Last news in Fakti

10 Май, 2020 13:37 1 482 17

Марковски: Наказанията за дрогирани шофьори да се завишат

  • марин марковски-
  • надрусани шофьори

Този, който взима наркотик, дали е привикнал или не, може да го вземе, може и да не го вземе, може да се качи на колата, след като се е надрусал, може и да не се качи. Този негов личен избор е и основанието и за наказателната и за чисто човешката отговорност, каза адвокатът

Марковски: Наказанията за дрогирани шофьори да се завишат - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Очаква се следващата седмица да бъдат представени нови мерки срещу дрогираните шофьори на пътя. Тази тема ескалира след смъртта на журналиста Милен Цветков.

Какви да бъдат наказанията за дрогираните шофьори и нормална ли беше реакцията на обществото? - в "Денят започва с Георги Любенов" коментираха адвокат Марин Марковски и терапевтът по зависимост и основател на общност "Ново начало" Желяз Турлаков.

Според адвокат Марковски реакцията на обществото след смъртта на Милен Цветков е нещо нормално и разбираемо.

"Този, който взима наркотик, той има решение да го вземе или да не го вземе, в стадиите, когато се получи зависимостта, тогава е много по-трудно. Наблюдавал съм хора, които след присъдата в затвора, понеже не могат да го вкарат, скачат по килиите, хапят решетките, обаче абстинентният период минава. Следователно, този, който взима наркотик, дали е привикнал или не, може да го вземе, може и да не го вземе, може да се качи на колата, след като се е надрусал, може и да не се качи. Този негов личен избор е и основанието и за наказателната и за чисто човешката отговорност", каза адвокатът Марин Марковски.

Адвокатът беше категоричен, че наказанията в такива случаи със сигурност трябва да бъдат завишени.

Терапевтът Желяз Турлаков също изрази мнение, че тези деяния трябва да се наказват, но е по-добре такива ситуации да бъдат предотвратявани преди да се случат.

"Но една зависимост не може да бъде наказвана, трябва да бъде лекувана. Ако говорим за промяна на законодателството и нещо, което ние като неправителствена организация сме предлагали, и залегна в новата стратегия 2020-2025, е именно това - задължителното лечение. Ние трябва да изпреварваме събитията и такива ситуации трябва да бъдат предотвратявани преди да се случат", каза Турлаков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не съм сигурен

    7 5 Отговор
    А за пияни, не, така ли? Къде е раликата?
  • 2 Хаха

    8 5 Отговор
    на Марковски защо гь3а му е отпред?
  • 3 Ивайло

    8 4 Отговор
    Този защитава някои от най-големите престъпници в държавата, даже понякога без пари, ако е известно дело, само да го дават по тв да си прави реклама.
  • 4 Tiho

    2 5 Отговор
    Мрънковски, искаше ти се ти да защитаваш наркоманчето за да лапнеш парата, ама избраха друг и за това храшиш, не че си много загрижен
  • 5 сигурно

    11 3 Отговор
    Иска да се завишат ,защото после като започне да ги оправдава ,хонорарите му ще са до луната !
  • 6 ПЕНКО

    4 4 Отговор
    СВИНСКАТА ГИЛДИЯ "МАРКОВСКИ"- ИСКА ПОВЕЧЕ КЛИЕНТИ !!! САМО СТАЛИНСКИ МЕТОД ЩЕ СЛОЖИ РЕД ПО ПЪТИЩАТА : ДОКОЗАНО СИ . ..И ОТИВАШ В ЛАГЕР ЗА "КОМАРО ПРЕВЪЗПИТАНИЕ " !!! ЛАГЕРИТЕ ЩЕ СЕ ИЗГРАДЯТ ТАМ КЪДЕТО ИМА НАЙ -МНОГО КОМАРИ !!! ХРАНАТА ЩЕ Е" ЗДРАВОСЛОВНА" И ПО ЦЯЛ ДЕН ЩЕ ИЗУЧАВАТ " КОРАНИТЕ" ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ И ХУМАНИЗМЪТ- КАТО НАУКА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА !!!!!!!!!!ПРИ ВТОРА ГАДОСТ - 10 ГОДИНИ " КОМАРОЛАГ " !!!

    Коментиран от #9

  • 7 00000014

    6 2 Отговор
    Само солидна ефективна присъда с долна граница 20 години за пияни и дрогирани ще има ефект. Иначе синчетата плащат с парите на бащите си и рецидивират. Само страхът ще въведе ред.
  • 8 Ангел

    5 0 Отговор
    Не само да се завишат, но и да се изпълняват по бърза процедура, а не да протакат делата с години.
  • 9 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕНКО":

    Ако си порядъчен няма да се плашиш. А ти вибрираш от страх, от възмездие. Май си ненужен, а?
  • 10 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ВЯРНО, ВЕЧЕ СЪМ НЕНУЖЕН - СТАР И С ПЕНСИЯ!!!НО,ВЕЧЕ НЕ МОГА ДА ВИБРИРАМ - ДОРИ ОТ СТРАХ!!! ОБАЧЕ МОГА ДА АНАЛИЗИРАМ И ДА ИМАМ МНЕНИЕ ЗА РЕПРЕСИЯ НАД ТАКИВА КАТО ТЕБ И ПОДОБНИТЕ -ПОЛЗВАТЕЛИ НА ДРОГА И АЛКОХОЛ !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Интересно, като какъв се изказва Марковски, като адвокат или като прокурор. Та нали самият той защитава обвинени в катастрофи. Министърът на вътрешните работи каза че трябва да се завишат наказанията за дрогирани, които и сега били свръхвисоки. Как ще коментирате подобно изказване. Имаме най тежкото законодателство за дрогирани шофьори, но работа не върши. Вторият човек Турлаков е прав. Да се наблегне на превенция.
  • 13 Мим

    4 0 Отговор
    Че трябва да се завишат,трябва,но трябва на такива наркомани да се отнема книжката до като се докаже,че е спрял употребата,което почти няма да.се случи.Обикновенно наркомана като се надруса и не мисли,той не може да разсъждава и света става негов,за това на такива не трябва да се издава книжка..
  • 14 Истината

    0 2 Отговор
    Ако бяхме нормална държава,такива трябва да бъдат вкарвани в психиатрии и прочее.Ама здравеопазването ни едно та не ми се говори.
  • 15 Интересно

    1 0 Отговор
    Как ли я кара синчето на мама, наркоман не от вчера, вече 3 седмици затворен, без наркотици? Или му ги доставят?
  • 16 хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕНКО":

    Предният ти коментар е толкова несвързан и неясен, че предполага точно от автора му използване на наркотици. Речникът ти е като на наркоманче. Пиши с дребните букви и не излагай поколението ни! Бъди здрав!
  • 17 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    0 0 Отговор
    Адвокат Марковски по БНТ: Милен Цветков е убит умишлено. ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО КАЗА ИСТИНАТА- УБИТ УМИШЛЕНО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове