Last news in Fakti

5 Май, 2020 13:49 8 809 47

Николай Марков: Изчезнаха едни 5 млрд. и властта отменя всичко

  • николай марков-
  • извънредно положение-
  • мерки

Това, което крият от вас и за което никой няма да понесе отговорност са скритите жертви на грешните решения

Николай Марков: Изчезнаха едни 5 млрд. и властта отменя всичко - 1
Снимка: БГНЕС

Лека полека, както в онази приказка за вълкът, който обучавал малките на вълчи номера, щаба на щабовете се приближава тихомълком до шведският модел за отговор на кризата!

Та нима доц.Мангъров, когото с лекота обявиха за луд, от първият ден не им каза в очите, че щабарите са пълни аматьори в епидемиологията и, че политическите решения у нас са ферментирала боза. Каза им го, каза и на всички нас, че този вирус трябва да бъде "преживян", както и невъзможността за адекватно алтернативно решение. Сега какво точно прави щаба, който се изхлузва от гащите на бандита-политик, като п....я из мръсни политически гащи!?

Много просто. Прави абсолютно същото с отмяна на всичко, което досега твърдяха, че било решение. Ами не е! С всичко направено до тук, само изчезнаха едни 5 милиарда за една седмица още в началото на схемата за грабеж и още няколко милиарда, след като всички парламентарни бандюги си стиснаха ръцете след единодушно гласуване. И много невинни души загинаха, следствие на политическата ни корупция. И как не, след като всички наши политици са гладни въшки. Винаги гладни и винаги гнусни мекотели.

Добре, ще свалим маските на обществени места, ще пътуваме и ще спазваме правила, които всички знаят, че не спазваме. Ще започне активност в общуването, ще преминат личните страхове лека полека и с това ще започне началото на масовото заразяване, докато достигнем 70% от цялото население. Дотогава ще загинат около 10-15 000 човека, които така или иначе загиват при всички видове епидемии на вируси. Това, което крият от вас и за което никой няма да понесе отговорност са скритите жертви на грешните решения!!! Техният брой според мен ще бъде между 3-5 пъти повече, но колкото трупа видяхте досега, толкова ще видите и тогава. Отработена схема. Защото, ако слушате цифрите на щаба, това е едната страна на монетата, но на другата страна пише, че докато уж нямахме никакъв проблем и сме отличници, около 5 хиляди човешки същества си отидоха заради липса на достъп до здравеопазване. И няколко други неща.

Спомням си как измряха съвсем скоро, като мухи, едни наши съграждани с неотложна нужда от хемодиализа във Видинска област. Няма живи от тях! Тогава нямаше коронавирус, но нямаше, както няма и днес здравеопазване пък и държава. Умряха като кучета, сгушени в панелните си леговища. Убиха ги, без да им мигне окото. Заличиха имената им.

И ако се питате какво става днес във Видинска област, само почакайте края. Защото краят на едни, завършва не с тях, а с края на други! Такъв е Божият закон и от него няма измъкване. И докато не осъзнаем, че всички сме един общ организъм от болни и здрави органи, както и, че не можем да се лишим от органите си, ще има мор. Ще има и вероломни, които ще печелят милиарди от всеки мор! И те самите ще погиват от него, но лошото ще продължи. Докато не израснем като народ и не заменим тялото на страха с тялото на любовта помежду ни...

Коментар на Николай Марков, експерт по национална сигурност


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    29 102 Отговор
    Не 5, а 10 милиарда Станко!! Да има ! Народа обича да има. Дай му изчезнали милиарди на въображението...20 ги направете още по добре !

    Коментиран от #10, #16, #41

  • 2 666666

    93 9 Отговор
    Факт
  • 3 Случаен

    131 10 Отговор
    Абсолютно верно.
  • 4 жертва на демикрацията

    148 12 Отговор
    Баце е най-тежката беда сполетявала България. След него нито държава ще остане, нито земя, нито хора.

    Коментиран от #24

  • 5 Майна

    104 10 Отговор
    Браво! Българи, да покажем, че не сме роби в собствената си държава
  • 6 Ръмпези

    61 10 Отговор
    ЖУРНАЛИСТИТЕ, ТЪРСЕТЕ БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА И ДА ПРИКЛЮЧВА ВСИЧКО...ГЕШЕВ, КОЙ Е НИКОЛА ГЕШЕВ...Я ПО СЕРИОЗНО....ОПРАВДАЙ ПОЗИТЕ КОИТО НАЛАГАШ В ОБЩЕСТВОТО...
  • 7 666

    98 8 Отговор
    Борисов ни спаси от здравето ни,от парите ни , от епидемията ни и от нас самите - щот сме тулупи!!! Честити избори на всички тулупи,в това число и аз!!
  • 8 Нова

    65 9 Отговор
    Браво! Ама колко по 5 мил изчезнаха за 30 г. по добре да не смятаме. Боко събира пари за изборите за догодина. Вече купи поли смените и рейнджърите, после "електората" от индийци.
  • 9 гост

    22 61 Отговор
    Всеки си упражнява речника на тази тема както му дойде. 10-15 хил. жертви ма даже и още пет пъти по толкова. Косвени жертви. По негова преценка. Наплюнчил си пръста, вдигнал във въздуха и .... аха духа като за 50-ина хиляди косвени жертви. Ама иначе - експерт. И то какъв! По НАЦИОНАЛНА сигурност.!
  • 10 Иванушка

    32 9 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Тъй-тъй! Не 20, а 50 милиарда откраднаха, ама добре че в събота е парада, та ми се сгрее душицата малко...

    Коментиран от #22

  • 11 Майна

    59 6 Отговор
    Бюджета е бил празен много по рано. КОЙ ГО СЛЕДИ? КАКЪВ КОНТРОЛ ИМА, то лъсна когато потрябваха пари и тоя хукна.., да проси, в коридори да влиза, като улав.... Какъвто е....
  • 12 Майна

    70 4 Отговор
    Отличника, Работягата, Спасителя...
    ТРЯБВА ДА ГО. СВАЛИМ, А НЕ ДА ЧАКАМЕ ИЗБОРИ. НИЕ НЯМАМЕ ДРУГ ИЗБОР
  • 13 доцент Мангъров

    25 6 Отговор
    0,6% морталитет отчитат в Италия => 30000 поне ще умрат в България
  • 14 Истината

    9 41 Отговор
    Подобни толехшфсефсъдипат да лъжат благодарение на ветото наложено от Радев върху изнасянето на невярна информация. Но все пак ще бъде интересно ако прокуратурата се самосезира. Защото и за тай-непредуледетия кражбата на 5 милиарда не става толкова лесно.

    Коментиран от #21

  • 15 Дървенни философи

    17 57 Отговор
    Момче, имаш попадения от време на време, но вече съвсем прекаляваш и май ставаш клиничен случай за Курило. Кражби в такъв размер вече е невъзможно да стават в България. Може да има неправилно похарчени пари, но за това си е виновно Народното събрание и далеч не са в такъв размер. Бъркаш постчервените времена с раздадените чували и куфарчета с пари, както и милиардите изнесени в чужбина и част от тях върнати по-късно. Колкото и да разбираш от всичко не се прави на всезнайко. Не си лекар за да отричаш мерките които цял свят предприема а ние дори ги изпреварихме. Вместо да ги подкрепим ние непрекъснато ги отричаме и сами ще си докараме масова заболяваемост. Явно още те друса съветската школа - няма човек, няма проблем. Ами ако ти или родителите ти са този човек? Така ли ще разсъждаваш тогава?

    Коментиран от #18, #26

  • 16 Бачо Киро

    54 3 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Че 20те милиарда дето отписаха от НАП за периода 2016-2018 кво? А от 1.5 милиарда излишък до 3.5 милиарда дефицит в рамките на 2 седмици без да са дали 1 лев на хората, както в други страни, Гърция например? Ето ти 25 милиарда без никой да поеме каквато и да е отговорност. Отписаните от НАП не са мои дългове, предполагам и твои не са. 6.66 милиарда за година, уж несъбираеми, ха познай длъжниците дали са случайни... Иначе все няма пари за лекари, учители, пенсионери...
  • 17 стоян

    9 39 Отговор
    Тоя другар Николай Марков много умен в критиките бе -Да го избираме ,и да на управи

    Коментиран от #19

  • 18 Бачо Киро

    52 5 Отговор

    До коментар #15 от "Дървенни философи":

    Неправилно похарчени и откраднати е абсолютно едно и също, вземи си изкарай главата от задника... Не можели да крадат... Не бе, хич... Като отпишеш 20 МИЛИАРДА за 3 години като несъбираеми примерно е викаш напълно нормално.... Особено за държава като нашата... Абе къде ви намират такива глупендери, летящи из облаците....
  • 19 Бачо Киро

    19 4 Отговор

    До коментар #17 от "стоян":

    Ааа не СтоЕнчо, викам теб да турим. Ти си тамън. Нали така, Георгиев?
  • 20 Абориген БГ

    50 2 Отговор
    То да са само 5 милиарда.
    Цената на газ падна с още 12% от първи май, общо 58%.
    Цената на барел петрол падна от 120$ на 25$.

    Да падна парното с поне 50%, лъжат че топлели с мазут, което не е вярно, но мазутът е произведно на нефта и тогава цената на парно трябваше да падне с 400%.

    Същото е с тока, ток вместо да падне с 40% се увеличава, имаме едни ВЕЦ-ове със 70% печалба, перки и фотоволтаици на които плащаме само защото ги има.
    Лъжат, че не са си върнали инвестициите.

    Не само че цената на парно и так трябваше да падне с 50%, ами искат ново увеличение на ток нощен 70%, дневен 2% - абсолютен цинизъм, всичките паразити - ВЕЦ, ТЕЦ1 и 3, фотоволтаици и перки трябва да бъдат закрити, а собствениците им с отнети имущества за укриване и изнасяне на печалби.

    Народът трябва да се вдигне, не може нефт и газ да поевтиняват драстично, а цените да се увеличават.
  • 21 Бачо Киро

    33 3 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Какво ще направи прокуратурата? Ти сериозно ли вярваш в дядо Мраз?
  • 22 Последния софиянец

    31 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иванушка":

    Външния дълг стана 80 млрд, а междуфирмената задлъжнялост 160 млрд.

    Коментиран от #37

  • 23 Хубава статия БРАВО

    40 4 Отговор
    Да говорим за ХАЗНАТА, че е празна. За 30млрд. външен дълг. За нераздадените пари 60/40 от ЕС за заплати на хората, за да продължат хората да живеят нормално в криза. За неосигуреното здравеопазване. За икономическият срив до дъното.... Къде са парите на трудещите се хора плащащи данъци...
  • 24 Киро

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "жертва на демикрацията":

    Костов е най-тежката беда, след това е Баце

    Коментиран от #27

  • 25 ЖОРО

    29 3 Отговор
    ГЕШЕВ КЪДЕ СЕ КРИИШ..АЙДЕ БЕ МАЙНА ВЗЕМИ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА...ЛИЛАНЧЕТО КЕ ТИ СЕ СТОРИ КАТО ПЯСЪЧИНКАОТ МОРЕТО...ПОМОЛИ СЕ И НА ЧЕРЕПА ЗА "ЛЕВСКИ".....
  • 26 ГОНЗО

    34 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дървенни философи":

    Е ,къде са парите тогава????. За две седмици изчезнаха 5 -6 милиарда!!!. Това коментирай,а не разтегай локуми. Или си от Свищов ???

    Коментиран от #45

  • 27 Баш Батка

    15 1 Отговор

    До коментар #24 от "Киро":

    Има време да се докаже и първенеца, не бързай!
  • 28 Ddr

    8 20 Отговор
    Щтото Станишев не беше беда?
  • 29 Активист на БСП

    25 3 Отговор
    Сега ще се купуват гръцки острови, имения в Испания и още банкови сметки в Панама ще се откриват !!!
  • 30 слаботоков

    26 2 Отговор
    Скоро и Лаура Кьовеши в България!😀
  • 31 Наблюдател

    26 1 Отговор
    Краденето на милиарди е специалитет на управляващите в България! Това е така защото знаят че до сега няма и 1 осъден! "Китайския подарък" в случая бе една прекрасна а и неочаквана възможност за тях да затвърдят традицията!
  • 32 ЪРП

    25 4 Отговор
    ПРЕВЪЗХОДЕН КОМЕНТАР!!!!!!
    ПОДКРЕПЯМ ВСЯКА СРИЧКА ОТ НЕГО!!!!!!
    БРАВО, Г-Н МАРКОВ!!!!!!!!!!

    Коментиран от #36

  • 33 гръндж

    20 3 Отговор
    Дoц.Мaнгърoв им кaзa в oчитe, чe щaбaритe ca пълни aмaтьoри в eпидeмиoлoгиятa и, чe пoлитичecкитe рeшeния у нac ca фeрмeнтирaлa бoзa. ПРАВИЛНО.
  • 34 Кури

    10 9 Отговор
    Виновни са Станишев и Орешарски!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 5387

    4 9 Отговор
    Само в България се дава Швеция за пример.Луди ли сте?А Мангъров какво каза,че със стадния имунитет ще изгорят "сухите пръчки".Демек за него възрастните и хронично болните са сухите пръчки в обществото.Между другото и той май клони към възрастта на сухите пръчки,дали ще му е приятно след време и него да го отпишат и да го направи оставят да изсъхне щото е минал възрастта да се хабят за него?
  • 40 волен сидеров

    1 2 Отговор
    факти що не го триете тоа
  • 41 ГОРСКИ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Само не разбрах кой народ обича да има, богатия или бедния????
  • 42 123

    3 0 Отговор
    Когато парите от ЕС фондовете и държавните Финанси се крадът се вижда много ясно.В България минимално всяка година се влагат около 5 милярда евро без външните инвестиции. Когато тези 5 милярда евро не са откраднати на 100% а между 50-70% тогава има ръст на БНП от около 8-9 милярда нарастване на БНП за годината, когато обшественните пари с откраднати. Усвоени както обичат крадците да казват в по-големи проценти има минимален ръст или отрицтелен ръст на БНП. Сравнете годините и БНП и ще видите кога са крали най-много Българските политици.
  • 43 мухаха

    2 3 Отговор
    Сега минималната заплата е 600 лева-при правителството на БСП-300 лева-КОЙ КРАДЕ ПОВЕЧЕ!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 безпартиен

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ГОНЗО":

    Това е т.нар."счетоводна гимнастика".Към 31.12.2019 в държавата има повече 3.5 милиарда.Това е така,защото самата държава не се е разплатила с доставчици,изпълнители на поръчки които в повечето случаи за корупционни,макар и законни!Като се разплати,вече има недостиг на 5 милиарда и това е вече след 1.1.2020 година!
  • 46 Христов

    3 1 Отговор
    Да ги търсят тези изчезнали 5 млрд. при фараона-беглец Цецо Василев, който ги открадна от КТБ още през 2014 година!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове