Last news in Fakti

12 Април, 2020 17:38 3 289 25

Още 6 нови случая на COVID-19

  • коронавирус-
  • заразени-
  • българия

Общо потвърдените стават 675

Още 6 нови случая на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

675 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа.

През днешния ден са доказани още 6 нови случая, като 4 са в област София и 2 в област Стара Загора.

230 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 36 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 12 април: 377 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 298 на жени.

Регистрираните случаи по справка са в областите както следва: Благоевград – 18; Бургас – 26; Варна – 24; Велико Търново – 9; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 12; Кърджали – 12; Кюстендил – 15; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 14; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 35; Русе – 5; Силистра – 2; Сливен – 11; Смолян – 17; София – 401; Стара Загора – 19; Хасково – 8; Шумен – 4.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 29.

Лабораториите продължават да работят.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖОРКО

    13 5 Отговор
    ПОМОРИЕ - НАМА БОЛНИ НО....ВСИЧКИ С МАСКИ.....ТАШАК БРАТ

    Коментиран от #18

  • 2 Някой си

    8 11 Отговор
    Без маски три, с маски шест.....
    Утре след черкуването 1000 и айдеееее, отиде та се не виде......тогава да го видим “Спасителя” как ще ви спасява!
  • 3 Ръмпези

    24 3 Отговор
    СЛАГАЙ Я МАСКАТА БЕ БРАТКО....ЦЕЛИЯТ СВЯТ НИ ГЛЕДАТ...МАЙКО МИЛА...ТАКЪВ СРАМ НИКОГА НЕ СЪМ СИ ПРЕДСТАВЯЛ, ЧЕ МОГА ДА БЕРА И ТО ОТ НАЙ ПЪРВИЯ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА...НЯМА ЛИ ПСИХИЯТРИ, НЯМА ЛИ УСМИРИТЕЛНИ РИЗИ...СРАМ И РЕЗИЛ...ВСИЧКО ВЪН....
  • 4 стоян

    21 2 Отговор
    Интересно -заведенията затворени -а в Бургас дюнержиите работят като приемат пари и дават сандвичи със същите ръкавици

    Коментиран от #17

  • 5 Нов световен ред Евреите са го измислили

    22 4 Отговор
    Ковид е прелюдията.......Следват задължителната ваксина с биометрични данни......И тоталния контрол над човечеството е постигнат.
  • 6 Пак сме първи

    17 1 Отговор
    Отличниците на Европа с най-ефтината антикризисна програма, но с най-добри резултати.Даже когато сме последни сме първи.
  • 7 прррц

    13 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: защо не блокират София за 2 седмици ами блокираха Банско. нали сега най-много заразени има в София?
  • 8 баба Зоя

    11 1 Отговор
    - Хайде без презерватив!
    - Да бе, ти още малко ще искаш и маските да махнем
  • 9 Не на мен

    15 3 Отговор
    Не съм все още не съм чул някой да е починал от вируса. Всички са имали дългогодишни тежки заболявания и вируса е помогнал да се преместят в отвъдното. А на нас ни се обяснява, че са починали от вируса, но са имали други придружаващи заболявания?! Абсолютна манипулация в стил 80-те години. Тогава имаше виц - При състезание между Горбачов и Рейган, печели Рейган. Властта и соц. пресата коментират: Нашия великия вожд и учител другаря Горбачов е на почетното второ място. За съжаление г-н Рейган остана предпоследен.
    И сега няма разлика.
  • 10 Уфф

    13 5 Отговор
    Преди години една шайка от БАН изкуфели куманяги начело с Иван Ангелов реши туризъм да развива,обраха народа и заляха бетон по курортите!Сега друга шайка милиционери от Симеоново решиха,че ще е по лесно Меркел да ги храни,по лесно е като предците си шумкарите мандри да грабят и строят куманизъма.Имаше един гений,титан на куманизъма Любен Корнезов който от трибуната на парламента заяви:"Средствата за производство не трябва да попадат в ръцете на тоя който може щот не можем да го контролиеаме"!И отдел кадри ДС на БСП се развихри и назначи новите капиталисти милиционери с по един мозъчен ганглий между ушите икономика да развиват..... и т.н.т.
  • 11 Егати измамата

    16 2 Отговор
    Коронавирус: Това, което не ни убива, ни прави по-бедни
  • 12 Сипи още едно

    11 1 Отговор
    За борба с Вируса, Българина използва Специален Балсам :
    "Бал'сам му майката"........
    Ще оцелеем братя.....а после -дупе да им е яко на продажните политици..........
  • 13 Ами

    12 1 Отговор
    Прави впечатление, че новите положителни тестове които са регистрирани през уикендите винаги са по-малко отколкото през делничните дни. Явно и вируса си почива🙂

    Коментиран от #14

  • 14 Нов световен ред Евреите са го измислили

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Измама !!!!! В Берлин,две болници определени за заразени от "Ковид" са празни!
  • 15 Мишел дьо Булгари

    6 11 Отговор
    След Великден, когато "вярващите" налазят църквите, очаквайте истинската "епиземия" и този път болниците няма да имат ресурс, и леглова база, тогава Бог ще ги лекува, но преди това ще изпоразят над 5 хиляди в БГ.

    Затова безумна решение, знаете на Кой да благодарите - и веднага трябва да си подаде оставката, а не да кара здрави хора да ходят с маски по улиците!

    И да не забравят още да прибират отвън, и да изпращат сезонни работници.

    Изводът е един: Някой има интерес Извънаредния режим да продължи в БГ.
  • 16 Боли ма космясалия 😂😂😂

    11 1 Отговор
    Колко ставали спрете с тея глупости да зомбирате хората
  • 17 Жоро

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян":

    И в Пловдив дюнерите работят.
  • 18 Селянино прозд

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "ЖОРКО":

    защото се пазят хората затова няма болни.Но тъпанари като теб като не носят маски кой им е виновен.
  • 19 Гончо

    9 2 Отговор
    Няма и да намерите починал само от корона вируса,защото е грип с по-леки симптоми
  • 20 Жоро

    9 0 Отговор
    Какво стана с Черепа нещо много отшумя всичко ... какво стана баневи Ктб арабаджиев с оня полицай незнам от каде си ... само за тоя вирус а водата с перник ех колко бързо всичко се потулва..
  • 21 селянин 1

    6 0 Отговор
    ..маските доказаха ефекта,утре сме под 20,муфтата ще се кефи и ще вика,,седете си в къщи до като станат 1-2 на ден,,а после като се юрнеме,глей кво става-ветаро ще зарази поне 70% от ората със К19..и па отначало..тестване на униформите и тия по етажите,а за обик.народ-клечки за нос нема,оти били скъпи.
  • 22 Гратис за кредит ама плащаш двойна лихва

    5 0 Отговор
    На интернет-страницата на БНБ и тези на банките са поместени условията за гратисен период за кредитите. Те са формулирани с толкова условности, например: Чл. 6. До отмяната на извънредното положение не се прилагат последиците от забава за плащане на задължения на частноправни субекти, включително лихви и неустойки за забава, както и непаричните последици като предсрочна изискуемост, разваляне на договор и изземване на вещи.; Разбира се, тези неплатени пари след отмяната на извънредното положение ВЕДНАГА ще станат дължими И НЕЗАБАВНО в пълен размер! Найс, а? А сега да видим някои съществени разлики между демагогията на политическите сили, претворена в дела от БНБ и банките. Кои са те: 1. Ще дължите такси и комисиони; 2. Не е ясно колко време гратис ще ви даде банката и за какво точно. Може и 1 месец да ви даде, може 2 или 3, може и целия допустим срок от 6 месеца. 3. При гратис за главница и лихви ще платите на банката в крайна сметка повече лихви, отколкото ако кредитът се плаща редовно. Без да го обявяват, но ще ви съберат нещо като наказателна лихва. Пример с ООБ-Сибанк. Не плащате 6 месеца и съответно срокът на кредита също се удължава с толкова. Уж всичко е наред, но има една точка, която ви санкционира, без обаче да ви го обявява. (цитат) „3.3. Към всяка вноска по погасителния план до изтичане на срока на кредита или друг разумен по-кратък период, договорен с кредитополучателя, се добавя равна част от непогасената по време на гратисния период лихва.“
  • 23 Гратис за кредит ама плащаш двойна лихва

    4 0 Отговор
    (край на цитата) И пак ще платите още един път – втори път същата лихва върху тях. Т.е. на практика банката ви санкционира с нещо като наказателна лихва. Така са постъпили и останалите банки. И не са в нарушение – БНБ е одобрила това правило: за гратиса да бъдете санкционирани с наказателна лихва, макар че това название не фигурира в документа! 4. Ако имате просрочена вноска, може крайният срок за гратиса (определен за 30.12.2020) да бъде съкратен по усмотрение на банката; 5. Не е ясно кога ще ползвате екстрата, която ви предлага държавата. БНБ е записала, че молбите се разглеждат не по-късно от 30 юни. Разбира се, логичното беше да се сложи срок например от 1 седмица след постъпване на молбата, ама в мафиотска финансова система важното е демагогията – хем да се похвалим как помагаме на хората, хем дефакто да не им помогнем!; 6. А дали системата е скрито криминална, се разбира в т.10.:„10. Извън обхвата на настоящия ред кредиторите могат да договарят с клиентите си индивидуални схеми на отсрочване, различни от уредените в предходните точки, както и други облекчения.“ С други думи за „своите хора“, за фирмите на олигарсите са създадени всякакви възможности, вкл. и да се отсрочи кредитът им с две, три или повече години, да се ползват всякакви екстри по него, без банката да бъде задължена да внесе пари = резерви по тези операции в БНБ. Чувам ли аплодисменти?
  • 24 Рошко

    1 0 Отговор
    6000 да станат утре дано дано да ви....... До девето коляно
  • 25 Пиниза

    0 0 Отговор
    Евала генерале,страхотен статистик си.Много ще ти отиват ръкавели на ръцете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове