Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 06:03 1 452 32

Борисов в Брюксел: Разширяването на ЕС носи безценни ползи

  • бойсо борисов-
  • брюксел-
  • урсула фон дер лайен

Работното посещение на премиера в белгийската столица започна със среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Борисов в Брюксел: Разширяването на ЕС носи безценни ползи - 1
Снимка: Фейсбук

Премирът Бойко Борисов се срещна снощи с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел. С това започна работното му посещение в белгийската столица, предаде NOVA телевизия.

Фокус на разговора беше изменението на климата. Българският премиер подчерта, че страната ни споделя позицията на ЕК, че това е глобален проблем с нарастващо значение, който изисква усилия от всички страни. Премиерът отбеляза, че в държавите с висок дял на въглища в енергийния микс като България преходът към климатична неутралност ще изисква значително по-високи инвестиции и активни мерки в социалния сектор.

„Приоритет за България продължава да бъде осигуряването на плавен, социално и икономически-справедлив преход към постигането на климатична неутралност. А тя изисква значителни ресурси и по-амбициозна Многогодишна финансова рамка“, посочи Борисов. Той допълни, че за страната ни е важно предстоящите инициативи на Комисията относно законодателството в областта на климата да отчитат националните особености и да се основават на задълбочена оценка на въздействието за отделните държави членки.

Борисов декларира, че предвид заключенията в последния доклад на ЕК и многократните доказателства от страна на България, държавата ни остава напълно ангажирана с реформите, които са устойчиви и необратими. В този контекст се очаква ЕК да вземе и формално решение за прекратяване на Механизма за България.

„Високо оценяваме активната подкрепа и ангажираност на европейските институции към Западните Балкани. Важно е да се запази ангажиментът на ЕС към региона, така че да се надградят постиженията до момента, които оказаха положително въздействие върху Западните Балкани“, акцентира премиерът Борисов пред председателя на ЕК.

Българският премиер изтъкна, че политиката на разширяване е основен инструмент за постигане на мир, стабилност и сигурност в Западните Балкани. „България винаги е била последователна в подкрепата си за региона, основана на принципа на собствените заслуги“, посочи министър-председателят Борисов. Той отбеляза, че разширяването носи както на Западните Балкани, така и на ЕС безценни ползи като предвидимост и просперитет.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    28 4 Отговор
    На България каква полза донесе ЕС?

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Мисирки

    27 0 Отговор
    Мисирки, този вреди на България с мазненето си!
  • 3 Лелеее

    29 0 Отговор
    Горката женичка ....
    Смее се та и се РЕВЕ !
  • 4 друм

    26 0 Отговор
    Маймун

    Коментиран от #13

  • 5 БББ

    4 22 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Свободни, да работим където си поискаме да пътуваме и учим където си поискаме.Които са живели по време на зрелия СОЦИАЛИЗЪМ знаят за какво иде реч.

    Коментиран от #6

  • 6 Петър

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "БББ":

    Аз съм живял по време а зрелия соц.,да ти кажа че се замислям дали тогава или сега сме по свободни?
  • 7 Гост

    3 21 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Когато бях на 30 по соца вземах 210 лв. стигаха щото нямаше нищо. Сега щерката е на 30 и взима повече от ББ. Стигат и за всичко щото има. Ако не бе ЕС Дали?

    Коментиран от #8

  • 8 Вуйо

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Вярвай си че щерка ти взима повече от ББ, само едно нещо ще ти кажа.Няма да разглеждаме всички аспекти на ,,соца,, не е нужно,така или иначе в оня му вариант си отиваше задължително. ИМАШЕ два вида сирене,два вида кашкавал,едно прясно мляко от течащи торбички,но истинско,кис мляко в бурканче...ограничен асортимент, но истински.В големите градове не е имало дефицит на тия стоки.Оная вечер един нахъсан журналист ли е ,не го знам, бил се радвал на празна опаковка от Тоблерон. Та, да се върна на тоя аспект - храната.Нямаше сегашния избор и се хранехме по малко ,с истинска храна. Банани, портокали,тоблерони,шоколадови яйца не са ХРАНА.Затова и хората като цяло бяха по здрави.Нямаше стрес,отрови в храната,въздуха беше чист ,а пък Кремиковци ,Девня,Химко, работеха нон стоп.Толкова за ,,соца,,

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Окупаторите от нато вън

    10 1 Отговор
    Я - бабичка мисирка- чавдарче, се ръкува с бабуин?
  • 11 Вуйо

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ами то не е и нужно да спорим, хапвай на стари години боклуци в лъскави опаковки и се успокоявай че навремето в салама е имало соя и в прясното мляко се е произвеждало от сухо мляко.Като ми изкараш 40 грама ,,каймак,, на 1 литър възстановено сухо мляко ще те поздравя.Мога да ти разясня и за двата стандарта, и за първо,второ и трето качество,но няма смисъл.Живей си с твоята истина и щерка ти да ти купува пастърма от 50 лв, за да не ядеш колбаси със соя,целулоза и лед както едно време.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #11 от "Вуйо":

    мога и сам. мачкам свинско, сланина, шкембе, обичам от дете филийка с мас. до сега не съм се обърнал към щерката за помощ еле пък за храна. пийвам умерено и държа 100 кила. а и умнико нищо не си разбрал от написаното, но здраве да е. предпочитам в ЕС не в ЕСЕСЕСЕР
  • 13 Чичо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "друм":

    Моля, моля - маймуните са по-интелигентни! Не ги обиждай, те не са ни направили нищо лошо!
  • 14 Сливи за смет

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Дтига си тролил, говориш абсолютни глупости. За колко гроша се изтъргува. За това всичките ни съседи идваха масово и организирано да пазаруват от тука по онова време. Нямаше голямо разнообразие, но имаше качество. И животът беше спокоен. Образование, здравеопозване бяха на ниво, а не като сега. Ходеше се на почивка на море и планина всяка година и то поне за 2-е седмици. И още много др. А сега го направи да те видим. За всеки имаше работа, осигуряваща му нормален живот, а сега - пълно с бездомници по улиците. Сега можеш да пътуваш в чужбина ама пари нема.

    Коментиран от #16

  • 15 Един българин

    2 6 Отговор
    Окончателно се отърсваме от руското влияние и влизаме в богата Европа.
  • 16 Един българин

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Сливи за смет":

    Стига сте ревали за това загубено за България време, точно то е причината сега да сме най бедни в Европа, само глупака не може да осмисли това.
  • 17 Връл червен комунист

    10 1 Отговор
    Ползи за националния предател и престъпник бабуин Боко! Изгони хората в чужбина и да пращат припечеленото. То тва е ръста на икономиката на ГЕРБ

    Коментиран от #18, #31

  • 18 Гост

    1 8 Отговор

    До коментар #17 от "Връл червен комунист":

    Заради такива тъпаци като тебе хората бягат от България.

    Коментиран от #20

  • 19 Гражданин

    7 1 Отговор
    Подмазвач долен! Носило безценни ползи за офшорните сметки обаче на крадливата шайка.
  • 20 Връл червен комунист

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    А подлоги като теб остават за да халюцинират за щастливото ни положение в ЕС и НАТО!

    Коментиран от #25

  • 21 Усмивката

    2 0 Отговор
    Не с ръката отзад.
  • 22 007

    4 3 Отговор
    Разум, хора, имайте разум! Нека не ни използват за политически игри. Промяната е истинска, полужителна и надявам се необратима; неусетно прескочихме няколко десетилетия на бавни и трудни промени с ревлуции в комуникация, транспорт, услуги, медицина (техника, не човешки фактор). Почти няма неплащане и закъснение на плащане на заплати. Работа има и който има ръце и глава е добре, за които не са има социални помощи (12 милиона такива има в Германия!!!). Бъдете умни!

    Коментиран от #24

  • 23 колкото повече толкова повече

    1 0 Отговор
    С други думи , давайте кинти и немайте грижи за тях , аз ще се погрижа .
  • 24 а честито

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "007":

    След трудна бременност родихме близнета , корупция и мизерия.
  • 25 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Връл червен комунист":

    Платени червени тролове нима сте толкова тъпи и вярвате че този черен комунистически период от историята на България ще се върне и русия пак ще ни казва какво да правим. Нямам думи, не вярвах че има има още толкова прости и заблудени индивиди.
  • 26 ДОКО

    1 1 Отговор
    РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЕС НОСИ ПОЛЗИ САМО НА ГЕНЕРАЛ БОКОВ..И ОХРАНЕНАТА МАФИЯ..А ГОВЕДАТА ДА БАЧКАТ ЗА БЕЗ ПАРА..МУУУ
  • 27 Връл червен комунист

    2 1 Отговор
    Не разбирам шизофреното боботене на разни посинели седерасти понастоящем евроаналгитици или просто психари, които са слепи и глухи за тоталната мизерия споходиха народа! Те и казват,, свобода"," демокрация"... Но нали вече има банани?! И всичко е точно..

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ВЕРНО Е...,,,..разширението на ЕС НОСИ БЕЗЦЕННИ ПОЛЗИ!!!,,,....ЗА ВАС!!!!
  • 30 Ставри

    0 0 Отговор
    Да бе, носи евраци за ....свояване. Знае той, много знае.
  • 31 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Връл червен комунист":

    Не знам боико но вашия каунистия ще ви изкара на площадите много ятаци ги изловиха оставаме без спонсори партията свършипарите
  • 32 Другия с коня

    1 0 Отговор
    Споделяйте.да ви.Олекне...Значи ,имаме напредък....Сложете си и един портрет на Бойко и го млатете с пръчката,с метлата,заплюйте го ,псувайте го.....И форуми има да си излееете ядовете....Е тва е Демокрация и за това скача народа по площадите...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове