Last news in Fakti

2 Февруари, 2020 14:46 5 446 38

Харалан Александров: Атаката спрямо хазарта е автентична

  • васил божков-
  • хазарт-
  • харалан александров

Това е заявка на прокуратурата, че започва да слага край на криминалния преход

Харалан Александров: Атаката спрямо хазарта е автентична - 1
Снимка: БГНЕС

Дълго време поддържахме тезата, че живеем в свят на застой и събитията от последната седмица ни изненадаха, има усещане за лек шемет. Това коментира пред БНТ социалният антрополог Харалан Александров.

По думите му е рано е да се каже какво се случва, но държавата настъпва в сфери, в които дълго време е отсъствала. Той даде примери със създаването на ВиК холдинга, коментарите по фиска, хазарта. "По отношение на бизнеса с лотарията, това е особено явление, което не произвежда стоки, а е надежда и фантазия, прилича на събиране на данък и то от бедните хора", коментира анализаторът.

Според него атаката към хазарта не е лицемерна, а автентична, но: "... какви ще са ефектите от това рязко действие...?" Той съпостави атаките към други "пишман олигарси като Баневи", но сега "Божков е елитът на прехода".

"Това е заявка на прокуратурата, че започва да слага край на криминалния преход и от една страна е доста дръзко и обнадеждаващо и в същото време доста реалистично. Васил Божков е аристократ, за да разберем какво се случва, трябва да прочетем Макиавели от 15 век", обясни Александров.

В тази връзка той посочи, че обществото копнее за справедливост и прокуратурата започва да работи, отбелязва news.bg.

"Иван Гешев говори като политик, а не като юрист. Това е политическа заявка, която се посреща много добре - има много бедни хора и социално отчаяние", коментира Харалан Александров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТТТТ

    50 18 Отговор
    И тоя измекяр Харалампи Александров щакъв нагаждач е чак бие на очи! гнида

    Коментиран от #18

  • 3 Бе кажи и за приватизацията.

    29 0 Отговор
    Ами за муренския период.
  • 4 Така мисля

    51 2 Отговор
    След 30 години гратисен период за бандити и крадци нещо започва ! Но имаме усещането, че се подбира кой да бъде ударен ! Кръга около Маджо и Пашата не се пипа , може би засега !?

    Коментиран от #13

  • 5 Истината

    34 4 Отговор
    Питам се господа такива ли големи некадърници работят в нашите служби, че оставят престъпник със седем свръх сериозни обвинения да отпътува спокойно за Дубай, където той има бизнес за милиарди !!?? Или всичко е поредния театър ! По вероятна е версията с театъра !

    Коментиран от #36

  • 6 1234

    37 2 Отговор
    То за Пашата, дори медиите не смеят да пишат камо ли Бойко да тръгне срещу създателя и работодател! Аз повече държа да го подхванат ония дерибей и бивш терорист Доган, та да се чуди в Сърбия ли да бяга или Дубай
  • 7 От механата

    20 5 Отговор
    Глупако, Българите сме една от най–древните и най– борбени нации! Мачкали са ни много, но не се даваме – от Райна Княгиня, до баба Стойна. Пий си водчицата, или одеколончето, пуши си махорката, а ние сме на качествена ракия, хубав тютюн и баш български мезета, та не ни мисли!

    Коментиран от #11

  • 8 Ало ало ало

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Особености на руската култура":

    Какъв е тоя трол с ГЯУРИТЕ ????
    Ало модераторите как сме ?????
    Днес навсякъде пише !!!!
  • 9 стоян

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Особености на руската култура":

    До 1 ком -Пак ли ти бе- руски крепостник -не плюй тук, а се Грижи за гладните мизерстващи руснаци с по малки заплати от нашите които се изпотровиха от пиене на препарати за вана
  • 10 Всичко е лъжи и измами

    16 4 Отговор
    на тази власт. Този ВИК холдинг ще е ПРЕПРЕВАТИЗАЦИЯ през държавата всъщност. От един БАНДЮГА в друг БАНДЮГА, за да се обвие в добра форма ще премине УЖ през НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. В този холдинг нищо държавно няма да има. От един БАНДЮГА в друг БАНДЮГА. ПРЕЗ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ще мине, за да се ремонтира инфраструктурата на ВИК-тата за сметка на Държавата-Народът. Държавата-Народът на България днес е РОБ на ОЛИГАРСИ МОНОПОЛИСТИ И ФЕОДАЛИ.
  • 11 От механата

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "От механата":

    Коментарът е до 1
  • 12 Народът БЪЛГАРИТЕ за властта

    12 3 Отговор
    е враг номер 1, като баба СТОЙНА. Това е истината. Властта да признае официално истината.
  • 13 Разбира се, че ударение мутри

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Така мисля":

    се избират. Ударените мутри са тези, които вече са излезли на чисто и не се ПОДЧИНЯВАТ на тези които са в сивото и отказват да плащат такса СПОКОЙСТВИЕ.
  • 14 Биде

    22 4 Отговор
    Лелеееее! Ама тоя наш криминален преход няма край и който казва че края му се вижда както наш Хараланчо или е голям слагач или малоумен оптимист!!!
  • 15 🐦🐦🐦🐦🐦🐦

    17 6 Отговор
    Тоя Харлан е една пидлога която за 10лв е готов на всичко да каже!
  • 16 ВАТМАН

    14 3 Отговор
    Няма как да сложиш край на крими прехода с незаконни действия.
  • 17 ГЕШЕВ Е ПОЗОР

    20 6 Отговор
    За 24 часа Гешев може да прибере Борисов,всички министри и поне 150 депутата...ако пожелае да извади каквото има срещу тях.Не вярвам да стане.Делото КТБ го показва.ПЕЕВСКИ не можа да стане шеф на ДАНС и затова сложи Гешев за гл.прокурор.
  • 18 Jndnd

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТТТТ":

    Щом този го казва значи атаката към хазарта не е автентична :)
  • 19 Ефбет ги разследват

    5 2 Отговор
    И са обявени за незаконни, а тук нищо
  • 20 Холдинга

    4 3 Отговор
    Ще го подарят на бай енчо за без пари и хората ги чака безводие, планът ран-ът 2
  • 21 стоян георгиев

    10 3 Отговор
    е, ако е така, то Гешев трябва първо Костов и царя да вкара в затвора
  • 22 Управление на ГЕРБ струва многооо

    6 2 Отговор
    на народа. ГЕРБ държи властта с присвояването на пари от Държавата за извършване на подкупи, манипулации, сплашване на неудобните им. Но от народа вече не могат да вземат достатъчно за нуждите им, защото народа заболя от МАСТИТ от голямото доене и държавната хазна е празна. Ето защо се налага да вземат от своите, които са излезли на чисто и не им плащат такса спокойствие. КТБ, Баневи, Божков и др. С банките вече не става затова погнаха Божков. С банките не става, защото ще приемаме еврото, като го приемем, ако има източна банка виновните не могат да избягат и да не бъдат върнати източните пари. ЕНБ гарантира на 100% парите на вложителите и издирва и връща източните пари. Ето защо от ГЕРБ руптаят против ЕВРОТО, защото елиминира възможността да се източват банки.
  • 23 ГАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ
  • 24 Абе ампе

    5 1 Отговор
    Твойте изводи научни са като оная поговорка: като хванеш магарето за .... да кажеш че е мъжко" Къв е тоя "извод" - "Публикувано във факти.бг: държавата настъпва в сфери, в които дълго време е отсъствала" Ми това всеки го знае, че държавата я няма, както всеки знае че такива изводи са политически слугинаж.
    Крайно време е да ограничиш участията си...
  • 25 Западните Балкани

    12 3 Отговор
    Много нагло изказване. Криминалният преход си върви и в момента - безкрайно много поръчки, без да са обществени, ниска качество, без контролно харчене на обществени пари, примерно - водопровд от София до Перник с цена 2000 лева на линеен метър, ТОЛ, ронещите се магистрали, мръсни улици, мръсен въздух, безкарйно скъпи и безобразни ремонти в София, изсточени язовири и т.н. Когато видим арестуван Борисов, Фандъкова, Пеевски, Доган. Тогава може да се появи някаква надежда. В момента Гешев разкарва конкуренцията на сегашните управляващи в хазарта. Щеше да е добре да се намали хазарта - без талончета, без реклами по телевизията, без хазарт в населените места. Но, нама да стане. Просто Борисов, Горанов, Менда и другите искат да дерат кожите на бедните хора.
  • 26 ВИК Холдинга ще УЖ НАЦИОНАЛИЗИРА

    8 4 Отговор
    всички източени язовири и останалите Държавни ВИК за 1лв. и после всичко ще премине в ЧАСТНИ ФЕОДАЛИ. Тръби се, че е ДЪРЖАВЕН, за да се ремонтира инфраструктурата за сметка на хазната НАРОДЪТ.
  • 27 Управление на ГЕРБ струва многооо

    5 3 Отговор
    на народа. ГЕРБ държи властта с присвояването на пари от Държавата за извършване на подкупи, манипулации, сплашване на неудобните им. Но от народа вече не могат да вземат достатъчно за нуждите им, защото народа заболя от МАСТИТ от голямото доене и държавната хазна е празна. Ето защо се налага да вземат от своите, които са излезли на чисто и не им плащат такса спокойствие. КТБ, Баневи, Божков и др. С банките вече не става затова погнаха Божков. С банките не става, защото ще приемаме еврото, като го приемем, ако има източена банка виновните не могат да избягат и да не бъдат върнати източените пари. ЕНБ гарантира на 100% парите на вложителите и издирва и връща източените пари. Ето защо от ГЕРБ руптаят против ЕВРОТО, защото елиминира възможността да се източват банки.
  • 28 Аферим

    4 1 Отговор
    Ти си чукай даниела на любо чичивото и не се ядосвай за глупости
  • 29 Активист на БКП

    9 2 Отговор
    Тоя измъкна от нашата Община по някакви проекти 50 000...
  • 30 Гост

    11 2 Отговор
    хораланчо, хараланчо, не ни прави ти нас на балами. Всички разбираме какво става, хараланчо, мазньо!
  • 31 възмущение

    7 2 Отговор
    Защо давате трибуна на човек , който не е ходил в Батак и не знае Левски с какво се е занимавал. Предател който се срамува от историята си не заслужава да му показвате даже физиономията. дАНО ДА СТЕ МЕ РАЗБРАЛИ.
  • 32 Порно

    3 0 Отговор
    Ако намери отговор на въпроса как хидроинженера за 3 500 лева купи ТЕЦ Варна и как така държава даде 120 милиона да му удълбае пристанището за да конкурира ТЕЦ Варна , тогава ще го призная .
  • 33 Тоя боклук

    9 1 Отговор
    Тоя боклук, не е ли същия дето твърди, че турско робство не е имало...
  • 34 блаблабла

    6 1 Отговор
    абе скрии се бе подлагач
  • 35 ivan

    6 1 Отговор
    поредниа лакей на герб
  • 36 БЕЗ ИМЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    МАТЕРИАЛИТЕ ЗА СЕДЕМ ОБВИНЕИЯ НЕ СЕ СЪБИРАТ ЗА ЕДИН СЛЕДОБЕТ, ТАКА ЧЕ, ЧЕ БИЛ ОТИШЪЛ В ДУБАЙ ИЛИ НА ЛУНАТА ЕМИ ЩЕ СЕ ПОВОЗИ И В БАНИЧАРКИТЕ НА ОХРАНА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
  • 37 Усмивката

    5 1 Отговор
    Появи ли се Харалампи , значи ГЕРБ е в оцапани гащи и се нуждае спешно от интелектуално амплоа
  • 38 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    4 1 Отговор
    ХАРАЛАМПИ!ДРАМАТА С ФЛАМИНГО Е ЧЕ АТАКАТА ОЩЕ НЕ Е ПОЧНАЛА,ХАЗАРТА Е ЗА СОЦИАЛНО УСТРОЕНИ ДЪРЖАВИ КЪДЕ НАРОДА НЕ УМИРА ГОЛ И ГЛАДЕН...ТО МНОГО НИ ОРЕДИХТЕ МА ИМА ТУК ТАМ МЛАДЕЖИ ДЕ ШЕВИ ПОТПЕТЯТ С ДЪРВЕ И ШАМАРИ ТА ТОВА ША СИ Е ВЕЧЕ АТАКА...ДОТУК САМО СМЕНИХТЕ КАСИЕРО...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове