Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 06:35 1 827 34

СДС предлага монумент на жертвите от атентата в църквата "Света Неделя"

  • атентат-
  • света неделя-
  • църква-
  • монумент-
  • жертви

Създаден е инициативен комитет за осъществяване на идеята

СДС предлага монумент на жертвите от атентата в църквата "Света Неделя" - 1
Снимка: БГНЕС

Националният изпълнителен съвет на СДС реши да стартира обществено обсъждане за изграждане на монумент на невинните жертви на кървавия атентат на площад "Св. Неделя".

В съобщение от пресцентъра на партията се посочва, че това е във връзка с 95-та годишнина от най-кървавия терористичен атентат в Европа, извършен в църквата "Св. Неделя" на Велики четвъртък (16 април 1925 г.) от БКП по заповед на Коминтерна и с конкурса за реконструкция на площада пред църквата

СДС започва поредица от събития и срещи за осъществяването на тази идея и създава инициативен комитет начело с председателя на партията Румен Христов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Zzz

    24 17 Отговор
    При атентата са изтрепани национални предатели а не невинни жертви, хелоуу

    Коментиран от #34

  • 10 Гост

    26 4 Отговор
    Алоуууу политиците стига сте настройва ли хората едни срещу други... Сега дпс щяло да заселва Странджа с турци... Избиха животните, изгониха хората и после Радев бил разделя народа.... Народе опомни се.... Всички сме под един знаменател... Роби..... И крепостни..... Никой нищо не ни е дал..... Само вземат.... Разделят ни за да ни владеят по лесно....

    Коментиран от #18

  • 11 оцелял от турското робство

    24 2 Отговор
    И монумент в памет на невинните жертви от бомбардировките на англичаните през Втората световна война.Също и монументи във всеки град и всяко село на убитите българи, подложени на геноцид от турци башибозуци , по време на турското робство.
  • 12 Харалан Александров

    18 4 Отговор
    Познавате ме. В момента съм в Дебелариума на д-р Емилова в Крайморие. Прочетох предложението на СДС. В тази партия членуват не повече от 10-12 маргинали, които незнайно защо наричат себе си - СДС. Иначе, няма да е лошо монументи да се изградят не само в църквата %Св. Неделя" , а и на много други места където за избити комунисти и фашисти. Трябва да им се отдаде необходимата почит. Но това може да стане само когато резултатът бъде изравнен. Данните сочат следните резултати. От 1923 г. до септември 1944 година за избити 31 278 комунисти, партизани, ятаци и техни близки. От септември 1944 г. до декември 1952 година са избити 28 756 фашисти,десни земеделци, легионери, горяни и техни близки. За да бъде изравнен резултата е необходимо да ги няма 2 522 фашисти или техни наследници. След постигането на едно такова реми ще има и обединение на нацията. От там нататък следват монументите.
  • 13 5239

    8 3 Отговор
    Е българинът си има нужда каменен идол, където да бие чело и да набира сили в българшината си. Направо нов Мавзолей да си построят, за три деня и три нощи с труда на големите антикомунисти Боко, Лиленценценценцето и Ал Йо.
  • 14 Николов

    6 1 Отговор
    Г-н, Димитров. Ревизоро, не уволнява те служители заради неузаконени сондажи, тези със сондажитеда си платят, те са се спасява и от безводиетоте трябва да получат Подкрепа! Уволнява те тези, които до пуснаха да бъдат източен язовирите за питейна вода! Не търсите Виновните в правелната посока или несмеете!!!
  • 15 Министър Ревизоро

    3 0 Отговор
    До г-н Николов ( пост. № 14). Г-н Николов, под тазипстатия не е мястото на вашия коментар. Тук става дума за бежанци които искат да живеят не в България , а в Германия, Франция, Холандия.... Но да ви отговоря. Неузаконените сондажи, кладенци... до 27 ноември 2018 г. могат да бъдат узаконени без глоби до 27 ноември 2020 г. За целта всеки собственик на такъв обект за водовземане трябва да си осигури нотариален акт на имота в които се намира съобръжението, актуална скица ( ако имота има идентификатор по КК не трябва скица) и документ от Общината. Тези книжа се предават в деловодството на съответната Басейнова дирекция, където на място попълвата заявление. Не плащате. Вашият обект ще бъде регистриран и аз няма да ви пратя хора да го ликвидират. Това което сега прочетохте можете да го предадете и на други които като вас имат незаконни сондажи, кладенци и подобни на тях. Хайде да тръгвам, че Каскета може да ме погне.
  • 16 отзад без любов

    6 10 Отговор
    ДА ВЕ EБA В ЯСТРЕБИНЧЕТАТА ПСИХЯСАЛИ,СМЪРТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ

    Коментиран от #17, #26, #32

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Абсолютно точно.+++ Най големия разединител на народа е Тиквата
  • 19 Кур за бг

    3 6 Отговор
    И за Ястребино
  • 20 Русороб

    2 0 Отговор
    Време е, а и две шашки на моча
  • 21 Един

    6 0 Отговор
    Скоро ще има нужда за монумент в памет на бившата държава България! ( а те ми са затухкали за акт от преди 100 години!) Пак хубаво - ама целта на занятието е да се вземат парите за монумента! СДС изобщо не ги "сърби" за живите, а камо ли за жертвите от атентата в църквата!
  • 22 Стоян

    4 4 Отговор
    Браво, подкрепям издигането на паметник на избитите в този вандалски терористичен акт!
  • 23 5678

    6 4 Отговор
    ТОВА Е ЗА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ!........................................................
    Атентатът в църквата "Света Неделя" в София е най-кървавият в българската история и един от най-кървавите в световната. Дълго време почти до 11 септември 2001 г. той държи печалния рекорд за най-много избити представители на елита на едно място.Този атентат извършен на 14 април 1925 година от БКП при което загинаха 216 деца и възрастни граждани на София е все още на първо място в света като атентат извършен в църква!Може БСП да се гордее,като наследница на БКП!Те взривиха божия храм,там дето хората отиват да се помолят и да потърсят мир и спокойствие!
  • 24 Човек

    6 2 Отговор
    Искам монумент на Ал Йорданов в Брюксел защото той е най ГОЛЕМИЯ седесар и национален помияр!
  • 25 Мунчо

    2 1 Отговор
    От кога откровени сатанисти предлагат плоча с имената на вярващи?!
  • 26 Човек

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "отзад без любов":

    Ти ли си бе Сашко Йорданов? Не се срамувай от роднините си убийци на деца! Напиши си името гордо! Не се крий!
  • 27 Най достойно

    3 3 Отговор
    ще бъде сдс да направе паметник на жертвите от демокрацията и газирания антикомунизъм. Тъпанари! Докато дигаха петолъчки, бутаха мавзолея, сменяха имена на улици техните лидери какви работи са правили с приватизацията... Опозориха страната пред целия свят.
  • 28 Челмето

    4 3 Отговор
    Винаги е било ясно чче зад СДС се крият фашаги.А уж комунистите ги били избили
  • 29 химик

    3 5 Отговор
    Значи група лентяй(терористи),които нямат и един работен ден нито образование,получават солидна сума от ссср за да взривят църковен храм и да избият елита на сувернна държава.Това е същноста на бсп !
  • 30 Гостенин

    3 1 Отговор
    Какво е СДС?
  • 31 А бе тия що не вземат

    2 0 Отговор
    да върнат нещо на държавата от РМД -та или реституцийка
  • 32 оцелял от турското робство

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "отзад без любов":

    Като че ли си чел само тоалетната хартия след употреба. Попрегледай някоя и друга историческа книжка. Наблегни на същността си, не допускай да ти загладят и последните мозъчни гънки.
  • 33 1122

    0 0 Отговор
    Защо ровите и продължавате да се занимавате за работи станали преди 100 години,а не гледате да направите нещо за тоя народ,който заради такива идиоти като вас политиците започна да изчезва от България.Не стига,че само съсипвате държавата ни,и не виждате,че и вие сте същите боклуци като тия които оплювате,ами ще дразните другите глупаци! Това ли е най важното в момента за българския народ,или като глупавите ви глави не могат да родят нещо полезно се връщате един век назад да чоплите какво е станало и да се мъчите да разделя те народа ни и да го хвърляте в пропастта на времето назад.Казвам НЕ на тази ваша глупост да се вклинявате в народа и да го разделяте!ОБЕДИНЕНИЕ ТРЯБВА НА ТОЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД и проклет да е всеки политик който се осмели да разделя народа ни от днес нататък. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
  • 34 Русонефил

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Zzz":

    На наследниците на убийците, действали по поръка на чужда държава не им харесва когато наричат бащите им с истинските им имена. Но както и да го въртите и сучете бащите и дядовците ви са терористи и убийци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове