Last news in Fakti

29 Януари, 2020 18:50 3 337 32

Манолова: Наредба Н-18 е инструмент за рекет върху малкия бизнес

  • наредба н-18-
  • мая манолова

Отлагането на Наредба 18 не е решение на проблема за малкия и среден бизнес. След няколко месеца ситуацията ще е същата, смята Манолова

Манолова: Наредба Н-18 е инструмент за рекет върху малкия бизнес - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Наредба Н-18 е инструмент за рекет върху малкия бизнес. Продължават да мачкат онези, които създават най-много работни места в България. Не е нормално, да се налага хората да излязат на улицата, за да ги чуе властта и да променят нескопосаните си наредби.

Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес пред журналисти по време на протеста на малкия и среден бизнес срещу Наредба Н-18. Наредбата късно снощи беше оттеглена от министъра на финансите Владислав Горанов, но въпреки това днес протестите се състояха.

„Хората от бизнеса от цялата страна, които днес са дошли на протест и с които разговарях, се борят срещу административния натиск и рекет, който институциите осъществяват. Вместо властта да уважава малкия и средния бизнес като създател на работни места, бизнесът е подложен на рекет“, добави Манолова.

„Подкрепям днешния протест, защото с Наредба 18 средният и дребният бизнес са рекетирани. Не е нормално едва когато хората излязат на улицата, властта да ги чува и да променя наредбите. Хората са абсолютно прави да протестират“, каза още тя.

Манолова е категорична, че с отлагането на наредбата не се решава проблемът с условията за работа на предприемачите и личните лекари и бизнес средата у нас.

„След няколко месеца ситуацията ще е същата. Крайно време е властта да започне да уважава тези, които създават работни места и да спре да създава документи, без да ги съгласува с хората, за които се отнасят“, заяви Манолова.

Според нея протестиращите са „прави да искат свободна пазарна среда, а не административен рекет“.

„С наредби като Наредба 18 се създават предпоставки избирателно да бъдат мачкани едни или други представители на бизнеса. Това не са правила, които създават възможност на хората да развиват бизнес“, заяви още председателят на „Изправи се.БГ“ и напомни, че наредбата е била съгласувана само с четирите големи работодателски организации - АИКБ, КРИБ, БСК и БТПП, но не и с представителите на малкия бизнес, които са най-силно засегнати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4-ти километър

    8 4 Отговор
    Айде бе душата,хапчетата забрави.

    Коментиран от #4, #16

  • 2 мали мали

    19 0 Отговор
    В началото на годината си поделиха баницата,а сега баница нема а кои ще плаща народа
  • 3 Мая ИСТИНСКАТА.

    15 10 Отговор
    Многоо АЛТЕРНАТИВИ ИМА. БРАВО МАЯ.
  • 4 El chochone

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "4-ти километър":

    🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 Ето почвай ги!
  • 5 русенец

    19 19 Отговор
    Я, тая напомни за себе си. Няма протест, който да не е яхнала. То бива ангажираност, ама нейното направо нагарча. Прочие, как са Галеви? Защото стана дума за рекет, та се присетих.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 El chochone

    12 26 Отговор
    Днес е супер ден със супер новини.Вотът тъй очакван от бесеперастките тролове не мина.Второ погнаха Божков и простият продажен фатмак-мед ми капе на душата.Давай ГЕШЕВ почват да пукат червени глави.Хорото вече поведе Йончева,следват Арабаджиеви,Баневи,Иванчева,Божков,Румен Радев,Нинова.Нинова как граца днес в парламента защитавайки Радев,удар щеше да получи.Ах,как се кефя.Няма прошка,където манипулирахате за Делян,Цветанов и....тн.Всички под ножа.Треперете червени цървули.!!!

    Коментиран от #9, #18

  • 8 El chochone

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Асан":

    🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 Ето почвай ги!
  • 9 El chochone

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "El chochone":

    🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 Ето почвай ги! 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕
  • 10 Рекета започва още

    23 4 Отговор
    от митницита в страната на бочко и седемте прасета всеки втори е подложен на тормоз от държавни служители без значение от кой сектор на бизнеса е. Митници, Нап, Данп и другите контролни органи се занимават предимно с тормоз на дребния бизнес
  • 11 Да правилно

    27 5 Отговор
    Управляващите са рекетьори , ако гражданите не са единни няма отцеляване
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 18 Отговор
    Появи се костинбродската муха-л`йнарка....
  • 13 отзад без любов

    6 3 Отговор
    ЛУСТРАЦИЯ+ДЕКОМУНИЗАЦИЯ И НА ВЪЖЕТО,ЕДИН СТАДИОН ХОРА КАТО МИНАТ ПРОЦЕДУРАТА И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД
  • 14 Браво Мая

    19 7 Отговор
    Така се прави-сред народа.
  • 15 63222

    12 14 Отговор
    Пак се прави на защитник на интересите на хората! От Бсп винаги си правят пияр с проблемите на хората.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Активист на БКП

    8 3 Отговор
    Суджук...Хунта...Еднокнижец...Грабеж... Инфаркт... Инсулт...
  • 18 ФИНЦИ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "El chochone":

    ПЪЛЕН ТАПАНАР СИ ПРОЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ ДО НЯМА И КАДЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ ................... БЕЗ МИЛОСТ
  • 19 Глупости дрънка тая!!!

    10 7 Отговор
    Плащането на ДДС става от клиентите, а не от "бизнесмените" !!! Всеки гражданин дава допълнителни 20% върху цената на стоката, които са ДДС, бещо като DMS за социални нужди, а бизнесмените трябва ПРОСТО ТОВА ДДС ДА ГО ПРЕХВЪРЛЯТ НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ПЛАТИ ПЕНСИИ, ТЕЛК, ЗДРАВНИ ЛЕЧЕНИЯ, ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА!!! Лошото е, че бизнесмени в БГ станаха най-големите простаци, селяндури и меркантили!!! Тия нагли и долни бизнесмени не стига, че слагат огромни надценки на скапаните си стоки, а искат да крадят и ДДС, за да печелят още повече и да купуват още скъпи коли, маркови дрешки и проститутки!!! 20% допълнителна оечалба им звучи много добре, затова откачиха като чуха, че държавата иска да спре кражбата на ДДС!!! Над 10 милиарда краде малкия и средния бизнес от ДДС!!!! Над 70% от гражданите са клиенти на малък и среден бизнес!!!! Кражбите на ДДС са чудовищни, затова пенсиите са малки, затова ТЕЛК е 70 лева на човек без крака и ръце, затова се събират капачки за болни деца, а някакъв гнусен собственик на хранителен магазин кара чисто нов Мерцедес С клада за 200 000 лева, куоен с парите от краденото ДДС!!!

    Коментиран от #25

  • 20 Терминал 1 и 2

    9 4 Отговор
    Тук,в България се провежла геноцид над българите,като няма вода,няма чист въздух,няма храна без химия, пенсионерите са оставени да съществуват, няма бъдеще за децата,няма нормални болнични институции и т.н. В Румъния развиват и помагат на малкия и среден бизнес, в България го съсипват! Така без хора ще остане скоро, ако нещо не се промени към добро!

    Коментиран от #22

  • 21 Госあ

    7 9 Отговор
    Кюстендилска въртиопашка. Добре че не стана кмет на София, че щеше да превърне столицата в битак...
  • 22 До 20

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Терминал 1 и 2":

    В Румъния малък и среден бизнес предлага по-добро качество на по-ниски цени от БГ

    Коментиран от #23

  • 23 Терминал 1 и 2

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "До 20":

    За нова фирма в Румъния и осигурен 1 работник, имаш 24 месеца данъчни облекчения и 1% данък върху оборота. В България е 10%, ама всяка година още се измисля нещо за да ти вземат парите.

    Коментиран от #24

  • 24 Корпоративният данък

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Терминал 1 и 2":

    В България е 10 процента! Какво е оборот, какво е данък печалба и данък доход? Не че одобрявам българската политика в икономиката...
  • 25 Прав си

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Глупости дрънка тая!!!":

    Пчеличката плямпа врели- некипели, но за неграмотните... мисля си, че си вярва дори...
  • 26 123

    4 1 Отговор
    Най-накрая мяй държавата почва да реже на гущера опашката.Крайно време беше те ви са такса стол , такса шезлонг , аре стига дребни тарикатлъци селски .Трябва някакъв ред накрая да почне да се въвежда , щото от толко тарикати не останаха индиянци.И кво реват бсп-то мислеха да бутат кабинета, ,а то кво стана вабиха им го квадратен отиде им и хотелския бизнес и тотото. Евала крайно време беше!!!
  • 27 Прелъстена

    2 3 Отговор
    И изоставена е Манолова ! Свършена е!
  • 28 Какво

    2 3 Отговор
    Значи : “ рекет”, бе Манолова ? Ма много си зле, бе! Но с велики претенции...
  • 29 Руската култура

    3 2 Отговор
    Циганина_Радев пак се изказва неподготвен! Махнете този черньо, селянин от турските села по южната граница от сградата на президентството за да не ни излага повече пред Великите сили! На следващите президентски избори минимум със средно образование, иначе си заминавам за Русия😂😂😂😂😂
  • 30 Малък и среден бизнес отговор

    7 0 Отговор
    Много рано се сетихте да защитавате малкия и средния бизнес?? Година и половина две след като всеки от нас даде хиляди левове за нови касови апарати пореден път... По това личи колко си била омбудсман. Това, че сега защитаваш тарикатите от ресторантьорския и хотелиерския бизнес, на които за пореден път им правят отстъпки и които протестират за бакшиши не те прави отново омбудсман и не ги зачислявай тези селски тарикати нито към малкия, нито към средния, нито към едрият бизнес, ами си ги зачисли към партийната субсидия на комунистите.
  • 31 за всички е ясно

    3 1 Отговор
    Американския грабеж чрез заставяне на купуване на стари самолети чрез слугуващите им управленци ще ни излязат през носа с невиждан данъчен терор,сметки,такси,глоби и ограничаване на всякакви права включително и здравни,болнични и трудови.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове