Last news in Fakti

16 Март, 2020 15:27 2 881 31

Министърът на образованието: Няма да има нулева учебна година

  • красимир вълчев-
  • образование-
  • електронно обучение-
  • обучение-
  • ученици-
  • учебна година

Близо 90% от учениците вече са се включили в електронната форма на обучение

Министърът на образованието: Няма да има нулева учебна година - 1
Снимка: БГНЕС

Малко под 89% от учениците са се включили в електронната форма на обучение. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от "Фокус".

„Тази форма на обучение може да бъде по най-простия начин чрез възлагането на задачи чрез електронна поща или интернет приложение. Над 90% от училищата са създали организацията за включване в електронна форма на обучение. Това беше и нашето очакване. В първия ден да достигнем 90%", каза още министърът.

„Предизвикателството пред нас е да разширим този процент. Да направим организацията по-ефективна. Има някои училища, които и днес създават организацията в кой часови интервал с кой учител с кои ученици да работи. Електронната форма на обучение предполага най-различни форми на работа. Може един учител да работи с няколко паралелки, може двама учители да работят с един клас. Така или иначе нещата се случват в движение", обясни Вълчев.

Министърът на образованието: Няма да има нулева учебна година

"До 29 март ще имаме 22 неучебни дни, което надхвърля границите на разумното. Част от часовете по самоподготвка и упражненията могат да бъдат приравнени. По-труден е въпросът с новите знания. Имаме над пет варианта и за нито един нямаме сигурност, че е достатъчно вероятен или по-вероятен от останалите. Ако сегашното ситуация продължи и след 21-ви април, тогава ще говорим за други видове преструктуриране, но със сигурност няма да има нулева учебна година, тъй като 60 процента от учебната година е минала. От гледна точка на оставащия материал са необходими около 30 дни. Ще търсим как този пропуснат материал да бъде компенсиран, като сред вариантите е да има учебен процес в събота и неделя или през юни. Проблемът е там, че не знаем докога ще продължи настоящата ситуация'', каза още образователният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    4 5 Отговор
    А как има нулев пациент?
  • 2 торенте

    6 2 Отговор
    твърде рано е да се каже
  • 3 Дъ Крава

    31 0 Отговор
    Тя от 20 години си е нулева. Нивото отдавна е нула
  • 4 Професор по Стоманобетон

    15 1 Отговор
    Въъ..тоя да сменя дилъра че е замязал на кошлука кога друсаше по фоайетата.
  • 5 Behemoth

    18 0 Отговор
    Представям си какво ще научат по интернета ....те в час само тялом са там ....пунта Мара е цялата работа....

    Коментиран от #6

  • 6 НИК

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Behemoth":

    Въпроса не е какво ще научат учениците, а да се отметне една работа т.е да се каже, че е проведено електронно обучение и всичко е ОК и няма невзет материал. А колко по лесно би било да се каже, че материала, който не е взет от началото на грипната ваканция няма да се включва в НВО след 7 клас и по този начин малко или много да се облекчат и учениците и родителите им.
  • 7 Мария

    4 9 Отговор
    Този министър е един от най-свестните на това правителство.
  • 8 Хаймана

    6 6 Отговор
    Стига мъчихте децата с това училище бе алоуууу.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Маркиз дьо Отзад

    12 4 Отговор
    Глууупости на търкалета - "Школо"-то е забило от вчера, късен следобед и не позволява ни регистрация, ни тестуване, ни нищо! Цели класове не могат да се регистрират, тоя изсъхнал наркоман-министър ще разправя, че 90% няма проблеми! Нещастен пъпеш и лъжец! ОСТАВКА!

    Коментиран от #14

  • 14 Маркиз дьо Отзад

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Маркиз дьо Отзад":

    Също така- забравих - нали Канал 2 бе обявен за учебен - щели да излъчват учебния материал...Я познайте дали излъчват!?

    Коментиран от #19

  • 15 Мара

    15 1 Отговор
    Внучка ми е при мен и днес слушах как преминаха техните часове. Общо взето говореха 40 мин. макс на някакъв си чат за компютърни игри, а после учителката им даде 6 страници домашна. Пародия на обучение е това, и то в една от най-елитните гимназии в България!

    Коментиран от #18

  • 16 българин

    10 2 Отговор
    сложете гривни на всички гастербаитери и следете къде щъкат под карантина ,може и експозив малко ако нарушат карантината
  • 17 Буби

    4 3 Отговор
    То не стига че лятната ваканция е намалена и още ще я намалят
    ЕГАТИ
  • 18 Фермер

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Мара":

    Оффф верно малко време ги занимават.Кога да ударя една ваксина на жената?Трудни времена дойдоха.
  • 19 Байчо

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Маркиз дьо Отзад":

    Канал 4 на БНТ е с обучителна програма

    Коментиран от #21

  • 20 Стойко

    7 3 Отговор
    Да се увеличат незабавно заплатите на медицинския персонал! За да имат стимул да се грижат за здравето на населението! Когато преди 20-на дни Борисов бе на посещение в едно Пловдивско у-ще и пита наобиколилите го даскали - " Усещате ли вече огромното увеличение на заплатите си" и онези танцуват и отговарят - "Дааааа". Директора пред Борисов казва- "Средната нетна заплата в нашето у-ще е над 1800 лв.". Не може един даскал който работи само през деня и по 6 часа в 5-дневна работна седмица да получава по 1800-2000 лв.а една медицинска сестра с нощните смени по 700 лв.а един лекар по 1100 лв. Не може един даскал който има 3 месеца платена отпуска през лятото и по 2 седмици през коледната и пролетна ваканции да получава 3 бонуса по 1000 лв.в годината - за 24 май, 15 септември и за Коледа , сега през обявеното извънредно положение отпуската да му се плаща на 100% а работещите в частния сектор да са в неплатени и да се чудят как да си платят разходите на края на месеца. Борисов намали заплатите на търтеите даскаля и ги насочи към здравеопазването и обезщети трудовите хора които произвеждат ....Иначе ти ще носиш отговорност за последиците ..

    Коментиран от #25

  • 21 Маркиз дьо Отзад

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Байчо":

    Обявиха, че ще са Канал 2 и Канал 4. По Канал 2 излъчваха таратанци
  • 22 Гост

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Малко под 89% от учениците са се включили в електронната форма на обучение.
    Пълни глупости. Това, че учителите изпращат материали на учениците изобщо не значи, че учениците ги отварят. Между другото платформата Школо е блокирана....
  • 23 СИРЕНЬЕ

    3 0 Отговор
    Не се знае до тогава кво ще се случи рано е
  • 24 Цветка

    1 0 Отговор
    Нали Бнт 2 или там БНТ 4 ще стане образователен канал в този момент
  • 25 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Стойко":

    Брях колко гняв ...но не съм чувал да има учител с 2000 лв заплата, 3 месеца лятна ваканция и по 2 седмици пролетна и коледна. А, и по 1000 лв три пъти през годината....всъщност цялата отпуска на учителите е около 2 месеца, отдавна покрай делегирания бюджет не се дава МИНИМАЛНАТА заплата, разделена на три. Ето така се раждат митовете и легендите...

    Коментиран от #27

  • 26 Е та електронно и най-големият кретен

    1 0 Отговор
    ще изкара лесно 6. Дори и в часовете преписват от чичко гугъл, ала поне надничат дали не бият на очи, че тогава ще принудят изпитващият да ги "хване". А сега ще е порно до дупка, баце. Направо все едно им подаряват годината. Абе отложете за есента бре, има и медицински колежи. И в тях ли ще подарявате наготово шестици. Майко мила, резил до дупка. Какво ли не правят, за да си изкарат учителите бройката часове и да вземат големите пари.
  • 27 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Зависи от бройката часове. Имаше една дето преподаваше и по български език, и по литература, ала имаше часове не по 5-6, ами поне по десет на ден и взимаше бая-бая големи пари.

    Коментиран от #29

  • 28 До 3 и до 20

    1 1 Отговор
    Нивото днес е такова, каквото е обществото ни. Първо материала не е *лау*, после учителите, като ги понатиснат малко да учат, идвате и мрънкате, че не им се подаряват високите оценки. До 20,заплатите и сега са ниски. Тези хора имат по една-две магистратури за разлика от теб, грижат се за бъдещето на обществото така, че айде моляти се претенциите да си ги оставиш за в къщи при жена си!
  • 29 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Факт":

    Ко речи?! Вероятно не знаеш, ама тези , които преподават български, преподават и литература...:)))

    Коментиран от #30

  • 30 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Понататък се оказах в училище, в което по двата предмета преподавателите бяха различни. Нещо с ирония ли ми пишеш. Много вещ ли ще се изкараш по темата?! Ето точно от хора като теб, дето решили някак, че знаят всичко, образованието в България се превърна в тема за присмех, яд и отчаяние. Да е тип-топ е което най-много искам, но учителите положението сега доста ги устройва, а аз с висшето да ставам само за мияч щом ида в Испания. А пък ти ми остроумничи тука с иронии.

    Коментиран от #31

  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Факт":

    Не те знам какво висше имаш, но аз съм вече 30 години учител по БЕЛ...ако знаеш какво означава тая абревиатура...:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове