Last news in Fakti

5 Януари, 2020 21:19 21 724 67

Рекордно скъп ток у нас

  • ток-
  • работодатели-
  • синдикати-
  • бизнес

В началото на новото десетилетие – работодатели, синдикати и държавата ще направят опит да се разберат за общи действия в няколко направления за реформи

Рекордно скъп ток у нас - 1
Кадър Нова тв

Синдикати и работодатели алармираха в студиото на „Неделята на NOVA”, че токът за индустрията в България продължава да е рекордно скъп и отново сме първенци още от първите дни на новата 2020 г. Според тях спекулата с него продължава и това ще забави икономиката.

"От първите дни на тази година отново сме с най-висока цена в ЕС. През цялата 2019 г. ние сме с втората най-висока цена на свободния пазар в Европа, само в Гърция цената на тока е по-висока. В цената на Гърция се включват и някои мрежови такси, които ние плащаме допълнително. Т.е. ние имаме категорично най-високата цена и това е проверено. Едно предприятие обаче плаща повече, отколкото същото в Гърция”, категоричен бе председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„Цената на електроенергията, когато заработи борсата, беше сравнително ниска. А сега сме с най-висока цена на електроенергия за индустрията в ЕС, като прибавим към цената на борсата и тези доплащания, които правим допълнително за неправомерната държавна помощ за „Марица Изток 1“ и „Марица Изток 3“ – двете т.нар. американски централи", заяви Велев.

"При природния газ е малко по-различна ситуацията, там имаме сравнително висока цена и очакваме от борсата да доведе до намаляване на цената, а не до увеличаваме. Тук, за да загърбим всички -фили и -фоби и да гледаме българския интерес. Както трябва незабавно да се прекрати неправомерната държавна помощ за т.нар. американски централи, по същия начин трябва да настоим за отговор от "Газпром" понижаване на цената на понижаване на природния газ. За да имаме конкурентни цени", допълни работодателят.

„Проблемите в енергетиката са няколко. Единият е концентрация и манипулация на пазара на електроенергия, който ще отпадне по линия на увеличаване на свързаността на нашата борса с борсите и преноса на енергия в целия ЕС. Очакваме това да се случи през втората половина на следващата година. Тогава този монополист, който е на нашия пазар няма да има тази мощ да манипулира пазара в целия ЕС. Но и тогава ще остане тази надбавка от 10.70 евро на мегават час в резултат на неправомерната държавна помощ на американските централи”, каза той.

Според бизнеса и синдикатите има действия, които трябва да бъдат извършени. „Правилният и цивилизован европейски начин за държавна помощ е когато не достигат капацитети на чисто пазарни начала се изготвя механизъм за капацитет и той се одобрява от Брюксел. Това е лимитирана държавна помощ и се провежда търг. Т.е. тези централи, които дадат по-добри цени ще получат квоти за такава държавна помощ. Тези централи могат да бъдат и от чужбина, могат да бъдат и на газ", коментира още Велев.

В началото на новото десетилетие – работодатели, синдикати и държавата ще направят опит да се разберат за общи действия в няколко направления за реформи – бизнес-среда и икономика, енергетика, демография и образование, пазар на труда, трудова миграция и социалните въпроси.

„В 10 часа в понеделник имаме първи кръг от преговори. Правителството ще бъде представено от Томислав Дончев. Ние участваме на ниво председатели на организации. Мисля, че от тази, според нас, добра идея за болничните, се отказаха всички. Това, което е залегнало в споразумението по този въпрос, е да отпадне временната мярка предприятията да заплащат първите 3 дни на работниците. Това би следвало да значи държавата да ги поема. Ще сбъркаме, ако се фокусираме само по тази тема. Тя е една от 40-те. По нея ще има отделен анализ, който е възложен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване. Изпълнителната власт прави такъв анализ, ние също. Нашата конструктивна цел и стремеж ще бъде да предложим и постигнем съгласие по комплекс от мерки, които да ограничат злоупотребите, без да ощетяват хората”, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„Тези 40 мерки са трудно балансирани и са в един пакет. В него има постигнати сложни баланси. Такъв например е нашето съгласие да се върнат болничните в НОИ”, заяви президентът на КНСБ - Пламен Димитров.

„Важно е да се има предвид, че говорим за договаряне. Ще е добре, ако успеем да постигнем споразумение, включително и за минимални работни заплати в три категории персонал”, смята Велев.

„Минималната заплата е общовалидна за всички и ще бъде минимален праг. Около нея има други 85 икономически дейности и в тях има по три категории. В различните сектори има работници с минимално образование. Ще има минимална заплата за нискоквалифицирания персонал, за средно квалифицираните и третата – за висококвалифициран персонал”, поясни Димитров.

„Бизнесът е готов да плаща по-високи заплати, отколкото е производителността. Това е от последните няколко години, в следствие на догонващото ни развитие. С този механизъм, който трябва да имаме мъдростта да договорим и съответно да осъществяваме, смятаме, че ще дадем тласък на индустриалните отношения и на социалния диалог в страната. Добрият диалог и добрите индустриални отношения са конкуретно предимство за всяка икономика. Ние можем да договаряме със синдикатите ръст на производителността. Тоест тези спечелени пари дали да ги дадем за заплати, или с част от тях да купим машини, за да може догодина да произведем повече и да получим по-големи заплати. Всичко това, договорено, придобива друго съдържание и става по-устойчиво”, обясни председателят на АИКБ.

„Нещо, по което очаквам съпротива, е модифицираната ни идея за въвеждане на необлагаем минимум за нискодоходните групи. В разговор с бизнеса стигнахме до общо предложение към правителството да възстановява платения данък за нискодоходните групи. В края на годината част от данъка да бъде възстановяван. Това е компромисното ни предложение”, категоричен е Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    146 9 Отговор
    Е как нема да е скъп като тез в офисите, управители мениджъри и тем подобни взимат, заплати, за които и в Германия колегите им могат само да мечтаят, а и на електората трябва от някой джоб да излезе сметката

    Коментиран от #46

  • 2 Йозеф

    78 7 Отговор
    Щом бизнеса понася такива ценови равнища на тока значи всичко е точно, няма реакция.

    Коментиран от #67

  • 3 Жицата

    143 12 Отговор
    Само роми останаха в България,а всички знаем че те ток не плащат.Фирмите които са под шапката на Боко също не плащат

    Коментиран от #13, #25

  • 4 Иван.

    73 7 Отговор
    Питайте другарката Кунева като не разбирате, да ви светне за какво иде реч...
  • 5 Кон в мазана

    142 4 Отговор
    Ахмед Доган купи ТЕЦ Варна за 3000лв как така поскъпва токът щом един ТЕЦ струва 3000лв тока в България трябва да е без пари,или

    Коментиран от #6

  • 6 Кон в мазана

    163 6 Отговор

    До коментар #5 от "Кон в мазана":

    Най-бедните и изтормозени хора в ЕС с най-скъп ТОК
  • 7 Последния софиянец

    105 2 Отговор
    И чакаме чужди инвеститори. Защо?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НАЙ БЕДНИЯ европеец

    55 5 Отговор
    те двамата наред да ги ебеш без почивка до като забременеят
  • 10 Спас

    107 3 Отговор
    Малко ви е ! Още може,стадо тъпо .
  • 11 шибанякистан

    99 5 Отговор
    Нали ни откраднаа водата и я направия на ток , сега и токот да ни поограбят още веднъж. Боце нищо не знае и БСП-то е виновно.
  • 12 1234

    112 12 Отговор
    с окупираните колонии от сащ е така
  • 13 Eistee

    13 83 Отговор

    До коментар #3 от "Жицата":

    Някакви доказателства и документи за това, че "Фирмите които са под шапката на Боко също не плащат"? Нещо, което да докаже, че не сте лъжец? И че не повтаряте като папагал това, което тези, които ви плащат да пишете безумия по дискусиите под новините, са ви казали? Много бих се радвал на някакво потвърждение, че сте честен и почтен човек и пишете дори частично истината.

    Коментиран от #21

  • 14 VVV

    100 15 Отговор
    А сега липсва ли ви южен поток и Белене ??? Ами тиквата ги спря . Я как парадираше че спрял три ,,руски,, проекта .Само от южен поток освен ниска цена на газа направо от Русия .Без посредници и 400 милиона на година от транзит ;) А сега пак гласувайте за герб и бсп .На тия въобще не им пука за вас щото знаят че пак ще ги изберете .
  • 15 Госあ

    70 7 Отговор
    Ами с тези 29млрд лева ,които бяха подарени на бизнеса можеше да се довърши АЕЦа без никакъв проблем,гаранции,заеми и т.н. От държавата. Така както направиха румънците. А прасето пеевски не е ли бизнесмен бе ? баш бизнесмен,дето продава 20х по скъп ток от питейната вода на хората.
  • 16 Ххх

    114 7 Отговор
    Защо трябваше да се прави енергийна борса в България ? Кому беше нужно, освен на така наречените търговци на ток, които, предполагам, никак не са случайни хора, а са подставени лица, предполагам, на управляващите. И какво - ще търгуват ток ! Ами това да не са ти домати и краставици на женския пазар, едни български, други вносни, и има конкуренция, виждате ли ! А за тока каква конкуренция има ? Какъв пазар ? Могат да манипулират енергийната борса както си искат. Евтиния ток от Козлодуй изнасят, скъпия пробутват тук. Създават изкуствен дефицит - цените скачат, и после обясняват, че пазарните правила били такива. А след време искат и гражданите да пратят на енергийната борса. И какво - прибирам се от работа и понеже си нямам други занимания, следя цените на тока и си търся подходящия доставчик на ток. А мизерниците и там почват със същите номера, и всички доставчици започват да ми предлагат ток на цени - два три пъти над европейските. Пазарна икономика, или по - точно - тиквена икономика, да ни е честит, и да се слави името му ! И на следващите избори - пак гласувайте за него !
  • 17 бай Шиле

    63 7 Отговор
    Само глупости пишете.Как никой не попита КОЙ стъкми договора за американските централи.

    Коментиран от #20

  • 18 ГРАД КОЗЗЛОДУЙ

    61 8 Отговор
    ГЕРБ МАФИЯ
  • 19 Енергетик

    67 1 Отговор
    Алооо бизнеса, ами Вие и политиците от много тарикатлък го докарахте до тук! Само внимавайте с тока за бита защото там много ще боли ако го пипате, разбииш ли!!!
  • 20 Ххх

    37 8 Отговор

    До коментар #17 от "бай Шиле":

    Е ти сериозно ли питаш, или си задаваш риторичен въпрос ? Основно и най - вече Костов, след него Царя и БСП дооформиха нещата. Окончателния договор мисля, че е подписан от Р. Овч., като същият обясняваше, че нямало как да се откажем, защото сме щели да дължим големи неустойки.

    Коментиран от #26, #47

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нищо ново

    50 2 Отговор
    Токът е скъп , както като всичко останало в България... Уж минималната работна заплата се увеличава , а респективно с това увеличават цените на всички стоки и услуги x10 ...
  • 23 😂😅😂 МамитовидайбА

    30 4 Отговор
    До кога така. Защо празнуват нова година след като след всяка нова година ви вдигат тока и водата и тнн... Пингвина и следващата година ще ви каже скъпи сънародници нещата не вървят добре но от всички вас зависи да ги подобрим сичко убуу и тъъм тъ дъм дъ дъм дъм дъм дъм дъм дъммм
  • 24 😂😅😂Дунавско хоро

    17 2 Отговор
    Алкохол и наркотици
  • 25 Айде,бе

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "Жицата":

    Хахах!Абе,не знам колко грамотен трябва да си,за да направиш подобен коментар!Тук става въпрос за ИНДУСТРИАЛНО потребление!Или викаш то,в българия само цигани индустриалци???Ама пък ако бе достатъчно грамотен, нямаше прост пожарникар да те "работи"!
  • 26 Вероятно

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ххх":

    Борисов намали цената на тока а?😂😂
  • 27 Алипи Абрашев от Смолян

    30 0 Отговор
    Мафията си върви , а вие дрънкате празни приказки
  • 28 Дон Чико

    49 5 Отговор
    Жестоко как само ги дерат Ганьовци, а те безропотно мълчат. Давайте пичове, скъсайте задниците на това овче стадо. Те ще си мълчи, тук не е Франция.
  • 29 Б.Б.

    38 6 Отговор
    Честито на овцете !
  • 30 Наглостта на новоизлюпените милиардери!

    43 4 Отговор
    "Бизнесът е готов да плаща по-високи заплати, отколкото е производителността."
    Този лустросаният Васил Велев за пореден път си показва истинското лице на експлоататор и крадец на труда на хората!
    В условията на пазарна икономика, ако плащаш повече от производителността ще фалираш.
  • 31 Аз незнам защо е това

    32 4 Отговор
    Призрачен народ,призрачна държава без реакция
  • 32 Аз незнам защо е това

    26 5 Отговор
    Кога ще реагираме братя,даже и това което пише на герба ни не уважаваме и не правим.

    Коментиран от #35

  • 33 1234

    21 1 Отговор
    точно тези двамата подкрепиха герб....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 😂😅😂 За Тва с лъвовете и тигрите

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Аз незнам защо е това":

    Ли говориш. То може да пише много работи ама Тва нищо не значи.
  • 36 Стига с тези наркотици спри се

    8 3 Отговор

    До коментар #34 от "руски гражданин от Враца и околностите":

    Чета ти коментара и падам от смях
  • 37 Дрогарят Саталин😂😅😂

    5 8 Отговор
    Дрогари и двамата сте добри комунисти.

    Коментиран от #48

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Наки

    27 2 Отговор
    Защо многоуважавания г. Василев не излезе веднъж с конкретни цифри за цената на тока у нас и в другите държави на ЕС? И тази цена не е ли определена от неговите бизнес авери? И защо той който има достъп до тези неща не каже един път поне каква е цената на газта на входа на бг. границата? Нека народа да може да си направи сметка колко парички отиват при бизнес другарите на г-н.Василев!!!
  • 40 Този

    25 7 Отговор
    Леко съм запознат, защото съм в тази област. Тока е скъп, но дори държавното енерго (ЕСО/НЕК) е на милиони годишна загуба. Плащат им се големи заплата, а ходят на работа, ако искат и дори нищо не вършат, защото наемат фирми на които държавата плаща. Нали е държавно на кой му пука за загубите?
    Енергийните дружества искат по-скъп ток, за да си покрият вложенията и кражбите на ел.енергия. Всеки 8-10-ти абонат краде ток, но какъв е проблема след като закона го позволява. В Чехия се влиза в затвора за кражба на ток. В Румъния ограничават проблема, затова успяват да смъкнат цената на тока. На нас тук проблемите тръгват отгоре.

    Коментиран от #41

  • 41 А кой

    23 1 Отговор

    До коментар #40 от "Този":

    краде повече,частни лица, или индустрията!?И като си толкова запознат,що казваш всеки 8-10 абонат!??Що не кажеш ,че едно предприятие краде повече ток, от консумацията на един средно голям град на месец!??Това запознатите сте се запознали с някой познат на един друг познат,и като се събудите запознансвата са се запознали с реалността, а на запознатите им изчезнало познанството и останали само празни дрънканици!
  • 42 Зелените

    20 4 Отговор
    За скъпият ток Ковачки е виновен изкуствено надува цените с неговите фирми и го продава на голяма печалба,а затова си плаща на властта и не го закачат,ама народа е стадо и обича да го лъжат и мамят е нека ви е скъп ток скъпа вода още си стойте по домовете и чакайте някой да ви оправи....
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Француза

    15 2 Отговор

    До коментар #43 от "Зайко Байко многознайко корекция":

    Това е самата истина и българския Пенсионер УМИРА от ГЛАД със 200 лева пенсия.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Ми тъй ми то затова все си идват идват, връщат, връщат ужас дупки, дупки бягат от Германия в територията на Мутристан
  • 47 Зеленчукопроизводител

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ххх":

    Нашата Тиква нигде гъ няма
  • 48 Тов. Джукашвили

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Дрогарят Саталин😂😅😂":

    А кому пора отдохнуть в солнечном Магадане?!)
  • 49 Враца Баце

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "руски гражданин от Враца и околностите":

    Не обиждай града бе, пустиняк!
  • 50 гост

    22 1 Отговор
    Когото армията от държавни служители,които живеят на гърба на народа гласува за ГЕРБ,разбирам.Когато ромските квартали гласуват слущу пари за ѝгЕРБ разбирам.Но когато 60% от българите не ходят да гласуват отвратени от политическата пасмина не разбирам.Затова ще вдигат данъците и ще ви стрижат като овце.

    Коментиран от #53

  • 51 Све

    10 1 Отговор
    Можете да си блееееете на воля. Демокрация. Главното е НЕ ПРОТЕСТИРАЙТЕ !!!!!!!!!
  • 52 Бай хой

    16 2 Отговор
    МУТРОЛАНДИЯ е на първо място по КОРУПЦИЯ БЕДНОСТ СМЪРТНОСТ СКЪП ТОК ВОДА ХРАНИ ЛЕКАРСТВА ГОРИВА НО НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ ТОВА ВСИЧКО СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО ОТ ЕС И ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ ЦЕЛТА Е ТУК ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕРИТОРИЯТА ДА ОСТАНЕ ПРАЗНА ОСВЕМ НЯКОЙ ДРУГ ГОЛЯМ ГРАД то и продажните правителства за тва работят
  • 53 Много ясно че няма да гласувам за никого

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Загуба на време освен това си заслужавате Тва щот чипа ви е повреден както казваше царя.
  • 54 Единствено за Полфриймън бих гласувал

    2 3 Отговор
    Местан и Мито Пищова
  • 55 Коко

    9 1 Отговор
    Тъп,тъп,тъп, ама много тъп народ така е на овцете овчар на чело хак вие другия път с по две бюлетини за Винету накрая ще живейте на палатки и ще палите племенен огън да си топлите айряна между ушите
  • 56 стоян георгиев

    4 7 Отговор
    нови партенки.цената на тока у нас не е наи-високата в европа.затова и въпросния велев не я дава колко е!само че с такива неверни твърдения може да се ловят лапнишарани у нас много лесно.същото е за добавките към американските централи.две стотинки на киловат!!!големи добавки няма и дума!те съсипаха пазара и цените нали другари!и тока трябва да е без пари щото аец козлодуи ,а и аец белене го правят за безпари...смях!прости хора се ловят на гола кука много лесно и после пак прецакани!то затва сме и на това дередже.

    Коментиран от #58

  • 57 Шаран БГ

    3 2 Отговор
    В РБ / в Общественото дело българско / имало и синдикати, моля Ви се......Колкото е "рес публика" - точно толкова е и "демокрация !!
  • 58 Коко

    9 1 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    Стоянееееееее, Стоянееееееее, ти като знаеш цената на тока ми кажия БЕ писна ми от пишман капацитети от такива сме на това дередже докарахмея до там заланчуци и месо да внасяме и както е тръгнало скоро и ток и вода ще внасяме

    Коментиран от #59

  • 59 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #58 от "Коко":

    до там сме заради неукия и наивен народ другарю,дето го е.ават тия дето го доят.тия така наречени индустриалци сега ще риват че заради тока няма да вдигат заплатите.тока в холандия е над три пъти по-скъп от нашия ,а ония риват .има данни в нси за тока в европа у нас е наи-евтин в евросъюза или поне един от наи- евтините,но с партенките лесно се ловят балъци.затова и сме в това положение.за зеленчуците пак сме виновни ние.щото за 10 стотинки разлика купуваме скапания турски домат пред българския и после ривем че доматите ни били гадни!

    Коментиран от #64

  • 60 Васил

    7 0 Отговор
    Борсата у нас е манипулирана както всичко останало вода парно горива и храни
  • 61 Пешо.

    9 0 Отговор
    Здравейте. Бих искал да ви кажа няколко факта. Преди 15 години приказвах с мой приятел, който тогава работеше в АЕЦ в САЩ като най-обикновен инжинер. Каза че са му плащали 25 $ на час, а токът за населението и преди 15 години в САЩ беше по-евтин от тока за бита в България. Вие си направете сметката. Благодаря.
    .
  • 62 Брах ви лайката гербаджийска

    5 0 Отговор
    Що не питате боко за тока ми се чудите как да прецакате народа да не би да вземе болничен
  • 63 май

    3 0 Отговор
    е време
  • 64 Дивуй

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "стоян георгиев":

    Те го питат за тока ТОЙ говори за домати.Герберска отрепка.Иначе експерт се пише.
  • 65 Име са

    1 0 Отговор
    Само трябва да стане като Франция и ще се получи и не писане, само но и стачка и оправка и.... ТОВА Е И ДРУГОТО Е ДУМИ без Покритие
  • 66 Челмето

    0 0 Отговор
    Само дървото ще оправи работата.Тия чантаджии от тъмно са по телевизиите,но те работа не вършат.Тия гледат само да лапат и манипулират.Само дървото ги оправя
  • 67 минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Йозеф":

    КВА РЕАКЦИЯ ДА ИМА В БЪЛГАРИЯ ПОСКЪПНЕ ЛИ НЕЩО ТАКА СИ ОСТАВА НЕ СЕ СВАЛЯ ИЛИ ПРОМЕНЯ ЦЕНАТА И КОГА СЕЕ СТАЧКУВАЛО И Е ОБЪРНАТО ВНИМАНИЕ ВСИЧКО СИ МИНАВА И ЗАМИНАВА А ХОРАТА НАПУСКАТ СТРАНАТА ОСТАВАТ ЦИГАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ .......И БЕЗ ТОВА ТЕ НИЩО НЕ ПЛАЩАТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове