Last news in Fakti

20 Март, 2020 17:55 4 451 70

Нинова: Как стигнахте от 1,5 млрд. излишък до 3,5 млрд. дефицит?

  • корнелия нинова

След обявяването на извънредното положение изпаднахте в хаос, в неадекватни икономически и социални мерки, каза лидерът на БСП

Нинова: Как стигнахте от 1,5 млрд. излишък до 3,5 млрд. дефицит? - 1
Снимка: БГНЕС

Как за 20 дни стигнахте от 1,5 млрд. излишък до 3,5 млрд. дефицит. Няма да бъдем част от хаоса и неадакватността ви. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова на личната си страница във "Фейсбук".

"На 13 март подкрепихме извънредното положение. Това беше правилното, отговорно поведение. Разбираме опасността, сериозността, заплахата от кризата за здравето на българският народ и сме на равнището на своята отговорност да вземем решение за обявяване на извънредното положение. Такова беше взето в цяла Европа и не само там", допълни тя.

Вижте какво още сподели лидерът на опозицията:

"След обявяването на извънредното положение изпаднахте в хаос, в неадекватни икономически и социални мерки. Днес призовавате да бъдем политиците на 21век, а не политиците на миналото. И ние го искаме от вас, управляващите.

Защото политиците на 21век снощи обявиха чрез Европейската комисия субсидии, отлагане на корпоративен данък и на ДДС, държавни гаранции за заеми, безвъзмездни средства в помощ на всеки потребител, спиране на плащанията по определена част от данъците, подкрепа за домакинствата в конкретни измерения. Ето така се държат големите политици, държавниците на 21в.

Какво от това виждаме в закона, който вие предлагате? Нищо.

Какво виждаме от обещанията, които дадохте преди 1 седмица? Частични изпълнения. Но за сметка на това- засилване на репресиите,отнемане на права, подслушване на хора, преследване на свобода на словото и т.н.

Винаги може да разчитате на Българската социалистическа партия и на нашите гласове, когато предлагате отговорни пред националната икономика и българския народ решения. И не можете да разчитате на подкрепа, когато внасяте хаос в живота на хората, когато предлагате неадекватни икономически и социални мерки.

Факт е, че вчера предизвикахте недопустима криза с решенията си в правна комисия. Тук са тримата представители от ГЕРБ, които се караха помежду си. Тук са депутатите, които внасяхте взаимно изключващи се предложения едино на друго.

Едва след 8 часа гледане на това поведение, нашите колеги напуснаха. И обвинението - "вас ви нямаше" не важи, защото то е предизвикано от нежеланието да участваме в този хаос и неадекватност.

С икономическите мерки, които предлагате, не помагате, не гарантирате спокойствие и сигурност на работодателите. Вчера бяхте стигнали дотам, в момент, в който модерна, съвременна и загрижена Европа предлага да се отлага плащането на данъци, вие искате от хората да ги внасят авансово на базата на декларация от 2018г. Какво е това нещо?

Не предлагате адекватни социални мерки, които предлагат другите страни в Европа и не само там. Къде са ви социалните мерки за безработните, за семействата, които стоят в къщи? Няма ги.

Ето затова спрете с манипулациите и лъжите, че БСП е деструктивна и в този момент не мисли за България и народа си . Напротив – всичко, което е добро, ще подкрепим, всичко, което е против интереса на българският народ, на българските работещи, на българската икономика, няма да подкрепим. Това е принципно поведение, което ще следваме от началото на този закон до самия край.

Има разум в това, че трябва да се направят изчисления, че мерките, които предлагаме трябва да имат своята финансова обосновка и да не застрашаваме фискалната стабилност на страната.

Но докато предлагате 2-3 седмици да изчисляваме тези неща, сметките за ток, за парно, за телефон ще дойдат при хората, които стоят вкъщи без работа.

Ще дойде и ипотечният кредит. Какъв е проблемът докато изчисляваме фискалните параметри, да наложим този мораториум, който предлагаме?

По-късно ще си платят сметките, но сега, докато видим какви са възможностите за помощ, докато видим реалните възможности на държавата, да ги спрем и да успокоим хората, че в момента поне това ще им осигурим – спокойствие.

Имам един въпрос. Имате ли информация- има ли 1,5 млрд. лв. излишък в бюджета, както беше преди 12 дни, или има в момента 3,5 млрд. лв. дефицит, както каза г-н Борисов на среща при президента.

Някой знае ли какво е финансовото състояние на държавата? 1,5 мрлд. излишък или 3,5 мрлд. лв. дефицит? Къде отидоха 5 млрд. за 20 дни?

Ще бъда ли права, ако направя едно допускане – или никога не ги е имало там, или са откраднати."


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БСП

    105 10 Отговор
    Хаха за една седмица фалшивия балон на Боцу се пукна :)

    Коментиран от #69

  • 3 Някой си

    57 4 Отговор
    А де?
  • 4 Бай Кольо

    40 89 Отговор
    А ти как купи Техноимпекс на 28 год, и ние чакаме отговор от доста време ама нанай

    Коментиран от #14, #24, #39, #40

  • 5 Русенец

    54 11 Отговор
    С крадене!
  • 6 чернобил онлайн

    31 4 Отговор
    С елка .
  • 7 Дефлорид

    67 3 Отговор
    Не знам откъде са и данните, ама сметката излиза-5 млрд точно фиууут!
  • 8 отговора

    30 45 Отговор
    Лесно, заспиваш по голо дупе и се събуждаш импексовица
  • 9 Пералня Корона

    53 1 Отговор
    Всичко е изпрано и чисто !
  • 10 чичо

    25 35 Отговор
    Започвам силно да се безпокоя.Че ти ако не знаеш как става далаверата,кой друг.При вас милиардите изчезваха и без епидемии.
  • 11 Хахото

    19 44 Отговор
    А пък ти спри се малко ма,въобще не харесвам ГЕРБ но тази с тия празни приказки само нагнетява допълнително напрежение. Ами дай някакво разумно предложение стига само бла,бла.
  • 12 Боко Бьлгароубиец

    46 9 Отговор
    Чакай,да ти отговоря.....Досега не си ли разбрала:)
  • 13 Behemoth

    57 5 Отговор
    В мътна вода изчезват много пари .....за къщи!
  • 14 Behemoth

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Кольо":

    Ти сериозно ли?

    Коментиран от #17

  • 15 Малии

    51 7 Отговор
    Бибитко ся пак ше почне да се пъчи с магистралите и маските, и да плюе комунистите дето откраднали 5 те млрд.
  • 16 Госあ

    36 13 Отговор
    А така,да дойдем на въпроса. Сигурно са ги дали за защитни облекла,тестове и препарати. И помнете ми думата, че така ще излезе ! С малката подробност на цени 20-30Х .затова,който дарява,трябва да го прави директно в продукти, като Кирето. Иначе ще ни заливат със снимки на годжи седнал на земята и стадото ще цъка с език.

    Коментиран от #23

  • 17 Бай Кольо

    3 15 Отговор

    До коментар #14 от "Behemoth":

    А не бе, що ти знаеш ли отговора?

    Коментиран от #30

  • 18 Бате Бойко

    32 9 Отговор
    Ами ще си купувам къщи в Токио,Пекин,Кан,Париж и Венеция...и на Малдивите
  • 19 Васил

    42 5 Отговор
    Нормално при Герб всичката статистика е манипулирана
  • 20 Сандо

    54 12 Отговор
    Нинова задава правилни,точни и сериозни въпроси.Кой ще отговори?Не очаквам да е премиера,който е едно плямпало и шматкало.А времето ни изтича!
  • 21 Гост

    8 33 Отговор
    Е ТОЧНО ТИ ПА ДА ПИТАШ....МАЛКО НАГЛИЧКО ЗВУЧИ...
  • 22 Ха ха

    40 5 Отговор
    Много герберасти,много желаещи да си направят сепуко след месец-два.Не може само да се краде.Ще трябва и да се отговаря след време за това .Боко си подготви почвата в Щатите и Барселона,но мисирките остават и знаят какви ги чака
  • 23 До ГОС&$#&$

    32 2 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    И каква е разликата между кражбата,спекулата, манипулацията?Има ли нещо от това да не е подсъдно?А в екстремни ситуации като сегашната всичко това се нарича мародерство.За него има само едно наказание- РАЗСТРЕЛ.

    Коментиран от #59

  • 24 baihui

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Кольо":

    Педал!
  • 25 Toko

    19 16 Отговор
    Епа как се стигна до дефицит .....ЛЪЖИ , Приватизацийка , Техноимпекс,Куфарчета с кинти , Хотел Стримон гр. Кюстендил(за Синчето на Първанов ) , Апартаментчета в Манхатън за синчето на Корнелия ... Къщи за гости , Апартаменти -асансьори , Тавански и барбекюта , сауни, командиривки , пазаруване с Мерцедеси ,бутици, грипени , агнета , шилета, телета ..... И те така , не знаеш ли как бе Корни ???

    Коментиран от #26, #68

  • 26 Бат Ламбо

    9 13 Отговор

    До коментар #25 от "Toko":

    Е нали всички сме карали курсовете в Кремъл бе !!!
  • 27 Бочко сам се издъни пред президента с

    32 5 Отговор
    този дефицит в бюджета от 3.5милиарда,има го записан, ако е мъжкар на какъвто се прави ще излезе и отговори пред цяла България ккво се случва.Резерва го няма, маски няма, спирт няма, компенсации за хората няма май и Бочко го няма

    Коментиран от #38

  • 28 чалгата

    12 17 Отговор
    а на БСП партийните пари къде са, кой обра касата, сега чакате партийните субсидии да лапате от наште джобове, що не напрайте дарение а ??
  • 29 Изумен

    26 8 Отговор
    Значи за 20 дена исчезват 1,5 милиарда ! А сега си представете колко са исчезнали през управлението на герб ? Затова сме скапана държава и докато народа едебилски няма да се оправиме

    Коментиран от #43, #67

  • 30 Behemoth

    15 5 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Кольо":

    И за какво ти е отговора на това нещо с тридесетгодишна давност бе олигофрен психодесен с гербери педераси отенък....айде лапай вируса и Мри...

    Коментиран от #46

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Корнелия Нинова

    8 12 Отговор
    Ей Бойко кокошкар такъв я ме чуй малко - МНОГО МРАЗИМ НЕКОЙ ДА КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ МЕН !!! ВНИМАВАЙ В КАРТИНКАТА !!!
  • 33 Дельо хайдутин

    21 3 Отговор
    На хартия може да изкарат и 500 млрд излишък. Номенклатурата това и е работата.
  • 34 Ю Кортес

    12 12 Отговор
    Тя да каже как източи и фалира партийната каса.
    Също и за апартамента в Манхатън за синчето
  • 35 Джоко

    20 4 Отговор
    Пари, маски, спирт, акъл и потенциал НЯМА! Държавния резерв, обикновения българин и демократичните ценности са изтърбушени и изтъргувани от властващата върхушка. Наближава момента за спасение по единично по примера на западните държави в ЕС. След вирус кризата ще сме два пъти по- бедни, фалирали и болни- за да не се случи трябват истински мерки работещи срещу кризата! Другарката Нинова съобщава факти известни и неоспорими но дезорганизираната върхушка има банани в ушите и няма адекватни решения!
  • 36 ФАКТ

    12 4 Отговор
    Шайката ще Ви закопа ! Тиквоча - ГАРАНТИРА ! ГРОБ - ПОБЕДА !
  • 37 Ицо

    9 3 Отговор
    Баце краде,па тя нимой ся и е тегаво така.
  • 38 baihui

    19 6 Отговор

    До коментар #27 от "Бочко сам се издъни пред президента с":

    ГЕРБ Е ПРОКЛЯТИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ! ШАЙКА ОТ НЕКАДЪРНИ, НЕГРАМОТНИ И АЛЧНИ ИДИОТИ!
  • 39 дали са и на момата

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Кольо":

    Такива като тебе и руменчо овчарчето била е зафатна и млада .Ти на село мигар не се бъркаш в потурите за нещо по младо.Които го може го може.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Анабел, кравата на Милка

    7 9 Отговор
    Нинова, отивай да пазиш пред Столипиново
  • 43 Сух

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Изумен":

    5 милиарда..
  • 44 Ганьос

    12 2 Отговор
    А какво стана с 1милярд и 350 милиона евро от ЕС

    Коментиран от #63

  • 45 Бачо Киро

    15 3 Отговор
    Е па чопнал е Боко 5 милиарда докато не гледа никой. Надявал се е завалията никой да се не сети, че беше в излишък .... Те тея милиарди в излишък ги има само в неговата глава ... За де що се сети взема заеми ... Никъде нищо не е дал, но вече обяви как щяло да има дефицит от 3.5 милиарда, ма кой ги изяде не се знае ... Иначе данъци напред иска ... Въобще не знам защо толкова години народът е позволил на тея всичките плазмодии да дишат.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 стоян георгиев

    7 9 Отговор
    има и нещо хубаво при борисов и е че точно сега ни управлява тои ,а не тази ненормална лелка.та кака кури съм и чел поне 100 интервюта и в ни едно не е казала нещо съществено освен дежурните за комуниста тъпотии.пред нея борисов е интелектуален гении.та пак казвам добре че при тоя вирус не ни управляваха комунистите ,щото щеше да е страшно,предвид кви олигофрени са!

    Коментиран от #52

  • 50 ти ми отговори

    8 4 Отговор

    До коментар #46 от "Бай Кольо":

    Като говориш за отговори и че няма давност .Защо баце не е прибран за испълнение на ефективната европейска присъда за убииство .Ти герберска подлога нямаш на идея какви престъпления се извършиха от всичките тези знайни и незнайни наследници на комунистите?Иди и ги питай там на площада платена подложка такава.
  • 51 6789

    14 5 Отговор
    НИНОВА,НЕ МИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!КАЖИ КОГА ТИ ЗАЕДНО С ТВОИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ БСП,КОИТО ВЗЕМАТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ КЪМ 250 000 ЛЕВА БЕЗОТЧЕТНИ ПАРИ КАТО БОНУС КЪМ ГОЛЕМИТЕ СИ ЗАПЛАТИ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ТЯХ И ЩЕ ГИ ДАРИТЕ НА БОРБАТА С КОРОНА ВИРУСА?ИНАЧЕ ГОВОРЕНЕТО ТИ Е САМО ЕДНО ПРАЗНО ГОВОРЕНЕ БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ!ТВОЕТО ДЪРЖАНИЕ Е НАГЛОСТ,НАГЛОСТ И ПАК НАГЛОСТ!

    Коментиран от #55, #58

  • 52 още един

    7 5 Отговор

    До коментар #49 от "стоян георгиев":

    Гербер_комунист се изявява като корифеи _малоумник?Няма по нагло нещо от гербер_комунист да ви клесам у продажните родоотстъпници и измекяри

    Коментиран от #61

  • 53 КУрнела-тиквата от селО КрУшовица.

    11 3 Отговор
    Сега не говорим за'Техноимпекс' и апартамента на сина ми в Ню Йорк.
  • 54 Р. Овч.

    4 6 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни ?!?!?!

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 отдавна

    8 2 Отговор

    До коментар #54 от "Р. Овч.":

    Руменчо отдавна сме го разбрали .
  • 57 Дългия

    4 6 Отговор
    Абе тая и всички като нея да напуснат завинаги! Само разпространяват лъжи и клевети без никакви доказателства всяват още паника в народа! Тия никога няма да спрат да всяват раздори! Жалко, че има балъци да им се връзват. Вместо да плюе да последва примера на Слави. Да ама не!
  • 58 аман

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "6789":

    От платени герберо_комунистически писачи тука.Ето къде са 5милиарда?А бе кажете къде да се наредя и аз да взимам пачки за писане като вас?Няма проблем че ще ме псуват и обиждат важното е пачки да падат.259

    Коментиран от #64

  • 59 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "До ГОС&$#&$":

    ИМА,ОГРОМНА!!!СПЕКУЛАТА Е ЗАКОННА!!!!!При неолибералната икономика на бедствиятаСПЕКУЛАТА Е ЗАКОННА!!!Па гледадай,,,УОЛСТРИИТ,,,/Майкъл Дъглас/....първа серия/80 година СПЕКУЛАТА СА НАКАЗВА СЪС ЗАКОН,пък у втората серия си е ЗАКОННА!!!!
  • 60 това е ясно

    7 0 Отговор
    При криза и война се краде най-лесно , най-бързо и най-много!....
  • 61 стоян георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "още един":

    не съм гербер но пак казвам добре че ни удари при борисов,а не при комунистите.тия за да забият един пирон им трябват поне пет дена и накрая ще се откажат от забиването.а нинова е с остри психически отлконения,което е видно по изказа и жестовете и и погледа.та борисов може да е всякакъв ,но въведе реди и дисциплина които се спазват въпреки че като правило българина е мрънкялник.попадението му с мутавчииски е много добро ,а и институциите до една са организирани,нещо непостижимо за комунисти в гарнитура с дпс и т.н.при курни ни чакаше италианския развои!
  • 62 кУрабия

    2 1 Отговор
    Курабии,ти знаеш ли колко време ще продължи всичко?Всяко едно обещание е моментаА раздаване на пари би било чист популизъм .Или какво ви пука на БСП вие сте ок с популизма и фалити на държавата.Ако обещаят помощ -как ще обобщят предварително кой ще получи и на кого се полага.Ако имаш в предвид да обещаят помощ на соц.слабите,които ги знаем всички-тр и без това данък,ток,вода нямат разходи за това..Така че заври си популзнам какво отзад.Пррдварително пари и обещания не трябва да се дават!!!
  • 63 До Ганьос

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ганьос":

    Ганьо с то това да не е като жена ти да ти иска заплатата и ти да и я изброиш с лихви,че си закъснел да и я дадеш.То си има процедури,не като семейния ти отчет.
  • 64 Хойка

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "аман":

    На вас само гербери ви се привиждат .Малко сте като Дон Кихот и вятърните мелници. Сигурна вечер Бойко и ГЕРБ сънувате. Трябва да се радвате че не са БСП.
  • 65 SAAB

    3 0 Отговор
    Е как......първо излишък няма беше хвалба.......а трябва и нещо за къщата д заделим!
  • 66 вашето мнение

    3 1 Отговор
    Коронавируса ще мине и ще замине. Какво ще остане след него, рухнала икономика, фалирали фирми, игри на глада. Да ви кажа ли друго какво ще стане, бойко методиев борисов и шайката герберска измет ще са се омели от герберландия. Няма да ги открием дори.
  • 67 чичо

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Изумен":

    А сега си представи за 50год. управление на БСП.Е сега трябва да си ИЗУМЕН.
  • 68 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Toko":

    ti ako beshe na tjahno mjasto ,kakvo shteshe da napravish , da razdavash na vsichki , a za tebe nishto . taka li .....
  • 69 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "БСП":

    Парите на бспарите отидаха да купуват болници и заводи а сега ревят

    Коментиран от #70

  • 70 СТЕФАН ДР Д ЧОЛАКОВ ВРАЦА

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Ново":

    ДОБРЕ ГОВОРИ НИНОВА И ПИТА, ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПИТА НЕПРЕКЪСНАТО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове