ФАКТИ.БГ

Комисията по хазарта „разкости“ Васил Божков

"Национална лотария" е нарушила Закона за хазарта и години наред е плащала по-ниски държавни такси

Публикувана: 6 Февруари, 2020 13:29
158 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 91583
Комисията по хазарта „разкости“ Васил Божков
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.4 от 71 гласа.

От Държавната комисия по хазарта (ДКХ) излязоха с официална позиция по повод разразилия се скандал с фирми на Васил Божков, които за последните 5 години не са внесли дължимите държавни такси и по този начин са ощетили държавния бюджет с над 500 млн. лева.

От ДКХ са категорични, че дружествата на Божков не са плащали дължимия по закон данък от 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а са заплащали 20 на сто такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз. Публикуваме позицията на ДКХ без редакторска намеса:

"СТАНОВИЩЕ

ОТНОСНО: Изчисляване и внасяне на дължимите държавни такси за поддържане на издаден лиценз по чл. 30, ал. 3 от Закона за хазарта /ЗХ/

Във връзка с извършени проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция, при които са констатирани нередовности при изчисляването и внасянето на дължимите държавни такси за поддържане на издаден лиценз по чл. 30, ал. 3 от ЗХ, изразявам следното становище:

Съгласно чл. 30, ал. 3 от ЗХ „За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри – традиционна лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията, се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони“. В хода на извършените проверки е констатирано нарушение при прилагането на цитираната норма, изразяващо се в това, че различните организатори на хазартни игри заплащат различни такси за поддържане на издадения лиценз за едни и същи видове хазартни игри (в частност – лотарийни игри), а именно – една част от организаторите заплащат такси в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а друга част заплащат такса в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони.

Предвид изложеното следва да имате предвид, че нормата на чл. 30, ал. 3 от ЗХ разграничава две хипотези при формирането на основа за изчисляване на дължимите държавни такси за поддържане на издаден лиценз за организиране на хазартни игри:

- За организиране на традиционна лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията се дължи държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра;

- За организиране на хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие се дължи държавна такса в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони. Следва да имате предвид, че по смисъла на ЗХ такси и комисиони се събират при организирането на предвидените в закона турнири между участници в хазартни игри (чл. 64 и чл. 73 от ЗХ).

Следва да имате предвид, че всички организатори трябва да приведат дейността си в съответствие с разпоредбите на ЗХ. Съгласно нормативното изискване на чл. 41, ал. 5 от ЗХ всеки хазартен оператор следва да изготви и представи за утвърждаване пред Държавната комисия по хазарта правила за организиране на съответните хазартни игри. Тези правила следва да бъдат съобразени с разпоредбите на действащото законодателство, да не му противоречат и чрез тях да не се стига до заобикаляне на закона. С оглед на това, всички организатори на хазартни игри, които попадат в обхвата на разпоредбата на чл. 30, ал. 3 от ЗХ, следва да приведат изготвените правила за организираните от тях хазартни игри в съответствие с изискванията на посочената норма в зависимост от вида на организираната от тях игра, както и да съобразят това обстоятелство при следващото подаване на декларация по чл. 30, ал. 6 от ЗХ.

При неизпълнение на нормативните изисквания на ЗХ при подаване на декларация, в която изчислената държавна такса не е съобразена с изискванията на чл. 30, ал. 3 от ЗХ, на съответния организатор на хазартни игри ще бъде наложено административно наказание по реда на чл. 104, ал. 3 от ЗХ, съгласно който „На организатор на хазартна дейност, който не посочи или посочи неверни данни или обстоятелства в декларацията по чл. 30, ал. 6 и 7, водещи до определяне на таксата в по-малък размер, се налага имуществена санкция в размер на неначислената такса, но не по-малко от 5000 лв.“

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз, припомня novini.bg.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.

Самият Божков и неговите приближени - собственикът на мажоритарния дял акции във ФК "Левски" Георги Попов и управителят на "Еврофутбол" Александър Тумпаров (член на надзора на "Левски") са задържани в ОАЕ. Преди ден стана ясно, че Васил Божков е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.4 от 71 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Аноним
1 Отговор
Стефан Софиянски усмихнатото лице на корупцията какво мисли по въпроса че защитаваше господина преди 10дни

Коментиран от #10, #135, #154


Оценка:
-29 +305

Гаргамел
2 Отговор
а цеките кога в затвора или чакаме и те да се изнесат?

Оценка:
-20 +227

ГРАД КОЗЛОДУЙ
3 Отговор
БОЖКОВ крадец убиец изнасилвач той поръча убийството наМАНОЛ ВЕЛЕВ

Коментиран от #13


Оценка:
-107 +107

🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
4 Отговор
Божков ще ходи в гроба 👍

Оценка:
-79 +58

Някой си
5 Отговор
И това сега ли го разбраха?!
Лотарията я има от 2016 година, ако не се лъжа?
Къде е оставката на тази комисия и на Горанов, като пряко отговорен също?

Коментиран от #44


Оценка:
-21 +402

🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🆘️
6 Отговор
Божков го чака ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР без право на замяна!!!!!!

Коментиран от #148


Оценка:
-111 +81

ГРАД КОЗЛОДУЙ
7 Отговор
спечелите уж джакпот са поставени лица

Оценка:
-62 +106

Президента
8 Отговор
Стига с хазартните измами. На това трябва да се сложи краят

Оценка:
-13 +133

Последния софиянец
9 Отговор
Тия са смешни. Те му направиха закон да плаща данък върху печалбата. И той с фалшиви печалби изкарва че няма печалба.

Коментиран от #69


Оценка:
-15 +184

Valio
10 Отговор

До коментар #1 от "Аноним":


Ми кво да мисли като чавето му е жена на сина на Божков.И единия краде като беше кмет и другия заедно с него.Не може в родата единия да пада по долу от другия.

Коментиран от #57


Оценка:
-14 +146

Смях
11 Отговор
Май тая комисия всяка седмица е целила джакпота...

Оценка:
-8 +199

💀 Божков
12 Отговор
Божков 💀= кухият череп!

Оценка:
-56 +47

Toli
13 Отговор

До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


И сестрите белнеиски

Коментиран от #32


Оценка:
-19 +33

Факт
14 Отговор
Е друго си е да откраднеш 4 милиарда лева ......

Оценка:
-11 +127

Centurion
15 Отговор
Кой даде лиценз на Божков???Кой подписва ежемесечно отчетите на лотарията???Не е ли Горанов???

Коментиран от #17


Оценка:
-16 +273

Не Комисията по хазарта
16 Отговор
новото ръководство на комисията по хазарта дава това становище, а какво е становището на освободените по живо и здраво членове на ръководството на комисията за сега е неизвестно и едва ли ще разберем някога.

Оценка:
-4 +136

Фактите Говорят
17 Отговор

До коментар #15 от "Centurion":


Да! Ама нали и той иска мезонет за 2 милиона лева като колегата си Ц.Ц

Оценка:
-7 +103

ДДРОнег
18 Отговор
Убуу, де, досега що спаха и вземаха заплати от НАШИТЕ ПАРИ ???!!!
Сега "на умряло куче нож вадят" …
И КОЙ е позволявал цялата тази схема да съществува и да работи ???!!!
Питам аз и отговор няма да дочакам, осен ако въпросните лица не изпаднат в немилост като лицето божков ...

Оценка:
-8 +173

Йозеф
19 Отговор
Не е луд тоя, дето яде баницата...

Оценка:
-6 +110

Лекар БГ
20 Отговор
НЕкой мисли ли,че Черапа е невинен?!Лично аз-не.Къде обаче спаха "институциите "досега?Или нЕкой им подсказа да го"разкостят "....
Плащам осигуровки и данъци всеки месец за 12 души. Стотинки ако задължнея към НАП и НОИ,НЗОК,започват да ме бомбардират със СМС,какво всичко дължа.Череп,длъжник с милиони или Златев с милиарди...не пип,че пляс!
Темата "На мама дебелото"не ми се зачеква.

Коментиран от #23


Оценка:
-9 +227

Психиятъра
21 Отговор
А през тухй време държавните органи които трябва да следят плащанята спаха! Сапа и НАП, Министерство на финансите, Хазарна комисия всички спаха!

Коментиран от #83


Оценка:
-5 +143

999
22 Отговор
И в заключение: Божков ще се смее последен.

Оценка:
-16 +107

Психиятъра
23 Отговор

До коментар #20 от "Лекар БГ":


Излиза, че институциите не са от тук, а някъде от островите в пасифика!

Коментиран от #38


Оценка:
-3 +96

Въпроси ?..Въпроси?
24 Отговор
Тези другари които са били в комисиите по контрола на хазарта и са си спали сладко с пълни джобове през тези години не трябва ли да се запознаят по отблизо със закона и физическата болка от неговото прилагане!А шефа от висините със звучната фамилия Горанов,не трябва ли да преспи няколко месеца в ареста ,за да си спомни за далаверите които е правил с всички бандити от средите на мафията?После ще може спокойно да се запознае по отблизо с избирателите от мургавата колона на ГЕРБ в тяхния естествен хабитат-ЗАТВОРА..

Оценка:
-6 +161

ПИПЕРОНИ
25 Отговор
И кво стана, ядоха и пиха заедно и накрая само Васил Божков виновен хахахаха хахахаха пародия!

Коментиран от #129


Оценка:
-8 +177

Митко
26 Отговор
Трябваше отдавна това да се случи, но по-добре късно отколкото никога!

Оценка:
-9 +60

От Народа
27 Отговор
Тия всичкиъе от комисията са за затвора и повече никога да НЕ ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ. ТАКА ЩЕ СЕ СПРЕ С КОРУПЦИЯТА

Оценка:
-4 +115

Релевантния
28 Отговор
Обаче според козяк съдия Андон Милтанов е корумпиран.

Оценка:
-10 +92

Прост народ
29 Отговор
А защо лотарията продължава да функционира о да се продават и търкат билетчета и да забогатяват все повече и повече

Оценка:
-7 +90

бисмарк
30 Отговор
Не ми казвайте че вярвате на поредния филм измислен от герб, начело с тиквата - ха ха ха. Ако в това имаше и капка истина, някой до сега трябваше да е с пробита глава и 2, под земята.

Оценка:
-18 +87

Гражданин
31 Отговор
Вие си плащайте редовно, че Ахмед си чака парите за ТЕЦа и още милиарди трябват за асфалтиране на маг. Струма!

Коментиран от #102


Оценка:
-6 +77

ГРАД КОЗЛОДУЙ
32 Отговор

До коментар #13 от "Toli":


БЕЛНЕЙСКИ ги изнасили и убиха малкия ганстери ПЕТЪРНЕЙЧЕВ

Оценка:
-5 +34

123
33 Отговор
Божков не е от вчера в бизнеса досега беше меценат супермен сега вече е боклук защо сега мирише смърди на политически боклук повече от внесения, да живее демокрацията ха ха ха

Оценка:
-15 +64

Философа
34 Отговор
Гьон сурати!

Оценка:
-3 +41

Дид
35 Отговор
Е разбира се за това е пръв по богатство!500 млн представяте ли си?!?Само за 3-4 години един бивш дилър от Магура!Е няма такава държава.Дребния бизнес е стиснат за гушата от проверки,а нашия се състезава с Ермитажа за разни съмнителни по произход артефакти за милиони левове.

Оценка:
-9 +91

Трибъл
36 Отговор
Сега ще се покаже месията и ще обяви, че комисията по хазарта са я назничили БКП и всичко ще приключи за корумпетата.

Оценка:
-9 +70

Наблюдаващ милионер отстрани
37 Отговор
Излиза някакъв казва еди кой си дължи 500 милиона, цялата държава се юрва, арести, обиски,арестувания и накрая казва той дължи 500 милиона. Та въпроса е ако ония не беше казал че се дължат тия 500 милиона всичко щеше да си бъде по старому.

Оценка:
-6 +82

Лекар БГ
38 Отговор

До коментар #23 от "Психиятъра":


Абсолютно.Ама от оня френски Пасифик,където през 20в.са си провеждали ядрените взривове.

Оценка:
-4 +24

39
Този коментар е премахнат от модератор
Божков
40 Отговор
Всички над-под мен да 💨🍜.
Слава 🇪🇬

Оценка:
-6 +17

Bay Hoy
41 Отговор
Това в кантората на адвокат Ангелов ли е писано ? :)

Оценка:
-4 +22

Законо Коментатор
42 Отговор
Ама и дефинициите на закона са си e..и m...та... Нарочно са приети така, та да не става ясно кой точно и за какво и колко дължи! Кой прие закона за хазарта в този му вид? Да не би да не са знаели народните изедници, пардон - избраници?!? Знаели са и още как! Корупцията е като дърво с осева коренова система - толкова е дълбока... И сега В.Б. ще оспорва, ще обжалва и .... ще е прав, тъй като законовите норми не са еднозначни! Аман вече, докога!!!

Оценка:
-2 +68

Българин
43 Отговор
Махайте хазарта, лотарията и тем подобни глупости.Само в бачкането е истината.Може да ти платят и по-малко , ама си го изкарал ти и това е твоя труд. Другото са балони с въздух- тоест нищо.

Оценка:
-16 +70

някой
44 Отговор

До коментар #5 от "Някой си":


Ако Министъра на финансите не е знаел че не се плащат данъци,кой да знае.Ако шефа на НАП не знае че не се платени данъци, кой да знае. Това асо не е престъпление по служба, не знам какво друго да е. Значи 5 години не се плащат данъци, гоним тоя който не ги е платил, добре, ама кой контролира събиранено и плащането на данъци? Горанов, за един неиздаден касов бон затваряте заведение и пишете актове,а за 500 милиона? Да излезе и оня,говорителя на НАП да разясни как стават тия неща.

Коментиран от #49


Оценка:
-7 +112

ГГРАД КОЗЛОДУЙ
45 Отговор
ВАСИЛ БОЖКОВ поръчал съпругът на ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА МАНОЛ ВЕЛЕВ

Оценка:
-24 +14

СССР
46 Отговор
ЗАЩО ЧАК СЕГА?

Коментиран от #58, #75


Оценка:
-7 +37

ГРАД КОЗЛОДУЙ
47 Отговор
у нас се шири корупция мутризация мафиотизъм бандитизъм

Оценка:
-6 +44

Един въпрос
48 Отговор
Тоя го подкараха, добре! Но истина ли е че го чистят за да седне прасето от ДПС на мястото му! Това ме интересува!

Оценка:
-7 +64

Някой си
49 Отговор

До коментар #44 от "някой":


Точно!

Оценка:
-4 +32

ГРАД КОЗЛОДУЙ
50 Отговор
БОЖКОВ е мутра

Оценка:
-17 +25

Що не пискахте преди 3 месеца😂😂😂😂
51 Отговор
Що лапкахте рушветите затва😂😂😂и как видиш ли сички се сещат че тея пари са за пенсионерите😂😂😂😂

Оценка:
-4 +38

52
Този коментар е премахнат от модератор
53
Този коментар е премахнат от модератор
Никой
54 Отговор
Дайте цифров пример. Какво е трябвало да плати, а какво е плащал

Коментиран от #124


Оценка:
-2 +36

ssaev
55 Отговор
Преди Комисията по хазарта "да разкости" Васил Божков, някой трябва да разкости Комисията по хазарта, да изследва за "сънна болест" министър Влади Горанов и да се убеди, че Менда Стоянова не е внесла някои съществени промени в Закона за хазарта чрез Преходните и заключителни разпоредби на някой друг закон!

Оценка:
-6 +83

Athens
56 Отговор
А кой е сътворил закона да се плаща 20% на печалбата? Направили специален закон за Божков? Защо? Защото е много красив ли? Или комисията са имали друг мотив да сътворят този закон? А Горанов защо е мълчал?

Коментиран от #67


Оценка:
-4 +60

привикнал
57 Отговор

До коментар #10 от "Valio":


е бате стефко е превикнал беше неземно богат но го занулиха оставиха му за семки и бонбонки...та няма да се очуди и свата да го сполети съдбата му

Коментиран от #86


Оценка:
-5 +26

един от народа
58 Отговор

До коментар #46 от "СССР":


А светнаха ли народа, че при 20 000 000 тираж на билета ще спечелят печалбата когато цъфнат налъмите! Ето тука е заровено кучето, а Народа търка ли търка и не осъзнава, че пълни някому гушата. Е 5, 10, 50 лв. може, но и това е рядко

Коментиран от #59


Оценка:
-5 +41

ГРАД КОЗЛОДУЙ
59 Отговор

До коментар #58 от "един от народа":


до когато има шарани будали ще има и тарикати доячи

Оценка:
-6 +34

Сойка Присмехулка
60 Отговор
Това вече си го изяснихме. Да не би и в момента в други отрасли на икономиката да има проспиване на изтичането на милиарди?

Оценка:
-2 +37

ГРАД КОЗЛОДУЙ
61 Отговор
БОЖКОВе ощетил хазната с пари за 10 години коледни надбавки а колко е дал за гръб и чадър

Оценка:
-6 +45

Грую
62 Отговор
От закона за хазарта става ясно, че само моментната лотарийна игра т.е. билетчетата и след това томболата от непечелившите билети на Националната лотария не могат да се организират он-лайн. Другото всичко може. До това доведе "Изтрий народе възродени" ................................

Чл. 30. (3) (Нова - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г., доп. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) За поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри ......
4) (Нова - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) За издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания се събира двукомпонентна държавна такса.....
Чл. 41.Хазартните игри по ал. 1, с изключение на томболата и моментната лотарийна игра, може да се организират и онлайн ...

Оценка:
-2 +21

костенурков
63 Отговор
Разкостване е възможно само когато му изгният костите в панделата, другото е прах в очите.

Оценка:
-6 +27

Охо
64 Отговор
И сега какво, само един ли е виновен ? Божко ? Питам от любопитство .

Оценка:
-5 +38

Минев
65 Отговор
Смешници! Къде бяха до сега с тези разяснения? В сладка дрямка? НАП не е събрала 16 милиарда за последните 10 години, но правителството "НАГРАДИ" шефката й с ново увеличение на заплатата! А санкции за допуснатия теч на лични данни на над 5 милиона българи? Мафия! Партийни калинки и усвояване на обществени ресурси!

Оценка:
-4 +67

66
Този коментар е премахнат от модератор
Бачо Киро
67 Отговор

До коментар #56 от "Athens":


Е как кой? Не знаеш ли, че питаш? Комунистите и Бай Тошо са виновни, кой друг. Евентуално може и Путин. Никога обаче бастуните, които от над 10 години са на власт. Те все не знаели, не разбрали, не чули, все някой им срал в гащите, а те били на Марс през това време....

Оценка:
-8 +51

И аз да кажа
68 Отговор
Най- ми беше смешно, че някои твърдяха, че Божков бил много умен и способен бизнесмен: то ченгеджийството струи отвсякъде- купил проверяващите, избил конкурентите, курдисан бизнес с безмитните магазини, спонсорство за ЦСКА, ама да налапа спортната база... и за пискюл- меценат на културни ценности (а нали му видяхте кичозната кутия с Че Гевара). Божееее, егати елита! А, и купони по Алпите с танцьорки! Само не забелязах как е с Православието? Те щото такива са и набожни- кой ктитор, кой архонт !

Оценка:
-10 +34

256
69 Отговор

До коментар #9 от "Последния софиянец":


Кои "те" му направиха?! Направи му Георги Кадиев - айде, четете малко не се обаждайте неподготвени. Големи разбирачи. Сега когато дойде Видов ден за черепа, Арабаджиеви, Баневи и пр. родни комунистически приватизатори, пак сме недоволни!!! Списъка е доста дълъг - успех на Гешев и Борисов! Чакаме реда и на Корнела и много други социалистически капиталисти!!!

Коментиран от #72


Оценка:
-30 +30

Челмето
70 Отговор
Хак му е на тоя тъп народ

Оценка:
-2 +22

Пурко
71 Отговор
Горанов кога?

Оценка:
-3 +38

Бачо Киро
72 Отговор

До коментар #69 от "256":


И поради каква причина смяташ, че е дошъл Видов ден? Че и пожелаваш успех на Борисов и кучето му Гешев? Борисов какво? Не е престъпник? Малко е свършил? Гешев само миналата седмица наруши закона няколко пъти, които в нормална държава биха го пратили зад решетките до края на живота му... Това 80-те процента сте голяма работа - избирателна пропускливост, а? Като амебите...

Коментиран от #76


Оценка:
-12 +37

baldyin
73 Отговор
Бачо Киро прав си само Путин е виновен никои друг

Оценка:
-2 +18

Команча
74 Отговор
Къде изчезна цеката, че взе да ми става мъчно. Не съм го виждал два три дена

Коментиран от #85


Оценка:
-2 +29

Кико
75 Отговор

До коментар #46 от "СССР":


Защото сме,бивша Задунайдка република!

Оценка:
-10 +15

Перник
76 Отговор

До коментар #72 от "Бачо Киро":


Наруши законно, оти си говедо!

Оценка:
-7 +7

Balgarin
77 Отговор
BSP clenove mnogo zashtitavate kradeza boshkof--povece nema da vi dava paricki.
Vapros.S kakvo pari kradlivata partia so napravi televizia?

Оценка:
-12 +7

Румпел Щилцхин
78 Отговор
Всичко е много-добре, само че Божков никога повече няма да се мерне в БГ!!!

Оценка:
-1 +28

Анонимен
79 Отговор
АМЕБИ

Оценка:
-3 +7

ДЖОТО
80 Отговор
БОЖКОВ,ДАЙ ГЛАСНОСТ И ГОВОРИ,ГОВОРИ ЗА МУТРАТА И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО!!!

Коментиран от #88


Оценка:
-2 +34

holokosta
81 Отговор
bohkov nama vina

Оценка:
-4 +12

сайря
82 Отговор
И Ал Капоне май имаше нещо с неплатени данъци? А да видим кво ши излезе от цялата дандания.

Оценка:
-1 +23

BB 88
83 Отговор

До коментар #21 от "Психиятъра":


Не са спали бъди сигурен

Оценка:
-2 +13

Чичо
84 Отговор
И как пък точно днес го разкости, тая пуста некорумпирана комисия! Що не го разкости вчера! Що не го разкости преди месец! Къде и срещу колко пари спа Горанов! Нали и вчера и преди 5 години все той бе министър на финансите! Нали точно Влади Горанов е министърът, подписал всички лицензи на Божков за Националната лотария през 2015 година!!!! Как точно днес се сетиха всичките тия "некорумпирани" герберасти, че Божков не плаща?!? Може би щото вече не плаща на тях?!?

Оценка:
-2 +40

сяйра
85 Отговор

До коментар #74 от "Команча":


Ама той цеката още в РБ ли е?

Оценка:
-1 +19

сяйра
86 Отговор

До коментар #57 от "привикнал":


А бе ти бате стефко не гоп мисли той има и за внучета и правнучета и за още

Оценка:
-3 +11

Георги
87 Отговор
Добре,а някой ще обясни ли защо продължава тази лъжа по всички телевизии.Всяка вечер си правят теглене на топчета,билетчета има във всеки магазин хората продължават да купуват надежда,а в същото време уж е незаконна лотарията,Божков се крие.Да забранят излъчването по тв крайно време е.

Оценка:
-2 +25

Balgarin
88 Отговор

До коментар #80 от "ДЖОТО":


Bogkof to li napravi televiziata na bspeto I s kakvo pari?vigdAm bspeto za blagodarnost mnogo te zashtitavate.bspeto sazdadoha mutrite,a te Sega I'm davat pari za blagodarnost.

Оценка:
-8 +3

Розата
89 Отговор
ВЛАДИ ГОРАНОВ ДА СТАНЕ АБОНАТ НА ГЕШЕВ.КОЛКО ПАРИ Е ВЗЕЛ,ЗА ДА СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ?И СЕГА СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАН.

Оценка:
-2 +39

Цирк
90 Отговор
Поредния американски цирк.Слугите са същите безродни и от гроб!

Оценка:
-4 +24

Иф1944
91 Отговор
Оня с каскета да арестува ГОРАНОВ
НЕ сега да плюят Божков. Горанов няма и морал.За познаване на материята ,ьа не говорим

Оценка:
-2 +36

14444
92 Отговор
ГОРАНОВ В ЗАТВОРА! ТАМ МУ Е МЯСТОТО.ДА НЯМА СТРАХ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ

Оценка:
-1 +36

Четири братя педе аси
93 Отговор
Решили да е ат баща си

Оценка:
-1 +16

94
Този коментар е премахнат от модератор
Розата
95 Отговор
Гешев да разпотеди проверка на имуществото на Горанов.Имате ли идея той каква прогимназия си е построил?Нямате.Нека изкарат и за него всичко.Па да види Гешев.

Оценка:
-2 +36

петър
96 Отговор
Г-н Президентът ви каза в какво състояние е доведена държавата. Целият български народ го вижда. Защо сега се занимавате с глупости! ВОЛЪТ РИЕ - НА ГЪРБА МУ ПАДА. УСЛОЖНЯВАТЕ СИ ПОЛОЖЕНИЕТО. ОТ НАРОДНАТА МЪСТ НЯМА ДА ИЗБЯГАТЕ. ПРЕДАЙТЕ СЕ! НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО НА ДЪРЖАВАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА - С ВАШИТЕ ОТКРАДНАТИ ПАРИ, ЕСТЕСТВЕНО. ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА! НЕГОДНИЦИ!

Оценка:
-6 +25

ТРАК
97 Отговор
Държавата е мафия. От 1989 до сега са обрали от народа и тогавашната ни държава вече 200 МИЛИАРДА лева. Всички горе са за народен съд. Време е да се запознае официално Европейския съд - КЬОВЕШИ! Сега отвличат вниманието с дребни риби - цаци, а големите КИТОВЕТЕ И АКУЛИТЕ? Точно те сега се занимават с глупости, като че ли не знаем кой какво е правил и не виждаме с какво ни занимават! Народе, докато си спинкаш у дома, държавата ни отиде на кино! Излезте навън, нищо че е зима и е студено! Колко хора се самозапалиха, самоубиха се 30 000 за 27 години. Нас от какво ни е страх! Човек по-добре да умре прав, отколкото да живее клекнал! Да защитим президента и г-н Малинов от Движението русофили!

Оценка:
-3 +24

dif ot cc
98 Отговор
а кой ще разкости герберските крадци?

Оценка:
-3 +26

Арон
99 Отговор
Какво казва ДКХ от2015 директорите на комисията, директорите на дирекции и на отдели са спестили на държавата 500 милиона. Т.е те са си затваряли очите . А защо са на свобода иа сори някой от тях са издигнати на други държавни постове???

Оценка:
-0 +28

селянин 1
100 Отговор
Кво става..божков 60 месеца,плаща 20% комисионни,и изведнъж он е престъпник,оти чадъро се строши,а сега некой ще го попраии-и аиде отначало,само че ще варди друг собственик..у хазарто са най големите облаги,цел парламент се занимава с,,четенета,,първо,второ и.т.н...а румъния вдигна пенсиите и заплатите,и дръпна напред..а в бг.чекат да не,,фалират,,като гърците.

Оценка:
-1 +28

Икономист
101 Отговор
Носят се слухове , че Горанов е бил тройкаджия в Свищов. Някой учили с него да кажат така ли е. Че струва ми се слаб финансист.

Оценка:
-0 +24

Голям
102 Отговор

До коментар #31 от "Гражданин":


студен резерв 52млн кой?! го `лапна`......

Оценка:
-0 +20

дико
103 Отговор
А КОЙ Е ПАЗИЛ БАНИЦАТА ДОКАТО БОЖКОВ Е ПОХАПВАЛ . А СИГУРНО Е ХРАНИЛ НЯКОЙ ДРУГ ОТ ТАЯ БАНИЦА >

Оценка:
-0 +29

незнайко
104 Отговор
Кой ненормален написа тази статия ? Повторението всички знаем до къде води, но в случая ДО НИКЪДЕ !!! ДРЕМЕ МУ НА БОЖКОВ от държавната комисия по хазарта .

Оценка:
-1 +15

Борисов
105 Отговор
е в течение на всичко, което е ставало. Затова носи служебна и лична отговорност! А сега командва какво да става, кой какво да прави - нарежда и на правосъдието, нали веднъж си назначи главен прокурор, значи и следващите двама е назначил. Цялата държава е в катастрофа. Сега решиха да нападнат президента - най-голямото нахалство. Преследват най-дребните виновници! Вярват им само в САЩ. Всъщност не им вярват, но им се нарпави това, което става в България. От ЕС нали ги потупваха и одобряваха действията им, после започнаха да ги критикуват... Къде са сега НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ - КОГАТО БЪЛГАРИЯ ЗАГИНА? АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ Я ИМА - ЛЪЖЕТЕ СЕ! Гледайте Евроком и БСТВ, всички други обслужват унищожителите на България! Катастрофата на България говори само за това!!!

Оценка:
-4 +20

Чакай малко
106 Отговор
Тази лотария е частна, на божков, защо я наричат национална лотария?!

Оценка:
-2 +17

Българист
107 Отговор
Да не вземете да си служите с епитетите, които употребява Борисов, че леле-мале, какво ще си помислим за вас? Не обогатявайте езика ни с такива простотии. Нашият език е най-богатият в целия свят, имаме около 1 млн. думи, но не са събрани.

Оценка:
-0 +11

Azззззз
108 Отговор
Гешев да не се занимава с кокошкарите, Ами да подпука всички от комисията по хазарта и непременно Горанов. Там е корупцията. Ако разбира се е главен прокурор с топки. А не някакъв лаладжия по медиите.

Оценка:
-1 +27

Активист на БКП
109 Отговор
И Влади Горанов е намазал от Божков !!! Къща за 2 000 000€ не се строи току-така!

Оценка:
-0 +30

ТРОШАЧА
110 Отговор
Няма да могат да го върнат от ОАЕ. Ще стане като с Цветан Василев и Таки ... копи пейст!

Оценка:
-0 +20

Чукча
111 Отговор
Само два жипа Божков плащат задълженията му към НАП... Що пипат антики те??? Или ги готвят за подаръци с Великденски заек за слушкалите

Оценка:
-0 +16

Чукча
112 Отговор
Само два жипа Божков плащат задълженията му към НАП... Що пипат антики те??? Или ги готвят за подаръци с Великденски заек за слушкалите

Оценка:
-2 +10

Зара
113 Отговор
Спящите се събудили!Ви главен с мазника Горанов!

Оценка:
-1 +13

Дали
114 Отговор
По-рано се трепеха докато си разпределят сладките места. И който им знаеше похожденията - и него трепеха. Сега като се изпокарат, понеже в тоя живот нищо не остава скрито-покрито, сами ще си разкажат игрите. Стой та гледай! Но нямаме време за чакане, всеки ден е загубен. Ако не действаме, къде ще живеем после? Не трябва да си напускаме земята на дедите! Но да не седим със скръстени ръце, а да станем достойни заради тях!

Оценка:
-1 +11

Йован
115 Отговор
Нанесените щети да се търсят от хората които са допуснали това години на ред а не да търсят Божков или който и да е да ги внася.Служителите в затвора и иземване на имоти.

Оценка:
-0 +23

дгд
116 Отговор
лотарията попада точно във втората хипотеза защто печалбите са
разнесени птедварително по билетите а не се определят с изтегляне
на случайни числа. Хипотетично лотарията може и да фалира

Оценка:
-0 +10

Дундьо
117 Отговор
Какво да мисли Стефан Софиянски. Едната му дъщеря омъжена за сина на Божков, по-малката уредена с цехове за пакетиране на сушени плодове и зеленчуци в ройона на Велико Търново с Европейско финансиране. Човека си гледа материалния интерес с всички средства. Няма да мисли за демокрация я. Това вече не носи дивиденти.

Оценка:
-1 +21

Боко
118 Отговор
Всички членове на Д А Х взатвора веднага и да върнат заплатите които са получавали за тези пет години за това че не са забелязали тези нарушения

Оценка:
-0 +21

Браво✌️
119 Отговор
На прокуратурата писна ни от тарикати като черепа.

Оценка:
-5 +9

Кой68
120 Отговор
Да не ни баламосват със глупости....Като прокуратурата и съда са толкова правдиви,независими и за точката от закона,нека обяснят-къде са били и какво са правили досега всички държавни органи/служби които са задължени да слесят и контролират -хазарта-?Да не обвиняват само Божков защото той не е виновен че му е позволено да си прави "бизнеса"...Гешев какво ще кажеш?

Оценка:
-0 +20

Антре
121 Отговор
Абе тоя Василчо с партизанското име Черепа от вчера ли е Мафиот. Да не би никой не го е знаел с какво сее занимавал. Щото аз го знам от 1992 година с Карамански Маджо и Царя Слънце. Ходеха с Бухалките и застраховаха всичко наред. Който не се застраховаше бизнеса му приключваше. Сега се сетиха за него щото на шлангажията рейтинга му падна а му трябва висок за изборите догодина. Чрез Черепа си мисли че ще го вдигне. Ало той от пу,,, тка не ти става та от Черепа ли.

Оценка:
-2 +21

Десислав Методиев
122 Отговор
А Пеевски какво?

Коментиран от #127


Оценка:
-0 +15

Готин
123 Отговор
Странно, у нас е възможно да се направи монопол от определени лица. Контролните органи са се превърнали в огнища на корупция. Един държи хазарта, друг монополизира доставките на газ, трети продава уж електроенергия и всичко е с лъжа и 300% печалби. Я сега малко да се попровери и далаверата на Овергаз, защото врътката с отчитане на обем и плащане по енергийна стойност на разреден газ е твърде нагла!

Оценка:
-3 +13

гост
124 Отговор

До коментар #54 от "Никой":


след като при 15% данък е трябвало да внесе над половин
милиард лева, то чистата му печалба е около три милиарда и
половина.

Оценка:
-1 +5

Емира
125 Отговор
Даваме възможност на г-н Божков с бизнес прозвище Камиларя, даа вложи парите си в легален бизнес -надбягвания с камили! Камилата Боко с коеф 1,22 е фаворит в залаганията, следва го Гешо с коеф 1,48, но това не са коеф. за интелигентност....които, те клонят към нула!

Оценка:
-0 +12

факт
126 Отговор
отговорните лица кога ще си понесат наказанието за бездействие и липса на контрол с години!?

Коментиран от #128


Оценка:
-0 +11

Пеевски
127 Отговор

До коментар #122 от "Десислав Методиев":


Аз съм чист, ...плащам си редовно и дебелея! :)

Оценка:
-1 +7

Дубъл факт
128 Отговор

До коментар #126 от "факт":


Безотговорни лица няма! Такива е имало при Комунизма! Сега сме 21 век ей..?

Оценка:
-5 +4

baihui
129 Отговор

До коментар #25 от "ПИПЕРОНИ":


Същата схема приложиха Бойко, Маджо, Бориславова и други, когато произвеждаха нелегални цигари в с. Крайморие навремето. Набедиха Емил Райков за организатор, осигуриха му канал да избяга в Дубай и ....битят бит, ебаният-ебан.

Оценка:
-0 +12

Владо
130 Отговор
От,, не внесъл 500000000лв", до,, укрил 500000000" има голяма разлика! Ще си ги внесе и пак ще работи. А смешниците от Прокуратурата ще си чешат теметата. Хахах

Оценка:
-1 +9

Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ
131 Отговор
Ало Горанов,къде спа толкоз време бре Мастийо продажна..?? Ми ти бе Гешев,кой и как те сложи на този пост,за който трябваше да ходиш няколко пъти отвъд океана с Тиквоча на работна закуска(инструктаж,ЦРУ- та,ФБР- та),след като с една кметица от Младост не успя да се справиш..?? Ми дай като си Гл.Прокурор,да осветлиш бизнесите на Еднокнижника(Буда),на Пеевски(доскорошен ортак с Божков,и бъдещ приемник на цялостния бизнес),на Доганчоолу за един ТЕЦ и 52 милиона студен резерв,на Домусчиеви с фармацевтичните заводи,БМФ (уволнени3000-4000 души) и едни 65 милиона задължения към Държавата,закупуването на Нова ТВ( Нова Броудкастинг Груп) за да може ГЕРБ да си има собствена ТВ( с кви пари я купиха), сега взеха целия пакет на НетИнфо, и те ще колят и бесят на IT пазара,за един чисто нив завод в Пещера който Баце откри,където хорят отпадъци,и още един който почти е готов...,на Ковачки,Златев,ТИМ,Пашата,Фандъчката и самият Вожд( нека той излезе и каже целия си бизнес,доходи и прочие и те колко са платили като данъци към Държавата...??? И накрая Гешев искам да се сезирате ти и Цацата за закрила на Корупционните Гербаджийски схеми,Държавен рекет над бизнес и фирми,празни и законови нарушения( последните са от акцията ви срещу Президента,с твоето и на Тиквоча разрешение ,което трябваше да е съгласувано и подписано от Военния прокурор)...!!?? И накрая,след като закона разпорежда да се плащат единствено 20% върху печалбата,и е плащано толкова,а вие сте решили,че е могло п

Оценка:
-0 +19

Независим
132 Отговор
Какво значи откраднал,правете малко разлика,за мен нее краднал,а е имал глава с мозък как да ги изкара ,може не 4,а 40 мил-да да са,а че има корумпирани държавни служители те са за чер печат и да върнат парите!!!

Оценка:
-1 +12

Пешо
133 Отговор
Само в мафиотска държава виновниците не се обявяват от съда. В нормалния свят има презумпция за невиновност в правото. Който както иска да го разбира, но нашата страна не е нормална. И не става дума за Черепа, а по принцип.

Оценка:
-1 +9

Лили
134 Отговор
Накрая Божков ще осъди държавата, заспалите лапачи до най висшия пост в държавата. Ще платим ние, защото той задължения няма, плащал си е данъците. Гешев му пришива туй онуй, ама да видим, до колко може да ги докаже. Съмнявам се че всичките глупости ще му издържат в съда. Цялото правителство трябва да свали шапките и да си ходи заради проспаните несъбрани данъци, които държавата е трябвало да поиска, за да ги плати Божков! Той е можел даплати, и е щял да плати. Просто някой си хареса бизнеса му, утре ще хареса и нечий друг бизнес и така.... Валерката пак ще го пуснат по пързалката.

Оценка:
-1 +16

Рони
135 Отговор

До коментар #1 от "Аноним":


Би трябвало и Софиянски да разследват за ограбването на Общинска банка!Той е един от най-големите манипулатори и корумпиран крадец!

Оценка:
-0 +13

123
136 Отговор
Абе пичове....четете малко....при залог и/или комисионер.....кое е 15 и кое е 20..... дупката е черна......един не дваесе адвокати и........нищо....

Оценка:
-0 +3

Стефания
137 Отговор
Божков е акционер, има ли право който и да е прокурор да го квалифицира като престъпник преди да е доказал вината му? В случай, че е нарушил закона се наляга глоба, ако не плати запори. Каква е тая държава? На кой е? На Гешев и на Бойко ли е? Кой има право да съсипе нечий бизнес, защото така е решил? Репресии, корупция, клевети, самооправство, много си повярваха тия хора! Дали ще са вечни! Ще ги осъди Божков, и всички репресирани по арестите, Ветко, Баневи, и т. н. Какво правите до сега? Не сме чули доказателства и за съдебни процеси за досега задържаните! Лежиш 8 месеца в ареста, ако не прехвърлиш бизнеса си доброволно- още 8 и така. Военно положение трябва да обяви Радев, и всички тия недосегаеми да влязат зад решетките за по минимум година....и! Президенскарепублика!

Оценка:
-2 +10

Пипито
138 Отговор
Сега хазарт трябва да има само в пограничните райони. Например - в хотелите на Валери, защото от оградата парите не му стигнаха. Казина да си направи човечеца.

Оценка:
-0 +13

байкото
139 Отговор
не е луд божков,важното е кой му е давал зелника:))

Оценка:
-0 +8

baihui
140 Отговор
Наистина хазарта трябва да се ограничи в две-три изоставени села, където мошениците да инвестират в казина, хотели, публични домове, охрана и т.н. както е в САЩ - Лас Вегас и Атлантик Сити!

Оценка:
-0 +4

Селянин
141 Отговор
Божков винаги е знаел, че това някога ще се случи. Бизнеса му е печеливш но е виртуален. Изнесъл си е капиталите и вероятно няма да разчита на държавна пенсия. А по отношение на колекцията от грънци и тенекета някои не се досещат, че е ирония от типа на "спукано гърне".

Оценка:
-0 +4

Ти да видиш
142 Отговор
той назначил и корумпирал комисията в продължение на години, а тя го "разкостила" за един ден... ц,ц,ц

Оценка:
-1 +10

Добърден
143 Отговор
Браво бе. Тея от комисията по хазарта 5 години гушиха подкупи и чак сега се сетиха.

Оценка:
-0 +6

Али Баба
144 Отговор
Гледам си порното и си пия ракията.... И си викам: "Дамаджана отвори се!"

Оценка:
-0 +3

Извънземният
145 Отговор
Извънземните гледат... ;) Биг Брадъра и Биг Систъра също... :)

Оценка:
-0 +1

Гражданин
146 Отговор
Винаги, когато се заклати правителството, се измисля някакъв грандиозен процес. Преди беше Иванчева, после Баневи. За да отклонят вниманието от водната криза в Перник и назряващото недоволство, сега подхванаха Божков. Стар номер...

Оценка:
-0 +6

Tio
147 Отговор
Браво, а на шефката на НАП и вдигнаха заплатата за добре свършена работа!

Оценка:
-0 +3

Дълъг и охолен живот
148 Отговор

До коментар #6 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🆘️":


Го чака,нещо се бъркаш.

Оценка:
-0 +1

Банскалия
149 Отговор
А кога ще погнат тотото.Господарите на ефира показаха всичко.Какво се чака.Нямало достатъчно основание за проверка.Сякаш два записа за едно и също теглене не е достатъчен.И идиотите продължават да играят...да пълнят нечии гуши...какъв народ ,какво чудо...!

Оценка:
-0 +3

Боли ма
150 Отговор
Швепса!

Оценка:
-0 +0

Убавец
151 Отговор
наред са Цекитата и Домуса

Оценка:
-0 +3

гост
152 Отговор
А Пеевски?

Оценка:
-0 +2

marquise
153 Отговор
Деклaрацията на ДКХ е много закъсняла, и е последица от арести на членовете, и образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура. Къде бяха те и нейният приципал през тези пет години? Актът на ДКХ представлява проява на рядко срещан свръхцинизъм в най-новата ни история.

Оценка:
-0 +0

marquise
154 Отговор

До коментар #1 от "Аноним":


Софиянски и Божков са сватове. Голям късметлия е веселото момче! Сега смехът му ще бъде с тъжна нотка.

Оценка:
-0 +0

155
Този коментар е премахнат от модератор
ЦАЦАРОВ
156 Отговор
ЗАЩО чАК СЕГА ГОРАНОВ ?
УУУУУУУУУ
МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ

Оценка:
-0 +1

Дон корлеоне
157 Отговор
Гръмнете го и всичко ще се опрсви

Оценка:
-0 +1

158
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
В. „Ди Велт“
Германският в. "Ди Велт" коментира развръзката около избора за генерален секретар на ООН.
САЩ отхвърлиха руската българка, а Русия отхвърли американската българка. В тази атмосфера Гутериш встъпва в своята длъжност в Ню Йорк"

Още бисери