Last news in Fakti

9 Април, 2020 17:11 2 099 31

Доц. Мангъров: Нямаме противоречия с премиера

  • доц. атанас мангъров-
  • епидемия

Час и половина говорихме с Бойко Борисов за медицинската същност на проблема и какъв е начинът да се излезе от него

Доц. Мангъров: Нямаме противоречия с премиера - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Днес се очаква да започне изследването с бързи тестове на 1000 души от Банско. Това ще са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора работили на терен по време на карантината. Възможност да се изследват ще имат и граждани, които желаят.

Здравната инспекция в Благоевград и ръководството на общината организират заедно реда, по който ще става тестването. То ще се извършва в местната поликлиника и ще продължи няколко дни. Целта е да се установи колко от жителите вече имат антитела срещу коронавирус и на какъв етап е болестта сред хората в града.

"С премиера нямаме противоречия по принцип, ако се изследват само рисковите групи, ще разберем само за тях. А на нас ни е нужна информация за всички", каза за "България сутрин" инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

По думите му при тестването на жителите на Банско трябва да се подберат хора на случаен принцип, а не само рисковите групи - лекари, полицаи.

"Надявам се, че това, което ще се направи е достатъчно добре обмислено. Не знаем колко заразени има изобщо, в момента почти нищо не знаем за състоянието на имунния статус на населението", обясни Мангъров за Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че се счита, че населението е защитено, ако при 70% от хората се открият антитела.

"Час и половина говорихме с Бойко Борисов за медицинската същност на проблема и какъв е начинът да се излезе от него. За парковете и планините вероятно ще чуете в следващите дни", обясни събеседникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 898

    45 2 Отговор
    Е, че то Гьоте го е казал по-умния е виновен! Нали така доц Мангъров! Виновен си!
  • 2 Geo

    41 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За парковете и планините вероятно ще чуете в следващите дни

    Явно Доц. Мангъров най накрая е успял да убеди тъпоглавия в безмислените мерки на щаба му. Ще видим...

    Коментиран от #4

  • 3 Мислещ

    41 2 Отговор
    Е как да има антитела при толкова хора, като Тиквата затвори държавата. При този режим, има да си седим затворени 1 година. След това и да имаме антитела, ще ни убият други болести или глад.
  • 4 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Geo":

    ....или обратното....

    Коментиран от #25

  • 5 МЕНГЕЛЕ-МАНГЪРОВ-NO KOMISION

    9 25 Отговор
    ВСИЧКО Е ТОЧНО ,ЗАРАЗИ СЕ ПРИДОБИЙ ИМИНИТЕТ НИЕ ЩЕ СЛЕДИМ ВЪВ ФАКТИ БГ .
  • 6 888

    25 4 Отговор
    Mангьрче това почва да говори лошо за теб щом нямаш противоречие......

    Коментиран от #11

  • 7 К.К.

    6 20 Отговор
    0.7% от рискова група, а от не рисковото население колко ще е?
    На Мангъров сметките се губят, само каране в медиите.

    Коментиран от #26

  • 8 надявам се да се шегуваш ?

    15 0 Отговор
    Мангър, само не казвай, що се разбирате, че нали знаеш, 'кво разправя Вожда по въпроса !
  • 9 Лили

    29 3 Отговор
    В цялата дописка не прочетох никакво съвпадение в мненията. Но аз г оразбирам човека само той отстояване мнението си, другите побърза ха да клекнат. Не може да не си сложи в устата поне, на ужким че нямат разминаване. Аз го поздравявам.
  • 10 доц Николай Колев

    37 4 Отговор
    Колега Мангъров, нито крачка назад! Не отстъпвайте пред простотията и страха за властта! Както и пред злобата на един яйцеглав генерал!
  • 11 goni

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "888":

    Много интересно дали ти щеше да издържиш да говориш час и половина с Бат Боби!:) Той, определено има проблем с това да ислушва събеседника! Тоя път обаче е друго яче!:) Не подценявай нито единия, нито другия! Дано да е на добър късмет!:)
  • 12 слава на тебе Боко наш вожде

    22 1 Отговор
    Главния експер по вирусите другаря ББ убеди в своята правота поредния вирусолог.

    Коментиран от #23

  • 13 Гостът

    10 2 Отговор
    Правят какво правят и накрая пак ще направят това което доцента им говори цял месец. Нека след Боко да му се извинят и останалите отворковци.
  • 14 белким имате теми та да имате разбирател

    5 0 Отговор
    Са не моем да сфанем , Мангъров ли е станал пожарникар , или Пожарникаро е станал медик , та въобще да имат общи теми , та чак и противоречия по тях да нямат. Всъщност моля за извинение пожарникарите , които в болшинството си са достойни хора , вършещи работата за която са компетентни . Тоя другио Пожарникар е особен случай. Ако съм засегнал някоя сицилианска или чикагска фамилия няма да им се извинявам , да си се разберат , те си знаят как с Пожарникаро.
  • 15 знайко

    3 13 Отговор
    Ами теорията на Мангъра изпуши. В рисковата група полицаи няма заразени, а в нерисковата по домовете, ще са още по-малко.Едни тестове само щяха да идат на вятъра, за нас, от нас-данъкоплатците.По-добре след 15-20-30 дни да е масовката с тестовете

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Отговор

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "знайко":

    Нали това е целта на базата на реални данни да се вземат важни решения сега се разбира че е рано за вдигане на карантината, ами ако беше обратното от 1000 души да има с изграден имунитет 900, тогава ти или Боко ще плащате заема от 10млрд.
  • 17 ГЕРБ СА ЦИЦИИ

    3 0 Отговор
    В Сърбия всеки пълнолетен ще получи €100
  • 18 МЕНГЕЛЕ-МАНГЪРОВ

    2 9 Отговор
    ВСИЧКО Е ТОЧНО ,ЗАРАЗИ СЕ ПРИДОБИЙ ИМИНИТЕТ НИЕ ЩЕ СЛЕДИМ ОНЛАЙН ,СТИСКАМЕ ПАЛЦИ
  • 19 Дон Чико

    6 0 Отговор
    Естествено, че е пълно малоумие да се затварят парковете. Как можеш да се заразиш, разхождайки се в парка? Немците дори казват, че е полезно да се правят разходки, просто да не се събират хората на групи. Но естествено, глупаците сигурно още не са звънна ли на Боко и зеления Годжи да изкопират най-добрите мерки на планетата.
  • 20 5555

    4 0 Отговор
    Доцент Мангъров, внимавай да не ти направи хватка, като на Мирослав Найденов в Япония или да не се наложи да викнеш от три планини по три пъти, "Без разрешение от ...., няма да си давам мнението".
  • 21 ДАЙ ПРИМЕР

    2 3 Отговор
    ВСИЧКО Е ТОЧНО ,ЗАРАЗИ СЕ ПРИДОБИЙ ИМИНИТЕТ НИЕ ЩЕ СЛЕДИМ ОНЛАЙН ,СТИСКАМЕ ПАЛЦИ
  • 22 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "знайко":

    А ти сигурен ли си че вирусът е ...колкото всъщност е ?
  • 23 Секретар на Сорос

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "слава на тебе Боко наш вожде":

    Тaкa или инaчe щe мe изкaрaт coрocoид, a нe нaциoнaлиcт, тaкa чe пo-дoбрe дa cъм ''ceкрeтaр'' нa тoзи Вeлик Гocпoдин! Eднo oт мaлкoтo пoлoжитeлни нeщa нa тoзи вируc e, чe зaпoчнa дa oбръщa нaшитe кoмуниcти, aтaкиcти и руcoфили към Мaйкa Бългaрия! Тoecт, тe зaпoчнaхa дa гoвoрят oт днec, зa ceбe cи кaтo зa ''бългaри'', a нe кaтo зa ''руcнaци'', oткaктo зaрaзeнитe в Руcия oфициaлнo ca 12000, нo нeoфициaлнo ca нaд 180000, кaтo зaгрoбeнитe caмo в Мocквa ca нaд 2500 вeчe....Дaжe вeчe ce хвaлят c тoвa, чe в Бългaрия имa caмo 600 зaрaзeни и 24 пoчинaли...Дaнo тoзи вируc им oбърнe и миcлeнeтo, въпрeки, чe щe ocтaнaт бeз пaри aкo ce признaят зa ''бългaри''!
  • 24 donald

    4 0 Отговор
    Вариантите са два - или си убедил Активния Глупак в правотата на науката (което е абсолютно невъзможно) или си запял друга песен по "други" причини. Много бързо бе, Мангъров?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Няма противоречия

    2 0 Отговор
    между професора и премиера
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АК 47

    1 2 Отговор
    Нер зная по какво си точно доценз и дали изобщо имаш представа за това което става в света, но.... дипломата (ако я имаш) на пирона и по предназначение.....
    Лек ден.
  • 30 Разбирач

    2 0 Отговор
    Докторе да не те направят накрая професор?
  • 31 ЧИ БА СТАДО ФЦЕ

    0 3 Отговор
    СТАДЕН ИМУНИТЕТ НЯМА ДОРИ ДА ПРЕБОЛЕДУВАШ И ОЦЕЛЕЕШ ,СТАДО ОВЦЕ МОЖЕ ДА ПОСЛЕДВАТ МЕНГЕЛЕ-МАНГЪРОВ ДА СЕ ЗАРАЗЯТ НИЕ ЩЕ СЛЕДИМ КАК СА ОТ НЕТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове