Last news in Fakti

23 Януари, 2020 10:15 3 279 21

Пловдивски "състезател" отнесе 1000 лв. глоба

  • глоба-
  • превишена скорост

Други фрапиращи нарушения се установиха при водачи на пловдивски автомобили със заснети 118 и 117 км/ч

Пловдивски "състезател" отнесе 1000 лв. глоба - 1
Снимка: БГНЕС

Камерите на "Пътна полиция" полиция в Пловдив спипаха шестима „състезатели“ из пловдивските улици. Само ден след като влязоха в сила новите санкции за нарушителите на пътя, служителите на "Пътна полиция" Пловдив извършиха множество "заснемания" по булевардите в града. Камерите на униформените уловиха шестима "рекордьори", които ще останат без шофьорски книжки за следващите 3 месеца и ще понесат парична санкция, пише trafficnews.bg.

С най-голямо нарушение се оказа шофьор от Бургас, който премина през пловдивски булевард със 127 км/ч при ограничение от 50.

Други фрапиращи нарушения се установиха при водачи на пловдивски автомобили със заснети 118 и 117 км/ч.

Три моторни превозни средства са се движили със 108 км/ч. Според новите санкции, ако превишим скоростта в населени места с над 50 км/ч - глобата е 700 лв, за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв., три месеца без книжка и 16 точки.

Охранителна полиция призовава шофьорите да бъдат толерантни на пътя и с действията си да бъдат отговорни към останалите участници в движението.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    15 13 Отговор
    Защо книжката само за три месеца, такива заслужават да им я отнемат поне за три години!
    100 км/ч из града си е опит за убийство!

    Коментиран от #7

  • 2 Driving pleasure

    24 7 Отговор
    Кретенизъм. А защо на БУЛЕВАРД с N ленти скапаното ограничение е 50? Е**м ви и глобите малоумни - това е кожодерство, не справяне с проблема на пътя щото докато сте клечали с триногата някой се е утрепал от отнето предимство!

    Коментиран от #14

  • 3 Майнатаун

    4 6 Отговор
    Еййй, що така с тез нови глоби, опитавате се да отнемете първото място по тъпизъм и ПТП-та на майнадрайвърите, но нищо не може да спре "гората да се разлиства" !
  • 4 bmw

    23 3 Отговор
    Какви са тези ограничения 50 км/ч на булевард тъпани.Върнете парите на хората .
  • 5 FCKPLD

    4 11 Отговор
    F*CK PLOVDIV
  • 6 Гербераси долни

    32 1 Отговор
    Участъка на магистрала Тракия : Стара Загора - Чирпан , сложиха временни знаци за намаления 90 (те станаха постоянни с годините) ,плащаме си винетки да караме с 140 по магистралата за новият участък и глоби едновременно заради това че си трошим колите по дупките и ни снимат да пълним хазната еи това е съвременния рекет ,хем си прееб.. хем си плащаш и си трошиш и нервите .
  • 7 Ивайло

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Напълно съм съгласен!!! За превишена скорост, особено в такива размери санкцията трябва да е по-сериозна!!! Както и за употреба на алкохол - още по-сурово наказание!!! Това са основните фактори, заради които стават ПТП и гинат хора!!! А не господин полицая да ми рови из аптечката и да ми се дрънчи за някакви абсолютни дреболии, с които не застрашавам движението!!! Говоря принципно, изряден съм отвсякъде!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Driving pleasure

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ивайло":

    Пич отвори скапаната страница на КАТ и вижкакви са причините за катастрофи преди да пишеш тъпизми! За миналата година има 1 катастрофа с 1 загинал заради превишена скорост и над 100 при несъобразена!
    Мноу мразим някой като почне да повтаря медийните пропагандни простотии без да си направи труда да провери кой как и защо го клати като му набива лъжи!

    Коментиран от #9

  • 9 Ивайло

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    Пич, според тебе да караш в града със 130 или кьоркютук пиян много ли е безопасно??? Колкото и ленти да има тоя булевард, със сигурност не е градска магистрала, освен ако не е обозначен като такъв (има пресечки, натоварен трафик и т.н.)!!! Несъобразената скорост за даден участък също си е превишена, щото заради нея си излетял в канавката или си се забил в дърво!!! Не знам каква статистика четеш, но само като пуснеш новините и от там ни заливат с ПТП - та, ГЛАВНО заради превишена скорост и употреба на алкохол!!! Иначе неспазването на предимство също е много опасно и тук съм съгласен с теб!!! Но да омаловажаваш факта, че превишената скорост не е основния фактор за настъпване на ПТП с тежки последици, ами ... съжалявам!!!

    Коментиран от #11

  • 10 .....? ! ? !

    11 1 Отговор
    Шофьрлъка е проста работа ама не е за прости хора.Не само в Пловдив е така,навсякъде.В Бургас м/у двете кръгови, изхода за София и другото до КАТ, ограничението е 50км/ч,като е същото време има успоредни две ленти които са за к/с Славейков.Дефакто булевард Якимов се явява Северен околовръстен път на Бургас, транзит.Слагат триногата и тя си снима и хората си получават фишовете.....ГЕРБЕРСКА МАФИЯ.
  • 11 Driving pleasure

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ивайло":

    Пич, аз пак ти казвам СПРИ ДА ГЛЕДАШ НОВИНИТЕ!!! Има си официална статистика на КАТ! Жалката пропаганда на платената журналистика ли ще ми изтъкваш?

    Несъобразената скорост не е превишена! Тази малоумица съществува само при нас!

    Коментиран от #13

  • 12 111

    4 0 Отговор
    Махнете глобите и естественият подбор ще пресее шитакъ
  • 13 Ивайло

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Защо да е малоумица??? След като участъка не позволява по-висока скорост (не ограничението), а ти караш, без да се съобразяваш с условията там, после кой ти е виновен, ако катастрофираш??? Или тия катастрофи по новините са нагласени, а участниците в тях са статисти, за да ни залъгват ли??? Не мисля!!! Поне съм виждал на живо примери за ПТП-та, настъпили заради превишена или несъобразена скорост, или заради пияндета, така че не ми обяснявай!!! По принцип харесвам постовете ти, но тук направо ме изумяваш!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Някой си

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Иди пробвай някъде по на запад, Германия да речем.........тогава ще ти светне за булевардите, лентите и ограниченията....
  • 15 Driving pleasure

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ивайло":

    Слагам на страна пияните - там трябва отнемане на книжката до живот!

    От там насетне тия катастрофи по новините рядко са заради превишена скорост! Даже ти казах и според КАТ колко рядко - 1 на година и това е горе долу така за последните 3 или може би 4 години!!!

    НЕ СКОРОСТТА УБИВА! Малоумието е! От отнето предимство загиват по около 250 човека на година, от несъобразена скорост загиват още 200! Тези са двете причини за висока смъртност!!! Даже от алкогол са в пъти по-малко!

    А несъобразената корост е малоуме, защото с нея си измиват ръцете за състоянието на пътя! Не е ли интересно как в Германия при дъжд може да караш с 200 км/ч на аутобана и да не възниква аквапланинг, а при нас по магистралите има ограничение 90 за сухто време?!

    Знаеш ли, че пътя трябва да отговаря на определение стойности на сцепление - а не само да му липсват дупки?! Ти като шофьор не можеш гледайки пътя да прецениш какво му е сцеплението - работа на властта е да го ИМЕРИ и ако не отговаря да го приведе според изискванията! За това не могат да ти пишат несъобразена скорост и когато скочиш в дупка, скъсаш носач и се обърнеш в дерето! Не твоето шофиране с разрешената от закона скорост е виновно ТЯХНАТА ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ Е ВИНОВНА!!!

    За това ти казвам че е малоумица несъобразената скорост - след като ми вменяват да ъобразявам скоростта си при всякакви условия, то трябва да махнат задължителния елемент на ограниченията и да ги направят препоръчителна скорост, защото сл

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Густо Майна

    1 2 Отговор
    Я милиционерите монтирайте по една скрита тринога на моста на Адата, "Санкт Петербург" и "Асеновградско", за денонощие да кажем. На другият ден такива с по 130 ще са стотици вероятно, а гаранция, че ще доближим (пък може и подминем) 200!!! Само на "Адата" от светофара на "6-ти Септември", до " билото" на моста в пакет са с м/у 100 и 120, а има още толкова...
  • 18 незнайко

    6 1 Отговор
    ВСЕ ОЩЕ БУЛЕВАРДИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ СМАТАТ ЗА ОБИКНОВЕНИ КВАРТАЛНИ УЛИЦИ !!! Не може по трилентово платно в една посока да искат скорост от 50 км/ч. Това е смешно, НО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ !!! Представяте ли си, ако всички карат с максимум 60 км/ч., какви задръствания ще настъпят ??? НЕ ИСКАМ ДАЖЕ ДА СИ ПОМИСЛЯ !!!
  • 19 Някои си

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Driving pleasure":

    Като много знаеш как е в Германия, я ни светни какво е MPU?

    Коментиран от #20

  • 20 Driving pleasure

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Някои си":

    Каквото е нашит психо тест за професионалните! Моля!
  • 21 Ник Гешев

    1 0 Отговор
    куче касичка кат ,ние сме на всеки километар дерем кожи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове