30 Януари, 2020 12:50 3 462 33

Ричард Алибегов: Протестиращите ресторантьори не искат оставка на кабинета

  • ричард алибегов-
  • ресторантьори-
  • наредба н-18

Протестът на малкия и средния бизнес е бил яхнат от политически партии, заяви председателят на Асоциацията на заведенията

Ричард Алибегов: Протестиращите ресторантьори не искат оставка на кабинета - 1
Кадър бТВ

Хиляди ресторантьори от цялата страна излязоха на протест с жълти жилетки на жълтите павета тази сряда, чуха се искания за оставка на правителството. В продължение на часове те окупираха пространството пред парламента, Министерски свет, както и ключови кръстовища в столицата.

Те се обявяват срещу спорната Наредба Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с приходната агенция. Пред сградата на Министерския съвет бяха счупени демонстративно десетки касови апарати.

Освен ресторантьорите, на протеста имаше и представители на партия „Възраждане". Протестиращите се опитаха да влязат в сградата на парламента. Стигна се до сблъсъци с жандармерията.

„Протестиращите (хотелиери и ресторантьори) не са се опитали да влязат в парламента. Това беше инициатива на въпросната политическа партия, която се опита да яхне този протест и го яхна и го превърна в протест, на който се вика „оставка“ и „смяна на правителството“, което малкият и среден бизнес никога не е искал“, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Нашата идея за протеста е само и единствено икономическа, ние го заявихме това и в министерството на финансите“, допълни Алибегов.

Протестът е бил подготвян от две седмици. В последния момент в 7:30-8:00 ч. вечерта на вторник се е стигнало до частично споразумение с министъра на финансите, но такова мащабно събитие е нямало как да бъде отменено изцяло, разказа председателят на Асоциацията на заведенията.

„Очаквахме 25000 души, успяхме да отменим доста, но това е малкият и средният бизнес, това не са платени професионални протестъри, когато имат някакъв проблем с бизнеса си или не са удовлетворени от това, което се разбрахме при министъра на финансите, а много не са, разбира се, затова се стигна до излизане на улицата, а че политически партии се опитаха да припознаят този протест е много жалко“, заяви Ричард Алибегов.

Председателят на Асоциацията на заведенията благодари на полицията за адекватните ѝ действия, с които не е позволила на провокаторите да проникнат в парламента и благодарение на които „мина мирно цялата работа“.

„Ние не сме против Наредба Н-18, ние сме против текстове в наредбата и получихме уверения от министъра и ръководството на НАП, че ще седнем следващите три месеца да променим тези текстове и следващите три месеца да има разяснителен период и да влезе в действие“, обясни Алибегов.

„Най-големият проблем на всички хора е въпросната ставка на ДДС, където не успяхме да получим дори съгласие за преговори с министър Горанов. Затова хората от малкия и средния бизнес от провинцията се чувстваха застрашени и искаха да изкажат това свое мнение и като цяло искат намаляване на ДДС в сектора на храните“, каза председателят на Асоциацията на заведенията.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чевей

    12 0 Отговор
    Коко?
  • 2 Джон Уик

    20 3 Отговор
    Не искат оставка, а искат да ги шият!
  • 3 Фройд Зигмунд

    14 2 Отговор
    Ако искаш примат?
  • 4 Умно село

    31 4 Отговор
    Ако не искат оставка - Какво?
    Те пак ще измислят някоя нова простотия, защото държава от калинки и бушони не води до никъде.
    А най добре е що е политик да влезнат във ФЕРМАТА,
    така барем цялото население ще им се радва истински и няма да ги поздравява с поздрав към майки, лели и роднини.
  • 5 Кожухаров

    35 5 Отговор
    Що се отмятате ве...................това правителство става вредно за обикновения българин и трябва да си ходи. Стига сме траели експериментите на Горанов
  • 6 И тоя е назобен

    28 3 Отговор
    Личи му
  • 7 Някой си

    25 3 Отговор
    Ако тоя представляваше бранша вчера хората нямаше да протестират.
    Самопровъзгласил се е май?
  • 8 9689

    18 8 Отговор
    А какво искаш?Да бачкаш без касов апарат.
  • 9 Стоян

    25 1 Отговор
    С тази дълга четина, май не знаеш какво искаш..........................

    Коментиран от #12

  • 10 Философа

    22 3 Отговор
    Едно вт! реме помярчетата по селата ги кръщаваха Ричи! Като му свирнеш и Ричи идва и ляга по гръб галиш го по корема и му давш коричка хляб и Ричи си тръгва с вирната опашка щастлив!
  • 11 ИВАНОВ

    8 27 Отговор
    СЛЕД РАЗГОВОРИ С ПРЕМИЕРА СЕ РАЗБРАХТЕ И ,ЧЕ НЯМА ДА ПРОТЕСТИРАТЕ.А ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ НА ДРУГИЯ ДЕН?!ЗАЕДНО С НЕНОРМАЛНИЦИТЕ ОТ "ВЪЗРАЖДЕНЕ",МАЯ МАНОЛОВА И БСП ЯРОСТНО ВИКАХТЕ КАТО УЛИЧНИЦИ.Е КАК ДА ВИ ВЯРВАМЕ.УКРИВАТЕ ДОХОДИ,НЕ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ,А ОТГОРЕ КРАДЕТЕ ОТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ ЗА ДА ВИЕ ГОЛЯМА ПЕЧЕЛБАТА.НЕ МОЖЕМ ДА ВИ ВЯРВАМЕ!

    Коментиран от #28

  • 12 Бесен Язовец

    19 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян":

    Е не виждаш ли какъв е Тарзан!
  • 13 Така мисля

    27 0 Отговор
    Започва подмазването за къшей хляб !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бесен Язовец

    21 0 Отговор
    Това е Ричи-кебапчето, топи кебапчета в бира и разправя, че са сочни домашни, а те са от близкия маркет 10бр за 3,50 стар таргаш е!
  • 16 El chochone

    4 17 Отговор
    Тези като са излезли да протестират не им ли е ясно, че всъщност подкрепят протестите на БСП. Да им се прати НАП, НОИ и РИОКОЗ на ревизия. Ще ги спукат от глоби.

    Коментиран от #30

  • 17 Fw190

    15 0 Отговор
    Така е, затова беше си олепил заведението с плакати на Фандъкова.... както и цялата Витошка де, отделен въпрос е как храните куките за без пари ;)
  • 18 Ели

    16 2 Отговор
    Абе този българин ли е ?

    Коментиран от #23

  • 19 Абе

    22 3 Отговор
    Този е къртица на Боко, а говори от името на всички . Ние искаме оставка на това вредно ,продажно правителство. Оставка бе калинки ,оставка до дупка.
  • 20 Мазна коса - гадно

    10 1 Отговор
    Не, те искат просто да не плащат данъци. А справедливо ли е?
  • 21 Рошко

    8 1 Отговор
    Егати името кръстоска измежду ингилизтурчини и ганьо
  • 22 SDЕЧЕВ

    6 0 Отговор
    ДОСЕГА НИКОЙ НЕ Е ПЛАЩАЛ ДАНЪК И СЕГА ПЛАЧАТ,ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. БСП И ДРУГИ ЛУМПЕНИ ГИ ПОДКРЕПЯТ - НЕ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ТАКА ТРЯБВА ,ТАКА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ. ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА НИ КАЗАЛИ ЕЙ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ВИ ГИ ДАВАМЕ ДА ЗАПРИЛИЧАТЕ НА НЕЩО ,НО ПРОСТО СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА.
  • 23 124

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ели":

    По името съдя че е помак,а както знаем помаците са доста "хлъзгави" и с често променливо мнение
  • 24 Къв е тоя Алибегов

    17 2 Отговор
    Айде да бега от тука . Оставка за правителството , съд за Горанов за терор на обикновения българин , 5% ДДС за бизнеса . Това трябва да се случи.

    Коментиран от #27

  • 25 оня с коня

    4 10 Отговор
    "Братска Русия" е дълбоко убедена,че това Райско кътче България НЕЗАСЛУЖЕНО е предоставено от Бог на Българите и ГО ИСКА ЗА СЕБЕ СИ.И понеже сме НАТОВСКА ДЪРЖАВА и няма как Силово да го Анексира по "Кримски маниер",прилага Тактиката на ИЗКУПУВАНЕ на Възлови обекти ,а новоизлюпени партии и Паравоенни Формания като "Възраждане" и "Боец" са АКТИВИЗИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ на МАКС.Като се прибави и ПОДРИВНАТА МЕДИЙНО-ШПИОНСКА ДЕЙНОСТ на "Бивол",Кибер-Атаките и сериозната Дипломатическа Агентура НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО което прецизно координира действията на отделните Звена,Обилното ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ за Целтанещата стават действително СЕРИОЗНИ за Националната ни Сигурност.Естествено че Европа и Америка са плътно зад нас с Подкрепата си,но в края на краищата основен фактор си остава НАЦИОНАЛНАТА НИ БДИТЕЛНОСТ И НЕПРИМИРИМОСТ към безпрецедентните Руски посегателства и откровените Руски Щения Българите да бъдат ЗАМЕНЕНИ с Руснаци,а името "България" да бъде заменено с друго "Обозначение" по избор на Кремъл.
  • 26 Све

    9 0 Отговор
    Този олигофрен пък не иска оставката на мутрите !!!!!
  • 27 Све

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Къв е тоя Алибегов":

    Приятелче на Боко
  • 28 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "ИВАНОВ":

    Възраждане, единствени не се боят от мутрите и се борят
  • 29 мики

    9 0 Отговор
    МАЗН.О. Що не кажеш, че си един от собствениците на Raffy-може би сред най-противоречивите заведения в София, а вече и в страната. По-претенциозните хора го презират заради липсата на концепция, масовостта му и кичозния стил, който е "завзел половината "Витошка". Що не си признаеш, че си се явявал и като свидетел в делото "Килърите". Ехоооооооооооо
  • 30 Абре

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "El chochone":

    Ти сбъркан ли си или се правиш? Кво бсп те гони? И бсп и гроб са умрели партий вече. Скоро ще го разбереш.
  • 31 бял

    2 0 Отговор
    А кво искате, да му духате?
  • 32 уффф

    2 0 Отговор
    Този анаболен м...л ли оставихте да ви представлява, бе овце?
    Българи между вас няма ли?
  • 33 КОКО

    0 0 Отговор
    Поредния парцал на който се дава трибуна :( Да не би някой друг да е направил наредбата ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове