14 Януари, 2020 05:56 2 324 71

Премиерът се похвали с ръст на икономиката

  • борисов-
  • икономика-
  • износ

Продължаваме с работата, зарече се Борисов

Премиерът се похвали с ръст на икономиката - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов се похвали в профила си във Фейсбук с ръст в развитието на българската икономика с 3,7% повече в сравнение със същия период на миналата година.

"През периода януари - ноември 2019 г. от България са изнесени стоки за 53 758.2 млн. лв. за ЕС и трети страни, което е с 3.7% повече в сравнение със същия период на 2018 г.

За пореден път данните на НСИ - Национален статистически институт показват развитието на българската икономика и положителните тенденции този ръст да продължи. Продължаваме с работата", написа премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекар БГ

    113 5 Отговор
    "Работата " се вижда по всички направления.Тресяща се от скандали и кризи Държава.
    Видях как изглежда Галиче. И си представих,още колко стотици села приличат по мизерия на него.Колкото повече "работа "-толкова по-зле.

    Коментиран от #12

  • 2 Добре наборе..!

    53 2 Отговор
    А аз с какво да се похваля..!
  • 3 333

    129 5 Отговор
    Държавата никога не е била по-зле.
    Този тотално е изкуфял.

    Коментиран от #15

  • 4 БАТЕ СИ ГИ РАЗМНОЖАВА

    111 4 Отговор
    2.000.000 пенсионера изкарват месеца със средна пенсия 300лв, ТЕХНИТЕ ПАРИ СЕ ДАВАТ НА 2.000.000 ЦИГАНИНА ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ БЕЗРАЗБОРНО, ПРЕЗ 2030 ЩЕ СА 4-5.000.000 И ЩЕ ОВЪРШЕЯТ ВСИЧКО

    Коментиран от #26

  • 5 Ко речи😂😂😂😂муахахахахаха

    88 1 Отговор
    Нарко зависимостта при всеки различно го удря
  • 6 Къртев ✍️

    96 2 Отговор
    Ха ха ха, ми то всичко живо протестира, а нашия се хвали! То не са лекари, то не са мед.сестри,то не бяха превозвачи, сега инструктори и той се хвали! Средната заплата е 600 евро, а премиера взел да се хвали! Ми то, ако е всичко в ред, няма да се хвали ама ще го видим!
  • 7 така така

    82 2 Отговор
    Този е употребил пак халюциногени, както викингите са го правели. А малко статистика за реалната инфлация? Дали покрива въпросните 3,75 процента?
  • 8 Отвратен от този

    92 3 Отговор
    Отново се подиграва с нас. Тази държава никога не е била по - зле от сега, благодарение на това нещо на снимката и кликата му!!!
  • 9 Иво

    82 3 Отговор
    За това ли теглите нов заем от 200 000 000
  • 10 Комсомолеца

    5 64 Отговор
    Младежката организация на БСП, благодари предварително на всички, които са написали, или ще напишат негативни коментари за ГЕРБ. Чувствайте се поканени в нашите редици. Възползвайте се от наша промоция, новопостъпилите членове, няма да заплащат членски внос през първите шест месеца, освен това ще получите и знаменце с логото на БСП. И това не е всичко, ще получите и три значки с лика на Корнелия Нинова на цената на една.
    Новопостъпилите членове ще получат допълнително и по 1000 Мегабайта от всички оператори, за да изразяват свободно подкрепата си към нашата партия. Очакваме Ви, обичаме Ви.
  • 11 Корнелия Нинова

    5 52 Отговор
    Програма минимум на БСП, за предстоящите избори.

    Данък общ доход (плосък данък) приет от правителството на Сергей Станишев се отменя. Въвежда се пропорционално облагане на доходите, както следва:
    Заплати над 9 001 лв. не се облагат с данък, и здравни осигуровки.
    -Доход от 7 001 лв. до 9 000 лв. се облагат с 3%. Здравни осигуровки 1%.
    -Доходи от 4 001 лв. до 7 000 лв. се облагат с 5%. Здравни осигуровки - 2%.
    -Доходи от 2 001 лв. до 4 000 лв. се облагат с 7%. Здравни осигуровки - 4%.
    -Доходи от 1 001 лв. до 2 000 лв. се облагат с 9%. Здравни осигуровки - 7 %.
    -Доход от 801 лв. до 1 000 лв. се облага с 12%. Здравни осигуровки - 10 %.
    -Доход от 650 лв. до 800 лв. се облагат с данък от 15%. Здравните осигуровки се увеличават на 25%.
    (Мързеливите трябва да се научат да работят. бел.ред.)
  • 12 СссереМ

    6 76 Отговор

    До коментар #1 от "Лекар БГ":

    Вижда се и то много добре,всеки ден се откриват нови и нови заводи и цехове,строят се пътища и магистрали,БВП стигна нива непознати в ЦЯЛАТА българска история, или червените тролове не може да го преглътнете и се опитвате да забравите как една заплата беше 5 долара,а след като ни приеха в ЕС при вашето управление ни спряха и субсидиите, или как заменяхте ливади и горички за първа линия на морето?

    Коментиран от #27, #31, #49

  • 13 Корнелия Нинова

    12 30 Отговор
    Първите три дни от болничните няма да се заплащат, остават за сметката на боледуващия.
    (По този начин болнавите ще са по- заинтересовани за своето здраве, профилактичните прегледи няма да са фиктивни. Болничните рязко ще намалеят. Бел. ред.)

    Също така и първите три работни дни от месеца, няма да се заплащат. (Средствата остават за работодателя като компенсация за отопление, осветление за изградените и обособени места от работодателя за почивка, оборудвани с микровълнова фурна, кафе машина, миялна, хладилник, мека мебел и др., които ползват работниците по време на почивка. бел. ред)

    На всички концесионни ВИК - ЕРП и др. дружества договорите се удължава с 50 години, като загубите се поемат от крайният клиент. (Крайният клиент трябва да се ангажира с отстраняване на повредите, а да не подминава с безразличие проблемите. Бел. ред.)
  • 14 Корнелия Нинова

    8 38 Отговор
    Променя се и ставката по ДДС: Лекарства, болнични услуги, храни от първа необходимост, учебници и ученически помагала, данъка се променя от 20% на 40%. Освобождават се от данък ДДС луксозните лимузини, яхти, и др. както и отмяната на митата за стоки внесени извън ЕС на стойност над 20 000 €.
    Корпоративния данък и данък печалба също се отменя, като загубите за бюджета ще се компенсират от увеличения данък на автомобили произведени преди 2008 г.
    (Презумпцията за това е, че старите автомобили замърсяват околната среда.) И тн. и тн. по този начин умните, интелигентните и красивите ще развият своя потенциал. Свежите капитали ще бъдат инвестирани във вносен лукс, апартаменти, къщи, яхти, хотели, казина, злато, бижута и др. за милиарди €. Тези хора ще се превърнат в гръбнака на Българската икономика, и ще спомогнат да се види истинското лице на демокрацията.
    Гарантирано от БСП, гласувайте за БСП.

    Коментиран от #61

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 6969

    41 1 Отговор
    Пунта-мара..,
  • 17 Йозеф

    12 2 Отговор
    Така е, усеща се. Замислям се за дивердофикация на продуктовото портфолио с участие по някоя ЕС програма.
  • 18 Рошко

    36 2 Отговор
    Да живеят глупаците ,които все още ги подкрепяме Ганьо се родил и като такъв ще си умре
  • 19 Васил Кузманов

    50 2 Отговор
    Икономиката расте а Народа беден?! Значи има теч . Бойко Борисов крадеш като 1000000циганина хайде тръгвай за Смедеревска Паканка там те чака човека
  • 20 ЦЕЦА СЕКСА

    39 2 Отговор
    БОКО И ТИКВАТА И ИКОНОМИКА! БОЖЕ, БОЖЕ, ТЕЗИ ПАПИ И ТРИМАТА КЪДЕ ГО ГАЛИЛИ ПО ТИКВАТА МУ ИЗПИЛИ МОЗЪКА НА ТОЯ СЕМКОВИЯ ОТ БАНКЯ.
  • 21 ЦЕЦА СЕКСА

    28 1 Отговор
    БОКО И ТИКВАТА И ИКОНОМИКА! БОЖЕ, БОЖЕ, ТЕЗИ ПАПИ И ТРИМАТА КЪДЕ ГО ГАЛИЛИ ПО ТИКВАТА МУ ИЗПИЛИ МОЗЪКА НА ТОЯ СЕМКОВИЯ ОТ БАНКЯ.
  • 22 Гост

    52 1 Отговор
    Икономиката ни расте, ама па нямаме вода да се изкъпем
  • 23 веселяк

    47 2 Отговор
    Ей ся подминахме Китай!
  • 24 Xxxyyy

    46 1 Отговор
    Пир по време на чума .. А всъщност българите никога не са били по - болни, неграмотни и нещастни..
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Никой

    42 4 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Ти живял ли си преди 1989г, че говориш глупости. Точно за това какво е построено и колко завода работят не ми говори. Тогава всички пътища работеха, даже второкласни. Мостове, ЯЗОВИРИ, ТКЗС, заводи. Имаше всякакви стада от животни. Абе, избърши си млякото и тогава говори. Ние сме виждали и 2 и 200.

    Коментиран от #32, #34

  • 28 Социопатище

    46 1 Отговор
    Днес даваха по телевизията село Галиче . Порутени бараки , кални пътища , като след ядрена бомбандировка . Разни полу-убити от живота човекоподобни създания , с нечленоразделни звуци се опитват да говорят пред камерата. Главният прокурор нарече убиеца - социопат . Какво ли хубаво е видял от този живот , и населено място този социопат , за да не бъде такъв . Социопата спокойно разказал за убийството , той е най-спокоен от случилото се . Няма да гладува повече с дни , ще го хранят редовно в затвора. Няма да седи на студено като куче , ще го отопляват в затвора , дрехи ще му дадат с номер , да се почувства и той човек , какво има да губи повече от това . Живота и тук го е.е , и в затвора ще го е..т - голяма работа . Социопати от всички социопатизирани територии - социопатизирайте се.
  • 29 Българина

    33 0 Отговор
    А статистика за демографията шо не изнесе?
  • 30 Мики маусНикога вече герб

    39 0 Отговор
    Премиерът живее на Марс
  • 31 73737272

    21 0 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Тея приказки на ум, няма какво да се заблуждаваш имах такива приятелчета като теб , нищо не виждаха и ховориха пълни глупости като теб, но сега са навънка избягаха и казаха, че у Бг нема се върнат и да *****************. на тая държава!
  • 32 Димитър

    5 27 Отговор

    До коментар #27 от "Никой":

    За колегата не знам,но помня че тока беше два часа има и два часа няма, града беше като дискотека, знам и как се работеше (или по точно се правехме че работим),беше пълна мизерия отвсякъде,хранителните продукти (когато ги пускаха по магазините) бяха пълна скръб, айде стига с лъжи и блянове.
  • 33 007

    21 0 Отговор
    Чета коментари и се питам правите ли разлика от страна и държава? Страната е територията с природните дадености, а държавата е страната, но с населението. После, ПРОИЗВОДНИТЕ на населението са адм. делене, управление, икономическо състояние; още веднаж да кажа полит строй, парламент, правителство и т.н. са ПРОИЗВОДНИ на населението; на всички нас, форумни плямпала, умници, полуграмотни и многознайковци. Да, царят е гол, защото со го заслужава такъв и НЯМА откъде да извади нащо по-добро от плявата.
  • 34 Byg

    6 24 Отговор

    До коментар #27 от "Никой":

    Пълни глупости говориш. Какви пътища работели , не се чистеше зимно време , бяха по седмица непроходими , тока спираше при лек дъждец с малко вятър , текезесарските работи бяха голяма простотия , крадеше се всичко което имаше гориво , масло , продукция , едно ремарке за държавата едно за лично ползване. Ами банкетите с по три дни пиене и ядене на корем щото държавата черпи , 50 % брак излизаше от заводите , ако ставаше за нещо този режим на дивия комунизъм щеше да оцелее. Да не говорим как мачкаше тия които предпочитат свободата вместо салама. Просто капитализма не е за готованковци , трябва да се напъне малко човек за да успее , когато си свикнал да мислят вместо теб , да чакаш друг да ти дава насока на живота ще те трудничко.

    Коментиран от #51

  • 35 Анонимен

    22 1 Отговор
    Министрите му в затвора или на път за затвора и пак се хвали.Сърбия без европари има повече ръст. Ми направи го ръста 6-7 процента и се похвали
  • 36 ???

    23 0 Отговор
    Най вярно е, че всяка година се вдигат хвалбите му с най -голям процент.
  • 37 Роб Халфорд

    21 0 Отговор
    Не е добре тиквоча, хич не е добре. Наистина спешно се нуждае от лечение.
  • 38 Анонимен

    20 0 Отговор
    Ръста е 3,7 а скритата инфлация колко е?
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 0 Отговор
    къде е тоя разтеж повечето хора живеят зле
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор
    държава раздирана от корупция скандали мутри мафия
  • 41 SAAB

    27 1 Отговор
    Коя икономика ? Вносът на боклук ли ? ........главанак !
    За да се развива икономиката е нужно адекватно : образование , медицина и съдебна система.......активната час от населението напуска страната поради липса на горе написаното ! С патладжаните , които се развъждат няма как да се получи.......твърде късно е ! Бъдещето е ....анадолска провинция ....и много активно се работи в тая насока ! Ефендито е с фес под кревата ....:)
  • 42 КУБРАТ

    29 0 Отговор
    Да вкарваш боклука на цяла Европа( 30 000 )вагона и да изкарваш злато за милиарди,да пропуснеш най-големият проект за страната си с чист доход от 400мил долара да си с най-изчезващото население и да говориш за ръст на икономиката!Ментално увреден мутро-комунист!
  • 43 Северозапад

    19 0 Отговор
    След толкова "крупни" успехи българският Северозапад през 2019 е обявен от Евростат за най-бедния район в ЕС.
    Благодарение на НВ Комуниста от Банкя!
  • 44 Бивш канадец

    20 0 Отговор
    Другарю борисоф, успехите в икономиката се измерват най-добре чрез индекса PPS (паритетна покупателна способност), използван и от Евростат, и от ЮНЕСКО.
    По който индекс сме не само след Русия, а и след Зимбабве и Кот д'Ивоар!
    Я да те чуя нещо да се похвалиш по тоя показател!?
  • 45 Един

    18 0 Отговор
    Ужас! Този човек халюцинира !
  • 46 ДЕ БИЛИ

    16 0 Отговор
    А заплатите и пенсиите и те ли се вдигнаха??? Не те е срам!!!!!
  • 47 само минавам

    12 0 Отговор
    това е инфо за гласуващите от евро рома
  • 48 222222

    8 0 Отговор
    Брои и цената на хората които са се измъкнали от тази скапана държава на Герб.
  • 49 ДКМС

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Ей, момко, едно време имаше такива надъхани, заслепени и тотално заблудени наивници - викаха има комсомолци! Та ти си точно такъв! Или си кьорав или не видиш по далече от носа си! Живееш си в един съвършен измислен свят и всичко е розово! Да, ама не! Дано един ден ти светне лампичката и прогледнеш, но едва ли! Продължавай да си пиеш редовно хапчетата, за да не изтрещиш тотално и не си сваляй розовите очила, че в противен случай няма да издържиш на гледката, а това ще доведе до поредния самоубиец! 😀
  • 50 Баце

    6 0 Отговор
    Лъжец, лъжец, видиш на конец! 😄
    Тая ухилила се тиква лъже като дърта сиганка! 🥴
  • 51 tsvb

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Byg":

    Тоди спор за съпоставка е толкова излишен... Идеята е, че с. Галиче (събирателен образ за вероятно всички села в България с някои изключения), 30 години след прехода НЕ трябва да изглежда така! Проблемът е, че и до това убийство крайните виновници са управниците на прехода и тези след тях, нещо което едва ли ще си признаят...
  • 52 Баце

    9 0 Отговор
    Лъжец, лъжец, висиш на конец! 😄
    Тая ухилила се мутра лъже като дърта сиганка! 🥴
  • 53 Умно село

    10 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=XhAe4lLR8Ms
    Е!? Щом се хвали да му вярват мишките дето хлопат по тавана.
    Има министерство на икономиката, но няма икономика.
    Има мин. на горите, но гори не останаха.
    Има и Басейнова дирекция, но всички гьолове са празни.
    Клекналата държава от 2007 , държавата на калинки, насекоми и автоматични бушони.
    Няма да е зле при толкова СЮЖЕТИ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА за нова Мисия Лондон))
    С всеки изминал ден ни вкарват в какви ли не филми КАНАЛДЖИЙТЕ ОТ ЕНТРОПА.
    Така, че колкото и да се хвали - Хвалби декиш не хващат!
    Да връщат Чл. 1 та да мирясат!
  • 54 иван

    10 0 Отговор
    Ръст в простащината и безочието на Боко.................
  • 55 Васил

    12 0 Отговор
    Може би говори за икономиката на Китай?
  • 56 ЪРП

    7 0 Отговор
    ИЗМЕТ ЛЪЖЛИВА!!!!!!!!
  • 57 Чокър

    9 0 Отговор
    Износа добре бил,но вноса също е за похнала, я какви тонове боклук имаме.И при Бай Тошо по новините всичко беше рай,ама при 14лв.свинско,мъгла за дишане,без вода,нови данъци нещата имат друга визия..
  • 58 сноу

    6 0 Отговор
    Гойчи си е Гойчи ..ненадминат хвалипръцко и в Европа , Азия ,Америка че и по целия глобус а може би в цялата Галактика...Имах състудент, гумена кратуна от изпит на изпит го тръшкаха, но незнайно откъде намери цаката на един доцент, та му драсна една 3..Че като настъпи един празник ,едно дуене ,едно блъскане в гърдите ,едно врещене ..Добре, че на другия пак му праснаха 2-та, та му събраха багажа.
  • 59 Behemoth

    6 0 Отговор
    Вчера четох статия за Африка ...Руанда и Южен Судан имат ръст от 6.2%......а страните с най малък ръст около 3.5 % са ЮАР и Нигерия.....
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 boy de

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Корнелия Нинова":

    Брей,брей - тъпанар,че и многословен.УЖАС!
  • 62 бял

    5 0 Отговор
    Тъпо парче
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Разбирач

    11 0 Отговор
    Целия бизнес прави оборот за 54 м.а наш Боко си купува с едно щракване самолет за 55 м.? Страната на неограничените възможности.

    Коментиран от #70

  • 65 Димов

    8 0 Отговор
    Я кажи, колко злато изнесоха и тая година от Челопеч? И каква мизерна частица ви подхвърлиха за комисион на държавата?
  • 66 Колко сте ЗАХЛЮПЕНИ !

    1 3 Отговор
    Който и да ме смени , не ще е по-разлиен от мен ! Която и Партия да спечели , не ще е по-различна от ГЕРБ. ВЪРХУШКАТА и ПАРТИИТЕ са " един дол дренки " ! Какво значи : " Аз няма да гласувам за ББ и ГЕРБ " та вие нямате друга алтернатива ! Политиката ни се определя от ВЪН а не от нас !
  • 67 Претърпял българин

    4 0 Отговор
    Този така си го е навил...
  • 68 Претърпял българин

    6 0 Отговор
    Абе стига сте си губили времето да го коментирате този индивид много време му отделяте не е интересен шоуто му не струва. Кофти е.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Edin

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Разбирач":

    В статията се има предвид милиарда, защото точката е поставена след петата цифра, а мерната единица след това е милиона, т.е. 53 758.2 милиона лева е 53 хиляди 758 милиона и 200 хиляди или близо 54 милиарда лева.
    Принципно без нов или сериозно преработен НК обаче смятам, че оставаме за дълго последни в ЕС икономически, освен ако не се случат някакви неочаквани събития
  • 71 Равенство

    1 0 Отговор
    Бойко, осъдете някоя голяма фигура - Баневи или Арабаджиеви. Направете така, че да не си купят присъдите. Народа ще е доволен. Той иска да вижда, че и за най-богатите законите важат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове