5 Декември, 2019 20:49 3 037 24

Марешки нападна Валери Симеонов в парламента

  • валери симеонов-
  • веселин марешки-
  • власт-
  • парламент

Властта побърква хората, които не са готови да гледат на нея като на дълг, а гледат на нея като на стълба

Марешки нападна Валери Симеонов в парламента - 1

Поетичен рецитал в пленарната зала представи лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Повод за поетичното му вдъхновение стана не кой да е, а опонентът му Валери Симеонов. Първо Марешки изчете от трибуната "Приказка за стълбата" на Смирненски и сравни лирическия герой с лидера на НФСБ, който на инат се издигал. Бизнесменът припомни репликата на Симеонов за кресливите майки на уж болни деца и възнегодува срещу новия му пост на заместник-председател на НС. След това той цитира и Николай Милчев, който също е посветил творба на Валери Симеонов: "Фактът, че една година, след като беше отвят от сълзи, гняв, мъка и освирквания, Валери Симеонов отново е началник в родината ни, е зле, много зле.

Това е тежък знак, че общественото мнение в България е само парцал, с който властниците си избърсват обувките, преди да влязат в мерцедесите и джиповете си.

Фактът, че човекът, произнесъл думите "кресливи майки на уж болни деца", ще се кипри на най-високия подиум на Народното събрание, е диагноза - диагноза за дълбока политическа амнезия и цинизъм. Никакви оправдания за правила, за норми и коалиционни споразумения не оправдават абсурда да гледаме как тази фигура ръководи най-високия орган в държавата.

Забелязали ли сте как той винаги е забързан, как стъпва отривисто и отсечено, как поздравява в движение? Това е така, защото той е много зает. Задъхва се, идва от една работа и лети, за да свърши друга. А вие? Вие само седите и гледате. Вие гледате, а той работи и заради вас. Картинки и пози.

За мен наистина е необяснимо как след случилото се Валери Симеонов се стреми към това. Неразбираем ми е този маниакален инат да си в челото на държавата, след като си се изплюл в лицето на нейното страдание.

Има само едно обяснение - властта побърква хората, които не са готови да гледат на нея като на дълг, а гледат на нея като на стълба. Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов. Сега му е паднала тази стълба нагоре и той няма да я остави. Прибавете към това инат, комплекси и деформирано честолюбие и ще се приближите към същността на тази фигура. Случаят Валери Симеонов е страшен с това, че се превръща в модел, в практика и ние гледаме и мигаме.

Няма да се примиря и с това, че усещам как на Валери Симеонов този път ще му се размине. Как енергията за чест, достойнство и справедливост в обществото изчезва и снегът бавно я засипва.

Така е - снегът засипва всичко и става бяло и хубаво. И майките с техните черни дрехи са като тъжни многоточия".

След това лидерът на "Воля" призова Валери Симеонов да се откаже от амбицията си. Да седне на мястото, да се моли на всички българи и на Господ, настоя той.

Валери Симеонов не се сдържа и излезе на трибуната. Такива оценки от такива хора за нас са комплимент, подчерта той и изреди обвиненията срещу Веселин Марешки. Господ е дал устата на глупака, за да яде, а не за да говори, изтъкна лидерът на НФСБ.

На 20 ноември лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от "Обединени патриоти". Причината е, че депутатите от "Атака" напуснаха ПГ на "Обединени патриоти" и поискаха заличаването ѝ.

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание. По тази причина ДПС отказа да участва в заседанията на НС.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика. От АБВ определиха новия му пост като гавра. "Българска домашна ракия" пък подкрепи Симеонов.

Самият лидер на НФСБ заяви в парламента, че вижда политическа намеса в протестите срещу него.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казак

    14 4 Отговор
    Не пипай Валерката,че пак ще е шумно на морето и «децата няма да са болни». Един дол дренки са всички!
  • 2 гост

    43 7 Отговор
    Какъвто и да е Марешки, това което е казал е вярно, това народно събрание се изчерпало и служи единствено за да прикрива корумпираното управление на държавата ни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1360

    10 14 Отговор
    Тоа Марешки - е.ати л..ното, ама прилича на много следпреходен материал, ДС-тата ни управляваха "по Комунизма", после станаха мафиотска организация и източиха държавните активи /парите на пенсионерите/ а сега промениха и генетичния код на "нацията" и се виждат всякакви "хуманоидно" подобни
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алфа Вълкът

    10 1 Отговор
    Мижай да те лъжем, кога ще се запукат наистина?
    В коридора - бам, бам, тупаници. В пленарната зала бам, бам, тупаници. Всеки хванал някой и бой, навсякъде из парламента, по всяко време. Тогава ще заслужат и 20лв субсидия.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ама да направят клип

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Че и ние да се зарадваме на нещо в тая скапана държава

    Коментиран от #23

  • 9 Българския народ изНася

    13 0 Отговор
    Бели роби на и ЕС на UK и к*ви разбира се това е нашата икономика.
  • 10 Тоест държавната политика

    16 0 Отговор
    Подтикват народът към миграция поради Не възможност за ДОСТОЕН запомнете тази дума и не я забравяйте... Живот в собствената ни държава. Ми няма да съм роб на бг бизнесмени в кавички хора на власта и червени олигарси и да им работя за смешни пари дано фалират!
  • 11 Koko

    4 10 Отговор
    Аз обичам Валери, защото ще ми даде 300 лева пенсия.

    Коментиран от #13, #22

  • 12 Нека президента ако е мъж да си каже

    7 2 Отговор
    Думата по този въпрос. Не на нова година да излезе като мистър бийн и да каже всичко е наред айде отварайте ракията и приготвяйте пиратските тън тъдъдън дъ дъ дъ дъ дъъън
  • 13 При стани му щом го обичаш

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Koko":

    300 лв е нищо
  • 14 Пенсионер 200

    11 3 Отговор
    БРАВО ВЕСАК! САМО ЧЕ ИЗДЯЛАЙ ПРИКАЗКАТА НА ЕДНА ТАЛПА И МУ Я НАБИЙ ПОД СКАЛПА! А АЗ ЩЕ МУ КУПЯ С МОИТЕ 300 ЛВ ПЕНСИЯ БИНТ И РИВАНОЛ.
  • 15 Видовден

    12 1 Отговор
    Всички там са политически трупове. Скоро ще докарат метлата. И да не забравят, че всеки си плаща цената.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Магарешки

    2 0 Отговор
    Росийска мишка на каишка
  • 20 Като сте избрали за вожд хайдук..

    2 0 Отговор
    ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ - ПРЕМИЕР! 1500000 ПЕНСИОНЕРИ МОГАТ ТОТАЛНО ДА РАЗМАЖАТ КРАТУНАТА, НО ТРЯБВА ОЩЕ ДА ПОГЛАДУВАТ, ЗА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ КУЧЕТО НЕ ПУСКА КОКЪЛА ДОРИ И ДА НЯМА НИЩО ПО НЕГО.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Алфа Вълкът

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ама да направят клип":

    Направо им слагаме камерите и онлайн кеч.
  • 24 ЪРП

    3 0 Отговор
    СИМЕОНООООВ, СИМЕОНОВ.........ТИ СИ БИТА КАРТА ЗА БЪЛГАРИТЕ , В МОМЕНТА В КОЙТО ПРОДАДЕ ДУШАТА СИ НА "ДЯВОЛА" ЗА НЯКОЛКО ГРОША И СЛАВА!!!!!!!!
    ТИ ПРЕДАДЕ ВСИЧКИТЕ СИ ПРИНЦИПИ ИДЕИ И ОБЕЩАНИЯ КЪМ ПАТРИОТИЧНО НАСТРОЕНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
    НАЛИ СЕ СЕЩАШ ,ЧЕ ТИ СИ ПОЛИТИЧЕСКА КАРИКАТУРА ВЕЧЕ СЛЕД ТВОЯТА КОЛОСАЛНА И ЕПОХАЛНА ИЗДЪНКА ДА СЕ ПРОДАДЕШ НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СЛЕД ,КАТО ПРЕДИ ТОВА СИ ВЛЯЗАЛ В ПАРЛАМЕНТА САМО ЗАРАДИ АНТИГЕРБЕРАСОПИТЕК РЕТОРИКАТА СИ И УЖ УБЕЖДЕНИЯТА СИ!!!!!!!! КАРИКАТУРА И БИТА КАРТА........ЗА ТОВА МАРЕШКИ ТЕ ПРАВИ НА 2 СТИНКИ СЕГА И СЕ ОПИТВА ДА ПРИВЛЕЧЕ КЪМ СЕБЕ СИ ТВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ..........КАРИКАТУРА!!!!!! !!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове