Last news in Fakti

14 Март, 2020 13:43 2 078 42

Каракачанов: Досега не е имало такава ситуация, но това не е военно положение

  • каракачанов-
  • извънредно положение

Каракачанов добави, че няма да има военни машини по улиците

Каракачанов: Досега не е имало такава ситуация, но това не е военно положение - 1
Снимка: БГНЕС

Досега не е имало такава ситуация в България, при която трябва да се вземат спешни мерки и то радикални, тъй като мерките, които са взети, са още от средата на февруари, но трябва да не се допусне разпространението на коронавирус. Това каза за БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Не е военно, извънредно положение е. Тук не се отменят правата на гражданите, не се суспендира НС, Конституцията и законите, въвеждат се повече правила за дисциплина и ред, защото в края на краищата държавата е длъжна да вземе мерки и ако някой гражданин, който е заразен още повече ако го знае и му е разпоредено да е под карантина, но не я спазва, той е опасен за другите", обясни той.

Каракачанов добави, че няма да има военни машини по улиците. Не се налага армията да бъде включвана в предвидената организация за провеждане на мерките за ограничаване на коронавируса, които, както вече стана ясно, предвиждат проверка дали се спазва карантината. Той посъветва гражданите да не се възползват от оферти за евтини почивки, защото това е рисково. Другото нещо: да не изпадат в паника.

"Моят апел е: Не изпадайте в паника и не се натрупвайте в магазините да купувате огромни количества - опасността някой да се зарази на тези опашки или обикаляйки по щандовете, е голяма", коментира още Каракачанов.

От вчера България е в извънредно положение. То бе наложено заради необходимостта да се засилят мерките срещу разпространението на коронавируса. Освен Оперативния щаб за борба с COVID-19, ще се сформира и друга група от експерти, която да оцени последствията от заразата у нас. Предвиждат се законодателни промени за по-строги санкции при нарушаване на мерките за извънредно положение. Специалният режим у нас ще действа един месец. На този етап няма да се затварят граници, но има ограничения на влизане-излизане на чужденци от засегнатите държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    22 3 Отговор
    В някои държави армията помага на полицията!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Папкаш ли шкембо

    21 7 Отговор
    Отде се прибави.
  • 3 *******

    24 9 Отговор
    Този е най-неадекватен от всички неадекватни министри.
  • 4 Тъй Вярно !

    28 1 Отговор
    Та ние нямаме АРМИЯ ! Нали я Иван Кастов, Петър Стоянов и ген. Михо Михуев я съкратиха и ХАРИЗАХА на подла - братска МАКЕДОНИЯ !

    Коментиран от #14

  • 5 Г.З.

    18 6 Отговор
    Когато има извънредно положение си проличават истинските хора.Каракачанка не знаеш какво да отговориш на елементарни въпроси,Министър на отбраната?
  • 6 така така

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    еми отивай да живееш в тия някои държави. Аман вече от родоотстъпници.
  • 7 колчо

    18 2 Отговор
    разбира се че няма как армията да излезе по улиците...понеже няма кой да излезе...дебелите полковници от МО не са армия...
  • 8 Дебел гъз

    8 2 Отговор
    Напиши нещо на английски във фейсбук. Като Бойко. Тъпанари
  • 9 EL boko

    10 0 Отговор
    Надуй короната Боорке :)
  • 10 Последния софиянец

    7 6 Отговор
    Сега като ми затвориха заведенията, кой ще ме компенсира? То за мене е по изгодно защото тази седмица работех на загуба. Ама повечето ми работници са без спестявания и им раздадох пари и храна за първо време. Въпроса е докога ще продължи това.

    Коментиран от #20, #23, #40

  • 11 мани мани

    17 3 Отговор
    дайте му кюфтаци на тоя помак! хуба'о ги папка ... и ракийка на джамбаза дайте! боко плата масрафа, споко!
  • 12 КралиМарко

    11 4 Отговор
    ЗAЩO нe ЗAТВOРИХТE ХРAНИТEЛНИТE ВEРИГи и AПТEКИ!!!

    Или тaм нe ce зaрaзявaт тълпитe oт тъпи рaбoтници, чe вcичкo ce нaпълни дa зa зaпacявa c хрaнa и лeкaрcтвa!!!CEГA ВCИЧКИ ca зa КAРAНТИНA!!!

    Дa питaм кoй знae кoлкo ca рeaлнo БOЛНИТE, бeз cимптoми, дeтo пaзaрувaт?!Aми никoй!!!E, зa кaкви мeрки ми гoвoрят тeзи ?!ТAКA нe CТAВA!!!Щe имa звeрcки бум нa зaрaзeни, aмa нe мoжe дa ce пoceгнe нa гeрмaнcкитe и руcки инвecтиции у нac.Aбe , мa нaли вcякa Бeнзинocтaнция имa и зaвeдeниe?!E, квo прaвим!Тeзи миcлят c гъзa cи - нe cтaвaт дa вoдят cтaдoтo към дoбрo,тo e яcнo!

    Коментиран от #16

  • 13 ombre

    9 4 Отговор
    Всички мерки,които е взел вицето ги е пратил отвъд океана...да му ушият химически костюм по мярка.

    Коментиран от #15

  • 14 Дельо хайдутин

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тъй Вярно !":

    Нарочно съсипаха армията за да не сложи край на безобразията им. В миналото когато партиите са се забатачвали като сега, армията ги разгонвала и нещата по тръгвали.
  • 15 dsadsds

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "ombre":

    костюмът на Каракачанов е от българска фирма, тъпако. Имаше специално предаване по БтВ, ама не си гледал.. нали е важно първо да лаеш...

    Коментиран от #37

  • 16 Последния софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "КралиМарко":

    Ако затворят хранителните магазини трябва да доставят безплатно храна на хората, а на тях им се свиди. Затова обявиха извънредно положение, а не бедствено.

    Коментиран от #24

  • 17 x files

    5 1 Отговор
    ORDO AB KEO ! smurt za vsichki koito ne poznavat vragovete si i niamat poniatie kakvo se sluchva / Bog si poznava svoite i niama da pozvoli i kosum da padne ot glavite im / drugoto e giubre kato glashataia ot statiqta .


    sorri !!!
    nov svetoven d\oulgerski bezred - konspiraziq - PIR PO VREME NA CHUMA ZA GOI !!! ""
  • 18 Матю

    9 0 Отговор
    Хм! Сега изчезна тоалетната хартия и маските/След употребена маска, същата може да се ползува за тоалетна хартия/. При реална война ще изчезнат памперсите.
  • 19 Баш Гост

    11 3 Отговор
    Скрий се бе тулуп. Теб пък кой те пита. След като армията в държавата е по-малко от полицията, се обявява полицейско положение, а не военно!
  • 20 Г.З.

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    Когато печелят заведенията по няколко дубъла по коледните купони например,кой ви компенсира?
  • 21 Русенец

    7 3 Отговор
    Не е военно положение, и няма нужда да бъде. Просто трябва да се действа строго, моментално и адекватно. А вие оставяте страната като разграден бостан. Всеки влиза, излиза, минава, заминава, ръси зараза.....
  • 22 Благодарим

    5 0 Отговор
    за образователната лекция на Каракачанов. По.добре е да се замисли, че след това положение ни очаква жесток ПРАВЕН ХАОС- срокове, данъци, лихви, цени, дела, заплати и пр. за което великите юристи още от сега потриват ръце. Нито един юрист на държавна служба не излезе да анализира правните последици от извънредното положение. Тъй че Каракачанов дерзай...Мерки се вземат сега...
  • 23 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    На мен като ми затвориха бизнеса с вторични суровини, кой ме компенсира?

    Коментиран от #29

  • 24 КралиМарко

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Последния софиянец":

    Свиди им се...това е така, но забравят , какво ги чака в будеще..
    Тотална паника, мор..хаос и истерия, щото Българина не мисли и е стадно животно, ма като почнат около него да капят като круши, ще усети ,ама късно чадо...Та, после тази държава нема от кой да чака - нито Данъци да ъсбира, нито глоби, нито такси, нито па ще има клиенти..за ДДС и Акцизии..Следва логичен край на цирка!!!
  • 25 Спас безделника

    8 5 Отговор
    МЛЪК, ДЕБЕЛ БОКЛУК! АКО НЕ БЕ ПРОДАЛ КАЗАРМИТЕ, СЕГА МОЖЕХА ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ КАТО КАРАНТИННИ ЦЕНТРОВЕ. И ТИ ЩЕ ЗАСТАНЕШ ПРЕД БАКАЗАТЕЛНИЯ ВЗВОД!
  • 26 k1 prefisional

    5 4 Отговор
    Шкембе войвода - министър на отбраната по волята на баце пак се изказва неподготвен. 1. В конституцията няма разграничение между " военно " и " извънъредно" положение. По логиката на конституцията се прилага ЗОВС. На тази база следва управлението на страната да е в ръцете на върховния главнокомадващ на В.С.
  • 27 Гост

    6 3 Отговор
    В България отдавна трябваше да си дадете оставката и Радев да беше се взел в ръце... Вън ес, нато и Америка от България и Европа....
    Нахулиха,,,, ли ни го американците.... Е агентите им никак не спаха.....
    Илюминатите си постигнаха целта чрез вас алчните и не наситени политици.... Какво ви ваксинираха че нито един от вас не е хванал грипа.... Прост народ и това е.... Избиха животните,,,, унищожила водата,,, вмъкнат заразените си меса.... Няма нищо родно производство... Наситиха въздуха с отрови сега се тюхкаме.....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Последния софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Трябва да се погрижиш за клошарите, лишаваш ги от препитание.
  • 30 ФАКТ

    6 2 Отговор
    ОСРАХТЕ СЕ!

    ЗА ДА СИ ПРАВИ БОРИСОВ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ДА ПРИКРИЕ БАРСЕЛОНСКАТА СИ АФЕРА, ВОДНАТА КРИЗА , ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА - ИЗГАВРИ СЕ С НАРОДА!
    НЕКА ДА ПОКАЖАТ СТАТИСТИЧЕСКИТЕ ДАНННИ ОТ НСИ ЗА МИНАЛИ ГОДИНИ ПРИ ГРИПНИТЕ ЕПИДЕМИИ КОЛКО СА ПОЧИНАЛИТЕ И ТОГАВА НАРОДА ДА РЕШИ, А НЕ КЛИКАТА ТУНЕЯДЦИ ДА НИ ЛИШАТ ОТ ПРАВА!
    ДНЕС ПО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ МАГАЗИНИ ОПАШКИТЕ БЯХА ПО 1000 ЧОВЕКА И ТО ПО НЯКОЛКО ОПАШКИ - ЧОВЕК ДО ЧОВЕКА, ТОВА ЛИ Е ПРЕДПАЗНАТА МЯРКА СРЕЩУ ЗАРАЗАТА? НЕ, НЕ Е, А НАПРОТИВ ИЗПРАЩАТ НИ НА ЯВНА СМЪРТ ЗАЩОТО СМЕ СЕ СТРУПАЛИ ХИЛЯДИ НА 1 МЯСТО! ТОВА Е ЧИСТА ГАВРА, ГЕНОЦИД! В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2 -3 СЕДМИЦИ, ПО ВСИЧКИ МЕДИИ БОРИСОВ ВСЯВАШЕ СТРАХ, ПАНИКА У ХОРАТА, ДОВЕДЕ НАРОДА ДО МАСОВА ПСИХОЗА!
    НО ПЪК ДРУГО ВИДЯХМЕ, ЧЕ СА ИЗТОЧЕНИ МАТЕРИАЛИТЕ ЗА ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ АВАРИИ, БЕДСТВИЯ, ЕКСТРЕМНИ И ДР. СЛУЧАИ ОТ БЧК И ДРВВЗ -ОКРАДЕНИ СА! СТИГНА СЕ ДО ТАМ, ЧЕ БОРИСОВ ХОДИ ДА СЕ МОЛИ НА ЕРДОГАН И ПУТИН ЗА МАСКИ, ЕСПИРАТОРИ И ДР., А МЕДИКАМЕНТИТЕ ИЗЧЕЗНАХА ОТ АПТЕКИТЕ.
    ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО Е ДА ОТНЕМЕШ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИ!
    МИЗЕРНИЦИ, НАРОДА НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ, ЧЕ СЕ ИЗГАВРИХТЕ С НЕГО!

    Коментиран от #32

  • 31 Сюнетчия

    5 3 Отговор
    Ей шкимбек фойфодата яж кюфтаци пий ракия и мълчи ...по добре е да не дърдориш глупости че ще ти сюнетирам малкото п.ишле

    Коментиран от #35, #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Каракачанов

    6 0 Отговор
    Кой каза,, че е военно положение, но е доста по гадно от това, психоза,, се нарича..!!!
  • 34 Ръсио

    3 0 Отговор
    Без коментар
  • 35 Красю

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Сюнетчия":

    Верно, наистина ли остатъка го ядети като калмар
  • 36 Бурията делника

    3 0 Отговор
    Министър на отбраната,..! (И това не е за всеки, дори и думите се казват, след като два пъти мериш и един път режиш...!)
  • 37 ombre

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "dsadsds":

    Докато се грижат за министъра,медиците ползват маски от 2013 година,или не си гледал телевизия,умнико.
  • 38 Шкембе воевода

    1 2 Отговор
    За съжаление има криза за торбички. Хора спрете да се презапасявайте торбичките ще свършат

    Коментиран от #39

  • 39 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Шкембе воевода":

    Торбички има споко,ако закъсате обадете се.
    😀
  • 40 ЗАРАЗЕТЕ СЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    Влезте в ковчега сами дори ЗАТВОРЕТЕ ОЧИ БУКЛУЦИ И ЗАСПЕТЕ ЗАВИНАГИ ВИЕ ПОПА ЛЕКАРЯ ВСИЧКИ ТОГАЗ ДА ВИДЯ КАК БЕЛИТЕ ЧЕРВЕИ СЯДАТ НА ТРАПЕЗАТА И ПИРУВАТ ОТ ТРУПОВЕТЕ ПАДНАЛИ НА УЛИЦИТЕ
  • 41 парламентарна група ОМ

    2 1 Отговор
    Купените от Шкембе войвода с подкрепата на парламентарната група ,,Обединени Мафиоти" чертежи на ретро нападателни самолети ще борят вируса май с тях.Понеже пари да друго няма.Нещо няма маски,аспиратори,елементарни защитни облекла....Така ли ще я караме?
  • 42 Че му го

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Сюнетчия":

    лапкаш и че го папкаш, гаджал крастав гьотференски!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове