастит бизнесмен е чиста загуба на време ... по-добре с животни в Родопите отколкото за некое нагло първеню, на което "кама сутра" му е офис за бизнес срещи ...
  • 40 Доячката

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Да да":

    Месото на модернизираните и автоматизирани крави е такова, че по-добре не го яж
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Сеянин

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Точно ТАКА Е 3000лв. за 2 Човека са:":

    Сигурно си виждал крава, на опаковката на Данон кисело мляко!
  • 43 От село

    6 1 Отговор
    Парите са добре но ако работят
    собствениците и те. 60 говеда ами има си работа .след 10 години говедата на снимки баш говедата миризливи са 240 панимаю
  • 44 Миро

    18 0 Отговор
    И аз като се пенсионирах гледах крави но за три години се скапах физически и се отказах.
    Гадна работа,не оправдава хамалогията..!!!
  • 45 Guest

    11 0 Отговор
    Аз съм работил подобна дейност. Та! За 3 к чисто, след отчисления, с осигурен (допълнително) пълен пансион и перфектни (почти) жилищни условия - може! Иначе много трудно ще намерят профита за тази дейност, в джендема! Да обслужваш такива животни в планински условия си е баш военен наряд, т.е. трябва да си обезпечен във всяко друго отношение!
  • 46 Димов

    13 3 Отговор
    Ти дай на децата екшън филми и рап музика, дрога, алкохол и цигари, порно списания и филми....... въобще пълна свободия и анархия, пък после ги чакай да се занимават с животновъдство на село.
  • 47 Бай Генчо

    21 3 Отговор
    За 10 бона на месец ставам кравар, иначе ще съм пазач за 610 от нова година. Гледам си сериалите на топло и си къркам ракия.

    Коментиран от #49

  • 48 Интересно

    21 2 Отговор
    Такива заглавия ми харесват! Още някоя годинка и ще разберем, че само с компютърджии, таксиджии и продавачи не става! Хората, които са били готови да работят това, отдавна го правят в Европата. Със свещ да търсите, няма кой да намерите.
  • 49 Антон

    10 3 Отговор

    До коментар #47 от "Бай Генчо":

    ето това е Бай Ганя ... дами и господа ... 90% от мъжете в наща мила Родина ... запознайте се ...

    Коментиран от #50

  • 50 Антон

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Антон":

    Дами, моля не допускайте подобно животно близо до себе си ... пристрастно е към размножаване ...

    Коментиран от #60

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Плеймейтката

    5 0 Отговор
    Аз съгласна да работя там ако ми дават да си играя с бика.............ако ме разбирате
  • 53 ФАКТ

    12 1 Отговор
    Ако ,така беше преди 30-години,никой нямаше да бяга в чужбина !!! Нямаше такива работодатели,които да дават добри пари и сега е трудно вече да се намира работна ръка !!!И кой е виновен за всичко това ???? Кои ще отговарят за ИЗГОНВАНЕТО на българите???

    Коментиран от #66

  • 54 стоян георгиев

    12 12 Отговор
    тази новина говори ясно че българина вече хич не е беден!!!след влизането ни в есстраната си стъпи икономически на краката въпреки огромната маса брак в човешкия материал тук.комнетарите в темата го доказват!иначе призовавам хорицата от село кошница да си наемат молдовци или украинци в краен случаи сърби или македонци.за тези пари ще се сцепят от работа въпросните,щото българина дето наистина работи има кво да прави,а мрънкялниците тук ще си останат такива!

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 НАТО ВЕЦ

    13 2 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    Стоянчо бре, чети. 3000 лв на СЕМЕЙСТВО са 1500 лв на калпак, ако са мъж и жена или два джендъра. Никъде не се казва, туй чудо с осигуровките ли е или без, а може и въобще да няма такива. От друга страна на Айшето и дават повече за "произведените" говеда, насред равното поле, а Асан може да ги изпие и на село и у градо. Де го пращаш по ендеци и чукари?! За тези пари, който иска да работи, ще си намери пак тежка физическа работа, но в града. "Идиотите", дето блъскаха за жълти стотинки измряха или поумняха. Всеки си иска "цената" и като не я получи тук, хваща пътя. Глобален свят, нали на това се "кланяш".

    Коментиран от #64

  • 57 4644

    6 2 Отговор
    Абе къде са тези дето ревът,че за 600 лева на месец,няма да работят. Къде сте бре?
  • 58 гост

    9 0 Отговор
    Мой познат беше един от младите хора в селото, работар, търсеха го, на село има много работа. За 4 часа в овчарника взимаше 600лв, чисто, без данъци и каквито и да е осигуровки естественно, за да може собственика да има свободно време. Та става в 6, отива, изкарва овцете и ги прибира към 11, не е ангажиран с доене или др. А в същото време в града му предлагаха работа като монтьор за 400лв след данъците за минимум 8 часа на ден.
  • 59 Баба Гицка

    8 7 Отговор
    Като чета коментарите,се сещам за една приказка.Накарай мързеливия на работа,та да те научи на акъл.
  • 60 Бай Ганя

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Антон":

    не ти е виновен за това че си стерилен.
  • 61 от Браво господине

    3 0 Отговор
    Самодивите 'зема ли ги от нивите?
    Снима ли ги на Бали и Малдивите?
    Само Господ може да ме съди
    има недостиг на животновъди
  • 62 Генерал Иванушка Водков

    3 0 Отговор
    Говорит Генерал Иванушка Водков!

    Говорит Генерал Иванушка Водков!

    Говорит Генерал Иванушка Водков!

    Аз Генерал Иванушка Водков, ви заявявам най отговорно и със трезва глава само на бутилка водка, давате ли освен тия 3 бона и по 3 кила водка на ден, съм изцяло на ваше разположение 25 часа в деноноштието - през останалото време спя леко подпийнал, щото три кила водка нивга не са ми стигали да се напия!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 dsсса

    5 0 Отговор
    Много подвеждащо заглавие! факти.бг, започвате да се държите като блитц.бг. Работният ден е 8 часа, за краварите се искат 24 часа при животните, което прави 1000 лева за 8 часа ОБЩО ЗА ДВАМАТА или по 500 лева на човек. Това е под минималната заплата за държавата.
  • 66 Добре

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "ФАКТ":

    Абсолютно си прав, че ако някога даваха хубави заплати, хората нямаше да бягат в чужбина и сега работна ръка щеше да има. Но ти писах минус, защото и сега заплатата, която се дава не е добра. Можеш да видиш сметките, някои форумци са ги показали. Реално се предлага заплата по-ниска от минималната.
  • 67 фжфж

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ТАС":

    Аз съм каракачанин. В рода ми е имало 10000 овчари и то за собствена сметка, сега няма нито един. Бедна ти е фантазията за работата във фермата. в 5 - първо доене на животните (зимата, овцете не дават мляко, не ги доиш). После им сипваш храна - ярмичка, суха люцерна и т.н.. След това ако земята не е бяла от сняг ги извеждаш (животните имат нужда от движение, както например си извеждаш домашния любимец). Един от овчарите остава, да помете кошарата и изнесе боклука. След това отива при стадото. Внимаваш, какво ядат, внимаваш, къде ядат (не може да влязат в чужда нива). Внимаваш, да не се омешат с чуждо стадо. На сдрачаване ги прибираш. Доиш ги, после им даваш храна. Прибираш млякото и ги съхраняваш на студено, ако някой ти го изкупува или го правиш на сирене и кашкавал, ако не го изкупуват. Затопляш, слагаш маята, разбъркваш, завиваш и внимаваш, да не престои повече от необходимото. Изцеждаш, слагаш в саламура, защитаваш от мишки. Ако е дошло времето за заплождане, следиш, коя овца се запложда и от кого. Внимаваш някое не съвсем зряло мъжкарче да не се вреди някъде, защото може да се роди болно агне. Разделяш заплодените от незаплодените животни. Ако има агнета ги отделяш, защото ако са в стадото, могат да бъдат смачкани. Стараеш се да осигуриш повече топлина, където са агнетата. След това си замесваш хляб за утре и другиден. Сланинка купуваш веднъж в годината, мляко и сирене си имаш, веднъж в месеца ще отидеш, да си купиш лук, чушки, ябълки или друг траен п
  • 68 ники

    2 0 Отговор
    Е как да има 3000 лв за 2 ма души да работят по 31 дена и по 12 - 14 часа на ден , да не са луди
  • 69 бик

    2 2 Отговор
    3000лв. на двама при денонощно работа,а учителите 20 дни по 5-6часа и получават по 1500лв.плюс за облекло,демесета и др.награди
  • 70 Запрянка

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Точно ТАКА Е 3000лв. за 2 Човека са:":

    Имаме.интерес..село.столетово
  • 71 Запрянка

    0 0 Отговор
    Имам.итерес.към.тази.краиферма
  • 72 Svetoslav

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Идва новото поколение":

    Тъса работа
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Katrin

    0 0 Отговор
    Имам интерес към обявата можете ли да ми дадете телефон за връзка благодаря ви !
  • 76 Веселина

    0 0 Отговор
    Обадете ми се собствениците как да се сватба или те с мен 0884922089
  • 77 Славо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "555":

    Искам работа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове