Last news in Fakti

19 Април, 2020 20:23 14 874 21

Скрита смъртност в Русенско

  • скрита смъртност-
  • русе

Пациентите пристигали късно и с тежки усложнения, не търсели лекарите заради страха от COVID 19

Бум на тежки инфаркти и инсулти по време на пандемията на коронавируса отчитат от специалистите от лечебни заведения "Медика" в Русе. Това съобщава ТВН.

Тревожната тенденция медиците си обясняват със страха на пациентите от коронавируса, които по тази причина търсели помощ твърде късно.

"В кардиологичната клиника "Медика кор" са настанени поне 20 пациенти и на ден приемаме по още трима", разказа кардиологът д-р Панайот Панайотов.

"Имаме бум на инфарктите", не крие лекарят.

Според кардиолозите тази ситуация е необичайна. Пациентите пристигали късно и с тежки усложнения, не търсели лекарите заради страха от COVID 19.

"Ние си го обясняваме по между си с това, че в момента се страхуват да ходят при личните си лекари, по същата причина не посещават и амбулаторни кардиолози, в следствие на което изчакват нещата да станат драматични и чак тогава търсят лекарска помощ.

Когато са направили инфаркт, идват осем, десет или 12 часа след първите симптоми", сподели впечатленията си д-р Панайотов.

Той е категоричен, че до преди месец хората не са допускали такова забавяне и късна грижа за здравословното си състояние.

Затова специалистите съветват при първи симптоми на болка в гърдите и задух да се търси помощ веднага.

По-рано днес шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, предупреди, че се следи "дали има скрита смъртност, която не е от коронавирус в страната".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    134 5 Отговор
    ТОВА Е БЪЛГАРИЯ...ОТЧАЯНИЕ, СКРЪБ И БЕЗИЗХОДИЦА...ПЛАЧЕ МИ СЕ....
  • 2 Ventura

    96 5 Отговор
    И къде е щаба на тиквунций велики?
    Сигурно празнува великия повелител на овцете! Утре статистиката ще е още по зловеща.

    Коментиран от #11

  • 3 Азазел

    96 2 Отговор
    То ще я следите тази скрита смъртност, но дали ще имате смелост да изнесете данните? А дали ще ви разрешат?!
  • 4 Цецо шлифера

    115 3 Отговор
    Броя на инфарктите и инсултите от създадената паника за коронавирус и мрачните икономически последствия са многократно повече от броя починали от вируса.
  • 5 генерал Гочи

    52 3 Отговор
    Аз казах , да не се ходи на лекар освен ако не почнем да се давим в собствените си сокове , всичко друго е лиготия и рискува живота на другите КАЗАХ !
  • 6 Долни лицемери !

    81 3 Отговор
    Нали точно вие ни убеждавахте преди месец да се търси спешна помощ само при тежка симптоматика ! Че видиш ли щели да се препълнят местата от леките случаи и за тежките няма да има място ! Вие сте виновни за смъртта на тези нещастници ! Нека тежат на съвестта ви ! Те са послушали съветите ви и затова не са се обаждали ! Два месеца държите хората заключени в къщи и ги принуждавате да се лекуват по телефона с жи пи-то! Всичко се връща един ден !
  • 7 майтапчията

    41 0 Отговор
    Това не е важно.Важно сега е короната.
  • 8 Мутрето

    33 5 Отговор
    Само ако знаете колко истински случая има , моментално ще изпаднете в депресия . Гетата са най- малко 35% заразени , герберистите ви мамят всеки ден , лъжи , лъжи , лъжи , защото много добре знаете кои ви управляват , но нямате дмелостта да им покажете силата си българи !
  • 9 гост

    30 1 Отговор
    Да бе то все пациентите и гражданите виновни.
  • 10 1234

    46 4 Отговор
    видими резултати на герб! нещастници ! днес в цяла германия е имало протести да махат мерките, Щутгард, Берлин...... а тук офцете чакат един бандинт да е на кеф....
  • 11 Макрон

    35 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ventura":

    Разхожда се с джипа по магистрали и строителни обакти, и се прави на пич

    Коментиран от #19

  • 12 Генерал Чийски

    32 1 Отговор
    Айде, айде, това са съпътстващи заболявания. Вижте ги там за антитела, че утре имам брифинг.
  • 13 111

    29 2 Отговор
    Не ходете в болницата че ще ви уморат в Италия хората са бесни от тия лъжи поинтересувайте се в тубата всичко е постановка нов св.ред .вирус има но не е опасен вижте полицаите как пребиват хората излезли в чужбина друга е истината много зловеща за това се гответе за най лошото тотален геноцид в цял свят
  • 14 Русенец

    18 2 Отговор
    Русе измря и се изсели и от този някога голям град са останали не повече от 50 000 несретници.
  • 15 БРЦК

    12 0 Отговор
    Естествен ход на нещата ГЛУПАКА ПО СИЛЕН ОТ АТОМНА БОМБА -ТИКВА
  • 16 Барба Булю Банкя (БББ)

    16 2 Отговор
    Какво искате бе, маскари? Няма тестове. Няма!
    Поръчал съм. В момента наличните се използват приоритетно само за първия ред - за мен, дъщерята, двете внучета и един съм изпратил със "Спартан"-а за Барселона. Сега трябва ние, целокупния български народ, да запазим спокойствие, да сме човечни и да се оповаваме на великата божията милост, която скоро ще ни споходи. Аз вярвам в пословичната мъдрост и търпение на обикновените хора, те са доказали, че могат да оцеляват и в най - екстремни условия - и на самотен остров и сред алпийски върхове. Гордея се с вас!
  • 17 моя братовчедка

    11 0 Отговор
    от София са я разкарвали цял ден по болниците да си направи първо тест за вируса и тогава да отиде. Става дума за сърдечен проблем,може би не инфаркт или инсулт,но все пак лекар трябва да прецени доколко е сериозен. В тези времвна на никого не му се ходи в медицинско заведение ако не се налага наистина,но е трудно да попаднеш на смел лекар който да ти обърне внимание. Ако се увеличат рязко случаите на зараза българската медицина ще хвърли бялата кърпя независимо от заболяването.
  • 18 Възпитан Котарак

    7 0 Отговор
    Просто чукнах + на коментар 1. Нямам какво да добавя.
  • 19 Нокой

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Макрон":

    Прави се на пич само в южната част на бг,в северната не стъпва
  • 20 Мериленд

    6 0 Отговор
    Русе не е умрял и жителите са около 150 000, но икономиката е слаба, защото сме в Северна България и се опитват да ни унищожат.
  • 21 Ели

    1 1 Отговор
    Тук е пълно с глупости на озлобени хора. Истината е, че се държим отлично като нация, поне дотук. Прекрасен народ сме българите и държавата ни всъщност никак не е лоша, дори обратното на фона на всички чужди вмешателства. Осъзнайте се малко, никой не ви е виновен, че сте изтървали ключови шансове в живота си, не бълвайте такава мръсотия, че е срамота!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове