Last news in Fakti

17 Януари, 2020 11:16 6 369 27

Месо със странно вещество втрещи клиенти (ВИДЕО)

  • месо-
  • вещество

От Агенцията по храните са разпоредили проверка

Месо със странно вещество втрещи клиенти (ВИДЕО) - 1

Жена разказа пред Нова телевизия, че е открила жълто-зелено вещество в закупено от семейството ѝ месо от голяма верига магазини.

Със съпруга ми решихме да си купим два килограма свински врат на промоция. При разреза потече някаква жълта слуз, която наподобява слуз за миене. Консултирайки се с познати, стигнахме до извода, че това е абцес, антибиотик или някакъв химикал. Втрещих се, прецених, че най-добрият варнат е да го върна. На касата ми върнаха парите, но от ръководството на магазина отказаха да разговарят с мен, заяви жената, която държи да остане анонимна.

От Агенцията по храните са разпоредили проверка, резултатите от която ще станат ясни днес.

От веригата магазини казват, че месото има сертификат за качество.

По думите на Вихрен Димитров, директор на свинекомплекс, това се случва рядко. Скрит дефект е. Веригите магазини купуват месото на едро и няма как да се види този дефект, много трудно може да се хване, добави той.

Не ми прилича на абцес, това е хиперкорозирала мастна тъкан, каза микробиологът Иван Иванов. Няма как това да е антибиотик, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    37 3 Отговор
    Разкри екстрата която го прави от мършаво свежо не са го изплакнали хубаво в колбасарския цех!
  • 2 коки

    35 0 Отговор
    ква корозия бе това да не е метал,мастната тъкан е претърпяла некроза в резултат на инфекция,химикали или квото слагат в месото в месокомбината,в резултат клетките са се разпаднали и се е получило това нещо,но каквото и да е това е негодно месо и не става за ядене
  • 3 Гост

    26 1 Отговор
    Месо... Не ядем месо а нещо неопределено, тъпкано с какво ли не. После защо не сме здрави.
  • 4 Гной

    20 0 Отговор
    Щото сте го разрязани. А какво има в колбасите? Каквото ви сложат. Яж народе.

    Коментиран от #5

  • 5 Очевадко

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гной":

    Това което се вижда в месото прилича на тебе Гнойчо.

    Коментиран от #8, #15

  • 6 верига за магазин

    23 2 Отговор
    Тия "вериги" дето ни ги набутаха тук, не стига че убиха всички малки, квартални магазини и по тоя начин лишиха от препитаване поне милион човека, ами и ни тровят и то най-нагло без да се прикриват.
    Всеобща практика е да се "съживяват" стари меса. За целта в тия магазини са оборудвани цели лаборатории. Да не мислите, че застоялото месо го изхвърлят? Ако е така ,значи сте балами.
    Нищо не се изхвърля. Когато на нещо му наближи да се развали, веднага се маринова, пече, пуши, суши, правят се салати и така нататък. После отивате на "топлата витрина", че е по-лесно и си купувате отрова, при това на висока цена.
    Не биваше да се допускат тия вериги в БГ. Сега щем нещем ще ядем каквото ни дават, щото друго няма. И като казвам милион безработни заради тия магазини, знам че не ми вярвате и за това ще се обоснова.
    Малките, квартални магазини бяха с по 3-4 човека персонал. Тя магазинчета се зареждаа от фирми с по 10-20 буса. Тя бусове ходеха до скалдове на едро, където работеха още много хора. Тя складове се зареждаха от фирми с по 10-20 камиона. Тия камиони ходеха при дребни производители (мандри, малки месарски цехове, земеделци......) След тия вериги, вече всичкият тоя персонал го няма. Който може да смята, да смята.

    Коментиран от #21

  • 7 план Ранът

    14 2 Отговор
    СИК-аджиите искат да ни уморят с хамерикански и западни "деликатеси".За това изтребват добитъка тотално и повсеместно, и "изпиват" водата от язовирите ни.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГОСТ

    12 1 Отговор
    В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ Е ТАКА...А ВИЕ БАЛЪЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ ОТ ТЯХ !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    14 0 Отговор
    Единствено българина се връзва на рекламите,,,, на големите вериги магазини..... А и не разбрахте ли че именно те продават заразено, испанско, американско,, и на ес месото... То да е само това.... Ами вижте и всички други стоки.... Фалш, фалш и само фалш.... Сирене, кашкавал, кисело мляко... Не купувайте да им фалират магазините....

    Коментиран от #26

  • 12 Мунчо

    6 0 Отговор
    Ваксини се бият във врата, а може и в гърба(рибиците).
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ггггг

    8 0 Отговор
    Е как по снимки не могат да кажат какво е, пък разбраха, че не е опасно? Хората за месо ли плащат или за нещо , което не е опадно, но не знаем какво е?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 месара

    11 0 Отговор
    коя е веригата, кой е вносителя и производителя?

    Коментиран от #23

  • 19 Рошко

    4 1 Отговор
    Купувайте си нелегално от село бе будали, напук на тиквите които ми управляват
  • 20 гост

    3 0 Отговор
    КАУФЛАНД!
  • 21 Инспектор в БАБХ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "верига за магазин":

    Малките квартални дерачи хакат зверска надценка и си наивник да смяташ, че не лъжат, винаги когато и където могат! Големите вериги спестяват ВРЕМЕ, защото поемат голямо разнообразие от продукти и самите те отдават щандове и стелажи на ФРАНЧАЙЗ- демек ако си производител, наемаш и си слагаш стоката в техния магазин! Хич не ми хвали малките квартални кръвопийци! В условията на див балкански, алчен капитализъм, нещата са така! Същата помия ти я дават и в ХОТЕЛИТЕ по морето и планината, а не ходят да зареждат от кварталния мошеник! Нещо да кадеш за МИЛИОНИТЕ туристи??????!!
  • 22 Йозеф

    5 0 Отговор
    Гной в гноен абцес. Не спестявайте името на веригата.
  • 23 Предполагащ.

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "месара":

    Месото сигурно е от германия те правят такива вакумни разфасовки а и цветът е същият. В Кауфланд в Германия съм купувал такова същото месо пак я имаше тая гной но беше много по малко и там това не прави впечатление това никой и германците си го купуват това месо и си го ядът. Много години съм бил в Германия и от моите наблюдения съм установил че немците са нацията която няма никакъв вкус към храната те са нещо като прасета в това отношение ядът всичко каквото и да им сготвиш им харесва и искат още.
  • 24 янко

    6 0 Отговор
    Ако микробиолога е прав, това трябва да е единичен случай. Винаги ще намерят "специалист". В случая обаче се касае за много такива. Сега и на тези, които не вярваха им става ясно защо африканската чума вилня у нас и спря на западната и южните граници. Да ни е честито.
  • 25 Реалист

    3 0 Отговор
    Я ето къде бил част от италианския боклук. Ако не го бяха хванали италианските карабинери, никой нямаше да разбере
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове