Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 11:41 1 211 20

Дончев: Няма мигрантски натиск по границата ни

  • томислав дончев-
  • мигранти-
  • коронавирус

Относно ситуацията с коронавируса, вицепремиерът заяви, че действително у нас имаме белези на обществена истерия

Дончев: Няма мигрантски натиск по границата ни - 1
Снимка: БГНЕС

Мигрантски натиск по българската граница няма. Това заяви в ефира на БНТ вицеопремиерът Томислав Дончев.

По думите му, ако има опити за преминаване, те са единични. "Риск и повод за паника няма благодарение на работата на граничните служби и политиката, която води страната", категоричен е Дончев.

"Вчера ЕК анонсира, че ако има нужда от помощ, България ще я получи. Към момента се справяме", подчерта вицепремиерът.

"Всички служби разполагат с много по-добра техника и съоръжения в сравнение с преди години. Мигрантската криза в България е овладяна. В Близкия Изток обаче, ситуацията е нестабилна и рисковете за Европа изобщо не са изчезнали", каза той.

Относно ситуацията с коронавируса, Томислав Дончев заяви, че действително у нас имаме белези на обществена истерия. "Става въпрос за опити за презапасяване с хранителни продукти, което също не е добре, защото отваря път за спекулата. Взели сме абсолютно всички мерки да ограничим коронавируса, ако се появи случай той да бъде диагностициран и изолиран, за да няма повече заразени хора. В крайна сметка, след седмица - две ще дойде пролетта, ще бъде топло и вирусът ще изчезне. Ще останат стопанските и икономически последици", заяви още той.

По повод предстоящото влизане на България в чакалнята на еврозоната, Дончев е категоричен, че няма риск и нито една щета за българската икономика. "Големият въпрос е доколко вярваме на всякакви митове и легенди по темата за щетите от приемането на еврото. След приемане на еврото Гърция отбелязва години на най-висок растеж, проблемите идват много след това и те нямат никаква връзка с еврото, а са заради прекомерното теглене на кредити", каза той.

По темата за следващите избори, вицепремиерът обясни, че има предпочитания към определен тип машина за гласуване, която е с тъчскрийн на екрана, но и генерира хартиен вариант. По този начин, ако някой пожелае повторно преброяване на вота в съответната секция, хартиените бюлетини могат да се съхраняват в контейнер или урна.

"Не вярвам, че машинното гласуване е панацея, но със сигурност решава проблемите с невалидните бюлетини и грешките с протоколите, Няма да се реши проблема с опитите за манипулация и купуване на гласове", заяви вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 1 Отговор
    ЕЙ ПА УМЕН БЕ, НА ТИКВАТА СЕ Е МЕТНАЛ!
  • 2 гост

    22 0 Отговор
    Абе кви мигранти бе..затваряй турската граница заради корона вируса, кви мигранти та гонят па тебе бе. Я как оня ден Турция си затвори границата с Иран...Чакате мръсните гаджали да ни натресат короната ли.....затваряийййй
  • 3 ИМА ИМА

    22 2 Отговор
    БАРСЕЛОНСКИ НАТИСК -МАЛКО ВИ ОСТАВА-ВЕЧЕ ВИ ЗНАЯТ ОТ ЕС И ПАРИ НЕМА ВЕЧЕ..

    Коментиран от #5

  • 4 Onq s konq

    11 0 Отговор
    Дончеееев? Точно обратното трябва да говориш. Абе не се ли научихте? Кога нема емигранти требе да казвате че има. А кога има требе да казвате че нема. Съвсем се обърках.
  • 5 Onq s konq

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМА ИМА":

    Пари нема отдавна. От как почнаха да дерат нарада, от тогава ги спреха парите
  • 6 оня с коня

    4 6 Отговор
    Винаги съм уважавал Мнението на Дончев ,в случая с Мигрантите от Турция обаче съм на Различно такова:Казва Той че "Риск и повод за Паника няма,Благодарение на Работата на Граничните служби и Политиката ,която води Страната".Безспорно Имат Заслуга Граничните ни служби,но нима Гръцките и изобщо Европейските нямат?Реалността е,че съществува ДОГОВОРЕНОСТ на ЛИДЕРИТЕ Ердоган и Борисов за ОТКЛОНЯВАНЕ на Мигрантския Поток от Българската Граница в "други посоки" и на Практика ТОВА Е РЕШАВАЩО за Спокойствието по Границата ни с Турция.А виждаме как СЕ ЗАДЪХВАТ и на какъв Хал са Гърция и Италия и после ПАК плюйте по Борисов каква "тиква" бил ,Хашлаци неблагодарни!

    Коментиран от #11, #13

  • 7 мкнж мклд

    8 0 Отговор
    А какво стана с електронното правителство?
  • 8 Анонимен

    15 0 Отговор
    Затваряйте границата спешно!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    9 1 Отговор
    Затвярайтв границата! Я да видим, като се извие сто км опашка от турски тирове в Турция, дали Ердоган няма мигом да върне бежанците от границата. Бойко нали уж си шахматист? Дай да видим един печаливш ход от твоя страна в интерес и защита на България.
  • 11 Onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Ти ако си емигрант, от къде ще предпочетеш да минеш? През Гърция или през България?
  • 12 Илия

    11 0 Отговор
    Лъже плешивият габровец, лъже!
  • 13 Onq s konq

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Не ставай смешен! Българите предпочитат да берат маслини и портукали в Гърция, вместо да берат царевица в България. За договора Страна от ЕС първоприемник чувал ли си? Кой е тоя ненормалник който ще мине през България, с ясното съзнание че вероятността да го върнат в отново в България е 100%

    Коментиран от #15

  • 14 Баш Гост

    11 0 Отговор
    Пинокио №2, приглася на Пинокио №1 от Банкя.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Данчо шопа

    5 0 Отговор
    какво да правят в гладна престъпна България , те от глад бягат
  • 18 Бачо Киро

    4 1 Отговор
    С други думи натиск няма, мигрант не сме видели... На КППто де... По другите места няма и кой да провери.... Ако въобще оградата е цяла... Ако е, ще бият два шута на два кола и готово...
  • 19 Селски хитрец

    2 0 Отговор
    В територията ни никой не ще да идва. Факт. Заслугата на боковата герберастка мафия е, че превърна страната ни в бунище с остатъци от застаряващо население, главно от ромски и турски произход.
    Затова заслугата на боко в борбата срещу бежанците е безспорна.
    Да се слави името му....
  • 20 Тодор живков

    3 0 Отговор
    И през 1986г ви лъготихме че нема радиация ама кво стана 😂😂😂😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове