12 Декември, 2019 10:30 1 077 21

Георг Георгиев: За България НАТО е и цивилизационен избор

  • георг георгиев-
  • нато

Министерство на външните работи ще продължи да оказва експертна и друга подкрепа на Българската армия. Не се колебайте да се обръщате към нас, посъветва курсантите той

Георг Георгиев: За България НАТО е и цивилизационен избор - 1
Снимка: МВнР

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна с курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“ по повод две юбилейни годишнини - 140 години Българска дипломатическа служба и 15 години от членството на България в НАТО.

В приветствието си заместник-министър Георгиев акцентира върху обвързаността на дипломатическата и военната служба в общата им мисия за опазването на суверенитета и целостта на българската държава, както и на държавната чест и достойнство.

„Тази година отбелязваме 140-годишнина от създаването на дипломатическата служба, като тук имаме предвид модерната дипломация, свързана с възстановяването на българската държава, която иначе съществува от над 1300 години. За век и половина много достойни хора, идващи от редиците на въоръжените сили, са минали през българската дипломация“, заяви Георг Георгиев.

Заместник-министърът на външните работи подчерта, че за България НАТО е не само политически, но и цивилизационен избор.

„Независимо от тези 70 години мир след Втората световна война, през които не е бил допуснат глобален военен конфликт, темите за сигурността и отбраната остават неизменна част от политическите дебати в Европа и света“, заяви Георгиев, като допълни, че причина за това са предизвикателствата в съвремието, в това число и заплахи като кибертероризма.

Заместник-министърът обърна внимание върху начина, по който България отстоява интересите си в организациите, от които е част, и подчерта, че хората, работещи в администрацията, свързана с армията, но и в различните видове въоръжени сили, трябва да имат силна мотивация, добра теоретическа и практически подготовка.

„Министерство на външните работи ще продължи да оказва експертна и друга подкрепа на Българската армия. Не се колебайте да се обръщате към нас”, посъветва курсантите той.

Георг Георгиев изтъкна, че българското правителство е предприело действия за модернизирането не само на военно-въздушните сили, но и на другите части на българската армия, която е запазила през годините високата си оценка и уважение в нашето общество.

Срещата бе организирана от Дипломатическия институт към Министъра на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PopoF

    31 5 Отговор
    НАТО ли освободи Булгаристан от Османско иго ? :\

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аман от дебили

    23 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: цивилизационен избор
    Кой идиот ги измисля,тия простотии.
  • 4 Евротрансатлантик

    15 3 Отговор
    Дали и ние не сме в "мозъчна смърт "? Само Макрон ще ни каже.
  • 5 Бай Стойчо

    24 4 Отговор
    Е, тва е опашата лъжа! За България НАТО нито е "цивилизационен", нито е "избор" поради една простичка причина - народа не е имал правото на глас.
  • 6 тттт

    1 24 Отговор

    До коментар #1 от "PopoF":

    НАТО освободи България от руското иго.

    Коментиран от #20

  • 7 кнаус 485

    19 0 Отговор
    Много погрешно заглавие,Нато за България е всичко друго ,но не и цивилизован избор,дори не е и алтернатива за сигурност,а точно обратното....Нато е изтривалка за неуспехите в развитието ни през последните 30 години,в това число и на националната ни сигурност....България е на път да остане само територия,нещата трудно ще се променят и оправят,винаги ще има политици,които ще си измислят мантри и не лъжат стадото...
  • 8 Българин

    2 22 Отговор
    На когото не му изнася да се преселва в Русия.
  • 9 By ::) b

    15 3 Отговор
    Значи Швейцария не цивилизована държава?!?!
  • 10 жжж

    0 21 Отговор
    Сто пъти да са ни избушили руснаците ако не бяхме в НАТО, както направиха с Украйна и Грузия. В най-добрият случай щяхме да сме като Молдова. Добре, че управляващите не винаги се допитват до народа, защото още щяхме да сме езичници, ако Цар Борис беше направил референдум.
  • 11 Жадната селянка

    1 2 Отговор
    Денят от мене в който си тръгна, с тези устни не допуснах да познават всеки белег мой, отнесе жива, не ме брой. Сърцето ми не е квартира, теб да те прибира, с черни сълзи ще те татуира.
    Как да те оставя и да те забравя, ти да се правиш че не ме познаваш, питаш ме на кой съм, тук съм, отговорих ли вече на въпроса?

    Днеска трета ме проклина, че заради мен не може да те има тя, на колко взех им любовта.
    Cърцeтo ми нe e квaртирa, тeб дa тe прибирa, c чeрни cълзи щe тe тaтуирa.
    Кaк дa тe ocтaвя и дa тe зaбрaвя, ти дa ce прaвиш чe нe мe пoзнaвaш, питaш мe нa кoй cъм, тук cъм, oтгoвoрих ли вeчe нa въпрoca?
    Cърцeтo ми нe e квaртирa, тeб дa тe прибирa, c чeрни cълзи щe тe тaтуирa.
    Кaк дa тe ocтaвя и дa тe зaбрaвя, ти дa ce прaвиш чe нe мe пoзнaвaш, питaш мe нa кoй cъм, тук cъм, oтгoвoрих ли вeчe нa въпрoca?
  • 12 Смешно

    10 2 Отговор
    Цивилизованост ли?! Ха-ха-ха!
  • 13 Лили

    10 2 Отговор
    Тоя много го пробутват, напоследък все той има думата, много го лансират, ще берем ядове с него. Жалко че е на такъв висок пост, ще вземе да обърка работите, а е по - глупав и от най-глупавите. Егати интелектуалния капацитет на ГЕРБ, затриха ни държавата. Да взимат всичките пари, които са налични и да се махат по чужбина при офшорните си сметки, че повече злини няма накъде. Фатмаци гадни! Трябваше всички да излезат на изборите и да ги изметем. Ама те нали са умни и красиви, отишли за гъби, а сега всички им папкаме попарата. Мърши! От нас всички зависи, ей! Ние вкупом сме виновни за лошото състояние на държавата ни, че не ги напъждаме навреме. В другите страни не си траят като нас. Цяла Западна Европа е поплощадите, протестират яко. Но тук по новините не казват, крият.
  • 14 Гост

    7 0 Отговор
    За членство в НАТО никой не е питал народа, а би трябвало! Когато от залъка на същите тези данъкоплатци се отделя за оръжия вместо за образовани, наука, култура, здраве, би следвало да питат тези данъкоплатци дали са съгласни, кое е приоритет за тях! Преди, във Варшавският договор, не ни питаха, защото сме били васали! Сега, уж сме независима държава, демокрация, пак никой не ни пита! Какво излиза - който си е слуга - слуга си остава!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Посока

    4 0 Отговор
    По вятъра, какво друго му остава? А колко биха избрали вместо НАТО - неутралитет. Въпрос. Каква военна сила е БГ? Била е, но по друго време!
  • 17 Типично

    4 0 Отговор
    А НАТО УМИРА
  • 18 onq s konq

    2 0 Отговор
    Най висока култура и цивилизация лъха от банкянския културтрегер. Живи аз да ви оплача.
  • 19 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КЪДЕ ,КОГА И КОЯ ДЪРЖАВА НАТО Е ОТБРАНИЛ ???? КОЯ ,КЪДЕ, КОГА И ЗАЩО НАТО Е НАПАДНАЛ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ??? КОЛКО ДЕЦА СА ИЗБИЛИ ВОЙНИЦИТЕ НА НАТО - КАТО "ЦИВИЛОЗАЦИОНЕН ИЗБОР" ????
  • 20 натовско иго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "тттт":

    Ти кажи кой ще ни освободи от натовското иго, което усещаме по най-ниския стандарт на живот в България в сравнение със страните от целия ЕС? За чий кеф платихме 8 американски самолетчета, безполезни за националната ни сигурност, с евентуална доставка след 4-5 години, на цена от 2,2 милиарда лева и с предстоящо плащане на още 2,3 милиарда лева за логистика и специално оборудване на поне две летища за тях, както и за довъоръжаване. По време на бълнуваното от теб "руско иго" брятята руси ни даваха модерно за времето си въоръжение на изключително изгодни за НРБългария цени и имахме над 220 модерни изтребители, сравними с тогавашните Ф-16. Братята руснаци гарантираха на НРБългария защитата й от Турция и Гърция едновременно, а сега в нато ако Турция реши да ни окупира, то нато ще се въздържа от намеса, т.е. ще е неутрално. За чий чий интерес ни е нато?
  • 21 Свети княз Борис I

    3 0 Отговор
    Цивилизационният избор на хилядолетната българска държава е направен от Свети княз Борис I, през 865 година, когато покръсти в Христовата църква едновременно славяни и българи, българи и славяни и създаде единния славянобългарски народ на България, като преди това прие учениците на Св.Св. Кирил и Методий със създадената от тях славянска азбука - глаголицата, - заменена по-късно от Св. Климент Охридски с опростената българска азбука - кирилицата. Георг Георгиев или е профан или е подмазвач на натовци, или е просо враг на България и на българите, след като се опитва да подмени историческата истина за българската цивилизация, за българския цивилизационен код и за българския цивилизационен избор направен в 865 г. от великия Свети княз Борис I.

    По-късно, със създаването на първата руска държава - Киевска Рус - българският цивилизационен код и българският цивилизационен избор е пренесен и в Русия, в Московска Рус, в Смоленска Рус и в др. руски княжества и става и руски цивилизационен избор.

    Напъните на безродника Георг Георгиев са напъни на новоеничарин в служба на антибългарската военно-търговско-политическа корпорация нато, в интерес на англо-саксонството и на юдео-масонството.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове