ФАКТИ.БГ

А1 дарява 1% от плащанията през дигиталния портфейл А1 Wallet за борбата с COVID-19

Eдин процент от средствата, платени от потребителите на А1 Wallet на POS терминал или онлайн, ще бъдат дарени от А1 на Министерството на здравеопазването за подкрепа на българските лекари

Публикувана: 30 Март, 2020 10:25
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 508
А1 дарява 1% от плащанията през дигиталния портфейл А1 Wallet за борбата с COVID-19
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.

В допълнение към ползите, които потребителите на А1 Wallet имат - да плащат, получават и изпращат пари безопасно във време на ограничени социални контакти, А1 ще дари 1% от плащанията в подкрепа на лечебните зaведения в борбата с коронавирус. Средствата ще бъдат превеждани по специално създадената дарителска сметка на Министерство на здравеопазването. Докато плащат безопасно и удобно с A1 Wallet на POS терминал или онлайн, потребителите на дигиталния портфейл помагат за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, консумативи, апаратура и респиратори.

А1 Wallet e безопасен начин и за пазаруване в условията на пандемия, когато трябва да се избягва физическия контакт и да се спазва социална дистанция. Използването на дигиталния портфейл намалява риска от заразяване с коронавирус при допир със замърсени бaнкноти и монети. При плащане на POS терминал пък няма нужда от въвеждане на PIN код, което е още един начин да избягваме замърсени повърхности. Дори при стриктно спазване на социална дистанция, хората пазаруват стоки от първа необходимост като храна и лекарства. В такъв момент използването на безконтактно плащане с А1 Wallet е не просто лукс, а разумно и отговорно решение.

Дарението на 1% от средствата през А1 Wallet към Министерството на здравеопазването е поредната от серия инициативи, които А1 предприема, за да помогне в преодоляването на кризисната ситуация с епидемията от COVID-19. По-рано тази седмица компанията обяви, че до края на месец април ще дарява на Министерство на здравеопазването по 1 лев за всяка сметка, платена от нейните клиенти през мобилното приложение Моят А1 и уеб версията му на сайта.

В началото на седмицата А1 стартира също и специално разработено приложение А1 Guard за превенция на телефонните измами, което може да се използва безвъзмездно от клиенти на всички оператори у нас и клиенти на фиксирани тeлефони на А1. Приложението е особено актуално в настоящата ситуация, предвид опасенията от увеличаващи се заплахи от телефонни измами, свързани с коронавируса.

Тези инициативи са част от кампанията за дигитална солидарност, в рамките на която А1 даде на своите клиенти безплатен достъп до ТВ канали, бoнус от 10 000 МВ мобилен интернет, трафик до плaтформата за онлайн уроци Уча.се и решението за видеоконференции Eyeson. За абонатите, които се намират в роуминг в страните от ЕС, А1 предоставя бoнус от 1000 МВ мобилен интернет на максимална скорост, а за тези извън рамките на ЕС – 50 безплатни минути за разговори.

В тези трудни моменти А1 многократно призовава хората да останат по домовете си. Практически всички yслуги на компанията са достъпни и онлайн, а с А1 Wallet клиентите имат възможност да сведат до минимум и обращението на хартиени пари за пазаруване.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални yслуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани yслуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни yслуги, собствена плaтформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни yслуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1 от 7 гласа.


Ловци на бисери
Анастас Анастасов
Депутатът от ГЕРБ иронизира позицията на БСП по отношение на ключовия закон:
Явно маите са познали за 12.12.2012 г., когато влиза в сила Законът за отнемане на незаконно придобито имущество."

Още бисери